Komsum ve borcu

Dark_Paradise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
2.032
3.703
36
Kızlar benim komsum boşanıyor. Bir iki hafta once bana geldi bu sefer kesin dedi falan hatta kk'e üye olup derdini anlatti herkes en iyisi bosanman dedi bende zaten ondan sonra kk’e uye oldum ablamin konusunu anlattım. Neyse iste kocasi simdi etrafinda geziyor bosanmayalim diye, ama karari kesin. Hakta veriyorum kendisine cok zorlu bir evlilik. Simdi donecek kendi ailesinin yanina. Cok uzuluyorum gercekten aramiz çok iyiydi ama onun icin en iyisi bu.
Simdi sorum su. Ona cok onceden borc vermistim 1 yil falan olmustur buyuk bir miktardi. Tatilden doneyim veririm demişti dondu vermedi. Elinde yoktur diye ustelemedim hic sormadım da. Simdide bizim o paraya ihtiyacimiz var. Biz daha önce Turkiye’de bir daire almistik 4 tane senet yaptik aralık ayında 3. seneti ödememiz lazim adama. Elimizde de suan o kadar buyuk bir miktar yok ödeyemeyeceğiz gibi. Komsuya verdigim paraya ihtiyacimiz var yani. Ama icim el vermiyor bu durumdayken borcunu geri öde öyle git diyemem ki. Kendimi kötü hissediyorum ama ailesine gidecek orasida cok uzak yani unutur mu borcunu? Esim iste diyor ki 'simdi veremiyorsan anlariz ama yilbasinda bizim ihtiyacimiz olacak o zaman ode' de , aklinda bulunsun diyor. Benimde acikcasi yüzüm tutmuyor. Ne yapayım?

Bence esin dogru soyluyor simdi nazikce soyle aklinda bulunsun unutmasi aksi takdirde cok zor durumda kalacaginizi borc isteyecek kimsenizin de olmadigini soyle ama ben olsam içten içe kizardim da odeyemeyeceksen niye borc aliyorsun ki

Simdi soylersem yanlis anlar diye korkuyorum ama bilemiyorum sanirim en mantiklisi bu
Şimdiden söyleyin kendini hazırlasın aralığa kadar. Hatta 'şu an zamanı değil ama böyle bir borca girdik,Aralığa öteledim senin elin sıkışıktır diye,aklında olsun'tarzında söyleyebilirsiniz hatırlatma gibi.

Guzel bi dille soyleyebilirsiniz.
Evet dediginiz gbi suan zor bi donemden geciyor simdi hemen ver deseniz belki olmaz ayip olabilir sonucta bosanma sureci geciriyor vs.
Ama durumu izah edip ozmana ayarlaybilirmisin bizde cok sıkıştık diye soylerseniz anlayis gosterecektir.
Yanlis bisey degil bu kendi paranizi istiyosunuz borc istemiyosunuz

Bence esin dogru soyluyor simdi nazikce soyle aklinda bulunsun unutmasi aksi takdirde cok zor durumda kalacaginizi borc isteyecek kimsenizin de olmadigini soyle ama ben olsam içten içe kizardim da odeyemeyeceksen niye borc aliyorsun ki
Kafasi dolu oldugu icin unutmustur diyorum yoksa oyle bi insan degil. Sanirim oyle yapacam

Öderim dediği tarihte ödememiş zaten Onun size demesi lazım veremedim şu tarihte vericem diye Verirken herkes iyi ödicem deyip ödemiyor birde siz istediğinizde yanlış anlicaksa o para size hayatta geri gelmez söyliyim yada parça parça gelir mundar olur Keşke senet yapsaydınız ama olan olmuş istemeniz taraftarıyım ben

yüzüm tutmuyor ne demek cnm?tabıkıde borcunu ıstıyceksın yanı.helede zor durumdaysan.sen ona wermıssın oda sana werecek borcunu.bence bosanma ısı olmadan cal kapısını ıkı dakka gır ıcerı iste guzelce..

Sanirim oyle yapacagim. Ne biliyim hem bosanma hep tasinma hepsi basinda olunca bir de ben sIkIntIya sokmayim dedim o yuzden yuzum pek tutmadi. Ama tatli bir dille animsatiyim dediginiz gibi.

Buraya üyeyse bu konuyu okur belki verir borcunu bakarsın.

Canım bnd samimi oldugum kapı komşuma borc vermiştim tam isteyecektim ki tasınıyorlardı. Gidiyor diye istıyorum sanmasın die isteyememiştim evıne gitti bi zaman snr istedim ama ne komşumu gördum bir daha ne paramı alabildim. Tam 1 sene sonra istemiştim ayıp olacak die konuyu acmıyordum. He şimdi pişmanım tabi keşke üstunden çok zaman gecmeden isteseymişim diyorum böylede bana ayıp oldu ama o pek umursamadı..

Bence de hatırlat ve umarım öder. Bu gibi elden verilen borçlarda ve miktarda büyükse sorun çıkıyor. Hem iyilik yapıyor sıkıntısını gideriyorsunuz hemde kötü olan arkadaş siz oluyorsunuz. Tecrübeyle sabit. İnşallah sizde böyle bir sorun olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…