- 21 Temmuz 2011
- 442
- 1.512
- 313
Evladına merhameti olmayanın komşuluğundan ne fayda gelecek ki...Korona olmasa kadına şikayet olrk degilde 1 gün çaya evinize çağırın. Konuşrkn o size dert yanar yaramzlr diye ordan hak verip az da olsa soylyblrdnz. Komşuluk o kadar önemli ki
Evet şansıma öyle bir şey de yapamıyoruz virüs yüzünden.Korona olmasa kadına şikayet olrk degilde 1 gün çaya evinize çağırın. Konuşrkn o size dert yanar yaramzlr diye ordan hak verip az da olsa soylyblrdnz. Komşuluk o kadar önemli ki
İşte benim korkum da daha fena olursa diye. Özellikle tepinip durur bebeğimi uyutmaz falan çünkü cazgır bir kadın belli. Bebeğim olmasa ben anladığı dilden konuşurdum ama bebek olunca uykusu falan etkilenmesin diye susuyorum resmen.Bizim eski apartmandaki yan komşu çocuklarına, merdivenlerden düş öl geber allah belanı versin diyordu. Içim gidiyordu icim.. ve dediginiz gibi sürekli evde bağırış çağırış ama kadın öyle çirkefki. Biz uyardık daha fena oldular. Yönetici birşey yapamam aile içinden bize ne dedi.
Aynen özellikle sürekli sürekli olması psikolojik şiddet resmen.Evladına merhameti olmayanın komşuluğundan ne fayda gelecek ki...
Çok üzülüyorum, düşünün 3 yaşında bir çocuk, onun en az 3 katı hacminde bir varlık tepesinden kükrüyor... hani bizim tepemizde bir kutup ayısı dikilip bize saldıracak gibi dursa anca anlarız o coçuğun korkusunu.
Komsunuza gidin, bir ihtiyaci var mi sorun. Cok yorgunsa cocuklara 30 dk bakabileceginizi onun da kahve icip dinlenebilecegini soyleyin.Ya arada insan patlayabiliyor bunu anlarım iki küçük çocuk ve sürekli evdeler hiç dışarı çıkmıyorlar onlar da enerji patlaması yaşıyor herhalde. Ama 1 olur 2 olur böyle defalarca bağırıp çağırması çok sinir bozucu.
sürekli evde durunca çocukta yetişkinde bunalıyor acaba arada dışarı park gibi yerlere gitseler faydası olur mu açık hava belki iyi gelirHerkese selam.
Birkaç ay önce yeni bir daireye taşındık. Üst katımda iki çocuklu bir aile var. Genel olarak çok gürültülü insanlar ama alıştım artık yapabilecek bir şey yok bu evden çıkana kadar çekicem bu işkenceyi. Esas soruna geleyim.
Dediğim gibi iki çocukları var küçükler ve yaş farkları 1 ya da 2. Yani 3-4 yaşlarında iki çocuk. Haliyle annelerini baya uğraştırıyorlar. Anlıyorum kadın için kolay değil iki küçük çocukla uğraşmak. Bazen patlaması falan normal ama komşum öyle değil. Ciddi derecede psikolojimi bozdu çünkü sürekli ama sürekli çocuklarına bağırıyor. Günde 8-10 kere benim duyduğum. O da öyle ufak tefek bağırmalar da değil hani şu cinli korku filmleri olur ya oradaki efektli cin sesleri gibi son ses bağırıyor. Oturma odalarının altında bebeğimin odası var onu uyutmaya gittiğimde duyuyorum özellikle. Bazen bebeğim sıçrıyor hatta ben bile kocaman insan korkup sıçrıyorum sesinden. Çocuklar da sürekli ağlayıp bağırıyorlar ki böyle bir anneyle çok normal. Kadının sesi de gür iyice rahatsız oluyorum.
En başta takmamaya çalışıyordum ama dediğim gibi gün boyu sürekli son ses bağıran, azarlayan bir kadın. Çok rahatsız oluyorum, çocuklarına da üzülüyorum 7/24 bağıran bir anne. Kimsenin anneliği umrumda değil, "ay bu nasıl anne"
triplerini hiç sevmem ama benimki daha ziyade "ay bu nasıl insan" oluyor.
Kadını uyarsam üste çıkacak diye düşünüyorum çünkü çirkef biri olduğu belli. Başka yapılacak bir şey var mı? Bu arada ben zaten 1-2 seneye çıkarım bu evden, memnun değilim pek ama o çocuklar için de bir şeyler yapmak isterdim.
ben bazen kizima kizarim, sesim gürdürŞimdi de alt komşum türlü hakaretle çocuğuna bağırıyor. Allah aşkına normali bu mu toplumun anlamadım? Yoksa bütün saçma sapan insanlar bu apartmana mı toplanmış.
Evet arada çıksa çocuklar da rahatlar yorulur ama sürekli evdeler. Yasak gelmeden önce de hep evdelerdi.sürekli evde durunca çocukta yetişkinde bunalıyor acaba arada dışarı park gibi yerlere gitseler faydası olur mu açık hava belki iyi gelir
Yok o baya bağırıyor. Diyorum ya korku filmi gibi son ses çocuğunun ismini söyleyip bağırıyor mesela. Sesi de gür ama asıl rahatsız edici olan bağırması.ben bazen kizima kizarim, sesim gürdür
topuklu ayakkabilarimi giyer mesela
kizim ayagin kirilacak derim aslinda bagirmak degil amac ama sesim gür
acaba bizim komsularada ses boylemi gidiyordur
Çok mantıklı geldi ya. Alsam mı acaba ya gıcık olup daha çok bağırırsa‘Bagirmayan anneler’ kitabi hediye edin
Biz birkaç ay önce taşındık korona yüzünden tanışmadık da haliyle tanımadığı birine göndermez sanırım. Bir de benim küçük bebeğim bi de kedim var ikisi zaten çok zorluyor beni başka bir çocuğa bakamam muhtemelen.Komsunuza gidin, bir ihtiyaci var mi sorun. Cok yorgunsa cocuklara 30 dk bakabileceginizi onun da kahve icip dinlenebilecegini soyleyin.
anne olmak cok zor ozellikle anlayissiz bir esle. Evet sinirlenince asla bagirmamasi lazim ama belki ihtiyaclarini karsiladiginda cocuklarina daha fazla anlayisi olacak.
korona dan korkarsaniz da yine sorun bu aksam ben yemek gondereyim sen dinlen diyin.
Aksine utanmasi lagzim aslinda. Bana bir arkadas hediye etti cok begendim, sizde istifade edebilirsiniz belki diyebilirsiniz.Çok mantıklı geldi ya. Alsam mı acaba ya gıcık olup daha çok bağırırsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?