Komşularımla başım dertte!

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
Kızlar yardım edin bana daha fazla dayanamıcam sanırım.
kalabalık bi apartmanda yaşıyoruz yani 2 blok yapışık olur ya onun gibi bi katta 4 daire var gibi oluyor öyle olunca dolayısıyla ses gürültü hiç eksik olmuyor.
öteki bloğun çaprazından bi yerlerden, yere(!) kalorifer döşüyorlar bi aydır gündüzleri beynimizi oyuyorlar hadi geçici bişey (15 dün daha sürecekmiş) diyoruz sabretmeye çalışıyoruz.
yan tarafta sanırım yatak odası olması gereken yere televizyon koymuşlar yaşlı amca var bi tane sabaha kadar son ses televizyon izliyor :'(
ancak ne var ki üst katıma bu sene hemşirelik öğrencileri taşındı yemin ediyorum çatlıcam artık sinirimden.
bugün yorgunluktan uyuyakalmışım akşam üstü, gece 3 buçukta bir uyandım ki evde durulmuyor. evde herkes uyuduğu için farkında değil ama bir müzik açmışlar, hiç abartmıyorum evin tuvaletindenden bile bangır bangır ses geliyor. yemin ediyorum sinirimden çatladım bu kadar terbiyesizlik olmaz artık. yukarı çıkmaya hazırlanıyordum ki annem uyandı o gitti kapılarına zili çaldı açmadılar bile kapıyı sesi kıstılar sonra. bu sefer de oturma odasından benim tepeme geçtiler. normalde ben ablamla kalıyorum annem arada yanımıza geliyor ve benim yattığım oda hani her evin bi ebeveyn odası olur ya o odadayım hani yatak odası diye bilinir. bunlar yatak odasında oturup müzik dinliyorlar, televizyon bangır bangır.
hani rahat bi bölümde olsam zaten ben de başka şeyler yapsam yada geç yatsam neyse.
ama bir de çok ağır bi bölümde okuyorum. yani evde ya ders çalışmam ya uyumam gerekiyor. bi kere asansörde denk geldim dedim sen televizyon izliyorsun galiba sabaha kadar hiç uyuyamıyorum diye. o da yok işte yukardan geliyor ben de uyuyamıyorum fln diye yalan attı bi de 2 dkkada. sonra biraz ses kesildi 3-5 gün sonra tekrar. tamam anlıyorum salon baya geniş belki ısıtmak fln problem oluyordur o yüzden odada duruyorlardır ama ben bunları çekicek miyim sürekli? bakın saat 5 buçuk yeni kesildi ses şimdi yattı yatağa gıcırtıdan anladım. şeytan diyor ki aç şimdi müziği bangır bangır, okula giderken de her sabah bas zillerine görsün sabah uyanmak neymiş??
elbet sizin de başınıza gelmiştir böyle şeyler siz ne yaptınız, bana bi yol gösterin bıktım bu komşulardan. geçen sene de 2 sevgili vardı kadın sabaha kadar topuklu ayakkabılarla evde kıyafet deniyordu 5lere kadar çatlıcam artık kiracı olsak bırakıp gitmiştim bu apartmanı çoktan offf!!!!

Son düzenleme:
Bizim binada 2 blok ve bir katta 6 daire var. Öksürsen duyulur hemen. Benim saygısız komşulara hiç müsamaham yoktur. Bir keresinde gecenin 1,30 unda yan komşum elektrik süpürgesini çalıştırmıştı. Gittim kapısını yumrukladım. Kapıyı açtı. "Saatiniz var mı?" diye sordum. Önce bir şaşırdı. "Kadın sen saatin farkında mısın? Bu saatte ne diye çalıştırıyorsun" dedim. "Geç geldim temizlemem lazım evi" dedi. Ehhh tabi benden günah gitti. Gece gürültüye karşı olan ben bütün binayı ayağa kaldıracak derecede böğürerek ağzıma geleni sıraladım. Kimseye rica etmem. Saygısızlık edene saygısızca haddini bildiririm. Bizim blok ayağa kalktı o saatte. Beni tutabilene aşkolsun. Bende çirkefliğin bini bir paraydı. Sonuçta bir daha gürültü yapamadı ve şimdi yüzüme bile bakmıyor. Çokta umurumda değil yani.
İnsanların kendi zevkleri için gecenin bir saati gürültü yapmalarına tahammülüm yok. Güzel konuşmak işe yaramıyor. Çünkü güzel konuşmak anlayışlı insanlarla yapılabilen bir şeydir. Anlayışlı insan da o saatte gürültü yapıp etrafına saygısızlık etmeyeceğine göre, bu tiplere anlayacağı dilde konuşacaksınız iş bitecek.
İnanın çirkeflik çok işe yarar.
Bende taktik çok. Mesela devamlı donunu inatla beni sinir etmek için camımın önüne atan komşumun donunu apartmanın girişindeki ilan panosuna iğneleyip üstüne "bu don ..... hanımın donudur. Dötünde durmaz hep benim pencereme asar. Birazda apartman ahalisi görsün diye buraya astım" yazısıyla iliştirmiştim. Bir keresinde de inatla çamaşırlarımın üstüne halı silkeleyen üst komşumun halısını yere indirivermiştim. İnan gıkları bile çıkmadı. Sen onlardan deli olursan değneklerini saklarlar.

Anam bu ne! Korktum valla

gerçekten çokbüyük ayıp etmişler. olsun sen yinede sabır çek şetana uyma böyle şeyler yüzünden kaç kişi öldü yazık. valla benimde tahammülüm yok gürültü yaptıklarında duvarlara vuruyorum susmazlarsa merdivenlerden bağırıyorum yeter artık uyuyacağızda işe gideceğiz diye. bazı kişiler binada yaşamasını bilmiyorlar. binanızda yönetici yokmu ona şikayetini belirtin uyarılsınlar. kiracıysa ev sahibine söyleyin oda uyarır.allah sabırlar versin

Ay siz aynı benim eski alt komşuma benziyorsunuz..

böyle bir durum karşısında zabıtaya şikayet edebilirsiniz.anlattığına yakın bir olay oturduğum apartmanda iki aile arasında gerçekleşti ve zabıta olaya el koydu.

valla ne yalan söyleyeyim don meselesine koptum ama hanım abla da haketmiş yani :)))

bizim kaçtığımız yer ise 3 bloğun birleşiminden oluşuyordu.her katta toplam 12 daire vardı.köyden daha kalabalıktı sanırım.
fakatt aman allahım o nasıl bir apartman hayatı anlatamam.koridorda yaşıyorlar bunların hepsi bir kere.
evlerindeki koltukları masaları falan hep apartman koridorlarına çıkarmışlar.bir bakıyorsun çocuklar toplanmış çift kale maç yapıyor.bir bakıyorsun kadının biri halısını yıkıyor şakır şukur.anaa bir bakıyorsun birileri koridora çıkardığı koltuğa yatmış uyumuş.yemek yapanlar mı ararsın çıkardığı masada yemek yiyenler mi.hatta salıncak kurup çocuğunu sallayan bile vardı:)))en son koridorda kurban kesildiğini görünce pesssss diyip taşındık.kendi evimizdi üstelik.
evin içerisinde yaşadıklarımızı anlatmak dahi istemiyorum berbat ötesiydi.
evler çok küçük olduğu için ve ünv. yakın olduğu için öğrenciler de çok vardı.
haa bir de bu iğrençliğe aptmanın masrafı hiç bitmez zırt pırt para isterler.
en son birkaç ay önce bi gidelim yetti gariii dedim:)
yöneticiyle tanıştık yeni seçilmiş.işte yaptığı şeyleri gösterdi hani yemiyoruz icraat yapıyoruz diye.
yapmışlar ama gereksizdi yani.e dedim bu millet koridorda yaşıyordu.nooldu onlara.hepsini içeri soktuk bi en üst kat kaldı onlar da çok kararlılar öyle kalıcaklar dedi.
enteresan insanlar enteresan yaşam biçimleri gördük.
ama orası yaşanılacak gibi bir yer değildi.

Burbuk süpersin
hele şu yazı meselesi cidden yaptınmı böyle birşeyi???
arada sıkışırsak senden yardım isteriz

burbukkk :81::81::81::81::81:

burbuk valla ben de senin kafadanım aslında canım çünkü gördüm ki insan gibi uyarsan rica etsen 2 gün dayanıp 3. gün gene sapıtıyorlar. daha önce de bi manyak vardı üst katta kadın sabahın 5ine kadar topuklu ayakkabılarla tıkır tıkır hiç durmadan dolanıp koşuşturuyordu. gündüz karşılaştığımda rahatsız oluyorum diye bana verdiği cevap: "kıyafet deniyorum" hanfendi topukluları giymeden 2 saat dolanamıyor evde bi de koşturuyordu zaten. en son bi gün ders çalışıyorum akşam 8-9 sıraları kafamı matkapla deliyorlar sanki, çıktım rica ettim sınavım var ders çalışıyorum fln bana verdiği cevap "dışarı çıkıcam sabret." bende tepeler bi atar. hayır kusura bakma fln diyeceğine elin yellozunun topukluyla dolanması daha önemli tabi. evde halı yoktu üstelik ayakkabılarla girip öyle dolanıyorlardı. orda suratıma kapyı bi kapattı ben ağzıma ne geliyorsa saydım artık topuklarıyla ilgili. çok geçmeden çıktılar zaten. hayır bi de insanı kötü yapıyorlar ya ona sinir oluyorum.
yine aynı şekilde alt katta bi kız var geçen sene müziği son ses açıp göbek atıyordu evde hayır bi kere kapısına gittim zil sesini duymadı kız ya kaç kere çaldım duyup da sesinden gelmedi sesi bile kısmadı. artık o gün de tepem nası atmışsa tepesinde bi zıpladım bikaç kere çünkü tıklatınca duymuyordu bile sonra da bağırdım "sen ses yaparsan ben de yaparım her gece tepende zıplayıp uyandırmamı ister misin" dedim sonra bi daha hiiiiiç çıt çıkmadı.
bana kalsa çıkıp gece sataşıcaktım ama annem bırakmadı aramız kötü olmasın diye hayır bi de salağa yatıyorlar.
annem ertesi gün konuşmuş güya misafirleri varmış o açmışmış müziği bak bak.
sonra televizyon sesini de söylemiş annem kız demiş ki bizde televizyon yok bana da çok geliyor sesi(yalan)
annem de o zaman akşam ses olduğunda geliyim de sana nerden geliyor ses bulalım sonra o komşumuzla konuşuruz kimse o demiş
kız hemen işte bizde televizyon varda bozuk fln filan kıvranmaya başlamış
kendini akıllı bizi de salak zannediyor ben gece tepemde dolanıp dolanıp yattığında sesi yokolan televizyon sesini 2 kat yukardan gelceğini yicem he hiç sanmıyorum.
neyse şimdilik annemin hatrına bişey yapmadım ama sanırım kiracıysa artık yeni kanunda televizyon ve müzik sesinden kiracılar direk çıkıyormuş. annem de çok sinirlenmiş durumda ama şans verelim istiyor heralde yönetici babamın arkadaşı ev sahibi de tanıdık zaten ama işte bunlar çıksa başka gelenlerle uğraşcaz nası olsa bu devirde kiracıların hiç bişey umru değil valla belki adam ederiz diye umut ediyorum işte ((

acaba geceleri fln zilini basıp korkutup kaçırtsam mı bütün herşeye açığım valla önerilerinize :90:

sen çok yaşa emi güldürdün beniiii bravo valla sana

1-Size rahatsızlık veren kiracıyı bu hususta uyardınızmı?

2-Apartıman yöneticisini bu hususta uyardınızmı?

3-Bu tutum ve davranışlarından diğer kat sakinleride rahatsızmı?

Direkt katın ev sahibiyle bağlantıya geçebilirsiniz,etkili olacağını düşünüyorum.

(Ev sahipleri,balkondan/pencereden halı vb. çırpan, balkonda mangal yakan, gürültü yapan, yüksek sesle müzik dinleyen kiracının sözleşmesini iptal edebilecek. Kiracı bina sakinlerini rahatsız etmeye devam ediyorsa sözleşme iptal edilecek. )

Son düzenleme:

manyakmısın kadın, kan davası çıkabilirmiş valla

Kadının kocası yokmuydu yav, iyi dayanmamış kapınıza, benim karımın donundan size ne diye

Bizim de alt katimizda rus kadinlar oturuyordu..Hem de kiraci tabi parayi pesin pesin fazla fazla veriyolar ev sahiplerine onlarinda canina minnet aldiklari para..Her gece sabaha kadar sevisme seslerini duyuyorduk esimle..Bir de hamileydim o sirada nasil sinirlerim bozuluyordu..Gonderiyorum kapiciyi kapisina muzik sesini bangir bangir actiklarinda onu da kovdular..En sonunda polise sikayet ettim evi bastilar..Kapilari filan kirdilar goturduler kizlari..Sonra da cok midemiz bulandi o apartmandan tasindik..Nefret ediyorum rus kadinlarin boyle cok normal birseymis gibi benimle ayni apartmanda apartman sakini olmalarindan..

Ben de üniversite 1'deyken buna benzer bir sorun yaşadım. Üst katta bir aile oturuyordu iki çocuklu. Erkek olan tam ergen... Okuldan geliyorum finalim ya da yazmam gereken bir şeylerim oluyor mesela açıyorum kitabı ama dakika 1 gol 1 yukarı katta bir kavga başlıyordu.
Ergen çocuk anne babası ve kız kardeşiyle o bir kalınlaşıp bir incelen oturmamış ses tonuyla bas bas bağırarak kavga ediyordu. Bir gece yine sınavım var çalışayım dedim kitabı açtım beş dakika okudum ki yukarıda bir kavga patlak verdi
Dayanamadım artık odamın kapısını hışımla açtım kapıya giderken annem zorla tuttu ayıptır diye... Epey bağırdım ama duymuşlardır herhalde... Neyse işte annemin hatrına sustum zaten ben 4. sınıfa geldim çocuk ergenlikten çıktı, kavgalar epey azaldı
Sabrettim yani, okul da bitti. Geçti gitti
Doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım orasını bilmiyorum ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…