1-Size rahatsızlık veren kiracıyı bu hususta uyardınızmı?
2-Apartıman yöneticisini bu hususta uyardınızmı?
3-Bu tutum ve davranışlarından diğer kat sakinleride rahatsızmı?
Direkt katın ev sahibiyle bağlantıya geçebilirsiniz,etkili olacağını düşünüyorum.
(Ev sahipleri,balkondan/pencereden halı vb. çırpan, balkonda mangal yakan, gürültü yapan, yüksek sesle müzik dinleyen kiracının sözleşmesini iptal edebilecek. Kiracı bina sakinlerini rahatsız etmeye devam ediyorsa sözleşme iptal edilecek. )
benim üst kat komşum müziğin sesini açtığı an gidip elektrik şalterlerini indiriyorum çok işe yarıyor :)
acık olan bılgısayarına yada baska bır elektronık eşyana bu şekılde zarar verse bırı sartel kapattığı ıcın bı daha boyle bır hareket yapmazsın medenı bı cercevede değil yaptığın
yan komsum sureklı kocasıyla kavga edıyor daha dığrusu adam sureklı bağırıyor cocuklarıda o ayrı bır gurultu kaynağı ama dusunuyorum benımde basıma gelebılır yuz yuze bakıyoruz hergun sonucta ılerde benım bebeğim olursa dıyorum anlayıs gostermeye calısıtorum zaten kadıncağız sureklı mahcup ustune gıtmk yakısmaz hele sartel ındırmek umarım bırıde senın kı lerı ındırırde eşyan bozulur gorursun o zaman yaptığının ne kaar yanlıs olduğunubenim psikolojime o bu kadar rahat zarar verirken medeni çerçevede mi davranıyor. başına gelmemiş olduğu çok aşikar.
yan komsum sureklı kocasıyla kavga edıyor daha dığrusu adam sureklı bağırıyor cocuklarıda o ayrı bır gurultu kaynağı ama dusunuyorum benımde basıma gelebılır yuz yuze bakıyoruz hergun sonucta ılerde benım bebeğim olursa dıyorum anlayıs gostermeye calısıtorum zaten kadıncağız sureklı mahcup ustune gıtmk yakısmaz hele sartel ındırmek umarım bırıde senın kı lerı ındırırde eşyan bozulur gorursun o zaman yaptığının ne kaar yanlıs olduğunu
eğer yazmış olduğum yazıyı doğru algılayabilseydin seninde başına gelsin diyemezdin. çünkü cümlemde (üst kat komşum müziğin sesini açtığında diyorum ) senin gibi kavgadan yada herhangi birşeyden bahsetmiyorum. benim bahsetmiş olduğum durum tamamen keyfi yapılan hatalar. ayrıca merak etme benim kimse şalterimi indiremez ben komşum terliğimden bile rahatsız olmasın diye altına keçe takıp dolaşan bir insanım :)
Bizim binada 2 blok ve bir katta 6 daire var. Öksürsen duyulur hemen. Benim saygısız komşulara hiç müsamaham yoktur. Bir keresinde gecenin 1,30 unda yan komşum elektrik süpürgesini çalıştırmıştı. Gittim kapısını yumrukladım. Kapıyı açtı. "Saatiniz var mı?" diye sordum. Önce bir şaşırdı. "Kadın sen saatin farkında mısın? Bu saatte ne diye çalıştırıyorsun" dedim. "Geç geldim temizlemem lazım evi" dedi. Ehhh tabi benden günah gitti. Gece gürültüye karşı olan ben bütün binayı ayağa kaldıracak derecede böğürerek ağzıma geleni sıraladım. Kimseye rica etmem. Saygısızlık edene saygısızca haddini bildiririm. Bizim blok ayağa kalktı o saatte. Beni tutabilene aşkolsun. Bende çirkefliğin bini bir paraydı. Sonuçta bir daha gürültü yapamadı ve şimdi yüzüme bile bakmıyor. Çokta umurumda değil yani.
İnsanların kendi zevkleri için gecenin bir saati gürültü yapmalarına tahammülüm yok. Güzel konuşmak işe yaramıyor. Çünkü güzel konuşmak anlayışlı insanlarla yapılabilen bir şeydir. Anlayışlı insan da o saatte gürültü yapıp etrafına saygısızlık etmeyeceğine göre, bu tiplere anlayacağı dilde konuşacaksınız iş bitecek.
İnanın çirkeflik çok işe yarar.
Bende taktik çok. Mesela devamlı donunu inatla beni sinir etmek için camımın önüne atan komşumun donunu apartmanın girişindeki ilan panosuna iğneleyip üstüne "bu don ..... hanımın donudur. Dötünde durmaz hep benim pencereme asar. Birazda apartman ahalisi görsün diye buraya astım" yazısıyla iliştirmiştim. Bir keresinde de inatla çamaşırlarımın üstüne halı silkeleyen üst komşumun halısını yere indirivermiştim. İnan gıkları bile çıkmadı. Sen onlardan deli olursan değneklerini saklarlar.