- 9 Eylül 2014
- 329
- 133
- 39
-
- Konu Sahibi botanikci_85
yaz günü cam kapı kapatttılar. içerd epiştim. bebek de bi sürü terledi. cam açmadılar bebek hasta olur diye. bunlar karı koca bu bebeği çok hasta ederler dedim diyor. kapı da cam da açıktı amaarabada beklemenın neyını alay edıp anlatabılır kı anlayamadım yanı... ne dediii ahahahbende arabada mı bekledim dedı
ben yerınde olsam bır ıkı tane komsum az olsun öz olsun der kafama yatana gıderımyaz günü cam kapı kapatttılar. içerd epiştim. bebek de bi sürü terledi. cam açmadılar bebek hasta olur diye. bunlar karı koca bu bebeği çok hasta ederler dedim diyor. kapı da cam da açıktı amabenm anneliğime gülüyor salak. 8 aydır çok şükür bi kere soğuk aldı o da aşısı tetiklemiş doktorun dediğine göre bağışıklığı kaldırmamış. böbrek taşı da egzaması da genetik. hasta etmedik bebeğimizi şükür Allah a. böyle yaşı geçmiş anneler etrafında toy anne görünce hemen akıl verip alay ediyorlar. tavsiye verseler ağzım açık dinliyor sık sık da soruyorum ama bunların derdi akıl vermek. ego tatmin etmek. yetiştirdikleri evlatları da görmesem....
evet maalesef ben de hatır olduğunu sanıyordum o güne kadar. Allah düşürmesin. çok bunalmasam zor da kalmasam kapısını çalmam artık. gurbette bir merhabaya muhtaç olunca insanlar sizi kimsesiz sanıyor. bana koyan da bu. bizim sevenimiz ailemiz yok da onlara muhtacız sanki. ama onların da evlatları var ve bir gün gurbet yaşayacaklar. Allah her şeyi görür.Yani sanırım siz komşuyu çok tanımıyorsunuz. Muhtemelen dalga geçmedi tarzı bu. Bir DE ARANIZDA HATIR OLDUĞUNU ZANNEDİYOR. O yüzden rahat konuşmuş olabilir.
iyiliğini bildim. vefa borcunu sırtımda hep taşıdım. ama artık salla böyle insanlar ancak moral bozar. malzeme arar. neyse sinirlendim çok kötüKomşu bu. Ana değil baba değil. Zor günde yardım etmiş. Hakkı yenmez. Akıl vermeyeymiş iyimiş. En iyisi az görüşmek olabilir. Bilemedim.
Eğer size yaptığı iyiliği başkalarının yanında anlatıyorsa o iyiliğin ne anlamı kalır,kendisinin de çocuğu varmış belki sizden tecrübelidir o zamAn da ne yapması gerek başbaşa olduğunuzda size güzelce anlatabilir,başka insanların yanında anlatılmaz,en iyisi aranıza mesafe koyun o zaman yaptığı yanlışı anlar.evet maalesef ben de hatır olduğunu sanıyordum o güne kadar. Allah düşürmesin. çok bunalmasam zor da kalmasam kapısını çalmam artık. gurbette bir merhabaya muhtaç olunca insanlar sizi kimsesiz sanıyor. bana koyan da bu. bizim sevenimiz ailemiz yok da onlara muhtacız sanki. ama onların da evlatları var ve bir gün gurbet yaşayacaklar. Allah her şeyi görür.
kadın antidepresan kullanıyor. eşiyle bir sürü sorunu var.onları anlatsaydım keşke onun kadar pisleşseydim
acile geldiğinde bana serum takıldı ve 1.5 saatte ben ve eşim 3 defa yanına gittik bir şey lazım mı diye. tahliller çıkar çıkmaz da eve geldik. hiç bi şey demedi. defalarca teşekkür ettim ikramlar götürdüm. vefa borcumu ödemek için. ama aradan 6 ay geçmiş ve 6 ay sonra benia rabada kilitli bıraktılar. camlar da kapalıydı. ben kendimden geçtim bebek çok terledi.bunlar bu pimpiriklikle bebeği sık sık hasta ederler dedim diyor. el insaf aylar sonra 15 tane kadının arasında ağzında bi ton kahkaha bu mudur yani. bir iyilik yapmışsın. kaldı ki arabanın camları açık ve kapısı da açıktı. ben kadının hareketine o kadar şaşırdım ki bunları bile diyemedim
kesinlikle ilk fırsatta söyleyeceğim ama önce sinirim geçsin. sağlıklı bi düşüneyim. yanlış şeyler söyleyippişman olmak istemiyroumBebeğiniz sizi gereği kadar meşgul ediyordur.
Ev işleri de cabası sıkılmaya vaktiniz nasıl oluyor.
Nefret duyuyorsanız görüşmeyin.
Alındığınızı da açık açık o komşunuzla konuşun..
Böyle kin gütmek iyi değil
hadi ya ben de ağzı açık, iyiliği ifşa eden. bi iyilik edip on kötek vuranları sevmiyorum napcaz?böyle kinci insanları hiççççç sevmiyorum
haklı bulduğun eleştiri nedir onu anlayamadım? yazarsan sevinirimgülmesine birsey diyemeyecegim, ancak elestirisini haklı buldum.
fakat telasınıza verip olayı gecistirmis anladıgım kadarıyla.
baskalarının yanında demesine bu kadar takılıysanız bir gun kapısını calar cay icerken neden boyle dedigini, alındıgınızı, sizin bebek bakamayacak oldugunuzu dusunmesine uzuldugunuzu paylasırsınız.
hatalarınızı ve alınganlıklarınızı insanları "hasta" gostererek telafi etmeye calısmamanızı tavsiye ederim.
o kadından hoslanmıyorsanız gorusmezsiniz olur biter.
hadi ya ben de ağzı açık, iyiliği ifşa eden. bi iyilik edip on kötek vuranları sevmiyorum napcaz?
Kadin kendi yasadigini anlatip gulmus, size de laf dokundurmus. Alindiysaniz bunu soyleyebilirdiniz.
Nefret edecek bir sey yok. O antidepresan olayini ve kocasiyla olan sorununu oralarda ortaya dokmeniz bel alti vurmak olurdu. Esas siz, size anlatilmis sirri ortaya dokmus olurdunuz. Kendinizi sorgulayin biraz bence de. Her kizdiginiz insanin sirlarini, dertlerini yuzlerine mi vuruyorsunuz? "Keske" filan deyip pisman oldugunuza gore...
napim ama kincilik değildi benm amacım. çok kırıldım. kimseyle de paylaşamayınca buraya yazdım.bir söyledim 3 ah işittim
inşallah. bu şehirde ilk yıllarımız ve hemen bebek sahibi olunca apartmandan fazla uzaklaşıp da eve misafir davet edemedim. gelenleri de tekrar çağıramadm. bebek de böbrek taşı var ve sürekli sancıları oluyordu. ama bu günler de geçecek inşallahBence kendını başka arkadaşlıklar kurmalısın,kendı dengını bulursun ıllakı canım ara bırak onlarla görüşme bile