haklı bulduğun eleştiri nedir onu anlayamadım? yazarsan sevinirim
görüşmeyi keseceğim kesin ama kırıldım ve o anda bunu belli edemedim. ilk fırsatta konuşacağım.
kapı ve cam acık diyorsunuz ama kilitli degildi anlamında okudum, ona istinaden elestirisinde haklı dedim.
eger cam yarı acık haldeyken boyle konusuyorsa zaten bu kadar tepkisiz de kalmazdınız sanırım.
kadın bilememistir, bebek terledi diye de dısarıda ruzgar yer hastalanır diye de cekinmistir,
ayrıca yasca buyukmus sizden, arabayı bilmediginden kurcalamak istememis de olabilir.
sizin belirtmeniz gerekirdi ya da acıp gitmeniz ancak o telasla dusunememissiniz normaldir.
acile giderken komsuyu almanız, bebegi goturmeniz... bence bu yaptıgınız beslenmesine kadar aslında saglıksız,
aman gozumun onunden ayırmayayım derken hem kosmsunuza hem bebeginize hem de kendinize zorluk cıkarmıssınız.
kadının bahsettigi sey de bu bence.
kotu bir anne oldugunuzu dusunmuyorum, her sey tecrube... tekrar basınıza gelse daha farklı davranırsınız muhtemelen.
karsınızdaki insanlar eksiklerinizi/hatalarınızı hoslanmadıgınız bir uslupla soylese dahi tumuyle iliskiyi kesmeden once kendi icinizde bir ozelestiri yapmanız uzun vadede her zaman sizin lehinize olur.
o da komsuların yanında soylemek yerine bir abla olarak sizinle basbasa gorustugunde guzelce tavsiye verseydi bence de daha samimi bir davranıs olurdu,
ama onun da yaptıgını, cok ciddiye almadıgı fakat kendisinin de bunaldıgı birgunu oyle hatırlayınca paylasmayı istemek olarak degerlendirebilirsiniz.
komsu iyi-kotu her zaman lazım, ustelik bebekli bir annesiniz, tecrubelerinden de faydalanacagınız gunler olur.
hanneslinin verdigi ornekteki gibi, gunluk iliskilerimizde hoslanmadıgımız seyler gorsek de, samimi olmasak da gün geliyor daha farklı bir konuda aileden biri gibi size destek cıkıp kollayabiliyorlar.
yerinizde olsam ya bu konuyu unutur, onunla da cok fazla samimi olmamaya ozen gosterirdim,
ya da birgun kapısını calıp oturur "x abla neden oyle dedin alındım, ben kotu bir anne miyim? o gun arabanın kapısı penceresi kilitli degildi sen acarsın diye dusunduk aklımıza gelmedi " der, sonra da iliskime kaldıgım yerden devam ederdim.
anladıgım kadarıyla uslubundan gülmesinden pek hoslanmasanız da komsunuz iyi niyetli bir insan.