- 19 Kasım 2013
- 18.676
- 33.671
- 798
- Konu Sahibi new_yorker
-
Alışkanlık edinmiş demekki. Ki 60 yaş yaşlı bile sayılmaz. Benim kayınvalidem 65 yaşında 5 saatlik mesafede oturuyor arabayla kendi gidip geliyor benim bulunduğum yere. Yaşlı denemez yani sizin komşuya. Ayrıca çocuklarınızın ağlamasına değecek kadar önemli durumlar da yokmuş zaten. Hasta olur kimsesi yoktur tabiki götürülür ama bu durumda bence götürmemeniz normalAz once baska bir teyzeye konuyu actim, teyze dedim falanca surekli benden bir yerlere goturmemi istiyor, cok kotu hissediyorum dedim. O herkese oyle, herkesi biktirdi, artik kimse onu bir yere goturmuyor, o gelince kaciyorlar dedi. Zaten ben de tahmin ettim oyle birisi oldugunu. Eee dedim kizi, oglu goturmuyor mu? Kizi evde bos bos yatiyor, kizini ikna edemedigi zamanda kimi kandirsa ona gidiyor dedi, birak kizi gotursun dedi. Cok bozuluyorum dedim, hic uzulme dedi, birak kizi gotursun dedi.
Kötü huyun yada duygu istismarinin yaş ile ilgisi yoktur. Bu kadinin huyu yani. Seni kullaniyor yasliligi kilif yaparak falan. Hictd vicdan azabj duyma cocuklari yaninda. Onlara gucu yetmiyo seni iki cocugunla surunduruyo. Akilli ol sakin elini verirsin kolunj alamazsin. 10 aylik bebekle ne demek halla halla.Merhaba arkadaslar,
ABD de yasiyorum, yeni bir eve tasindim, yasadigim yerde cok fazla turk var. (Ben istedim cok turk olan bir sitede yasamayi, cunku biktim yalnizliktan) Yasli bir teyze (60 yasinda) benim yeni birisi oldugumu kesfetti. Surekli kapima gelip "new yorker beni doktora goturur musun, markete goturur musun, falan yere goturur musun, filan yere goturur musun" diyor ve inanin cok zorda kaliyorum. Cogu zaman kirmiyorum goturuyorum tamam ama isteklerinin sonu gelmiyor, ozel sofor oldum sanki.
Iki cocugum var, biri 3 yasinda, biri 10 aylik bebek. Esim hem calisiyor, hem okuyor. Kendi isim icin bile uzak yerlere gitmiyorum, bebek yol boyunca bagira bagira agliyor, kizim uzun yolculukta sikiliyor, surekli birsey istiyor. Teyzenin iki oglu, bir kizi var burada, ikisi evli ama yakinda oturuyormus, biri de bekar yaninda. Kendisi de araba kullaniyor diyor ki evde sadece bir araba varmis ve ona dusmuyormus. Iyi de cocuklari goturemiyor mu istedigi yerlere?
Benim ananem dedem oldukten sonra cok yalniz kaldi, annem ve biz uzakta bir sehirdeydik ve iki dayim hic ilgilenmedi. Ananem kanserdi, cok hasta olduklarinda bile 112 yi arardi, ambulans gelip gotururdu. Surekli komsularindan rica ederdi, beni suraya buraya goturur musun diye. (ucret de oderdi tabi) Ananem kanser iken bir hastane randevusuna gitmemiz icap etti, arabamiz yoktu o an, annem dayimdan rica etti ve dayim goturemem o gun dugune gidecegiz dedi, an ve an aklimdadir bugunler.
Gecen gun iki gun arayla iki cocugumla birlikte istedigi yerlere goturdum, bugun taa yarim saat yol suren yere goturmemi istedi, nazikce reddettim, cunku bebegim ve kizim uzun yola dayanmiyor, boyle soyledim ona da. Yasli bir teyze ayagima kadar geliyor ve yardim etmiyorum diye cok uzuluyorum, vicdan azabi cekiyorum. Ama iyilik yapiyorum diye bu kadar uzerime gelinir mi? Ben kendim aslinda ogretmenim, bebegim ve kucuk cocugum var diye calismiyorum bu sene, kendi islerime zor yetisirken teyzenin ozel soforluk isteklerine surekli nasil kosayim? Cok vicdan azabi cektiriyor bana.
Yahu biz türkiyede zaten biktik bu tur akrabalardan falan. Yurtdisina gitsem cok uzaklarinda kalirdim. Cunku bizim insanlarda ne özel hayat nede genel yasam görgüsu var. Hic isin olmasin bir daha o kadinla. Yolda bir kaza gecirsen cocuguna bisey olsa ne yapacaksin. O yasli komsun geri getirecekmi bebegini.Ya taksiye kadar kizi, oglu, bekar oglu, kocasi ve kendi ehliyeti var. Iki cocuklu bir kadindan istenir mi tum bunlar dururken? Bir, iki, uc tamam da iki gun arayla bu kacinci ya?
Cok garipsiyorum ya, bizim turk insaniyla bir arada yasayinca boyle durumlar cikiyormus demek ki ortaya. 7 senedir surekli amerikalilarin cogunlukta oldugu yerlerdeydim, cok sevindim turkler var, komsular var, arkadaslar diye ama teyze cok garip.
Hayir tabiki de dil problem yok, turklerle daha samimi, daha icten dostluklar kurabiliyorum. Amerikali cok sevdigim arkadaslarim oldu ama hep bir mesafe vardi aramizda.Dil problemi mi var neden yapanci arkadaşlarınız yok
Cocuklara hic bakmiyor hic. Kizim konusmayi cok seviyor, teyzeye surekli birseyler anlatiyor, yavruma hi hi evet kizim, tamam vs gibi kisa kelimelerle bile karsilik vermiyor.Teyzeye ben herzaöan gidemiyorum ama gideceğim zaman söylerim beraber gideriz dersiniz. Hem çocuklara da bakmış olur oralarda . Tamamen ipleri koparmayın derim ben . Yanlızlık çok zor orda :)
Aparmandaki diger komsularina sorbakalim kesin ilk zamanlar onlarada aynisjni yapmistir. Ayrica yukarida yazdim bi kaza gecirsen cocuguna bisey olsa napcan o teyze gerimi vercek cocugunu. AyrIca kazada kadina bisey olsa cocuklari seni suçlasa napacan herseyi dusun. O teyze cok kurnaz is gordurecek bi yumusak kalpli birini aramis sende dibine dusmussun. hayir iki cocugunla nasil evet dersin hayret cok cok acil bisey olmadikca asla yapmam.Cocuklara hic bakmiyor hic. Kizim konusmayi cok seviyor, teyzeye surekli birseyler anlatiyor, yavruma hi hi evet kizim, tamam vs gibi kisa kelimelerle bile karsilik vermiyor.
Tatlım seni anlıyorum ama bebeğin var onları da düşünmek zorundasın. Bazen geldiğinde evde yok numarası yap kapıyı açmaMerhaba arkadaslar,
ABD de yasiyorum, yeni bir eve tasindim, yasadigim yerde cok fazla turk var. (Ben istedim cok turk olan bir sitede yasamayi, cunku biktim yalnizliktan) Yasli bir teyze (60 yasinda) benim yeni birisi oldugumu kesfetti. Surekli kapima gelip "new yorker beni doktora goturur musun, markete goturur musun, falan yere goturur musun, filan yere goturur musun" diyor ve inanin cok zorda kaliyorum. Cogu zaman kirmiyorum goturuyorum tamam ama isteklerinin sonu gelmiyor, ozel sofor oldum sanki.
Iki cocugum var, biri 3 yasinda, biri 10 aylik bebek. Esim hem calisiyor, hem okuyor. Kendi isim icin bile uzak yerlere gitmiyorum, bebek yol boyunca bagira bagira agliyor, kizim uzun yolculukta sikiliyor, surekli birsey istiyor. Teyzenin iki oglu, bir kizi var burada, ikisi evli ama yakinda oturuyormus, biri de bekar yaninda. Kendisi de araba kullaniyor diyor ki evde sadece bir araba varmis ve ona dusmuyormus. Iyi de cocuklari goturemiyor mu istedigi yerlere?
Benim ananem dedem oldukten sonra cok yalniz kaldi, annem ve biz uzakta bir sehirdeydik ve iki dayim hic ilgilenmedi. Ananem kanserdi, cok hasta olduklarinda bile 112 yi arardi, ambulans gelip gotururdu. Surekli komsularindan rica ederdi, beni suraya buraya goturur musun diye. (ucret de oderdi tabi) Ananem kanser iken bir hastane randevusuna gitmemiz icap etti, arabamiz yoktu o an, annem dayimdan rica etti ve dayim goturemem o gun dugune gidecegiz dedi, an ve an aklimdadir bugunler.
Gecen gun iki gun arayla iki cocugumla birlikte istedigi yerlere goturdum, bugun taa yarim saat yol suren yere goturmemi istedi, nazikce reddettim, cunku bebegim ve kizim uzun yola dayanmiyor, boyle soyledim ona da. Yasli bir teyze ayagima kadar geliyor ve yardim etmiyorum diye cok uzuluyorum, vicdan azabi cekiyorum. Ama iyilik yapiyorum diye bu kadar uzerime gelinir mi? Ben kendim aslinda ogretmenim, bebegim ve kucuk cocugum var diye calismiyorum bu sene, kendi islerime zor yetisirken teyzenin ozel soforluk isteklerine surekli nasil kosayim? Cok vicdan azabi cektiriyor bana.
Ya taksiye kadar kizi, oglu, bekar oglu, kocasi ve kendi ehliyeti var. Iki cocuklu bir kadindan istenir mi tum bunlar dururken? Bir, iki, uc tamam da iki gun arayla bu kacinci ya?
Cok garipsiyorum ya, bizim turk insaniyla bir arada yasayinca boyle durumlar cikiyormus demek ki ortaya. 7 senedir surekli amerikalilarin cogunlukta oldugu yerlerdeydim, cok sevindim turkler var, komsular var, arkadaslar diye ama teyze cok garip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?