Komsu Teyzenin Istekleri

Neyin vicdanı ki bu.
Koymuş enayi yerine, bakmış sende yapıyorsun ohh ne ala.
Kendisinin arabası olacakta ona düşmeyecekte bebeğime eziyet edicem.
Yok yaa.
Götürme bidaha

Ben de bunu cok merak ediyorum. Buraya ben tasinmadan once ne yapiyordu acaba? 20 senedir abd de yasiyorum diyor, dedim ya 3 cocugu var, bir suru de esi dostu vardir eminim, 2 gunde bir iki kucuk cocuklu kadinin kapisi calinmaz ki. Ben reddederken zorlaniyorum, teyze ertesi gun yine geliyor. Cok garipsiyorum.
Teyze yüzsüz bence. Siz tepki gösterene kadar da bu isteklerine devam edecek. Anlayışlı biri olsa çok mecbur kalmadıkça, 2 küçük çocukla sizden şöförlük yapmanızı beklemezdi. Bir süre sonra yeni arkadaşlıklar edindikçe, teyzenin başkalarını da kullandığını öğrenirsiniz gibi geliyor.

Bende hergun kızımı kreşe götürüyorum. Çok samimi komşumun kızı da aynı kreşte, genelde beraber gidiyoruz. Dün çok yoğun kar yağdı. Eşimden kızları almasını söyledim, arkadaşım mahçup oldu, her zaman alıyorsunuz, ilgileniyorsunuz diye. Sizin teyze de mahcubiyet bile hissetmedim. Sonuçta ben zaten mecbur gidiyorum sizin teyze, evden hususi işleri için çağırıyor.

Inanin benzin zerre umrumda degil, gercekten ucuz ve cok yakmiyor. Benim burada zoruma giden surekli bir yerlere goturmemi istemesi, beni zor durumda birakmasi, bir yere gotursem iki gun sonra baska yer istemesi ve isteklerinin kesilmemesi. Gercekten rahatsiz oluyorum goturmesem bile birinin surekli kapima gelip bana sofor muamelesi yapmasina. Ayrica cok cirkin bir davranis bicimi bu, bilmiyorum, uzun zamandir boyle insanlar gormeyince garip karsiladim.
Son götürüşünüz olsun artık o, bu ne arkadaş kaç yaşında çoluk çocuk sahibi yetişkin hanımsınız matmazel özel şoförlüğü yapmaya meraklı olduğunuzu hiç sanmıyorum, abla kusura bakmasın artık. 60 yaş da ihtiyar falan değil ayrıca, eli ayağı tutmasa kimsesi olmasa işini gücünü görür hayır duasını alırsınız ama abla fink fink geziyor maşallah ne diye kendinizi kullandırasınız. Aman varsın türk olmayıversin komşunuz arkadaşınız da, başka millet de olsa kibar düşünceli insan olsun yeter bu kadında esamesi yok.

Siz iyimisiniz .Basınıza hersey gelebilir .
Kimseye guvenmemelisiniz hic mi cocuklarinizi duşünmuyorsunuz .Cok safsıniz .....

Hani çok acil bisey olsa tamam. Ama markete vs gitmek içinde size gelmesi cok acayip. Bence canı sıkılıyor hem sizle vakit geciriyor hem isini hallediyor. Artik nazikce reddedin zamanla anlar umarim

3 yas ve 10 aylik cocukla kendim bile gitmezdim ben elzem olmadikca, bundan sonra gidemeyeceginizi zorlandiginizi soyleyin olsun bitsin

Benmde yan komşum çok yaşlı ve tek başına. Kapımı çalıp evin tüm perdelerimi elime sıkıştırır. Onları makinemde yıkarım , (dışarıda işin var mı diye sormazdı, eve hapsolurdum perdeleri yüzünden) sonra hepsini bana astırırdı. Yapamam desem vicdan azabı çekerdim . Kendi evimde eşime yaptırıyorum gidip komşunun tüm odalarının perdelerini asıyorum. Şaka gibi. Kadınında Bir sürü torunu var boş boş geziyorlar . Gelsin yardım etsin ninesine di mi? Ama işe gelince yoklar ortada. Zavallı kadına da üzülüyorum .
Size de üzüldüm ne diyim. Bir-iki işim var meşgulüm falan deyin artık ricada bulunmaz diye düşünüyorum.

Hayir, sadece gecen gun kucuk bir paket ev mantisi getirmis sagolsun. Benim zaten asla boyle bir beklentim yok, zaten benzin parani vereyim diyor. Ama istekleri bitmiyor.
Size benzin parası verene kadar taksi kullansın.
Çocuğunuz olmasa götürün diyeceğim ama 10 aylık bebek ve 3 yaşındaki çocukla ha deyince olmaz ki bu işler. Birinin uykusu gelir,öteki acıkır,altını pisletir vs vs bir dolu şey olabilir ki ağlıyor diyorsunuz bebeğiniz için. Vicdanen rahatsız olmanıza gerek yok bence. Bebek durmuyor,ağlıyor sende görüyorsun bu sebeple götüremem, kusura bakma diyebilirsiniz açıkça.
Bu arada bir tane de bizim apartmanda var böyle teyze,iki gelini,oğulları ve sık sık görüştüğü komşuları var,ben sadece merhaba,iyi günler seviyesindeyim.bir iki bana söyledi taksi beklemedi diye,aldım bankaya götürdüm,bekleyeyim mi diye sormadım,beklemedim de bir daha istemedi. Şu an gelse hastalık,acil bir durum olmadığı sürece götüremem yani,benimde biri bebek iki çocuğum var,önceliğim onlar. Bana gelene kadar sık sık görüştüğü kişilere rica etsin yada taksiye binsin. Yapabileceğim birşey yok. Ben zaten kimseden böyle birşey istemedim 8 senedir aynı sitedeyim ona rağmen. Tırnağın varsa kaşınırsin hesabı kendi işimi görüyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,

ABD de yasiyorum, yeni bir eve tasindim, yasadigim yerde cok fazla turk var. (Ben istedim cok turk olan bir sitede yasamayi, cunku biktim yalnizliktan) .

Gercekten cok Turk olan bir muhite mi tasinmak istediniz? Ben 20 yildir yurtdışında yasiyorum, cocuk yaslarda geldim ama biz ailecek tam tersine son tasinmamizda cok az Türk ve yabanci olan bir yere tasindik ve cok memnunuz. Dunya varmis. Çünkü nerde cokluk orda ...misali. Bizim Türklerde de ayni hesap.

Merhaba arkadaslar,

ABD de yasiyorum, yeni bir eve tasindim, yasadigim yerde cok fazla turk var. (Ben istedim cok turk olan bir sitede yasamayi, cunku biktim yalnizliktan) Yasli bir teyze (60 yasinda) benim yeni birisi oldugumu kesfetti. Surekli kapima gelip "new yorker beni doktora goturur musun, markete goturur musun, falan yere goturur musun, filan yere goturur musun" diyor ve inanin cok zorda kaliyorum. Cogu zaman kirmiyorum goturuyorum tamam ama isteklerinin sonu gelmiyor, ozel sofor oldum sanki.

Iki cocugum var, biri 3 yasinda, biri 10 aylik bebek. Esim hem calisiyor, hem okuyor. Kendi isim icin bile uzak yerlere gitmiyorum, bebek yol boyunca bagira bagira agliyor, kizim uzun yolculukta sikiliyor, surekli birsey istiyor. Teyzenin iki oglu, bir kizi var burada, ikisi evli ama yakinda oturuyormus, biri de bekar yaninda. Kendisi de araba kullaniyor diyor ki evde sadece bir araba varmis ve ona dusmuyormus. Iyi de cocuklari goturemiyor mu istedigi yerlere?

Benim ananem dedem oldukten sonra cok yalniz kaldi, annem ve biz uzakta bir sehirdeydik ve iki dayim hic ilgilenmedi. Ananem kanserdi, cok hasta olduklarinda bile 112 yi arardi, ambulans gelip gotururdu. Surekli komsularindan rica ederdi, beni suraya buraya goturur musun diye. (ucret de oderdi tabi) Ananem kanser iken bir hastane randevusuna gitmemiz icap etti, arabamiz yoktu o an, annem dayimdan rica etti ve dayim goturemem o gun dugune gidecegiz dedi, an ve an aklimdadir bugunler.

Gecen gun iki gun arayla iki cocugumla birlikte istedigi yerlere goturdum, bugun taa yarim saat yol suren yere goturmemi istedi, nazikce reddettim, cunku bebegim ve kizim uzun yola dayanmiyor, boyle soyledim ona da. Yasli bir teyze ayagima kadar geliyor ve yardim etmiyorum diye cok uzuluyorum, vicdan azabi cekiyorum. Ama iyilik yapiyorum diye bu kadar uzerime gelinir mi? Ben kendim aslinda ogretmenim, bebegim ve kucuk cocugum var diye calismiyorum bu sene, kendi islerime zor yetisirken teyzenin ozel soforluk isteklerine surekli nasil kosayim? Cok vicdan azabi cektiriyor bana.
amerikaliyla turkun arsinda ki fark

Merhaba arkadaslar,

ABD de yasiyorum, yeni bir eve tasindim, yasadigim yerde cok fazla turk var. (Ben istedim cok turk olan bir sitede yasamayi, cunku biktim yalnizliktan) Yasli bir teyze (60 yasinda) benim yeni birisi oldugumu kesfetti. Surekli kapima gelip "new yorker beni doktora goturur musun, markete goturur musun, falan yere goturur musun, filan yere goturur musun" diyor ve inanin cok zorda kaliyorum. Cogu zaman kirmiyorum goturuyorum tamam ama isteklerinin sonu gelmiyor, ozel sofor oldum sanki.

Iki cocugum var, biri 3 yasinda, biri 10 aylik bebek. Esim hem calisiyor, hem okuyor. Kendi isim icin bile uzak yerlere gitmiyorum, bebek yol boyunca bagira bagira agliyor, kizim uzun yolculukta sikiliyor, surekli birsey istiyor. Teyzenin iki oglu, bir kizi var burada, ikisi evli ama yakinda oturuyormus, biri de bekar yaninda. Kendisi de araba kullaniyor diyor ki evde sadece bir araba varmis ve ona dusmuyormus. Iyi de cocuklari goturemiyor mu istedigi yerlere?

Benim ananem dedem oldukten sonra cok yalniz kaldi, annem ve biz uzakta bir sehirdeydik ve iki dayim hic ilgilenmedi. Ananem kanserdi, cok hasta olduklarinda bile 112 yi arardi, ambulans gelip gotururdu. Surekli komsularindan rica ederdi, beni suraya buraya goturur musun diye. (ucret de oderdi tabi) Ananem kanser iken bir hastane randevusuna gitmemiz icap etti, arabamiz yoktu o an, annem dayimdan rica etti ve dayim goturemem o gun dugune gidecegiz dedi, an ve an aklimdadir bugunler.

Gecen gun iki gun arayla iki cocugumla birlikte istedigi yerlere goturdum, bugun taa yarim saat yol suren yere goturmemi istedi, nazikce reddettim, cunku bebegim ve kizim uzun yola dayanmiyor, boyle soyledim ona da. Yasli bir teyze ayagima kadar geliyor ve yardim etmiyorum diye cok uzuluyorum, vicdan azabi cekiyorum. Ama iyilik yapiyorum diye bu kadar uzerime gelinir mi? Ben kendim aslinda ogretmenim, bebegim ve kucuk cocugum var diye calismiyorum bu sene, kendi islerime zor yetisirken teyzenin ozel soforluk isteklerine surekli nasil kosayim? Cok vicdan azabi cektiriyor bana.
Dünyada bi türkler birde japonlarda var büyüğe koşulsuz saygı.bulu biliyor ve sizi sömürüyor bence.ayrıca yaptığınız çok riskli bişey. 2 çocuğunuzu ve kendinizi tehlikeye atıyosunuz.yaşlı falan bakmıyo bu işler biliyosunuz.gitmeyin bence

Amerika`da arabasiz olmuyor gercekten, ama konsunuzun cocuklari ve esi varmis, siz yeterince yardimci olmussunuz, kucuk cocuklariniz da var, artik yardimci olamiyacaginizi soyleyin. Bizim de ilk seneler arabamiz yoktu, alisverise falan iki otobusle giderdik, zaman zaman sagolsunlar arkadaslarimiz hadi biz de alisverise gidiyoruz hep birlikte gidelim derlerdi de kabul ederdik.

Gercekten cok Turk olan bir muhite mi tasinmak istediniz? Ben 20 yildir yurtdışında yasiyorum, cocuk yaslarda geldim ama biz ailecek tam tersine son tasinmamizda cok az Türk ve yabanci olan bir yere tasindik ve cok memnunuz. Dunya varmis. Çünkü nerde cokluk orda ...misali. Bizim Türklerde de ayni hesap.
Bu da tamamen bambaska bir konu. Benim ABD de 5. evim ve ozellikle bundan oncekinde cok fazla yalnizlik cektim. Ben kisisel anlamda yalnizliktan nefret eden, sosyal, girisken, konuskan bir insanim. Arkadas canlisi, disadonuk, bir toplulukla beraber yasamak isteyen biriyim. Bundan onceki evimde bir-iki turk tanidik vardi, hayatimda bu kadar asosyal, bu kadar turklerden yilandan kacar gibi kacan kisiler gormedim. Sizin 20 yildir hic mi arkadasiniz yok? bizim hic yoktu, cunku tasindikca eskilerden kopuyorduk ve merhaba dedigimiz, telefonla gorustugumuz, bir cay ictigimiz bir kisinin bile olmamasi cok kotu. Ben gercekten bogazima kadar yalnizliga doydum ve turklerle bir arada yasamak istedim. Zaten insanlarla iliskimi ayarlarim. Turk un cok oldugu yerde mutlaka canayakin, arkadas canlisi insanlar bulurum, buldum da cok sukur. Gayet iyi niyetli, kafa dengi, hos sohbet, canayakin ve saygili komsularim var. Teyze istisna zaten boyle bir kisilik tr de de istisnadir.

Size benzin parası verene kadar taksi kullansın.
Çocuğunuz olmasa götürün diyeceğim ama 10 aylık bebek ve 3 yaşındaki çocukla ha deyince olmaz ki bu işler. Birinin uykusu gelir,öteki acıkır,altını pisletir vs vs bir dolu şey olabilir ki ağlıyor diyorsunuz bebeğiniz için. Vicdanen rahatsız olmanıza gerek yok bence. Bebek durmuyor,ağlıyor sende görüyorsun bu sebeple götüremem, kusura bakma diyebilirsiniz açıkça.
Bu arada bir tane de bizim apartmanda var böyle teyze,iki gelini,oğulları ve sık sık görüştüğü komşuları var,ben sadece merhaba,iyi günler seviyesindeyim.bir iki bana söyledi taksi beklemedi diye,aldım bankaya götürdüm,bekleyeyim mi diye sormadım,beklemedim de bir daha istemedi. Şu an gelse hastalık,acil bir durum olmadığı sürece götüremem yani,benimde biri bebek iki çocuğum var,önceliğim onlar. Bana gelene kadar sık sık görüştüğü kişilere rica etsin yada taksiye binsin. Yapabileceğim birşey yok. Ben zaten kimseden böyle birşey istemedim 8 senedir aynı sitedeyim ona rağmen. Tırnağın varsa kaşınırsin hesabı kendi işimi görüyorum.
Az once baska bir teyzeye konuyu actim, teyze dedim falanca surekli benden bir yerlere goturmemi istiyor, cok kotu hissediyorum dedim. O herkese oyle, herkesi biktirdi, artik kimse onu bir yere goturmuyor, o gelince kaciyorlar dedi. Zaten ben de tahmin ettim oyle birisi oldugunu. Eee dedim kizi, oglu goturmuyor mu? Kizi evde bos bos yatiyor, kizini ikna edemedigi zamanda kimi kandirsa ona gidiyor dedi, birak kizi gotursun dedi. Cok bozuluyorum dedim, hic uzulme dedi, birak kizi gotursun dedi.

Merhaba arkadaslar,

Uber le gitsin

Bu da tamamen bambaska bir konu. Benim ABD de 5. evim ve ozellikle bundan oncekinde cok fazla yalnizlik cektim. Ben kisisel anlamda yalnizliktan nefret eden, sosyal, girisken, konuskan bir insanim. Arkadas canlisi, disadonuk, bir toplulukla beraber yasamak isteyen biriyim. Bundan onceki evimde bir-iki turk tanidik vardi, hayatimda bu kadar asosyal, bu kadar turklerden yilandan kacar gibi kacan kisiler gormedim. Sizin 20 yildir hic mi arkadasiniz yok? bizim hic yoktu, cunku tasindikca eskilerden kopuyorduk ve merhaba dedigimiz, telefonla gorustugumuz, bir cay ictigimiz bir kisinin bile olmamasi cok kotu. Ben gercekten bogazima kadar yalnizliga doydum ve turklerle bir arada yasamak istedim. Zaten insanlarla iliskimi ayarlarim. Turk un cok oldugu yerde mutlaka canayakin, arkadas canlisi insanlar bulurum, buldum da cok sukur. Gayet iyi niyetli, kafa dengi, hos sohbet, canayakin ve saygili komsularim var. Teyze istisna zaten boyle bir kisilik tr de de istisnadir.
Dil problemi mi var neden yapanci arkadaşlarınız yok

teyzeye iyilik yaparken kendi evlatlarina kotuluk yapiyorsun. enayilige luzum yok. kendisi gitsin. bidaha yapma. bahane uydur.

Back