Komsu Teyzenin Istekleri

new_yorker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
415
488
103
37
Merhaba arkadaslar,

ABD de yasiyorum, yeni bir eve tasindim, yasadigim yerde cok fazla turk var. (Ben istedim cok turk olan bir sitede yasamayi, cunku biktim yalnizliktan) Yasli bir teyze (60 yasinda) benim yeni birisi oldugumu kesfetti. Surekli kapima gelip "new yorker beni doktora goturur musun, markete goturur musun, falan yere goturur musun, filan yere goturur musun" diyor ve inanin cok zorda kaliyorum. Cogu zaman kirmiyorum goturuyorum tamam ama isteklerinin sonu gelmiyor, ozel sofor oldum sanki.

Iki cocugum var, biri 3 yasinda, biri 10 aylik bebek. Esim hem calisiyor, hem okuyor. Kendi isim icin bile uzak yerlere gitmiyorum, bebek yol boyunca bagira bagira agliyor, kizim uzun yolculukta sikiliyor, surekli birsey istiyor. Teyzenin iki oglu, bir kizi var burada, ikisi evli ama yakinda oturuyormus, biri de bekar yaninda. Kendisi de araba kullaniyor diyor ki evde sadece bir araba varmis ve ona dusmuyormus. Iyi de cocuklari goturemiyor mu istedigi yerlere?

Benim ananem dedem oldukten sonra cok yalniz kaldi, annem ve biz uzakta bir sehirdeydik ve iki dayim hic ilgilenmedi. Ananem kanserdi, cok hasta olduklarinda bile 112 yi arardi, ambulans gelip gotururdu. Surekli komsularindan rica ederdi, beni suraya buraya goturur musun diye. (ucret de oderdi tabi) Ananem kanser iken bir hastane randevusuna gitmemiz icap etti, arabamiz yoktu o an, annem dayimdan rica etti ve dayim goturemem o gun dugune gidecegiz dedi, an ve an aklimdadir bugunler.

Gecen gun iki gun arayla iki cocugumla birlikte istedigi yerlere goturdum, bugun taa yarim saat yol suren yere goturmemi istedi, nazikce reddettim, cunku bebegim ve kizim uzun yola dayanmiyor, boyle soyledim ona da. Yasli bir teyze ayagima kadar geliyor ve yardim etmiyorum diye cok uzuluyorum, vicdan azabi cekiyorum. Ama iyilik yapiyorum diye bu kadar uzerime gelinir mi? Ben kendim aslinda ogretmenim, bebegim ve kucuk cocugum var diye calismiyorum bu sene, kendi islerime zor yetisirken teyzenin ozel soforluk isteklerine surekli nasil kosayim? Cok vicdan azabi cektiriyor bana.

Kendisine bu şekilde açıkladınız mı? Size karşılığında bir şey veriyor mu sadece para olarak değil de hani geçen gün yemek yapmıştım o yüzden beni arabayla oraya buraya götürmesini hakettim gibi bir düşüncesi olabilir mi diye soruyorum. Eğer kendisiyle konuşunca sonuç alamazsanız yanında kalan çocuklarıyla bir gün gidip konuşun derim.

Hayir, sadece gecen gun kucuk bir paket ev mantisi getirmis sagolsun. Benim zaten asla boyle bir beklentim yok, zaten benzin parani vereyim diyor. Ama istekleri bitmiyor.

Taksi kullansın daimi işleri için.
Ya taksiye kadar kizi, oglu, bekar oglu, kocasi ve kendi ehliyeti var. Iki cocuklu bir kadindan istenir mi tum bunlar dururken? Bir, iki, uc tamam da iki gun arayla bu kacinci ya?
Cok garipsiyorum ya, bizim turk insaniyla bir arada yasayinca boyle durumlar cikiyormus demek ki ortaya. 7 senedir surekli amerikalilarin cogunlukta oldugu yerlerdeydim, cok sevindim turkler var, komsular var, arkadaslar diye ama teyze cok garip.

valla iki cocuklu halimle kendime anca bakiyorum,
kendi annem babam olsa bu kadar fazla hizmet edemem.

Teyzenin fıtratı ile alakalı.
Türkiyede yaşıyorum hiç rica etmedim götürürmüsün getirir misin diye.
O teyzenin fıtratı fena.geldigi zaman işinizin oldugunu dışarı çıkmayacagınızı yada kapıyı açmamayı deneyip
Var olan sabrınızı bitirmeyin size yazık teyzeye birşey olmaz

60 yaşındaki kadına yaşlı teyze deyince bir garipsedim. Benim annem 58 yaşında yaşlı kategorisine yıllar var bence.
Komşunuz sizi gözüne kestirmiş siz yok diyene kadar ne koparırsam kar diye düşünüyor gibi geldi. Toplu taşımayı neden kullanmıyor? Çok mu ücra bir yerdesiniz? Veya taksi?

işte bu yüzden bizim milletten ne kadar uzak, o kadar iyi.. yüzünü yumuşak bulmuş senin konu sahibi, evlatları varken ve yakında oturuyorlarken sana düşmemesi lazım o işin.. uzak bile otursalar annelerini yanlarına alsınlar ama sen yapmak zorunda değilsin bunda vicdan yapacak bir şey yok.. çocuklar durmuyor, hasta, ben hastayım, işim var gibi bahanelerle götürme..

Hayir, sadece gecen gun kucuk bir paket ev mantisi getirmis sagolsun. Benim zaten asla boyle bir beklentim yok, zaten benzin parani vereyim diyor. Ama istekleri bitmiyor.
Acaba iyi niyetli de durumu farkedemiyor mu diye düşündüm sürekli yaşlı, teyze diye okuyunca 60 yaşında olduğunu şimdi gördüm. Götüremem demek istemiyorsunuz buraya gelip konu açacak duruma geldiğine göre durum. Bahane bulun her seferinde. Evde oluyorsunuz sizi boş duruyor sanıyor sanırım çocuk bakmayı işten saymıyorsa. İnternet üzerinden iş yaptığınızı söyleyin çok önemli bilgisayar başında olmam lazım filan diyin. Üç beş defa geri çevirirseniz artık gelmez diye düşünüyorum.

Kolay kolay hayir diyemiyorum, elimde imkanlar varken tamam olur derim, yardim ederim ama arkasi kesilmiyor isteklerin. Ayrica anlamiyorum 3 cocugu varken, kocasi varken is neden bana dustu? Iki gun arayla iki cocuklu kadindan soforluk istenir mi? Acaba diyorum rahmetli ananem de mi boyleydi, insanlardan yardim isteyince boyle mi dusunuyorlardi?
Imkanim olsa asla hayir demem ama cocuklarla -3 yasinda ve 10 aylik- teyzenin her istegine kosamam ki. Ben markete bile gitmiyorum iki cocukla. Ayrica hic de oyle cocuklarimla ilgilenmiyor, 3 yasindaki kizim teyzeye gecen gun yine soforlugunu yaptigim bir sirada konusuyor, birseyler soruyor vs cevap bile vermiyor, hi hi, evet bile demiyor 3 yasindaki cocuga, cok bozuldum.

Siz iyi niyetli olduğunu düşünüyorsunuz. Değil ama iyi niyetli olsa böyle davranmazdı siz ona iyilik yaparken. Sizden istiyor çünkü her dediğinde şoförlüğünü yapıp para almayan birini buldu kendisine. Sizin Türklerle bir arada olmak isteğinizden faydalanıyor. Yaşlılara saygı yardımcı olma duygularınızı sömürüyor resmen. Geri çekilin bir bakın ya da çocuklarınızı alın teyzeye bir oturmaya gidin orada gözlemleyin. Ben iyi niyetli birisi olduğunu düşünmüyorum. Akşamları kocasıyla çocuklarıyla sizin hakkınızda konuşup dalga geçiyorlardır belki de. Biraz karamsar yazdım ama olaya çok iyi yönden bakıyorsunuz gerçekleri görmeniz için diğer taraftan da değerlendirmeniz gerekiyor bence.

Sizinki enayilik. Müsait değilim deyin reddedin isteklerini. Taksiye binsin ya da çocukları ilgilensin. Ağır acil bir durum olur ancak o zaman ilgilenirsiniz 60 yaş o kadar yaşlı değil bence. Neyin vicdan azabını çekiyorsunuz anlamıyorum. Hiçbir şey çocuklarınızın huzurundan önemli değil. Vaktinizi ve enerjinizi kurnaz ve düşüncesiz insanlar yerine çocuklarınıza harcayın.

Ben yapmazdım. Bu kadarını en azından. Baska arzusu varmıymıs yakında eve bı supurge atıver derse sakım şaşırma. Her geldıgınde bı bahane uydur ust uste gelınce umarım o da anlar

60 yaşında birisi yaşlı olamaz. Bir de arabasi da varmış. Kocasi da varmış. Çocukları da.. Benim annem 62 yaşında üstelik oyle bir ameliyat gecirdiki bel fıtığından seneler önce,sinir sıkışması var,romatizmasi var,kadının ahı gitmis vahı kalmış. Dolmusa biner,iner birazcikta yürür benim eve gelir. Sadece merdiven cikmak yorar kendisini o da apartmanim zaten asansörlü sorun olmuyor
Babamda bel fıtığı ameliyati gecirdi yillarca da afedersin de eşek gibi çalıştı bu yaşında kimseden bisey istemez poset taşır,evi toparlar,araba surer.
Ben 26 yasindayim ben daha ameliyat olmadım boynumda benim fıtık sabahlari bagira cagira uyanıyorum gencligim gitti ah vaaah diye ve neler neler yapiyorum saymama gerek yok.Hatta suan belimin sağı agriyor gece açılmış :/// üşüttüm arka tarafı
Bunlari niye anlattım,vicdan azabi cekecegin bir durum asla ve asla yok. Kadin muhtac değil,yatalak degil,hasta degil,fakir değil. Bence sen cok iyi niyetlisin. 2 cocukla rezalet yasamaya gerek yok yazık çocuğa agliyormus yolda baksana. Bi kac sefer daha reddet bak gor nasil hallediyor islerini. Insan kullanmak bunun yaptığı.

Canım, anneannenin yaşadıkları hafizandan silinmiyor belliki.Teyzeye yardım ederek bir nebze rahatliyorsun aslında.Ama teyze işin .okunu çıkarmış..O ısrarla geldikçe,sende israrla reddet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…