- 18 Mart 2019
- 79
- 92
- 88
- 43
- Konu Sahibi Nedesembilemedimkiben
-
Merhaba arkadaşlar buradaki yorumlara gerçekten güvendiğim için konu açmak istedim. Biz genel olarak hayvan sever bir apartmanız. Dairelerde kedi bakan sakinler var benimde 3 kedim var. Ama giriş katında oturan daire kedilere apartmanın içinde bakıyor onlarda her seferinde gelip bizim kapının önüne çişlerini yapıyolar hatta kapıya işiyorlar orta yere kadar çiş gelmiş oluyo. Kaç defadır söylüyorum artık bilmiyorum bugün çişi yıkayıp aşağı söylemeye indim karşı dairede yönetici oturuyor ama pasif bu konuda ve yöneticinin eşide karşı komşusuyla arası bozulmasın diye bana saydırıyo yok bi su dök gitsin sende alıyodun kedi bilmemne bi ton laf yani hayvan seviyoruz diye ben yıkamak zorunda mıyım anlayamıyorum kedilerime hastalık bile bulaşabilir diyorum ama yok özel hayattan saldırıyorlar bu sefer . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim çişi kakayı temizleyip geçiyim mi nedir yolu
Güzellikle konuşun anlatın. Dışarda baksın sokak kedisi ise, yok kendi kedisi ise dışarı salmaması gerek zaten.
Eğer kendi kedileri ise ve dışarı salıyorsa Doğa Koruma ve Milli Parkları arayın ya da mail atın. Hayvan sahipleri 5199 shkk na göre baktıkları hayvandan sorunludurlar ve gürültü, kirlilik gibi sıkıntıya sebep oluyorlarsa para cezasına çarptırılırlar. Belki caydırıcı olur.
Ama sokak kedileri ise bişey yapamazsınız kanunen
Zor bir durum, en kötüsü hayvana eziyet. Kapıyı açık tutmaya gayret edin, çıkamadıkları için içeri yapıyorlar muhtemelen. Kum kabı koymakta bir çözüm. Kapınızın önünü alışkanlık haline getirmişler, çamaşırsuyuyla temizleyip tül kese içinde nane koyun kokusunu sevmezler. Kapı önünde paspas falan bırakmayın.Evet sokak kedisi baktıkları. Mama su kapları içerde girip çıkıyo ama ger girdiğinde çişi kakası gelince çıkamıyo tabi bulduğu yere yapıyo o da bizim kapı önü oluyo çoğunlukla.
Haklısınız. Acaba giriş kata kedi tuvaleti konuşsa, böyle yıkamaktansa kum alıp bakmayı tercih ederdim galiba yada söyleyin ısrar edin alın
O hayvana da yazık zorda kalmasa asla betona yapmaz eziyet hayvana yahu
Ya bahçeye toprağa alistirirsin ya eve apartmanın içi nedir
Tuvaletleri gelince mi apartmana bırakıyor anlayamadım. Hayvanları ben de severim ama bu çekilecek bir durum değil. Sorumsuzluk!
Bilmiş ki hemde ne bilmiş valla kum koysam onu da ben temizlerim. Yiyip içen hayvan dışkılamaaz sanıyorlar galiba.Ben yöneticinin bilmiş karısına takıldım. Siz de kedilerinizi onun kapısına işetin bir kaç gün bakalım su döküvereyim gitsin diyecek mi.
En mantıklı çözüm kedi kumu gibi geldi bana da. Hayvancağızlara yazık üşümesinler. Kumu da yöneticinin kapısının önüne koyun bakalım ne yapacak bir kaç gün içerisinde.
Güzel sıcak bir kedi evi yapıp koysanız kapının hemen dışına ?
Yani ben artık hayvan seymeyen konumuna düştüm. Haksız değilim değil mi hayvana da haksızlık yapmak istemiyorum.Belediyelerin beyaz masasına bu konuyu bildirme hakkınız var onlar da kediler için bakım kiti verebilir size ve belediye veterinerlerine kedilerin bakımları da yaptırılır bu süreçte
Hayır kesimlerden nefret ediyorum demiyorsunuz kedilerin yanlış bakımı nedeniyle mağdur olduğunuzu belirtiyorsunuz. Komşularınızla çözüm bulamıyorsanız belediye beyaz masasıyla bir görüşün derimYani ben artık hayvan seymeyen konumuna düştüm. Haksız değilim değil mi hayvana da haksızlık yapmak istemiyorum.
Elma suyuna pis kokular sıkıp her gün kapısının önüne döküp kaçınkendisine de olunca artık bir çözüm bulacaktır.
"Özel hayattan saldırıyor" derken?
Aaa terbiyesiz hadsiz. İçeri içeri dökün valla, yapış yapış olur o bi de. Ohh.kakaları bazen alıp koyuyordum kapısının önüne kokulu kokulu azıcık da sen çek diye. Ben daha bekarken eşim gelip gidiyodu evime onu söylüyosen öyle yaşarsan laf söyleyemessine getiriyo lafı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?