• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu kavgası

Dediğiniz o kadar mantıklı ki kum kabı olayı.ama kim temizleyecek o kum kabını kakası çişiyle kim uğraşacak. Herkes işin kaymağında dışarda üşüyo diyo ben üşüyosa onu alıp koynuma sokarım bana hayvanseverlik anlatıyolar bide.

Ben ülkedeki duruma bakarak bütçemi zorlar temizlemeyi görev edinir söylenir eder ama kedilere kıyamaz o kabı koyardım galiba ya.. önümüzde kış kıyamazdım ama haklısınız sonuna kadar hemde. Yada kapıyı hep açık bırakın mecbur alisacaklar
bu arada belediye kediler için seçenek bile değil sakin sakin ölüme yollarsiniz

Bir de kediler şu kokulara gelmezlermiş, belki deneyebilirsiniz:

Turunçgillerin yağları ya da kabukları, sirke, idris otu, biber ve sarımsak gibi güçlü kokulu malzemeler kedileri uzak tutar çünkü kediler kokuyu sevmez.

Yine bakın kedilere tabi ki, mama verin va. Ama kapınıza da işemesinler yani.

Ben ülkedeki duruma bakarak bütçemi zorlar temizlemeyi görev edinir söylenir eder ama kedilere kıyamaz o kabı koyardım galiba ya.. önümüzde kış kıyamazdım ama haklısınız sonuna kadar hemde. Yada kapıyı hep açık bırakın mecbur alisacaklar
bu arada belediye kediler için seçenek bile değil sakin sakin ölüme yollarsiniz
Yok tabikide o şekilde belediye falan karıştırmam hiç.gene zaten susarsam kediler için olur insanlarla anlaşamıyorum çünkü.

Yazik kediciklere. Apartman icine betonlara hapsolmuslar. Kedi bakmak bu degildir ki. Ya disarida toprakta, cimende dursunlar. Ya da evde bakilsinlar. Kediler yumusak yere basmak ister. Apartmana bir kac kedi kumu ve keninin yatip oynayabiecegi yumusak yatak aldirin bence. Oralara alissin.

Merhaba arkadaşlar buradaki yorumlara gerçekten güvendiğim için konu açmak istedim. Biz genel olarak hayvan sever bir apartmanız. Dairelerde kedi bakan sakinler var benimde 3 kedim var. Ama giriş katında oturan daire kedilere apartmanın içinde bakıyor onlarda her seferinde gelip bizim kapının önüne çişlerini yapıyolar hatta kapıya işiyorlar orta yere kadar çiş gelmiş oluyo. Kaç defadır söylüyorum artık bilmiyorum bugün çişi yıkayıp aşağı söylemeye indim karşı dairede yönetici oturuyor ama pasif bu konuda ve yöneticinin eşide karşı komşusuyla arası bozulmasın diye bana saydırıyo yok bi su dök gitsin sende alıyodun kedi bilmemne bi ton laf yani hayvan seviyoruz diye ben yıkamak zorunda mıyım anlayamıyorum kedilerime hastalık bile bulaşabilir diyorum ama yok özel hayattan saldırıyorlar bu sefer . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim çişi kakayı temizleyip geçiyim mi nedir yolu🤷‍♀️
Apartmanda ayakaltı olmayan biryer varsa kedi kumu koyun. Hergün çiş temizlemektense ya siz Ya da kedi sahipleri haftada bir temizler

Merhaba arkadaşlar buradaki yorumlara gerçekten güvendiğim için konu açmak istedim. Biz genel olarak hayvan sever bir apartmanız. Dairelerde kedi bakan sakinler var benimde 3 kedim var. Ama giriş katında oturan daire kedilere apartmanın içinde bakıyor onlarda her seferinde gelip bizim kapının önüne çişlerini yapıyolar hatta kapıya işiyorlar orta yere kadar çiş gelmiş oluyo. Kaç defadır söylüyorum artık bilmiyorum bugün çişi yıkayıp aşağı söylemeye indim karşı dairede yönetici oturuyor ama pasif bu konuda ve yöneticinin eşide karşı komşusuyla arası bozulmasın diye bana saydırıyo yok bi su dök gitsin sende alıyodun kedi bilmemne bi ton laf yani hayvan seviyoruz diye ben yıkamak zorunda mıyım anlayamıyorum kedilerime hastalık bile bulaşabilir diyorum ama yok özel hayattan saldırıyorlar bu sefer . Sizce nasıl bir yol izlemeliyim çişi kakayı temizleyip geçiyim mi nedir yolu🤷‍♀️
Bende sitede oturuyorum. 8yildir apartmana kediler giriyor aciktiklari zaman çok ağlıyorlar bende yemek verdim kendi kapımda bı kaba koyarak ama başkalarının kapı önünde de kaplar vardı bende öyle verdim yani. Daha snra site yönetimi apartman içinde kedi beslemek yasak diye kural koydu çünkü kapı önünden çöp alınıyor dairelerin onları parçalamaya başladılar 😅 bizde site dışına koyuyoruz artık sorun kavgasız çözüldü 🤭

O zaman herkes salsın kedisini köpeğini..
Hepsi yapsın apartmanın orta yerine.
Hayvan sever olmak başka bir şey.
Sapla samani karıştırıyor yöneticiniz,yerinizde olsam yikamam.
Sikayet ederim.
Kat mulkiyetinde hayvan beslenmesine engel teşkil edecek bir yasa yok,ancak bahsi geçen hayvanlarin ses yapma potansiyelini dikkate almak gerek.
Öyle bir durumda sınırlama ve men hakkı saklıdır.
Ancak ortak kullnima açık alanlarda ve kimseye ait olmayan bağımsız bölümlerde hayvan beslenemez.
Buna bir oylama yapılmış ve apartmanın geneli kabul etmiş ise onu ayrı tutuyorum.
Apartman merdiveni olur,asonsor olur,kapıların onu olur yani mesken dışındaki yerler yasak benim bildiğim.
Anlatın kendisine.

Ben hayvanları çok severim ama kedilerden de korkuyorum aynı zamanda. Hem sevip hem korkuyorum. Ben kesinlikle ve kesinlikle bina boşluğunda hayvan bakılmasına karşıyım. Çok düşünüyorsa alsın evinde baksın. Mesela kimseye sormadan alıp alıştırıyor o kediyi binaya korkan birisi var mı hiç umrunda mı? Ben panik atak geçiriyorum kedi görünce, nabzım inanılmaz yükseliyor ve vücudum kızarıyor stresten. Fobi bu hiçbir mantık kabul etmiyor ne yazık ki. Aynı zamanda sevmek demek binanın içinde kokusunu ya da pisliğini çekmek demek değil. Binanın dışına bir kedi evi yapılabilir.

Biz binanın köşelerine mama koyuyoruz kedilere. Geçen lodos varken yavruluktan yeni çıkmış bir kediyi alt komşum bir gün binanın içine almak istedi ama gelip bana sordu. Ben de kedinin varlığını bildiğim için kapıyı hiç açmadım ertesi gün çıkarmışlardı zaten. Bir apartmanda yaşanıyorsa toplum kurallarına uyulacak. Siz de iki tane köpek sokup besleseniz kabul edecekler mi?

Muhtemelen kedi kokusu aldıkları için sizin kapınızın önüne yapıyorlardır. Lavanta yağı, nane yağı gibi bir yağ koyun hoşlanmazlar yaklaşmazlar kapıya.
Girişe de kum kabı koyun. Yukarı çıkmasınlar en azından buradan temizlemesi sizin için kolaylık olur deyin. Daha başka bir çözüm gelmedi aklıma.

Evet sokak kedisi baktıkları. Mama su kapları içerde girip çıkıyo ama ger girdiğinde çişi kakası gelince çıkamıyo tabi bulduğu yere yapıyo o da bizim kapı önü oluyo çoğunlukla.
Sizin kapiniza yaptıkları icin, kendi idrar ve diski kokularindan dolayi orayi tuvalet bellemişler. Kapinizin önünü ve katinizi, sulandirmadan saf sirkeyle silin, bunu ara ara tekrarlayin

hayvan delisi biri olarak bana yapılsa bende kavga çıkarırırım böyle beyinsiz tipler yüzünden herkes hayvan düşmanı oldu. çözüm bulmak yerine çevreye saldıran azgın tipler. madem iyilik yaptgnı düşünüyosun arkasınıda düşünmen lazım saçmalıga bak. siz bişey yapmazsanız o kedi orayı sürekli bölgesi belleyip her seferinde oraya işer. arkadasımında basına geldi sokak kedisi kapıyı her açık buldugunda girip 2.kata çıkıp kızın kapısına paspasına ayakkabılara işiyodu şaka gibi. kedileri anlamak çok zor ya dısarda dünya kadar toprak varken tek bi yeri bekleyip her seferinde oraya işemesini anlayamıyorum :D bence kavga edin. yöneticide pısırıksa kendiniz çare bulmanız lazım yoksa kadının zerre umrunda olmaz ki arsız belli

Apartmanda koridorda kedi mi beslenir. Oldu olacak Sivas kangal beslesin. Bu karda kışta usumelerini istemeyecek kadar seviyorsa evine alsın. Evine almak istemiyorsa apartman önünde beklesin. Kimse o çişi kafayı temizlemek zorunda değil çünkü. Şey yapabilir misiniz? Kadın mama ve suyu içeri koyduğu için giriyorlar ya. Siz daha kaliteli bir mama/besinle onları kapı önünde beslemeye baslasaniz belki sizin koyduklarınızı yiyip içeri girmekten vazgeçerler.

Hayvanseverler arasında bile çatışma çıkıyor :D İşte bu yüzden dairelerde kedi köpek beslemek yasaktı aslında. Her kuralın mantıklı bir sebebi var aslında çünkü insanlarımızın bi sınırı ve saygısı yok. Madem böyle bir sorumluluk aldın kum koy oraya tabi ki değiştir arada da ilgilen. Tabi ki hayvan kum olmayınca yapar burada sorun yine insan. Zaten zamanla kokuda yapar. Dairenin önüne yuva koyulsa olmaz mı? Yeriniz var mı bilmiyorum ama mutlaka önünde yanında kaldırım, alan vardır. Bende kedi besliyorum bahçemde müstakil olduğu için tabi rahatım. Ama hiçbir komşuma rahatsızlık verdirmem bana güzelce bi uyarıda gelse niye çirkeflik yapayım ki? İyice insanlıktan çıkmak için bahane arar oldular. Ben besliyorsam ben sorumluluğunu alacağım tabi ki. Mamasını da vericem suyunu da bokunu da temizliycem :D İşte böyle ilgilendiklerini düşünüyorlar. Bende eski mahallemde çok gördüm bu tiplerden bizde de herkes beslerdi o zaman mama verilmiyordu pek yemek veriliyordu ama ben her zaman kaplara dökerim eğer çöpün kenarına dağıtılmışsa da süpürürüm. Sonra beslediğini sanan bi tip gelir sulu yemeği olduğu gibi döker başına zamanlar sinekler dadanır çevre kirliliğinden bahsetmek dahi istemiyorum üstüne kokusu cabası. Çöpçüler gelip onu da süpürmez tabi. Onu süpürmek ne kadar zor olabilir? Sen niye kaba koymuyorsun diye sorarsın o ise '' hayvan düşmanı '' der :D

Back