binamızın bulunduğu sokakta gece yarılarına kadar abartmaksızın 11 /12 ye kadar çocuklar bağırarak oyun oynuyor.geçen dayanamadım 11 de çıktım balkon a"sessiz olun çocuklar millet işe gidecek ya"dedim biraz suasar gibi oldular ama yine başladılar 11 buçukta çıktım yine devam ettiler..en sinir olduğum şey ise bu çocuklarrdan ikisinin annesi dışarıda karşı apartmanın önünde kadınlarla oturuyor ve mutlaka uyarımı duydu biri de bişi yapmadı ya...Allah ım ne görgüsüz insnalar var ne düşüncesiz bunlar ya!millet geceye sahura mı kalkacak sabah erkenden işe mi gidcek yok düşünce.kendi kocaları bunların 9/10 a doğru evden çıkıyor ya ondan rahatlar iyi de benim eşim 6 buçukta çıkıyor evden sizi çekmek zorunda değil ki sizin yüzünüzden uykusuzluk çekmek zorunda da değil!şeytan diyor git söyle ama baktım mahallede benden başka rahatsız olan yok bu kadar mı olur yani!!!anlamıyorum birisi de çıkıp bişi sölese benimle birlikte!!!hani gecenin köründe durumdan rahatsız olan koca sokakta tek bayan olmak göze batar böyle görgüzüslerin olduğu yerde!şeytan diyor çocuklar oynarken üstüne su döküver bak bir daha bağıracaklar mı ama vicdan meselesi yapamam...
eski oturduğumuz evde nispeten trafiğin az olduğu bir sokaktı, allahım o nasıl bir sokaktı yan apartmanda 4 yaşlarında bir erkek çocuğu karşı evde aynı yaşta bir kız çocuğu birbirilerine balkondan bağırıp kur yapıyorlar bütün gün :)
yan taraftaki öğrenciler civciv almışlar büyütmüşler bakmışlar civcivler horoz olmuş! horozları sokağa salmışlar izmirin ortasında sabahın köründe 4-5 tane horoz sesiyle uyanıyordum(neyse ki köpekler kediler fln yedi galiba bunları)
yine sizin dediğiniz gibi çocuklar dibimizde oynuyorlardı koca sokakta ki sokağın sonunda park vardı!
annem hadi parka gidin oynayın bak ne güzel oyuncaklar var orda diye diye çocukları bir nebze alıştırmıştı
ama çocuklar zaptedilmiyor ne yazık ki, az sabredin ramazan geçince biticek bu gece sesleri,
bu arada şikayet etmekten çekinmeyin, herkes rahat olabilir, emekli olabilir o sokakta ama elbet birileri de erken kalkıp çalışıyor saygı göstermek zorundalar.
hayır bu mahallede insanları küçümsemek istemiyorum kesinlikle, demek istediğim görgüzüslükleri var malesef dışarılarda otururlar ha haha gülüşmeler..çocuklarına bişi demezler..ses yaparlar uyarmazlar ;5 yaşındaki kızımıza eşimle hapishanedeymiş gibi ses yapma top oynama sabah terliklerle yürüme uyurlar atlama koşma deriz hakkaten çok sıkıyoruz ikimiz de..ama ev sahinin 12 ve 15 yaşınada kocaman iki çocuğu evi yıkar ordan oraya koşarlar kadın da adam da hiç sesini çıkarmaz!kiracıyız diye tepemizde güm güm güm...dışarıdaki çocuklar gündüz ses yapsa bişi dmem gündüz elbetteki oynayacak ama gecein 11 inde 12 sinde ses yapılır mı ya..gündüz ne işleri var ya?annelerinin terbiye eksikliğinden bence..anası babası çıkıp uyarmıyor orada kadın gece yarısı lak lak yapıyor ben uyardığım halde görüyor bişi demiyor.bu görgüsüzlükten ileri gelir.ben olsam yerin dibine girer çocuğumu alır yanıma özür dileyip çocuğumu uyarıp eve gelirim...ramazanın geçmesini beklemek olmamalı payıma düşen..uyuyamadım sinirden o gece kalkamadık sahura hadi ben evdeyim de eşim sıcakta güneşte çalışan biri nasıl oruç tuttu yemeden içmeden o gün ona üzüldüm.vebali onların olsun diyorum.bu aynı insanlar çoluğu çocuğu milletin evinde rahatça gezinip orayı burayı karıştırınca da sesini çıkarmayan çocuğuna bakmayan inasnlar..o nedenle aralarına fazla karışmak istemiyorum..bana da derler hep"neden çıkmıyorsun dışarı çocuk da açılır çık gel aramıza diye.konuşacak ortak noktamız yok denecek kadar az ne konuşayım ki onlarla ondan gitmek gelmiyor içimden evde tv net ev işi daha iyi sanırım..
yok yok en iyisi fazla samimi olmamak, bizim de hep emekli herkes karşı apartmanla aramızda 2 metre fln var, bütün herkes sabah sahura kadar balkonlarda oturuyor ışıklar açık, odam güneş giriyor gibi aydınlık oluyor resmen heryerin ışığı giriyor, balkonda tv izleyen mi dersin, sabaha kadar hem yiyip içip hem laklak yappıyorlar onlara sus diye de bağrılmaz:) şu ramazan geçsin diye bekliyorum ben de senin de yaz geçsin gider olmadı pamuk tıkayın kulaklarınıza biraz kesiyor :)
Bizimde üst kattakiler delirmiş gibiler!!
çocukları var küçücük ayaklarıyla yürüdüğünü hissedebiliyorum pıt pıt pıt diye hızlı hızlı
hadi onu geçtimde gece yarsı çocuk niye evin içinde dolaşır ya.
sonra paldır kültür gece 3lere 4lere kadar yürürler eşyaları değiştirirler yerlerini
kapıları gıcırdar en nefret ettiğim ses!
kavga ederlerr bağrış çağrış!
anneme diyorum dur ben bi oklavayla tıklatiyim diye annemde hayır diyo.
ama bi gün yapcam kapıma gelsinler diye sırf.
çocuk gürültüsüne yine bişey demiyorum ben
arada komşularımın torunları gelirler evi yıkarlar resmen
ama çocuk yani ne yaptığının farkında değil
bi yere kadar zaptedilebiliyor
ama koca koca insanların farkında olmalarına rağmen
amaan banane diyip son ses tv dinlemesine sinir oluyorum
bi keresinde ders çalışıyorum yan komşu seda sayan programını açmış kro bir şarkıcı çıkmış son ses müzik
o sıralar seda sayanı son ses izliyorlardı hep bi gün tepem attı kapıcıya şikayet ettim
sonra da özellikle kulağımı dayayıp dinledim kapı çalınca kıstılar sanırım
sonra kız sinir oldu bana ne yaa diye bağırıp son ses açtı bu sefer televizyonu
nası tepem attıysa duvarı öyle bir tıklatmışım ki,
sonra kıstılar ama sanırım bu sefer annesi kızdı fln kavga etmeye başladılar, neyse kavga sesi o kadar gelmiyor yine.
hayır 30 yaşında çocuğu fln var kızının bu kadar bencil olmasına katlanamıyorum insanların.
bir de ben tespit edemiyorum nerden geldiğini sesin ya.
ışıklar kapalı tv izliyor birisi. bizim apartman da maşşallah yani bir katta 5 daire var gibi 3 girişli fln bitişik yapmışlar.
nerden geldiğini çözsem şikayet edicem de.
nasıl anlayabiliriim sizce?
bir de annemle konuştum ses izolasyonu yapan taş yünü fln malzemeler oluyormuş odamı kaplatmayı düşünüyorum, aslında 1 senelik sabredebilsem sonra yine bu kadar etkilemez beni, 1 sene için de odayı izole ettirmek istemiyorum, bizim yapabileceğimiz bişeyler var mı? yani koçtaşta fln şu köpük gibi şeylerden var bi arkadaşım kendi kaplamıştı ama etkir mi onlar bilmiyorum bilgisi olan var mı??
bi keresinde ders çalışıyorum yan komşu seda sayan programını açmış kro bir şarkıcı çıkmış son ses müzik
o sıralar seda sayanı son ses izliyorlardı hep bi gün tepem attı kapıcıya şikayet ettim
sonra kıstılar ama sanırım bu sefer annesi kızdı fln kavga etmeye başladılar, neyse kavga sesi o kadar gelmiyor yine.
hayır 30 yaşında çocuğu fln var kızının bu kadar bencil olmasına katlanamıyorum insanların.
ışıklar kapalı tv izliyor birisi. bizim apartman da maşşallah yani bir katta 5 daire var gibi 3 girişli fln bitişik yapmışlar.
bir de annemle konuştum ses izolasyonu yapan taş yünü fln malzemeler oluyormuş odamı kaplatmayı düşünüyorum, aslında 1 senelik sabredebilsem sonra yine bu kadar etkilemez beni, 1 sene için de odayı izole ettirmek istemiyorum, bizim yapabileceğimiz bişeyler var mı? yani koçtaşta fln şu köpük gibi şeylerden var bi arkadaşım kendi kaplamıştı ama etkir mi onlar bilmiyorum bilgisi olan var mı??
canım eczanelerde satılan kulak tıpaçları var valla takınca kendi klavyemin sesini bile duymuyorum.ben de yurtta yaşıyorum ve işime inan ki çok yarıyor.