Komşu gürültüsü

hıımm,, güzel bir konu.
üst katımızda kabile hayatı yaşarcasına yayılan,
apartmanda yaşadıklarından ziyade mağarada yaşadıklarını zanneden,
kayınvalide kayınpeder gelin damat çocuklar oturuyorlar şans kısmet eseri.
sabahlar olmasın! misafirleri de olmasın! Ya Rabbim onlar ne gürültü öyle
max desibeller hak getire..
yemin ediyorum bağıra bağıra konuşuyorlar-dı. pazar demeden matkap sesleri gümbürtüler sesler,, yüz ekşitici sinir stres bozucu.-ydu.
kıl kadar gürültülerinde 1,5 kg lık dambıllar ile duvara duvara delercesine vurdumvurdumvurdum, birde hırs yapmışım duvarda mindik mindik oyuklar oluştu,
2 - 3 hafta sürdü bu böyle. ama her seferinde,
gece sabah gündüz öğlen hiç dinlemedim. gürültüye ikâz, ikâza gürültüsüzlük,.
ortalama bir aya kadar devam etti bu mücadele.
sessizlik huzur içinde uykumu seviyorum artık. nefes almaktan nefret ettirmişlerdi.

haftasonu dersanem vardı ve cuma günü yine yine yine o lanet tv sesinden uyuyamıyordum.
yan odadaki ablamın açtığı tv sesi bile gelmiyor odama ki baya açık izliyor
ama ben odamda gayet hangi kanalı şarkı türküyü izlediklerini anlayabiliyordum
nasıl tepem attıysa öyle bir bağırdım ki "yeter artık ya" diye sinirle
biri "allaaah" dedi sanırım evde kavga ettiğimizi sandılar ki her evde olan ufak tartışmalar olur bizde o kadar bağırmayız hiç bir zaman,
ben de kavga değil de onlara söylüyorum diye anlaşılsın diye tekrar bağırdım
"yeter artık kısın şu tvnin sesini yoksa sabah 7de kalktığımda sizi de uyandırıcam" diye. ki bu sırada saat 4tü
bir gıdım kıstılar ama hala ses aynıydı.
allahım kabus gibi zorla uyumaya çalıştım sabah uyandığımda da zillerine basıcaktım ama unuttum aceleden uyku sersemliğinden
ve mucize gibi,
o günden beri ses yok! acaba diğer komşular benim sesimi mi duydular da uyardılar bilemiyorum artık.
allahım pencerem açık uyumak kulaklık takmadan uyumak ne kadar güzel bir duyguymuş.
huzurum geldi resmen aman nazar değmesin

deli deliyi görünce değneğini saklarmış lafını kesinlikle hatırlatırım bu komşu gürültüsü konusunda
bütün komşularımızı hep annemler tatlı dille misafirliğe gidip çağırıp hediyeler vererek tatlı tatlı halletmeye çalıştılar
inanır mısınız her seferinde 1-2 hafta sonra hep eski haline döndü
insanlar bencil, afedersiniz ağızlarına bipmedikçe anlamıyorlar,
alt komşunun üstünde zıpladım bağırdım sustu, üst komşuma bağırdım taşındı, şimdi de yan komşum sağır olduğundan tvyi son ses dinleyen komşum bağırmamı duydu nasıl olduysa?:26::26:

bir daha ses yüzünden uyuyamaz, çalışamazsam bu evde elektro gitarımı son sese açıp bütün apartmanı kaldırıcam ayağa
sessiz olun diye kapıma gelenlerin de kafasından aşağı geçiricem gitarı.

neyse uykuma yine döneyim ben hazır bulmuşken sessiz ortamı

binamızın bulunduğu sokakta gece yarılarına kadar abartmaksızın 11 /12 ye kadar çocuklar bağırarak oyun oynuyor.geçen dayanamadım 11 de çıktım balkon a"sessiz olun çocuklar millet işe gidecek ya"dedim biraz suasar gibi oldular ama yine başladılar 11 buçukta çıktım yine devam ettiler..en sinir olduğum şey ise bu çocuklarrdan ikisinin annesi dışarıda karşı apartmanın önünde kadınlarla oturuyor ve mutlaka uyarımı duydu biri de bişi yapmadı ya...Allah ım ne görgüsüz insnalar var ne düşüncesiz bunlar ya!millet geceye sahura mı kalkacak sabah erkenden işe mi gidcek yok düşünce.kendi kocaları bunların 9/10 a doğru evden çıkıyor ya ondan rahatlar iyi de benim eşim 6 buçukta çıkıyor evden sizi çekmek zorunda değil ki sizin yüzünüzden uykusuzluk çekmek zorunda da değil!şeytan diyor git söyle ama baktım mahallede benden başka rahatsız olan yok bu kadar mı olur yani!!!anlamıyorum birisi de çıkıp bişi sölese benimle birlikte!!!hani gecenin köründe durumdan rahatsız olan koca sokakta tek bayan olmak göze batar böyle görgüzüslerin olduğu yerde!şeytan diyor çocuklar oynarken üstüne su döküver bak bir daha bağıracaklar mı ama vicdan meselesi yapamam...

eski oturduğumuz evde nispeten trafiğin az olduğu bir sokaktı, allahım o nasıl bir sokaktı yan apartmanda 4 yaşlarında bir erkek çocuğu karşı evde aynı yaşta bir kız çocuğu birbirilerine balkondan bağırıp kur yapıyorlar bütün gün :)
yan taraftaki öğrenciler civciv almışlar büyütmüşler bakmışlar civcivler horoz olmuş! horozları sokağa salmışlar izmirin ortasında sabahın köründe 4-5 tane horoz sesiyle uyanıyordum(neyse ki köpekler kediler fln yedi galiba bunları)
yine sizin dediğiniz gibi çocuklar dibimizde oynuyorlardı koca sokakta ki sokağın sonunda park vardı!
annem hadi parka gidin oynayın bak ne güzel oyuncaklar var orda diye diye çocukları bir nebze alıştırmıştı
ama çocuklar zaptedilmiyor ne yazık ki, az sabredin ramazan geçince biticek bu gece sesleri,
bu arada şikayet etmekten çekinmeyin, herkes rahat olabilir, emekli olabilir o sokakta ama elbet birileri de erken kalkıp çalışıyor saygı göstermek zorundalar.

hayır bu mahallede insanları küçümsemek istemiyorum kesinlikle, demek istediğim görgüzüslükleri var malesef dışarılarda otururlar ha haha gülüşmeler..çocuklarına bişi demezler..ses yaparlar uyarmazlar ;5 yaşındaki kızımıza eşimle hapishanedeymiş gibi ses yapma top oynama sabah terliklerle yürüme uyurlar atlama koşma deriz hakkaten çok sıkıyoruz ikimiz de..ama ev sahinin 12 ve 15 yaşınada kocaman iki çocuğu evi yıkar ordan oraya koşarlar kadın da adam da hiç sesini çıkarmaz!kiracıyız diye tepemizde güm güm güm...dışarıdaki çocuklar gündüz ses yapsa bişi dmem gündüz elbetteki oynayacak ama gecein 11 inde 12 sinde ses yapılır mı ya..gündüz ne işleri var ya?annelerinin terbiye eksikliğinden bence..anası babası çıkıp uyarmıyor orada kadın gece yarısı lak lak yapıyor ben uyardığım halde görüyor bişi demiyor.bu görgüsüzlükten ileri gelir.ben olsam yerin dibine girer çocuğumu alır yanıma özür dileyip çocuğumu uyarıp eve gelirim...ramazanın geçmesini beklemek olmamalı payıma düşen..uyuyamadım sinirden o gece kalkamadık sahura hadi ben evdeyim de eşim sıcakta güneşte çalışan biri nasıl oruç tuttu yemeden içmeden o gün ona üzüldüm.vebali onların olsun diyorum.bu aynı insanlar çoluğu çocuğu milletin evinde rahatça gezinip orayı burayı karıştırınca da sesini çıkarmayan çocuğuna bakmayan inasnlar..o nedenle aralarına fazla karışmak istemiyorum..bana da derler hep"neden çıkmıyorsun dışarı çocuk da açılır çık gel aramıza diye.konuşacak ortak noktamız yok denecek kadar az ne konuşayım ki onlarla ondan gitmek gelmiyor içimden evde tv net ev işi daha iyi sanırım..

Son düzenleme:

yok yok en iyisi fazla samimi olmamak, bizim de hep emekli herkes karşı apartmanla aramızda 2 metre fln var, bütün herkes sabah sahura kadar balkonlarda oturuyor ışıklar açık, odam güneş giriyor gibi aydınlık oluyor resmen heryerin ışığı giriyor, balkonda tv izleyen mi dersin, sabaha kadar hem yiyip içip hem laklak yappıyorlar onlara sus diye de bağrılmaz:) şu ramazan geçsin diye bekliyorum ben de senin de yaz geçsin gider olmadı pamuk tıkayın kulaklarınıza biraz kesiyor :)

Benimde alt kat komşum, ben sakin sakin evimde şekerleme yaparken arabest müzikle tüm apartmanı şenlendirdi sağolsun. Kısar diye bir miktar bekledim ama yok ses öyle böyle değil. Sakince gittim, bilgisayara 5+1 hoparlörleri bağladım, hoparlörlerin yönünü aşağı döndürüp yere koydum veeeee son ses metal müzik Dakkasında kapattılar yoksa kısmaya niyetim hiç yoktu. aradabir aynı naneyi yerler bende arabesk müzik nefretimden hiç taviz vermem

arada bir olur belki misafir gelince hani bunlar ses yapmaz misafir bişi diyemiyor dersin ama hergece hergece ayıp denen bişi var tv dinliceksen evinde dinle balkonda dinliceksen tak kulaklığını öyle izle!ramazan geçsin diye bekliyoruz onlar da ramazana hürmeten dikkat etse keşke!!

Bizimde üst kattakiler delirmiş gibiler!!
çocukları var küçücük ayaklarıyla yürüdüğünü hissedebiliyorum pıt pıt pıt diye hızlı hızlı
hadi onu geçtimde gece yarsı çocuk niye evin içinde dolaşır ya.
sonra paldır kültür gece 3lere 4lere kadar yürürler eşyaları değiştirirler yerlerini
kapıları gıcırdar en nefret ettiğim ses!
kavga ederlerr bağrış çağrış!
anneme diyorum dur ben bi oklavayla tıklatiyim diye annemde hayır diyo.
ama bi gün yapcam kapıma gelsinler diye sırf.​

canım çocuğun yürümesi normal çocuk kısmı küçükse bi depıt pıt hızlı yürür onu normal karşıla gecenin yarısı da uyanabilir benim kzım gecenin yarısı korkarak yastığını oyuncağını alır koşarak antreden geçip odamıza damlar biz uyurken "anne korktum "deyip yanımıza yatar.yani elimizde olan bişi değil ..ama gece yarısı eşya değiştirmeleri garip!hani gece yarısı elinden bişi düşer arada o da olur kazayla sonuçta ama eşya yerlerini deişmek için gece yarısını mı bekliyorlarmış düzenliler?aklıma geldi gecenin yarısı çocuk niye dolaşır demişsin ya; bi komşumun akrabası anlattı "kızı 3.5 yaşında ve aşırı hiperaktifmiş...annesi;üniversite hastanelerine götürdük tedavi için 5 dk dan fazla bişeye dikkatini veremiyor ne legolar oyuncaklar aldık en fazla 5 dk sonra sıkılıyor yerinde duramıyor gece bile uyumuyor 2-34 de kalkıyor gece evin içinde geziniyor ne yapacağımız şaşırdık bende de hal kalmadı yerinde durmadığından gözüne neredeyse çivi batacaktı"dedi baktım yavrucağın tek gözü bandajlı gözünün kenarına gelmiş çivi..aman Allah ım dedim Allah sabır versin...yavrucağa da şifa versin Rabbim..

çocuk gürültüsüne yine bişey demiyorum ben
arada komşularımın torunları gelirler evi yıkarlar resmen
ama çocuk yani ne yaptığının farkında değil
bi yere kadar zaptedilebiliyor
ama koca koca insanların farkında olmalarına rağmen
amaan banane diyip son ses tv dinlemesine sinir oluyorum
bi keresinde ders çalışıyorum yan komşu seda sayan programını açmış kro bir şarkıcı çıkmış son ses müzik
o sıralar seda sayanı son ses izliyorlardı hep bi gün tepem attı kapıcıya şikayet ettim
sonra da özellikle kulağımı dayayıp dinledim kapı çalınca kıstılar sanırım
sonra kız sinir oldu bana ne yaa diye bağırıp son ses açtı bu sefer televizyonu
nası tepem attıysa duvarı öyle bir tıklatmışım ki,
sonra kıstılar ama sanırım bu sefer annesi kızdı fln kavga etmeye başladılar, neyse kavga sesi o kadar gelmiyor yine.
hayır 30 yaşında çocuğu fln var kızının bu kadar bencil olmasına katlanamıyorum insanların.

bir de ben tespit edemiyorum nerden geldiğini sesin ya.
ışıklar kapalı tv izliyor birisi. bizim apartman da maşşallah yani bir katta 5 daire var gibi 3 girişli fln bitişik yapmışlar.
nerden geldiğini çözsem şikayet edicem de.
nasıl anlayabiliriim sizce?
bir de annemle konuştum ses izolasyonu yapan taş yünü fln malzemeler oluyormuş odamı kaplatmayı düşünüyorum, aslında 1 senelik sabredebilsem sonra yine bu kadar etkilemez beni, 1 sene için de odayı izole ettirmek istemiyorum, bizim yapabileceğimiz bişeyler var mı? yani koçtaşta fln şu köpük gibi şeylerden var bi arkadaşım kendi kaplamıştı ama etkir mi onlar bilmiyorum bilgisi olan var mı??

Aynı sorundan ben de muzdaribim, bir pazar kalktım ki tek tatil günüm pazar, saat 8 de meyhane müzikleri... Deli oldum ama bulamıyorum apartman boşluğundada öyle bir yankılanıyor ki ses nereden geliyor bulamıyorum. Ama ben biraz şanslıyım, bizim apartmanda ya benim altımdaki, yada yan komşumun altındaki açar. Yan komşuya gidip analiz yapıyorum ses nereden geliyor diye.

Ben de kaç defa polis çağırdım bu konu için, çekinmeyin kızlar siz de çağırın. En azından yaptıklarının bir suç olduğunu bilsinler. Sürekli müzik sesi yüzünden kavga ettiğimiz bayan (evli bir adamla aşk yaşıyor, hatta evi adam tutmuş) yılbaşında adamı çağırmış, son ses yani hoparlöre kulağımı dayasam bu kadar ses olur ancak! Polisi aradım, ardından evsahibini aradım, uyardığımız halde düzeldi deyip arka aldığı için. Efendim polisi niye çağırmışız? Birde üste çıkacak...

Neyse o olaydan sonra bir daha açmadı müziği.

canım eczanelerde satılan kulak tıpaçları var valla takınca kendi klavyemin sesini bile duymuyorum.ben de yurtta yaşıyorum ve işime inan ki çok yarıyor.

canım eczanelerde satılan kulak tıpaçları var valla takınca kendi klavyemin sesini bile duymuyorum.ben de yurtta yaşıyorum ve işime inan ki çok yarıyor.

canım biliyorum bende iş makinelerinde çalışan işçilerin kullandığı tıpaçlardan var
hatta kütüphanede takıyorum millet benden gördü herkes almış bi yerlerden nerden bulduysa
ama sürekli uyuyamıyorum onla artık kulaklarım kötü olmaya başladı
bi de sabah alarm sesini duymuyorum kulaklık taktığımda
ayrıca çoğu ses etki etmiyor kulaklığa kemiklerimden fln duyuluyor zaten sanırım ses sistemi fln var bası açmışlar zıngır zıngır titriyor ev açtıklarında
neyse bikaç gündür az mırıl mırıl sesler yani odaklanmamaya çalışıyorum artık ben de

komşularımdan, alt katta oturanın bütün gün BATUUUUŞŞŞ sesinden. bitişik yan dairede ki yeni evli çiftin kavga ve özel!!! seslerinden başka bir problemleri yok Allah için.

Bütün bunlar yalitim sistemlerinin tamda olmamasindan kaynaklaniyor.Ben de tam tersi bir seyden yakincagim bizim alttada bir albay emeklileri vardi.benim kizim sessiz sakin bir yapidaydi onu sikayet etmisler.tepem atti.onu birak bir misafir gelir 5 dakika sonra damlarlar.evimde rahat oturamaz hale gelmistim.misafirlerimi agirlayamaz oldum.madem o kadar tripplisin üst katta otur.asiri bir gürültüm olsaydi gene anlayisla karsilayacaktim.Ama bu salaklar yüzünden bizden öncekiler satmis.tabii söylemiyorlar bizde aldik.ondan ondan öncekilerde adami az daha öldürecekmis.insan evinde de parmak ucunda yürüyemez yaaa.neyseki tasindik almany yada kurtuldum.inan türkiyeye gidince evim diye gidesim gelmiyor.burada asgimizda almanlar var.ki burada kurallar daha agirdir.aman allahim bir güleryüzlü insanlar bir güleryüzlü yaslilar.insan hayret ediyor.sinirlendim gene bak simdi.

canım bu izolasyon nasıl oluyormuş, ayrıntılı anlatabilir misin. maliyeti ne kadar nasıl? çok ihtiyacım var benim de.

Eski evimde alt katımızda kalabalık bir aile vardı. Bende yeni doğum yapmıştım. Bebek olduğunu biliyorlar. Zor zar uyutıyorsun çocuğu zaten. Yatak odamızın altında ki odayı onlar oturma odası yapmışlar. Bir gün çocuğu uyutmuşum zorla, son ses müzik. İnanın evde açsam bu kadar ses duyulmaz. Sanki ben açmışım gibi bir ses. Hemen aşağı indim. Zile basıyorum duymuyorlar, kapıya vuruyorum ses yok. 10 dk sonra kapıyı açtılar. Kızlar sesi kısın bebek var dedim. Tamam dediler. Ama 3-4 gün sonra aynı şekilde. Yine uyardım. Akşam eşimde gelince bilerek onların zile basmış. Kapıyı açtıklarında eşim duyma özürlü biri varmı evinizde demiş. Onlarda yok ki demişler. Eşimde o zaman müzik sesini açmayın bi daha bebek var demiş. Tabi abi demişler. Bir gün yine aynı şekilde bir müzik sesi ve bu da yetmez gibi kızları da bangır bangır eşlik ediyor. Pencereden bağırdım. Kesin sesinizi terbiyesiz laf anlamazlar dedim girdim içeri. Oda pencereden bağırıyor kim o kim o diye. Benim kapasanıza, sabah sabah rahatsız etmesenize bebek var on kere uyardık dimi dedim. Senin üstündeki de açıyor onu niye uyarmıyorsun diyor. Bende rahatsız oluyorsan git kendin uyar dedim. Kapamıcaz dedi. Bende o zaman zabıtaya kapamıcaz dersin dedim. 2 saniyede kapadı. Ev sahibimize söyledik. Adam gitti uyarmaya. Adama bizde onların bebeği uyuturken eeeee demelerinden rahatsızız o zaman demişler :) Ev sahibi de onların ki mecburiyet demiş.
Neyse en sonunda arkadaşım zabıtaydı. O geldi bir gün. Tabi beni tanıdığını belli etmeden. Eğer bir daha yüksek sesle müzik açarlarsa ceza keseceğini söyledi. Tabi ondan sonra gık yok. Ama yüz göz olduk bir kere ve bende taşınmayı uygun buldum. Şimdi ses seda yok.
Bu arada üst katımda ki de Rambo Berk gibiydi. Dışardan kim geçse anında Ayşe naber, Fatma naber sanırsın ki kadın hep balkonda yaz kış. Onun da balkondan devamlı birşeyler silkeleme huyu vardı. Uyarmamıza rağmen gizli saklı devam etti. Bence bu tip insanlar kendilerini geliştirememiş insanlar.
İnsana kendi evinde de rahat huzur vermiyorlar evlerinden soğutuyorlar...

Sabah 5 te evi tavaf ediyordu üst komşum takuya tak tak terlikleriyle...
ki ben top patlasa uaynmayan biriym beni bile uyandırdı ya kapıları çarpa çarpa kapayışı ve koşar adım yürümesiyle....
Allah ıslah etsin diyorum....
Evimde bana huzur vermiyor rabbim sen gör yardım et ....

Ayy yarama bastınız... bizim ev marley hık desen duyuluyor acayip ses geçiriyor, benim alt katımda oturan ev sahibi üst kata taşındı,gürültü konusunda çok hassas güya çok saygılı olan kişi üst kata taşınınca akşamları sürekli sandalye gıcırtısı ki en nefret ettiğim sestir....yatak odamda her gece 11-12 ayak sesi eşya gıcırtısı...evi dubleks geçen gece 12 de top sesleri geliyordu..Bana bir keresinde akşam saat 6 gibi eşimle perde takmıştık akşam vakti gürültü yaptığımı söylemişti,, kendisi geçen akşam saat 7-8 gibiydi matkapla tamirat yaptırdı tık demedim..insanlar kendilerine gelince her konuda saygı bekliyor,ama başkalarına karşı sürekli bencillik...ben çok dikkat ederim ama maalesef çok rahatlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…