Komşu gürültüsünden ben de çok dertliyim. Gürültü sorunumuz olmasın diye en üst kat daire aldık ancak nasıl bir şanssa, yatak odamızın tam yanı karşı dairenin mutfağıymış ve bu insanlar 7/24 mutfaktalar. Bağırarak konuşmalar, bozuk musluğun ötmesi eşliğinde tabak çanak sesleri, dolap çekmece kapağı vurma sesleri.. Hepsi sanki odanın içindeymiş gibi dayanılmıyor. Bunların problemli ergenlik çağında bir de kızları var, annesine, babasına, kardeşlerine avazı çıktığı kadar bağırıyor ve genelde bu kavgalar hep mutfakta yaşanıyor. Kaç kez Pazar sabahının 8'inde kavgaları ile uyandığımı biliyorum. Mesela dün gece saat 3'e doğru anne kız mutfakta bağır çağır iş yapıyorlardı. Aynı bağır çağırı yine mutfakta sabahın 8'inde kadının eşi ve oğlundan duyduk. Kadın fosur fosur uyuyordu tabi. Olan benim uykuya olmuştu. Misafir geldiğinde de mutfakta ağırlanıyor genelde, gece 2-3'lere kadar yüksek sesli konuşma sesleri devam ediyor. Hala koca dubleks daireleri varken neden 20 kişi küçücük mutfağa sığıştıklarını anlayabilmiş değiliz. Kapının önünde bıraktıkları ayakkabıları (ki misafir geldiğinde 20 çift ayakkabı oluyor), günde 100 kez son hız vurdukları sokak kapılarını saymıyorum bile. Geçen bir misafirim yerinden zıpladı resmen ne oluyor diye. Yer sallanıyor o kadar feci..
Eşim eşiyle konuştu önce, yatak odamız mutfağınızın yanında uyuyamıyoruz diye uyardı, bir süre idare etti sonra yine gürültü başladı, sonra ben kadınla konuştum rica ettim. Tamam dedi, biraz rahat ettik sonra yine başladılar. Bari musluğunuzu yaptırın çok ötüyor dedik, tamam dediler dikkate almadılar. En son sabah 8'de kalkıp işe gideceğim, gece 1 mutfakta musluk sesi ve şangır şungur kesilmiyor, duvara tıklattım ses kesildi. Ertesi gün sabahın altı buçuğunda bir bağırtı ile uyandık. Kadın basbasbağırıyor. Sonra dinledim ki gece iş yapan kızıymış, ben duvarı tıklatınca bulaşıkları kirli bırakmış. Benim hakkımda bağırıyor. Ben onlara mı sorucam mutfağımda istediğim zaman istediğimi yaparım diyor. Nasıl bir terbiyesizlikse artık. Üstelik bu bahsettiğim de kapalı bir bayan, aynı daha önce yazan arkadaşın komşusu gibi..
Sinirlerim iyice yıpranmış durumda.. Her sabah sayelerinde baş ağrısıyla uyanıyorum. Artık duvara tıklatmakta kar etmiyor. Bildiklerini okuyorlar. O yüzden gürültü başladı mı yorganı yastığı alıp salonda koltukta yatıyorum. Eşimin uykusu çok ağır olduğundan gürültüye uyanmıyor, olan bana oluyor. Üstelik çalışan bir bayanım ve gündüz uykumu alma gibi bir şansım yok. Artık severek aldığımız, bir dolu masraf ettiğimiz evimizi satıp taşınmayı bile düşünüyoruz bu insanlar sayesinde.. Bunun nasıl bir çözümü olabilir ki? Polisi mi aramak lazım bilemiyorum.
Malesef bu insansı yaratıklar böyle özür dileyip ezilip büzüleceklerine üste çıkmaya, carlamaya baslarlar.Bizde de bunlardan çok ve gitseler bile yerlerine gelenler baska baska cinsler çıkıyor.bu konuya çok uzun zaman önce yazmıştım. o zaman üst kattaki komşunun çocuğundan şikayet ediyordum. şu anda daha beteri ile karşı karşıyayım.
meğer o zamanlar ne rahatmış hatta gidip özür dilemeyi bile düşündüm üst kattaki abladan. yan dairemdeki evli çiftin çocukları oldu ve benim yatak odamın bitişiğini oturma odası olarak kullanıyorlar. bütün gün tv sesi, çocuk ağlama-zırlama sesi ve kendi sesleri benim psikolojimi bozdu... kaç defa uyardım. rica ettim nolur dedim burayı kullanmayın. 3 oda 1 salon ev var. salonda oturun. koymuşlar plazmayı küçücük odaya.. yok diyorlar burası oturma odası, sen odanı değiştir diye yanıtlar aldım. çok uğraştım duvarlara vurdum, ailemi araya soktum. ama sonunda hiçbir düzelme olmadı. ben de artık yatmadan yatmaya giriyorum odama. başka odada vakit geçiriyorum işten gelince uyuyana kadar. en azından onların sesini duyup midem kasılmıyor. çünkü artık en ufak seslerini duymami kapılarının açılması-kapanması sesi bile benim sinir krizi geçirmeme sebep oluyor. sabır dilemekten başka yapacak birşey yoki ya da aynı şekilde biz de cevap vereceğiz..
bu konuya çok uzun zaman önce yazmıştım. o zaman üst kattaki komşunun çocuğundan şikayet ediyordum. şu anda daha beteri ile karşı karşıyayım.
meğer o zamanlar ne rahatmış hatta gidip özür dilemeyi bile düşündüm üst kattaki abladan. yan dairemdeki evli çiftin çocukları oldu ve benim yatak odamın bitişiğini oturma odası olarak kullanıyorlar. bütün gün tv sesi, çocuk ağlama-zırlama sesi ve kendi sesleri benim psikolojimi bozdu... kaç defa uyardım. rica ettim nolur dedim burayı kullanmayın. 3 oda 1 salon ev var. salonda oturun. koymuşlar plazmayı küçücük odaya.. yok diyorlar burası oturma odası, sen odanı değiştir diye yanıtlar aldım. çok uğraştım duvarlara vurdum, ailemi araya soktum. ama sonunda hiçbir düzelme olmadı. ben de artık yatmadan yatmaya giriyorum odama. başka odada vakit geçiriyorum işten gelince uyuyana kadar. en azından onların sesini duyup midem kasılmıyor. çünkü artık en ufak seslerini duymami kapılarının açılması-kapanması sesi bile benim sinir krizi geçirmeme sebep oluyor. sabır dilemekten başka yapacak birşey yoki ya da aynı şekilde biz de cevap vereceğiz..
walla arkadaşım aynısını yaşıyorum anlattklarının hem bn üstten hem alttan cekiyorum bnmde altın mutfagı tam bnm odamn altnda aman allahım nasl bu kdr bulaşık sesi geliyor aklm almıor bde musluk sesyle uyanınca deli oluyorum adamlar 1de yatıo 6da kalkıo ve hayatının tamammı mutfakta geciyor senin bnm uyumam umurlarındA dgl boşuna söyleyp durmayın insanlarda anlayışş yok ve bunun cözümüde yok gercekten imkanınız varsa evinizi degştirin haa kolay dgl yeni ev degiştrmk taşnmak ama insanında sabrı taşıyor gercekten bde bn kpss calşıorm evde hç durmuorm desem yeridr napacaksn insanın hayatını kurtarp burdan kurtulması lazım tek caremde bu sanrım allah kolaylık versin
Aynı komşuya mı sahibiz acaba? Aynı şekilde gece 1-2'de yatıp 6.30'ta kalkıyorlar Gece mutfaktan yatağa sabah yataktan mutfağa gidiyorlar. Bir insan gecenin bir vakti 1,5 saat nasıl devamlı bulaşık yıkayabilir? Bunlar yıkıyor. Lokanta mı işletiyorlar yanda anlamadım. Bir de ne ara uyuduklarını hiç anlamış değilim evlerinde neredeyse 24 saat aksiyon var. Hani 4 saat uyuyan birinden gündüz uyuması beklenir ama gündüz de uyumuyorlar. Çıldırmak üzereyim. Çektiğinizi çok iyi anlıyorum, size de allah sabır versin.
kızlar apartmanda yaşamak ne kadar zor. aylardır üst kattaki komşularımın yaptığı gürültüden fenalık geldi. çocuklarının ve kendinin çıkardıkları sesler yüzünden ne doğru düzgün uyuyabiliyorum ne de sessiz bir ortamda oturabiliyorum. birkaç kez gerek kaba gerekse kibar bi şekilde uyarmamıza rağmen kendisinin gürültü yapmadığını, çocukların da yapmasının normal olduğunu apartmanda böyle şeylerin normal olabileceğini söyledi bir de üste çıkarak. ama gerçekten bu kadar rahatsız olmasak tepki göstermezdik heralde. çocuk var diye de bu kadar rahat olunur mu. insan çocuğunu uyarmalı nolursa olsun belirli saatlere dikkat etmeli..inanın müzik sesi davul sesi olsa bile razıyım ama bu ne zaman geleceği belli olmayan eşya gıcırtıları ve yürüme atlama zıplama seslerinden bıktım artık psikolojim bozuldu. nasıl bir yöntem izlesem bilemiyorum. uyarıdan da anlamıyolar. aynı şekilde karşılık verin deseniz o da olmaz diğer masum komşuların günahı ne... inanın bu konu çok can sıkıcı kimsenin başına gelmemesini diliyorum. allah herkese iyi komşu versin. insanın yaşadığı yerde mutsuz olması çok kötü.
evet ne yazkki aynı tip anlayışsız komşuya sahibiz yani kendi evimdeki bulaşk sesi bu kdr gelmiyor ya onada hiç inanamıyorum tam altmda musluk var oda altımız kapıcı dairesi oldugu için koca apartmanda sdece bnm altın mutfagı ters yönde 1 senedr cıldrmak üzereym böylede bi musluk hç görmedm hayatmda ta salondan duyuluyor ya şaka gibi alttaki anlayşsz insanlar bi bakyorum ışıga gece 1 bucukta sdece bunların ışıgı yanıyuor bide 6da okula gtcek ogluna kahvaltı hazrlaması öldürüo bari erken yatta erken yat salak kadın duvara vurursmda dha cok yapıo arsızlar bnde en kuytu odaya gidiom yine duyuluo ama napaym sinir hastası olmak istemiom bu genc yaşımda allah hepimize sabır versin arkadaşlarım