Komşu gürültüsü

arkadaşlar cok zor birşeymş gercekten yani insan kendi evinde caresiz kalıyor yapacak hç birşey olmuyor bazen kiracı iseniz tabi o kdrda zor olmayabilir ama ev sahibi olunca cok zor haa deyince cıkamıyorsunda bizim 20 senelik evimiz mesela bnm bşka kardeşmde yok yürümeye korkuoz resmen birileri rahatsz olmasın diye ama yeni gelen coluk cocuk için kac senelik evinden olacaksın cok riskli işler bnlar yazılanları okudukca neler varmış diyorum gercekten ama sabır diyelm bşkada caresi yok zaten allah hepimize bir cıkış yolu gösterrir insallh

Komşu gürültüsünden ben de çok dertliyim. Gürültü sorunumuz olmasın diye en üst kat daire aldık ancak nasıl bir şanssa, yatak odamızın tam yanı karşı dairenin mutfağıymış ve bu insanlar 7/24 mutfaktalar. Bağırarak konuşmalar, bozuk musluğun ötmesi eşliğinde tabak çanak sesleri, dolap çekmece kapağı vurma sesleri.. Hepsi sanki odanın içindeymiş gibi dayanılmıyor. Bunların problemli ergenlik çağında bir de kızları var, annesine, babasına, kardeşlerine avazı çıktığı kadar bağırıyor ve genelde bu kavgalar hep mutfakta yaşanıyor. Kaç kez Pazar sabahının 8'inde kavgaları ile uyandığımı biliyorum. Mesela dün gece saat 3'e doğru anne kız mutfakta bağır çağır iş yapıyorlardı. Aynı bağır çağırı yine mutfakta sabahın 8'inde kadının eşi ve oğlundan duyduk. Kadın fosur fosur uyuyordu tabi. Olan benim uykuya olmuştu. Misafir geldiğinde de mutfakta ağırlanıyor genelde, gece 2-3'lere kadar yüksek sesli konuşma sesleri devam ediyor. Hala koca dubleks daireleri varken neden 20 kişi küçücük mutfağa sığıştıklarını anlayabilmiş değiliz. Kapının önünde bıraktıkları ayakkabıları (ki misafir geldiğinde 20 çift ayakkabı oluyor), günde 100 kez son hız vurdukları sokak kapılarını saymıyorum bile. Geçen bir misafirim yerinden zıpladı resmen ne oluyor diye. Yer sallanıyor o kadar feci..

Eşim eşiyle konuştu önce, yatak odamız mutfağınızın yanında uyuyamıyoruz diye uyardı, bir süre idare etti sonra yine gürültü başladı, sonra ben kadınla konuştum rica ettim. Tamam dedi, biraz rahat ettik sonra yine başladılar. Bari musluğunuzu yaptırın çok ötüyor dedik, tamam dediler dikkate almadılar. En son sabah 8'de kalkıp işe gideceğim, gece 1 mutfakta musluk sesi ve şangır şungur kesilmiyor, duvara tıklattım ses kesildi. Ertesi gün sabahın altı buçuğunda bir bağırtı ile uyandık. Kadın basbasbağırıyor. Sonra dinledim ki gece iş yapan kızıymış, ben duvarı tıklatınca bulaşıkları kirli bırakmış. Benim hakkımda bağırıyor. Ben onlara mı sorucam mutfağımda istediğim zaman istediğimi yaparım diyor. Nasıl bir terbiyesizlikse artık. Üstelik bu bahsettiğim de kapalı bir bayan, aynı daha önce yazan arkadaşın komşusu gibi..

Sinirlerim iyice yıpranmış durumda.. Her sabah sayelerinde baş ağrısıyla uyanıyorum. Artık duvara tıklatmakta kar etmiyor. Bildiklerini okuyorlar. O yüzden gürültü başladı mı yorganı yastığı alıp salonda koltukta yatıyorum. Eşimin uykusu çok ağır olduğundan gürültüye uyanmıyor, olan bana oluyor. Üstelik çalışan bir bayanım ve gündüz uykumu alma gibi bir şansım yok. Artık severek aldığımız, bir dolu masraf ettiğimiz evimizi satıp taşınmayı bile düşünüyoruz bu insanlar sayesinde.. Bunun nasıl bir çözümü olabilir ki? Polisi mi aramak lazım bilemiyorum.

walla arkadaşım aynısını yaşıyorum anlattklarının hem bn üstten hem alttan cekiyorum bnmde altın mutfagı tam bnm odamn altnda aman allahım nasl bu kdr bulaşık sesi geliyor aklm almıor bde musluk sesyle uyanınca deli oluyorum adamlar 1de yatıo 6da kalkıo ve hayatının tamammı mutfakta geciyor senin bnm uyumam umurlarındA dgl boşuna söyleyp durmayın insanlarda anlayışş yok ve bunun cözümüde yok gercekten imkanınız varsa evinizi degştirin haa kolay dgl yeni ev degiştrmk taşnmak ama insanında sabrı taşıyor gercekten bde bn kpss calşıorm evde hç durmuorm desem yeridr napacaksn insanın hayatını kurtarp burdan kurtulması lazım tek caremde bu sanrım allah kolaylık versin

bu konuya çok uzun zaman önce yazmıştım. o zaman üst kattaki komşunun çocuğundan şikayet ediyordum. şu anda daha beteri ile karşı karşıyayım.
meğer o zamanlar ne rahatmış hatta gidip özür dilemeyi bile düşündüm üst kattaki abladan. yan dairemdeki evli çiftin çocukları oldu ve benim yatak odamın bitişiğini oturma odası olarak kullanıyorlar. bütün gün tv sesi, çocuk ağlama-zırlama sesi ve kendi sesleri benim psikolojimi bozdu... kaç defa uyardım. rica ettim nolur dedim burayı kullanmayın. 3 oda 1 salon ev var. salonda oturun. koymuşlar plazmayı küçücük odaya.. yok diyorlar burası oturma odası, sen odanı değiştir diye yanıtlar aldım. çok uğraştım duvarlara vurdum, ailemi araya soktum. ama sonunda hiçbir düzelme olmadı. ben de artık yatmadan yatmaya giriyorum odama. başka odada vakit geçiriyorum işten gelince uyuyana kadar. en azından onların sesini duyup midem kasılmıyor. çünkü artık en ufak seslerini duymami kapılarının açılması-kapanması sesi bile benim sinir krizi geçirmeme sebep oluyor. sabır dilemekten başka yapacak birşey yoki ya da aynı şekilde biz de cevap vereceğiz..

Malesef bu insansı yaratıklar böyle özür dileyip ezilip büzüleceklerine üste çıkmaya, carlamaya baslarlar.Bizde de bunlardan çok ve gitseler bile yerlerine gelenler baska baska cinsler çıkıyor.

evet cok uzun zaman olmuş siz yazalı ve bizim kadar dertlide bir cok insan var .insanın alt üst hatta yandan dahi rahatsz olması gercekten psikolojisini bozuyor ama bu tamamen ortamla alakalı mesela dışardan gelen sesler beni rahatsz etmezken evden gelen her sese sinir oluyorum dedgnz gibi bnde odama yatmadan yatmaya giriyorum alt katın mutfagı altmda oldugu için uyumam bile mimkün olmuyor cogu zaman haa bnde 2 gündür kulak tıkacı aldm eczanelerden yatarken takıyorum cok uzaktan gelen sesleri duymuyorum tavsiye ederm yani yüzde elli işe yarıyor

Kizlar yazdıklarınızı okudum sinirim iyic bozuldu. İki yüzelli lira verip sesgeçirmeyen kulaklık wlmıştım o dönemler. Annem bişey derdi duymazdım. Babam hastaydı yatardı devamlı -iki ay önce vefat etti- içim erirdi rahatsız oluyor diye. Babacığımın çok ahını aldılar. Hasta olduğunu bile bile düzeltmediler kendilerini.
Hukuki anlamda da yaptırımı yok. tek sebebi cehalet ve saygısızlık toplu halde yaşamanın gereklerini yerine getiremiyor bu insanlar. keşke somut anlamda caydırıcı bi cezası olsa. Ama nerde...

Aynı komşuya mı sahibiz acaba? Aynı şekilde gece 1-2'de yatıp 6.30'ta kalkıyorlar Gece mutfaktan yatağa sabah yataktan mutfağa gidiyorlar. Bir insan gecenin bir vakti 1,5 saat nasıl devamlı bulaşık yıkayabilir? Bunlar yıkıyor. Lokanta mı işletiyorlar yanda anlamadım. Bir de ne ara uyuduklarını hiç anlamış değilim evlerinde neredeyse 24 saat aksiyon var. Hani 4 saat uyuyan birinden gündüz uyuması beklenir ama gündüz de uyumuyorlar. Çıldırmak üzereyim. Çektiğinizi çok iyi anlıyorum, size de allah sabır versin.

Son düzenleme:
bu konuda meclise falan mail mi atsak ki???
bir yaptırımı olmalı bu saçmalıkların
belediyeyi aradım dedim komşum evinin duvarlarını istediği gibi yıktırıp birleştirmiş odaları durulmuyor evimizde
ne yapabilirim ben bir kat maliki olarak bilgi istiyorum dedim
biz bir şey yapamıyoruz evin içine dialog yolunu kullanın dedi
sağolun dedim kapattım
tabi ben konuştuğum görevliye
1 yıldan fazladır defalarca dil döküp araya başkalarını koyup telefonlarla defalarca aradığımızı söyleyemedim....
bunun bir sistemi yaptırımı olmalı
1.si aynı demrep projesi ısı yalıtımı gibi ses yalıtımı zorunluluğu olması
2.si hukuk sisteminde bu tür saygısızlıkların bir yaptırımı olmalı
zaten çoğu hukukçu da bu tür konularda davalar çok çok az olduğu ve örnek dava hemen hemen hiç olmadığı için çözümsüz kalıyor...

evet ne yazkki aynı tip anlayışsız komşuya sahibiz yani kendi evimdeki bulaşk sesi bu kdr gelmiyor ya onada hiç inanamıyorum tam altmda musluk var oda altımız kapıcı dairesi oldugu için koca apartmanda sdece bnm altın mutfagı ters yönde 1 senedr cıldrmak üzereym böylede bi musluk hç görmedm hayatmda ta salondan duyuluyor ya şaka gibi alttaki anlayşsz insanlar bi bakyorum ışıga gece 1 bucukta sdece bunların ışıgı yanıyuor bide 6da okula gtcek ogluna kahvaltı hazrlaması öldürüo bari erken yatta erken yat salak kadın duvara vurursmda dha cok yapıo arsızlar bnde en kuytu odaya gidiom yine duyuluo ama napaym sinir hastası olmak istemiom bu genc yaşımda allah hepimize sabır versin arkadaşlarım

yok arkadaşım hiçbir yaptırımı yok. sadece gece 12 den sonra müziğin sesini açanlara (o da belli desibeli aşan )polis gelip ceza yazıyor. ama yoksa böyle çocuk sesi eşya sesi herhangi bir yaptırımı yok. diyalog yöntemi kullanın diyorlar. günümüzde insanlar anlayışsız vurdumduymaz . ben kullandım o yöntemi aynen şöyle oldu. bir de ben anlayışsız manyak herşeye takan komşu durumuna düştüm.. ya ben evimden odamdan soğudum bunlar yüzünden. hala inatla bitişiğimdeki odayı kullanmaya devam ediyorlar. ya ben anlamıyorum birtek bizim türk insanında mı var bu mantık? salonu güzelce döşerler yeni evlendiğinde ama gider küçücük oturma odasına sığışır. neden? diye sorduğunda çocuk koltukları kirletiyor orada sadece misafir ağırlıyoruz derler.. peki siz misafir ağırlayacaksınız millete hava atacaksınız diye benim psikolojim mi bozulsun diyorum, sen odanı değiştir o zaman diyorlar. ama onlar 2 kişi yaşıyorlar bizim ailede 4 yetişkin insan var nasıl değiştirecem odamı.. mutfakta mı yatayım.. valla her gece rüyamda evden taşındığımızı veya bu komşu denen insanların taşındığını görüyorum. huzurlu mutlu günlerimi geri istiyorum tek dünyam olan odamda. yeniden sevmek istiyorum evimi. allah inşallah kendi evlerinden soğutur bunları diye beddua bile ettim artık ne yapayım sinir sistemim bozuldu.

bizim de annemlerin apartmanda bir komşu vardı habire yan komşunun üstünden bir şeyler silkeler dururdu; yandaki komşu habire uyardı güzellikle yapmayın etmeyin diye.. ama hiç olumlu bir sonuç alamadı. e o kadar komşuyuz bi idareeee ediverseeeen diyordu. en sonunda yan komşu bir gün üst komşu beyaz çamaşır astığında mangalı yaktı direk çamaşır iplerinin üstüne koydu üst komşunun çamaşırlar alttan alttan bütün mangal psiliğini aldı; üst komşu çamaşırları nasıl topladığını bilemedi. O olaydan sonra dikkat etmeye başladı. Diyeceğim şu ki bir insan nasıl laftan anlarsa öyle karşılık vermek lazım.

yemin ediyorum bukadar aynı dert olmaz.. hem alttaki hem üstteki gece yarısı sabah 7 de , kendileri uyandıkları zaman herkes herşey uyandıı gibi davranıyorlar...

odun bile kırıyorlar güm güm evin içinde..
dahaa neler nelerr kaç defa uykumdan zıplayarak uyandım.. beni sesten daha çok sinir eden şey sorumsuz saygısız terbiyesiz olmaları...
herkes ince fikirli terbiyeli had li olmalı!!!!!!!

Benim komşu özel bir tür sanıyordum, değilmiş. Sanırım sizin komşunun musluğu da bozuk. O yüzden aşırı ses geliyor. Bizim apartmanda müteahhit ucuz musluk kullanmış, biz taşındığımızda ilk işimiz muslukları değiştirmek oldu çünkü felaket ötüyordu. Değiştirdik, şimdi ses çok azaldı. Bunlar ise sesten hiç rahatsız olmuyor. Mutfakta su sesi hiç kesilmediği için merak edip bu ay gelen su faturalarına baktım. 170TL su faturası gelmiş bunlara. Düşünün halimi benim.. Şu an saat gece 2, yine o su açık. Yine mutfakta şangır şungur iş yapıyor. Maalesef komşularımız kafadan hasta.. Şansımıza böylesi düşmüş.

bu konu çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bi husus.kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok en azından gece belli saatlerde.
bu apartman hayatını bende hiç sevemedim çok sorunları var hele bazı umursamaz insanların adapte olamaması da ayrı bi dert.
halı silkelemek(ki günümüzde artık elektrikli süpürgeler bu işi çok kolay hale getirdi eskiden olsa neyse)sofra bezi silkelemek,çöp sigara izmariti atmak
çiçek sulamak suları çamaşırları ıslatması vs vs daha bir sürü şey.
bizim apartmanda da bu tür sorunlar mevcut ama yinede şükrediyorum

kiradayken ev sahibinin kızı üst katta oturuyordu bekardı annesiyle yaşıyordu
kız koşu bandı almıştı her akşma güm güm güm duvarlar titriyordu valla ço ksinir oluyorduk
birde yeni doğum yapmıştım dayanılmazdıçok şükür ordan kurtuldum.

benim de küçük çocuklarım var gece bende çook dikkat etmeye çalışıyorum ilk önce eşimi rahatsız etmek istemiyorum sabah erken kalkıcak çünkü

kızıma söylüyorum 3 yaşında kızım sessiz ol baba uyuyor diyorum oda anlıyor çoğu zaman susyor canım benim.

benim mutfak yan komşumun yatak odasına denk geliyor ve tam musluğun arkası yatak
onlar karı koca çalışıyor erken yatıp erken kalkıyorlar gece ses yapmamaya özen gösteriyorum
hafta içi mutfak işimi erkenden bitirmeye çalışıyorum herkes böle duyarlı olsa birbirinin hayatına saygı gösterse insanlar daha mutlu olur
en azından dikkat etmeli ben böyle düşünüyorum .
birde komşunu tanıyınca onun hassas durumlarına dikkat ediyorsun ben birinin rahatsız olduğu bir şeyi asla yapmam.
ama çoğunluk ta bu ince düşünce yok çok zor apartman hayatı.

imkanım olsa kızlarımı kendi büyüdüğüm gibi müstakil bahçeli bi evde büyütürdüm ama malesef günümüz şartları ve şehir hayatı bunu imkansız kılıyor

okkkadar yazdım yazzdım tam renklendirdim yollayacam elektirik gitti geldi.. kayboldu yazdıklarım onca yazdıklarım

kısacası artık görgüsü kibar olmayan insanlardan nefret eder hale getirdiler beni iyice... hem ne nefret

Son düzenleme:
kötü komşu insanı evsahibi yaparmış...ayy Allah sabır versin hepinize yaa.ben bir önceki evimde 10 sene yaşadım gelin gelmiştim apartmana ve hemen hamile kaldım bebişim doğduktan sonra ota bota uyanıyodu zor uytuyodum,üst katın ortanca kızı bangır bangır müzik dinliyodu acayip uyuz olup muhattap olmamak için güvenliği arayıp uyarmalarını söylüyodum pek kar etmiyodu ama zamanla bebişim büyüyünce ve onlar da biraz anlayışlı olmaya başladılar.biraz kalabalıklardı yatak odamın üstünde oturma odaları vardı ve gece çekyat açarlardı böyle gaaarrççç ggguuurrççç diye kızım aniden irkilirdi üff ne sinir olurdum..sora benim kıymetimi anladılar hep hakkını helal et dediler ben de aşkolsun helal olsun didim.zamanında da onları güvenliğe şikayet ettim diye utandım.haklıydım ama yine de utandım.bi keresinde bayram namazı saatinde elektrik süpürgesi çalıştırmışlardı hem gülmüş hem sinir olmuştum,ohaa yaniiisora taşınıcağım zaman çok üzüldüler sen gidince bizim altımıza kim gelecek senin gibi anlayışlı olucaklarmı diyolardı...aahhh ben ahhh.ne güzel bi komşuydum yaaacanım ben keşke benim de benim gibi bi komşum olsaydı
şimdiyse alt komşum kardeşimve ben çok gürültücüyümeşim de ben de ve kızım da gönlümüzce anırıp bağırıp duruyoruz şaka şaka o kadar da diil kardeşimin eşi erken kalkıyo kıyamam.tvnin sesini kısık tutarım evdekileri sessiz olsunlar diye hep uyarrırım.kimseyi rahatsız etmek istemem..ama komşunun eziyetine katlanmak çok sevapmış,peygamber efendimizin komşuları kapısına hayvan işkembesi koyup çöplerini atıyolarmış ama ses etmiyomuş yine de ..tabi biz peygamber diiliz malesef

benim ust kattakilerde masllah yeni evliler kiz gunde 4 kere ev supuruyor esyalari degistiriyor bide geceleri sevisme gurultusu rezalet anlycaginiz esim bile ne yapiyor bu hayvanlami sevisiyor diyor kaidn ciglik cigliga

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…