Komşu gürültüsü

üst kat komşumun bütün kış bebeğinini beşik sesini çektim .Allahım bir beşik bu kadar ses çıkarabilirmi ya.sabaha kadar güm güm.bide sabah 7 de işe gidiyorum ben.Bebeğin ağlamasına bişey diyemem ama beşiği söyledim kaç kez haklısın diyo.Ama beşik bozuk diyo.Arkadaşım bide bu.Cemaatçiler arkadaşlar.Gece bir şey için toplanıyorlarmış oraya gidiyorlarmış..Adam merdivenleri gece üçte bir iniyo bir gün kalpten gidicem.balkonları yıkamamla arkasından balkona sofra bezi dökülüyo.Yumurta domates ne ararsan.Saati gece yarısı kuruyorlar.3 gibi titreşimde hemde bir yandan son ses bi şey özellikle almışlar uyanamıyorlarmış,yere koyuyolar teli anlıyorum yarım saat çalıyo kapıyıp bida yatıyolar o seste uyumaya devam ediyolar.biz kalkıp sabah olmasını bekliyoruz ve bütün gün kan çanağı gözlerle dolaşıyorum.Her hafta blendırımı alıyor.Kırdı sonunda laf arasında söledim aaa servisi öğrende benimkide bozuk ikisini verirsiniz.biz vakit bulamıyoruz dediler..Arkadaş sohbetler veren bir komşumuz 2 üniversite bitirmiş eşi okul müdürü kul hakkından bahsederler her gelişinde ama ben onlara helal etmiyorum.Kulak tıkacı kullanmaktan kulağım mantar oldu hastane hastane gezdim.

Aynı sorun bizde de vardı ama Allaha şükür anlayışlı insanlarmış bir kez söyledik ikiletmediler....
Bebekleri doğdu yeni 3. yani bende gündüz ses yapmamaya çalışyorum gece zaten çok sessizizdir

Yıllarca çektim bu derdi...
Kibarca lafın arasında söyledim, olmadı.
Açık açık konuştum, olmadı.
En son gecenin bir vakti eşim dayanamayarak kapılarına gitti, kapı yüzüne kapandı, olmadı.
Tam dört yıl hiç görüşmedik, konuşmadık.
Sonra ne mi oldu?
Onun üst katında oturan ve hiç gürültü yapmayan aile gürültü yapmaya başladı.
Biz dört yılın sonunda bir şekilde yeniden görüşmeye başladık ve şimdi her gün bana üst kattan gelen gürültüden şikayet ediyor.
Geçen gün "benim o zamanlar ne hissettiğimi şimdi anlıyor musun?" diye sordum. "Evet" dedi.
Eee, tarih tekerrürden ibaret.
Sadece benim bozulan sinirlerim düzelmedi, o kadar...

benim üst katımdakiler çok mülayim ama 3. kattakiler iki katada yetiyor maşallah. bu cemaate üye olanlara komşuluk hakkını öğretgmiyorlar galiba. güm güm diye yürüyor o kızlar ne biçim yürümekmiş o koşturuyorlar 20 yaşlarında kızlar. hadi anneleri vefat etti diye ses çıkartmadık ama çileden çıkartıyorlar. tam uyuyoruz küttt diye sesler ya sabır çekiyorum ardından birkaç kez daha sonra bende duvara vurup yeter ya sabah işe gidecez diye bağırıyorum ses kesiliyor ama yarım saat sonra yine aynı. arkada boş arazi var oraya çöp fırlatıyorlar bütün sinekler eve doluşuyor. sofra bezi silkeliyorlar. kaç defa uyardım ama sadece haremlik selamlık öğrenmişler başka yok.

sizin üst komşunuz benim alt komşum gürültü yapaıyorlar.vallahi bıktım usandım tv sesinden,gecenin birinde çalıştırılan çamaşır makinası,tabak çanak sesleri bu kadarmı olur.cahil insanla uğraşmak zor anlamıyor daha doğrusu inatla devam ediyor.komşu hakkı varsa hakkımı helal etmiyorum

Arkadaşlar Ramazan boyunca yan apartman, alt kat, üst kat tabak çanak sahur sesinden sürekli uyandım ilk üç gün sonra seslere alışıp uyumaya devam ettim. Ben bu SES den rahatsız olmanın biraz takıntı olduğunu düşünüyorum özellikle çocuğu olmayan, ya da bekar evlenememiş insanlar ÇOCUK sesinden çok rahatsız olur, bence bu durum onlara eksikliklerini hatırlattığı için takıntı derecesinde rahatsız oluyorlar , evinizde tv niz açıksa normalda dışardına gelen sesi duymazsınız zaten... uyurkende bir insanın gerçekten uykusu varsa, sinirsel bir durum sebebiyle uykusuzluk çekmiyorsa gelen ses YAN ODADAN değilse kolayca uyuması gerekir diye düşünüyorum yani öyle ALTTAN ÜSTTEN RAHATSIZ olmaz bence...

benim tepemdede aynı sorun var kadın her gün abartmıyorum hergün elektrikli süpürge çalıştırıyor hergün o koltuklar çekiliyor altı temizleniyor ya hergün koltukların altı süpürülür mü sempatiksalakcinni

Bizim yermizde olsan canım katil olursun inan ki. Sadece üst kattakiler değil yan apartmandakiler bir de kapı komşusu ayrıca genel olarak bütün apartman mağara devrinden kalma insanlarla dolu olunca taşınmaktan ya da katil olmaktan başka seçeneği kalmıyor insanın.alsanaalsanasmile

Arkadaşlar Ramazan boyunca yan apartman, alt kat, üst kat tabak çanak sahur sesinden sürekli uyandım ilk üç gün sonra seslere alışıp uyumaya devam ettim. Ben bu SES den rahatsız olmanın biraz takıntı olduğunu düşünüyorum özellikle çocuğu olmayan, ya da bekar evlenememiş insanlar ÇOCUK sesinden çok rahatsız olur, bence bu durum onlara eksikliklerini hatırlattığı için takıntı derecesinde rahatsız oluyorlar , evinizde tv niz açıksa normalda dışardına gelen sesi duymazsınız zaten... uyurkende bir insanın gerçekten uykusu varsa, sinirsel bir durum sebebiyle uykusuzluk çekmiyorsa gelen ses YAN ODADAN değilse kolayca uyuması gerekir diye düşünüyorum yani öyle ALTTAN ÜSTTEN RAHATSIZ olmaz bence...

ta uykunun derin yerinde gece 3 de yukardan yere dan diye bir şey düşünce insan haliyle sıçrayarak uyanıyor canım normal bir gürültüden bahsetmiyorum ben. Gece 3-4 demeden gacır gıcır yer bir şey düşürmeler koltuk çekmeler tvyi son ses açmalar gel de uyu uyuyabilirsen.

saat 9dan sonra eLektrikLi süpürge yüksek sesLe tv izLenmesi,koşu bandı vs ses çıkaran cihazLarın kuLLanıLması yasak.bu sizin yasak hakkınız.nasıL yapacağınızı biLmiyorum ama poLis vs yetkiLi kurumLarLa haLLedebiLİrsiniz

arkadaşlar bu gürültü yapan komşu olayından bendede var geçen gün burda konu açtım ama insanlar daha okumadan uydurup cevap yazmış vede yukarıda konu aşağıda benim yazdıklarımla alakası olmayan cevaplar eee insanlar biraz okuyun yahu biraz edep ya hu....neyse asıl konuya gelelim gürültü gerçekten başına gelmeyen insanlara kolay geliyo ama gecenin 3.30 unda temizlik yapan artık insan mı desem onları bile savunan kişiler varya bu olay daha da üzücü daha doğrusu ülkemin halini gözler önüne seriyor gerçekten....saygı insanlık maalesef kalmamış hiç kimsede .... şimdi burda ben derdimi anlatamayacaksam neden bu formun konusu dertleriniz anlayabilmiş değilim .... konu sorumlusu diye kendilerini ne zanneden bazıları da sürekli konuları kısıtlıyor ..... biri bana anlatsın ya olanı biteni... benim komşuyla gecenin 4 ünde temizlik yapması ile ilgili derdimi yazdım insanlar cevap olarak ama ona da sor belki sebebi vardır diye cevap yazıyor hangi mantık her gün gecenin 4 ünde onu beni rahatsız etme hakkını verir yahu nasıl bir cehalettir bu ...sizi burda okumadan yorum yapma hakkını kendinde gören ,konuları saygısızca kapatan konu sorumlularını hepinizi vicdanınızla ve cehaletinizle başbaşa bırakıyorum ...
:teytey:
CAHİLLER CAHİLLİKLERİNDE BOĞULMADIKÇA BU ÜLKE GERÇEKTEN VATAN OLMAZ....

arkadaşlar bu gürültü yapan komşu olayından bendede var geçen gün burda konu açtım ama insanlar daha okumadan uydurup cevap yazmış vede yukarıda konu aşağıda benim yazdıklarımla alakası olmayan cevaplar eee insanlar biraz okuyun yahu biraz edep ya hu....neyse asıl konuya gelelim gürültü gerçekten başına gelmeyen insanlara kolay geliyo ama gecenin 3.30 unda temizlik yapan artık insan mı desem onları bile savunan kişiler varya bu olay daha da üzücü daha doğrusu ülkemin halini gözler önüne seriyor gerçekten....saygı insanlık maalesef kalmamış hiç kimsede .... şimdi burda ben derdimi anlatamayacaksam neden bu formun konusu dertleriniz anlayabilmiş değilim .... konu sorumlusu diye kendilerini ne zanneden bazıları da sürekli konuları kısıtlıyor ..... biri bana anlatsın ya olanı biteni... benim komşuyla gecenin 4 ünde temizlik yapması ile ilgili derdimi yazdım insanlar cevap olarak ama ona da sor belki sebebi vardır diye cevap yazıyor hangi mantık her gün gecenin 4 ünde onu beni rahatsız etme hakkını verir yahu nasıl bir cehalettir bu ...sizi burda okumadan yorum yapma hakkını kendinde gören ,konuları saygısızca kapatan konu sorumlularını hepinizi vicdanınızla ve cehaletinizle başbaşa bırakıyorum ...

Konunuzu hatırlıyorum insnalar size uslubunuzdan dolayı tepki göstermişti

evet üslubun kötüydü ben de okumuştum güzel güzel anlatılsa o kadar tepki çekeceğini sanmmıyorum. yengem psikolog ve ona terapiye gelen danışanları var belki de kadın temizlik hastasıdır durmadan temizlik yapıodur değilse işnsan üşenir yani o saatte temizlik yapmaya.ç kadınla oturup güzelce konuşmadan bu sorunu çözeceğini sanmıyorum.

Valla sizi çok iyi anlıyorum bunu ancak çeken bilir. Bizim de üstteki kadın öyle. 2 senedir ikiz torunlarını tepemizde koşturuyor. Çocuklar sanırım otistik. Allah yardımcıları olsun diyorum ama enazından yerlere halı falan kaplatıp gürültüyü azaltma yoluna gitmiyor. Sabahın 7 sinden akşam 19.00 a kadar durmaksızın evde koşup yerlerde sert cisimler sürüklüyorlar. Söylediğimizde kadın bize bağırıyor. Hastaysam bile başımı yastığakoyup yatamıyorum. Allah akıl versin böyle insanlara. Huzur bulacağımız evimizde başkalarının yüzünden huzursuz oluyoruz.

evet canım

uslup değilde okumadan tepki göstermişlerdi hatta birisi yazmışta zaten sonuna kadar okumadım diye ama ben o yazıyı gecenin 4 ünde halı serme sesinden dolayı uyuyamayıp yukarıya telefon ettiğimde aldığım cevap ama burası apartman katlanıcaksın diye cevaptan sonra 5.30 civarı uyuyp 6.30 da kalkıp işe gitmek zorunda olduğumda yazmıştım ki bu süreç her gün devam ediyor ...
bakın uslup dediğiniz şey karşınızdaki insansa geçerlidir yada mevlananın dediği gibi sağ yanağıma vurana solumu dönerim misali kimse evliya değil ki değil mi...ama bu yorum yapanlar sanırım hepsi birar evliya mübareklerin...son durum gene aynı uyarılarımıza rağmen gürültü denizinin içinde yüzüyoruz insanca ki altını çiziyorum insanca uyarılarımıza rağmen sonuç sıfır .....tavana içerden yapılacak yalıtım sistemi araştırıyoruz napalım terbiyesizle terbiyesiz olunmuyor maalesef ...

Bu konuyla ilgili yorum yapacak mübarek zatları şimdiden uyarayım lütfedip herşeyi sonuna kadar okursanız daha çok donanımla yorum yaparsınız yoksa bi gün bi yerlerde çokkk komik durumlara düşersiniz toplarlayamassınız kendinizi ...

birincisi okumadan mesaj yazacak kadar aptal degiliz biz size orda konunuzda haksızsınız demedik haklısınız gidin polise başvurun..
size tepkimiz uslubunuzaydı köylüler allahın hayvaları ininize girin bu köylüler yaşamayı bilmiyorlar vs.....ruh hastası kadın evet bütün bunlar sizin yazdıklarınız ..konunz kapandı yine hızınızı alamdınız yine bi konu açtınız bu seferde sizin konunuzu onaylamayanlar için tuttunuz aziz nesin ne demiştir bu milletin yüzde altmışı aptaldır dogru demiş konuma yazanlarda buna dahil dediniz sonra konuma yazanları hergün yadediyorum (artık nasıl yadediyosanız)..hiç üstümüze bile alınmadık kötü söz sahibine aittir her zaman ..
şimdi burdada gelmiş cahillikle suçluyorsuuz ..sizin derdiniz sadece üst komşunuzla degil anlaşılan genel olarak bi problem yaşıyorsunuz sanırm...fazla degil azıcık edebe uygun yazınız ..

hatta hazır ev için yalıtım yoksa icat bile ederim allahın izniyle ...hatta derler ya kötü komşu insana ev aldırırmış bakarsınız süper bir yalıtım sistemi bulup tarihe geçerim ...

ya arkaaşlar başka ÇÖZÜMÜ olan varsa paylaşsın lütfen ....

boş lafa karnımız tok please anlayan anladı....:sm_cool:

X