Kızlar selam olsun hepinize
Benim bebe 4 aylik oldu. Şimdi günlük rutin sabah uyan, salona geç orda takıl, gündüz uyumaları da orda yaptık hep beyaz gürültüye alıştığı için duyacagi kadar sesi açıyordum dış sesleri de duymuyor uyuyordu kucağımda.
Neyse sonra biraz araştırdım gündüz de gece rutiniyle uyutmak lazımmış. Yatak odasına geçip orda uyuttum ve yine beyaz gürültü ile. Obur türlü geçmiyor çünkü uykuya. Uykuya geçince kapattığım an üst kattan sürekli güm güm sesler yatak odasında birşeyler pat pat düşüyor. Kadin mütemadiyen misafir de alıyor. Duvar kağıt gibi olunca da bebeğim korkup uyanıyor. Sarılıyor uyutuyorum tekrar aynı şey. O sebeple bıraktığım an çırpınıyor mecbur kucaktan da indiremiyorum.
Komşumun çocukları 7 ve 12 yaşlarda sanırım. Daha önce bir defa mutfaktan sürekli kıl atıyor supurgenin içindeki pisligi ordan atiyor diye uyardım. Bebegimin suyunu yemegi tatliyi keki mutfak balkonumda sogutuyorum ben cünkü. Tamam dedi çocuk atti dedi devam etti. Bende bu sebeple muhatap olmadım bir daha.
Kadın geldiği günden beri sessizlik namına birşey yok gece 12 ye kadar böyle. Basta depresyondaydim anlayamadım ne denli etkilendigimizi. Bebeği ne yapayım nasıl uyutayim bilmiyorum. Şimdi uyarsam oda bebek sesi (dişleri kasiniyor artik ve aşı haftaları agliyor) geliyor sustur derse mevzu büyür. Inadina sesi de arttıracak tipler. Gerçekten bilmiyorum modum düşük artık.
Ben 4 aylık bebeği nasıl uyutayım ya.
Ara katta oturanlar: Sizler nasıl büyüttünüz bu yavruları ? Sürekli koşturma sürekli tepinme. Beyaz gürültü daimi olunca da sağlıklı değil diyor araştırmalar. Oyy oy