• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü ve sürekli irkilen, bir türlü uykuya dalamayan bebeğim 😑

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2bucuk yasinda 2 tane YAMYAM GIBI ! oglum var ve alt komsum 8 aylik hamile.Gecen aylarda bir yoklamisti bizi sabah gurultusu sebebiyle
.Bebegi dogunca yakindir sikayetleri.AMA dehset icinde okudum bazi yorumlari.Muhtemelem gıyabımızda soyledikleri bunlar bizim icin de.Yazik.
Valla ben yorumlarda rahatsız eden şeyi yazdım rutin çocuk sesi koşması ağlaması vs değil. Bomba atar gibi kapı cam çerçeve sesleri. Kadın dur yapma dahi demiyor, başıma çok afedersiniz bir s*çtığını atmıyor. Bunları sizinkiler de yapıyorsa kadın şikayet etmekte haklı. Siz de aynı yoldan geçtiniz 4 aydır kesintisiz 2 saat uyuyamayan bir insanı bebeğini huzursuz etmemek için de 3-4 ay çocuğuna dur yapma etme diye güzelce durum anlatılabilir. (Kendi mevzum için diyorum)

Dün gece de 3 te resmen anirarak, bağıra cagira sesleri geliyordu. Gece sinirden uykusuzluktan artık oturup ağladim. Bir gece iki gece olsa insan alttan alır ama sürekli olunca cidden psikoloji kalmiyor. Uyarınca inatlasiyorlar, laftan anlamıyorlar. İnadına arttırıyorlar. Keşke imkanım olsa, bir dk durmam. 1+0 ev olsun, yeter ki evde sessizce oturabileyim huzurla. Aylar sonraki kpss den olurda atanabilirsem ilk işim buradan kaçmak olacak inşallah. Sen de inşallah en kısa sürede kurtulursun bu durumdan. Allah iyi insanlarla, anlayışlı kişilerle karşılaştırsın.
Ben sana birşey diyeyim mi toplumumuzun genel sorunu bu. Herkes geçtiği yoldan başkası geçince yardımcı olmak yerine çelme takma derdinde.

Kafasını kuma gömüp yaşayan bu amipler yüzünden ne komşuculuk ne insanlık görür olduk. Ya bunlar varya gerçekten insan değiller.

İnşallah kendilerinden bin kat beteri ile karşılaşırlar başka da birşey demiyorum. Hani bir gelse kusura bakmayın dese, klozetin kapağı kapıyı camı çerçeveyi indirme dese eyvallah. Kadın tiktok videosu çekiyor ya kızı yatak odasında parfüm şişesini sinirlenip duvara çivi gib çakarken

Ben sana birşey diyeyim mi toplumumuzun genel sorunu bu. Herkes geçtiği yoldan başkası geçince yardımcı olmak yerine çelme takma derdinde.

Kafasını kuma gömüp yaşayan bu amipler yüzünden ne komşuculuk ne insanlık görür olduk. Ya bunlar varya gerçekten insan değiller.

İnşallah kendilerinden bin kat beteri ile karşılaşırlar başka da birşey demiyorum. Hani bir gelse kusura bakmayın dese, klozetin kapağı kapıyı camı çerçeveyi indirme dese eyvallah. Kadın tiktok videosu çekiyor ya kızı yatak odasında parfüm şişesini sinirlenip duvara çivi gib çakarken
O kadar iyi anlıyorum ki. Bu yazdığının bir benzer türü bizim üst katta olduğu için maalesef çözümü yok. İnsan olmadıkları için laftan sözden de anlamıyorlar. Maalesef tek çözümü taşınmak. Üst kattan bir ev bulup en kısa sürede huzurla oturabileceğin, bebeğinin de huzurla uyuyabilecegi eve taşınırsın inşallah.
Amin diyorum bu dileğin için. Başka türlü anlamazlar yoksa..
İnşallah kendilerinden bin kat beteri ile karşılaşırlar başka da birşey demiyorum

• Beğen
Reactions: JES
kızmayın ama suç ne bizde ne komşularda suç mütahitlerde duvarlar çoook ince

• Beğen
Yapacak pek birsey yok gibi ya, uyar konuş vs vs ama çözüm değil. Bir sure sonra bebeğinde alisir beyaz gurultu yerine normal seslerde uyumaya alıştırmak bence en iyisi, biz cadde üstünde oturuyoruz ve sürekli korna sesi, ambulansi itfiyesi derken alışmıştı kızım. Birde evimizin arka tarafı roman mahallesi yazları bitmeyen düğün sesleriyle büyüdü. Şimdi 3 yasına geldi koşuyor zıplıyor biz artik yapma kızım atlama zıplama diyoruz. Bu kısır döngü boyle gidiyor 😑

• Beğen
Yapacak pek birsey yok gibi ya, uyar konuş vs vs ama çözüm değil. Bir sure sonra bebeğinde alisir beyaz gurultu yerine normal seslerde uyumaya alıştırmak bence en iyisi, biz cadde üstünde oturuyoruz ve sürekli korna sesi, ambulansi itfiyesi derken alışmıştı kızım. Birde evimizin arka tarafı roman mahallesi yazları bitmeyen düğün sesleriyle büyüdü. Şimdi 3 yasına geldi koşuyor zıplıyor biz artik yapma kızım atlama zıplama diyoruz. Bu kısır döngü boyle gidiyor 😑
Yok bak şükür bende alıştırdım dışarda uyur ama ev içinde seslerden farklı bir şiddette sese tepki veriyor ki verilmeyecek gibi değil. Çocuğu kulağı için doktora götürürdüm eğer tepkisiz kalsaydı

Allah aşkına müsaitsen bana uyku eğitimini nasıl verdin birde bu budizzz i atar mısın ? 😍😍😁😁
Canım bana özelden ulaş uyku eğitiminde destek olduğum çok arkadaş var burda
Seve seve yardımcı olurum 🥰
Budizi ekledim

Eklentiler

• CBE85F65-D1F5-4DA1-9D25-28CF1556B5B8.png
    CBE85F65-D1F5-4DA1-9D25-28CF1556B5B8.png
    446,4 KB · Görüntüleme: 50
  • Muhteşem
Kızlar selam olsun hepinize 👋

Benim bebe 4 aylik oldu. Şimdi günlük rutin sabah uyan, salona geç orda takıl, gündüz uyumaları da orda yaptık hep beyaz gürültüye alıştığı için duyacagi kadar sesi açıyordum dış sesleri de duymuyor uyuyordu kucağımda.

Neyse sonra biraz araştırdım gündüz de gece rutiniyle uyutmak lazımmış. Yatak odasına geçip orda uyuttum ve yine beyaz gürültü ile. Obur türlü geçmiyor çünkü uykuya. Uykuya geçince kapattığım an üst kattan sürekli güm güm sesler yatak odasında birşeyler pat pat düşüyor. Kadin mütemadiyen misafir de alıyor. Duvar kağıt gibi olunca da bebeğim korkup uyanıyor. Sarılıyor uyutuyorum tekrar aynı şey. O sebeple bıraktığım an çırpınıyor mecbur kucaktan da indiremiyorum.

Komşumun çocukları 7 ve 12 yaşlarda sanırım. Daha önce bir defa mutfaktan sürekli kıl atıyor supurgenin içindeki pisligi ordan atiyor diye uyardım. Bebegimin suyunu yemegi tatliyi keki mutfak balkonumda sogutuyorum ben cünkü. Tamam dedi çocuk atti dedi devam etti. Bende bu sebeple muhatap olmadım bir daha.

Kadın geldiği günden beri sessizlik namına birşey yok gece 12 ye kadar böyle. Basta depresyondaydim anlayamadım ne denli etkilendigimizi. Bebeği ne yapayım nasıl uyutayim bilmiyorum. Şimdi uyarsam oda bebek sesi (dişleri kasiniyor artik ve aşı haftaları agliyor) geliyor sustur derse mevzu büyür. Inadina sesi de arttıracak tipler. Gerçekten bilmiyorum modum düşük artık.

Ben 4 aylık bebeği nasıl uyutayım ya. 😑 Ara katta oturanlar: Sizler nasıl büyüttünüz bu yavruları ? Sürekli koşturma sürekli tepinme. Beyaz gürültü daimi olunca da sağlıklı değil diyor araştırmalar. Oyy oy 🤧
Beyaz gürültünün sağlıklı olmadigi ile ilgili bende bir yazı okumuştum.diye hatırlıyorum.
Gündüz uykusu için akşam rutinin gerektiğini okumadim o konuda bilgim yok ama iki çocukla tecrübem gerek olmadığı yönünde. Bir diğer tecrübem de gürültülü ortamda uyuduklarinda sesten etkilenmedileri

• Beğen
Beyaz gürültünün sağlıklı olmadigi ile ilgili bende bir yazı okumuştum.diye hatırlıyorum.
Gündüz uykusu için akşam rutinin gerektiğini okumadim o konuda bilgim yok ama iki çocukla tecrübem gerek olmadığı yönünde. Bir diğer tecrübem de gürültülü ortamda uyuduklarinda sesten etkilenmedileri
Bende hep gürültü yaptım konuştum yürüdüm.Ama aniden gelen güm güm seslere sıçrıyor uyanıyor buna çözüm bulamadım. Yoksa doğduğundan beri sessiz değildik bizde

Son düzenleme:
Valla ben bu konu da çok sert ve gayet netim. Hepimiz çocuk olduk, ben hala dün gibi hatırlyorum evde koşup oynadığım zamanlar annem derdi ki kızım aşağıda insan var, rahatsız olurlar.
Aynısını bebeğim 3- 4 aylıkken yaklaşık 4 ay önce yaşadım akşam 8-9 süpürge sesi, ikiz erkek çocuklar üst katımda tepinip koşturuyorlar 1 seneyi geçti ben taşınalı hiçbir zaman laf etmedim.
çocuğum doğdu, 1 oldu 2 oldu sesimi çıkarmadım ama 3.defa canıma tak etti kızım onların top seslerine çığlık çığlığa uyandı. Soluğu üst katta aldım. Söylemem gereken herşeyi söyledim aşağıda bebek olduğunu onların sesi yuzunden cocugumu uyutamadığımı, uyusada 10 dk sonra ağlayarak geri kalktgnı. Birdaha olursa bu kdar sakin kalmayacağımı.
O günden beri ses yok.

Villa da oturmuyoruz, toplu yaşanan apartman daireleri herkes özen göstermek zorunda coluklu ya da cocuksu herkes. Ben komşum rahatsız olur diye akşam 7den sonra süpürge açmıyorum, makine calıstırmıyorum. Hafta sonları 12den önce ev süpürmüyorum. Benim gösterdiğim hassasiyeti herkes göstermek zorunda ya seve seve ya s.. s.. :KK70: tercih komşumun :KK70:
Napayım yani diyorsun ki bir kriz anında git sende yukarı 😁 saat 21.00 sonrası mı oldu bu toplar süpürmeler vs.

Bizim üst katimizda da böyle bir aile var .Çocukları 2.5 yaşındaydı .Biz yeni evliydik tasindigimizda.Surekli koşma ,bağırma çağırma,kanepelere çıkıp atlıyor gum güm.Sonra bebeğim doğdu .Gecenin bir yarısı oyuncaklari firlatmalar .Eşim uyarmak istedi.Duvara vuracağım dedi.Ben engel oldum.Bak bebeğimiz var .Büyüyecek .Yarın bir gün aynılarını yapacak dedim.Ve şimdi o çocuk 5 yaşına yaklaştı .Hiç ses gelmiyor .Nadiren koşuyor .Bizimki çocuk ne yapıyorsa aynısını yapıyor .Ve 2 yaş tam inat çağı.Alt komşum çıkıp uyarsa çocuğa laf da anlatılmiyor.Cok tedirgin olurdum .Biraz empati yapmak lazım.Sagolsun onlarin da yenidoğan bebeği var .Bir şey demediler .Biraz empati.

Kızlar selam olsun hepinize 👋

Benim bebe 4 aylik oldu. Şimdi günlük rutin sabah uyan, salona geç orda takıl, gündüz uyumaları da orda yaptık hep beyaz gürültüye alıştığı için duyacagi kadar sesi açıyordum dış sesleri de duymuyor uyuyordu kucağımda.

Neyse sonra biraz araştırdım gündüz de gece rutiniyle uyutmak lazımmış. Yatak odasına geçip orda uyuttum ve yine beyaz gürültü ile. Obur türlü geçmiyor çünkü uykuya. Uykuya geçince kapattığım an üst kattan sürekli güm güm sesler yatak odasında birşeyler pat pat düşüyor. Kadin mütemadiyen misafir de alıyor. Duvar kağıt gibi olunca da bebeğim korkup uyanıyor. Sarılıyor uyutuyorum tekrar aynı şey. O sebeple bıraktığım an çırpınıyor mecbur kucaktan da indiremiyorum.

Komşumun çocukları 7 ve 12 yaşlarda sanırım. Daha önce bir defa mutfaktan sürekli kıl atıyor supurgenin içindeki pisligi ordan atiyor diye uyardım. Bebegimin suyunu yemegi tatliyi keki mutfak balkonumda sogutuyorum ben cünkü. Tamam dedi çocuk atti dedi devam etti. Bende bu sebeple muhatap olmadım bir daha.

Kadın geldiği günden beri sessizlik namına birşey yok gece 12 ye kadar böyle. Basta depresyondaydim anlayamadım ne denli etkilendigimizi. Bebeği ne yapayım nasıl uyutayim bilmiyorum. Şimdi uyarsam oda bebek sesi (dişleri kasiniyor artik ve aşı haftaları agliyor) geliyor sustur derse mevzu büyür. Inadina sesi de arttıracak tipler. Gerçekten bilmiyorum modum düşük artık.

Ben 4 aylık bebeği nasıl uyutayım ya. 😑 Ara katta oturanlar: Sizler nasıl büyüttünüz bu yavruları ? Sürekli koşturma sürekli tepinme. Beyaz gürültü daimi olunca da sağlıklı değil diyor araştırmalar. Oyy oy 🤧
Tasinmadan onceki evim bu sekildeydi coook zor uyuyan bebeydi zaten ninni falan acik kalda ya da gunduzleri hangi odada az gurultu yapiyorlarsa orda ama mutlaka soylr bu durumu komsuya ben valla birkere bile solemedim :(

• Beğen
Tasinmadan onceki evim bu sekildeydi coook zor uyuyan bebeydi zaten ninni falan acik kalda ya da gunduzleri hangi odada az gurultu yapiyorlarsa orda ama mutlaka soylr bu durumu komsuya ben valla birkere bile solemedim :KK43:
Söyleyeceğim de kadın insan değil muhatap olmak istemiyorum. Ama mecbur işi yönetime taşımadan kendi aramızda konuştuk olmadı diyebilmek için uyarmam lazım

Söyleyeceğim de kadın insan değil muhatap olmak istemiyorum. Ama mecbur işi yönetime taşımadan kendi aramızda konuştuk olmadı diyebilmek için uyarmam lazım
Yine de kibarca dene bir belki dikkat eder. Bizimki iyi bir insandi ama iste dusunemiyordu demekki:s

• Beğen
Bizim üst katimizda da böyle bir aile var .Çocukları 2.5 yaşındaydı .Biz yeni evliydik tasindigimizda.Surekli koşma ,bağırma çağırma,kanepelere çıkıp atlıyor gum güm.Sonra bebeğim doğdu .Gecenin bir yarısı oyuncaklari firlatmalar .Eşim uyarmak istedi.Duvara vuracağım dedi.Ben engel oldum.Bak bebeğimiz var .Büyüyecek .Yarın bir gün aynılarını yapacak dedim.Ve şimdi o çocuk 5 yaşına yaklaştı .Hiç ses gelmiyor .Nadiren koşuyor .Bizimki çocuk ne yapıyorsa aynısını yapıyor .Ve 2 yaş tam inat çağı.Alt komşum çıkıp uyarsa çocuğa laf da anlatılmiyor.Cok tedirgin olurdum .Biraz empati yapmak lazım.Sagolsun onlarin da yenidoğan bebeği var .Bir şey demediler .Biraz empati.
Valla kusura bakmayın ama 7-8 yaşlarında bir çocuk bu kadın dur demiyor uyarmıyor bile. Laf anlamayacak yaşta da değil. Kapı cam çerçeve çarpıyor sürekli. Empatiyi mümkünse onlar da yapsın. Ne demek çocuğa laf anlatılmıyor? Laf anlatamadıkları çocukları büyüyünce toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini bilmediğinden zorluk yaşıyoruz. Hele bir denesin uyarsın da öyle anlamıyor çocuk bu gürültü yapar lafını desin bana. 5 yaş altı çocuğun atağı olur başka derdi olur inadı olur elbet o kadarını biz de kestiriyoruz. Ama burda kontrolsüz güç uyguladığı ev eşyaları ve güm sesleri var. Bunun empati yapılacak bir yanı yok. Apartman hayatını, insanları rahatsız etmemeyi anlatacak çocuğuna. Ben 4 aylık bebeğe laf anlatamadığım halde ağlayınca aalona geçiyorum alt komşum uyanmasın diye.

Back