• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü ve sürekli irkilen, bir türlü uykuya dalamayan bebeğim 😑

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende hep gürültü yaptım konuştum yürüdüm.Ama aniden gelen güm güm seslere sıçrıyor uyanıyor buna çözüm bulamadım. Yoksa doğduğundan beri sessiz değildik bizde
Ani seslerde irkilebilir tabi, bir de büyüdükçe uykusu uzuyor ve derinleşiyor. Benim iki çocuğumda 4 aylıkken sadece kucağımda uyuyordu. Yaşına doğru uykuları uzadı

• Beğen
Reactions: JES
Ansa da bu yaşa kadar kontrol edemediği çocuğunu nasıl eğitecek onu da bilmiyorum. Bakalım maliyeti olacak ama başka eve taşınırız hayırlısıyla inşallah
Suanki evim cocuk icin ideal ters dublex ustte ve yabda tek kisi yasyr:))

Napayım yani diyorsun ki bir kriz anında git sende yukarı 😁 saat 21.00 sonrası mı oldu bu toplar süpürmeler vs.
Tabiki ne gündüzleri vardı be geceleri .. gecenin 12 sinde koltukların yerlerini falan değişiyorlardı 😂😂

• Komik
Benim cocuklar cok aglardi bebekken mesela…simdi
Biraz buyuduler arada kavga ediyolar kosturuyolar filan.. alip bisey atma huylari pek yok ama cocuklu komsun varsa cocuk gurultusu olacaktir illa.. ben bile durduramiyorum bazen.. ki cok kurallari olan bir anneyim..gurultu olur arada ama tabii bu gecenin 12 si degil.. 7-8 de en gec 9 da yatakta olmalilar..

Valla kusura bakmayın ama 7-8 yaşlarında bir çocuk bu kadın dur demiyor uyarmıyor bile. Laf anlamayacak yaşta da değil. Kapı cam çerçeve çarpıyor sürekli. Empatiyi mümkünse onlar da yapsın. Ne demek çocuğa laf anlatılmıyor? Laf anlatamadıkları çocukları büyüyünce toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini bilmediğinden zorluk yaşıyoruz. Hele bir denesin uyarsın da öyle anlamıyor çocuk bu gürültü yapar lafını desin bana. 5 yaş altı çocuğun atağı olur başka derdi olur inadı olur elbet o kadarını biz de kestiriyoruz. Ama burda kontrolsüz güç uyguladığı ev eşyaları ve güm sesleri var. Bunun empati yapılacak bir yanı yok. Apartman hayatını, insanları rahatsız etmemeyi anlatacak çocuğuna. Ben 4 aylık bebeğe laf anlatamadığım halde ağlayınca aalona geçiyorum alt komşum uyanmasın diye.
Ben o cümleyi iki yaşındaki kızim için kurmuştum ,laf anlatılmiyor diye.İki yaş tam inat dönemi dedim.İnsan başına gelmeyince anlamıyor .Üst katimizdaki çocuk da gece ikide uyanır bağırır oyuncaklarını yere carpardi .Bazen dişimi sıktığım,sinirlendigim oldu ama kendi tercihim olarak ileride aynı şeyleri ben de yaşayabilirim dedim.Ofke nöbeti geciren bir cocuga ne yapabilir anne?Bebek ağlaması başka bir şey .Sakinleştirmek daha kolay .Buraya konu açıp görüş soran sonra da işine gelmeyen bir şey yazan üyelere afra tafta yapanı da anlamıyorum .Kapısına dayan kavga et o zaman ya da taşın .Ne diyelim biz .

4.5 aylik benimkide sinirden olucem artik. İkinci cougum oyle sese alistir falan bunlar hikaye. Bunu diyenin bebegi ne yapsa uyuyacaktir net. Tv sesi muzik sesi vs bunlarda sikinti yok ama ustekilerin gurultusu hemen uyandiriyor. 8 yildir sabrediyoruz. Az once tam uyuttum kipirdamiyo sevincliyim derken ustekiler tamda yatak odasinda ellerindeki herneyse yere vurdular surekli inadina yapar gibi 😧 evleri dubleks kocaman ama inatla tum sesi burada cikariyorlar.gece 2 de olsa ev misafir dolu cocuklar yatak odasinda oynuyo suan sinirden cildiricak

Ben o cümleyi iki yaşındaki kızim için kurmuştum ,laf anlatılmiyor diye.İki yaş tam inat dönemi dedim.İnsan başına gelmeyince anlamıyor .Üst katimizdaki çocuk da gece ikide uyanır bağırır oyuncaklarını yere carpardi .Bazen dişimi sıktığım,sinirlendigim oldu ama kendi tercihim olarak ileride aynı şeyleri ben de yaşayabilirim dedim.Ofke nöbeti geciren bir cocuga ne yapabilir anne?Bebek ağlaması başka bir şey .Sakinleştirmek daha kolay .Buraya konu açıp görüş soran sonra da işine gelmeyen bir şey yazan üyelere afra tafta yapanı da anlamıyorum .Kapısına dayan kavga et o zaman ya da taşın .Ne diyelim biz .
Tamam.

Benim cocuklar cok aglardi bebekken mesela…simdi
Biraz buyuduler arada kavga ediyolar kosturuyolar filan.. alip bisey atma huylari pek yok ama cocuklu komsun varsa cocuk gurultusu olacaktir illa.. ben bile durduramiyorum bazen.. ki cok kurallari olan bir anneyim..gurultu olur arada ama tabii bu gecenin 12 si degil.. 7-8 de en gec 9 da yatakta olmalilar..
Olmuyorlar işte dün gece 1 de tepınıyordu çocuk. 7 yaşında çocuk kapı pencere cam çerçeve indiriyorsa sürekli kırıp döküyorsa ve çocuk bu normal deniyorsa. Apartmanda yaşamamaları gerek. Kadın gecelere kadar oturan çocuğa uyu git gel kalk otur demiyor. Ben anlamadım valla anne değil dadı sanki.

4.5 aylik benimkide sinirden olucem artik. İkinci cougum oyle sese alistir falan bunlar hikaye. Bunu diyenin bebegi ne yapsa uyuyacaktir net. Tv sesi muzik sesi vs bunlarda sikinti yok ama ustekilerin gurultusu hemen uyandiriyor. 8 yildir sabrediyoruz. Az once tam uyuttum kipirdamiyo sevincliyim derken ustekiler tamda yatak odasinda ellerindeki herneyse yere vurdular surekli inadina yapar gibi 😧 evleri dubleks kocaman ama inatla tum sesi burada cikariyorlar.gece 2 de olsa ev misafir dolu cocuklar yatak odasinda oynuyo suan sinirden cildiricak
Daha beteri başlarına gelir umarım. Çocuk bu yapar mantığında olan herkesin evinin tavanı tepelerine yıkılacak kadar gürültü ile imtihan olup sesleri çıkamadan içten içe delirirler umarım..

Kızlar selam olsun hepinize 👋

Benim bebe 4 aylik oldu. Şimdi günlük rutin sabah uyan, salona geç orda takıl, gündüz uyumaları da orda yaptık hep beyaz gürültüye alıştığı için duyacagi kadar sesi açıyordum dış sesleri de duymuyor uyuyordu kucağımda.

Neyse sonra biraz araştırdım gündüz de gece rutiniyle uyutmak lazımmış. Yatak odasına geçip orda uyuttum ve yine beyaz gürültü ile. Obur türlü geçmiyor çünkü uykuya. Uykuya geçince kapattığım an üst kattan sürekli güm güm sesler yatak odasında birşeyler pat pat düşüyor. Kadin mütemadiyen misafir de alıyor. Duvar kağıt gibi olunca da bebeğim korkup uyanıyor. Sarılıyor uyutuyorum tekrar aynı şey. O sebeple bıraktığım an çırpınıyor mecbur kucaktan da indiremiyorum.

Komşumun çocukları 7 ve 12 yaşlarda sanırım. Daha önce bir defa mutfaktan sürekli kıl atıyor supurgenin içindeki pisligi ordan atiyor diye uyardım. Bebegimin suyunu yemegi tatliyi keki mutfak balkonumda sogutuyorum ben cünkü. Tamam dedi çocuk atti dedi devam etti. Bende bu sebeple muhatap olmadım bir daha.

Kadın geldiği günden beri sessizlik namına birşey yok gece 12 ye kadar böyle. Basta depresyondaydim anlayamadım ne denli etkilendigimizi. Bebeği ne yapayım nasıl uyutayim bilmiyorum. Şimdi uyarsam oda bebek sesi (dişleri kasiniyor artik ve aşı haftaları agliyor) geliyor sustur derse mevzu büyür. Inadina sesi de arttıracak tipler. Gerçekten bilmiyorum modum düşük artık.

Ben 4 aylık bebeği nasıl uyutayım ya. 😑 Ara katta oturanlar: Sizler nasıl büyüttünüz bu yavruları ? Sürekli koşturma sürekli tepinme. Beyaz gürültü daimi olunca da sağlıklı değil diyor araştırmalar. Oyy oy 🤧
Sabah ve gece saatlerinde gürültü yapmaya hakları yok . Ben tartıştım üst komşu ile gurultu ve sofra cirpma konusu yuzunden balkonda oturuken kafama zeytin cekirdegi yagmisti beni takmadılar dalga geçer gbi devam ettiler. Evde kedilerim var bi baktim bembeyaz olmuslar. Cocuklari kavucuk alip duvara surtmusler. Benim balkon kar yagmis Gbi. Salmis cocuklari amannn ugrasmayimda naparlarsa yapsinlar .memur olarak geldik buraya bu arada. en son polise şikayet ettim şimdi sabahlar ve geceler ses yok sofra cirpma yok . Kac kez konustum tatli dille ama anlamayana hak

• Beğen
Sabah ve gece saatlerinde gürültü yapmaya hakları yok . Ben tartıştım üst komşu ile gurultu ve sofra cirpma konusu yuzunden balkonda oturuken kafama zeytin cekirdegi yagmisti beni takmadılar dalga geçer gbi devam ettiler. Evde kedilerim var bi baktim bembeyaz olmuslar. Cocuklari kavucuk alip duvara surtmusler. Benim balkon kar yagmis Gbi. Salmis cocuklari amannn ugrasmayimda naparlarsa yapsinlar .memur olarak geldik buraya bu arada. en son polise şikayet ettim şimdi sabahlar ve geceler ses yok sofra cirpma yok . Kac kez konustum tatli dille ama anlamayana hak
Ya gerçekten insan değiller. Kadın pislik atıyor mutfagimin tepesine ve uyardım aynen devam.

Ya gerçekten insan değiller. Kadın pislik atıyor mutfagimin tepesine ve uyardım aynen devam.
Böyleleri uyarıdan komsum yapmayın etmeyinden anlamaz çıkıp ağzınıza geleni diyeceksiniz apartmanda herkes duyacak . Insan olsa 1 kere uyarilinca utanır yapmaz pis insan

• Beğen
Tavsiyem yok arkadasim Allah yardımcımız olsun. Üst komsum günlük 3kere falan beddua ettigim kisidir. Gürültüsü,cocuklara iskence ederek dövmesi tam bir bas belasi. 2,3,7 yaşlarında 3tane erkek çocuğu var. guzel uyardik,kavga ettik,sovduk,duvarlari yumrukladik. Anlamiyor Allahin belasi kadın. Esimin başı belaya girecek diye korktum, bir gece felaket bir sekilde yuz yuze geldik davalik olduk oyle bir belaki kimse sahit olmak istemedigi icin takipsizlik cikti. Cocuklari dövdüğü icin şikayet ettik. Hic bir sey cikmadi. Ben artik yoruldum. Allahtan tek dilegim yaza iyi bir ev olup butcemi toparlayip burdan gitmek. 1.sinifa giden oğlum uyuyamiyor geceleri. 5aylik bebegim var zaten zor bir bebek birde üstün sesiyle yasadigimiz korkunc gunleri atlatmak istiyorum hayirlisiyla.

Böyleleri uyarıdan komsum yapmayın etmeyinden anlamaz çıkıp ağzınıza geleni diyeceksiniz apartmanda herkes duyacak . Insan olsa 1 kere uyarilinca utanır yapmaz pis insan
Yontulmasi gerekiyor bunların. Cahil laf anlamaz insanlar

Back