• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü ve sürekli irkilen, bir türlü uykuya dalamayan bebeğim 😑

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İnşalalh bizim için de faydalı olur bu beyaz gürültü. Çünkü ben baya açık tutuyorum her uyuduğu zaman. Gece de uzun açık kaldığı oluyor. Bende hiç sallamadım ama kucağımda uyutup koyarım yerine
Beni annem uyarmıştı evde gündüzleri ikinizsiniz sessizliğe alışırsa ilerde çok zorlanır diye o yüzden ben en baştan önlemi almıştım.Sizde belki biraz zorlanırsınız ama sonrasında bebekte alışmış olur rahat edersiniz.

Allah Gönüller’ine göre versin. Bende Allah’a havale ediyorum. Çünkü benim kimsem yok yanımda 1 saat uykuyla titreyerek ayakta durduğum günler oldu tam uyutuyorum gümmm sesler. Zaten çocuklarına varana kadar kendisi de aynı kocasıyla yatağa gecene kadar gümbür gümbür ses var tepemizde
Zaten vaktinde yatsalar en azından hadi uyku zamanında bi kafa dinleyeyim dersin yok bunlar gulyabani gibi uyuma huyları yok. Ben ayakta uyuyan biriyim :D Bizim üstümüzde ki ciddi anlamda uyumazdı bunu söylediğimde mecazi anlamda söylüyorum sanıyorlar lakin 7/24 ses gelen evde kim ses yapacak başka karı koca sürekli gürültü gece 1 2 5 8 6 asla sonu gelmiyor. Yere bi şey düşürürsün anlarım yanlışlıkla olur ama bu hiç durmadan yere eşyaları döker atardı zıp zıp zıp diğer odaya koşar oradan mutfağa uçar napıyorlardı anlamış değilim :D Neyse ki kurtuldum yoksa sonumuz felaket olabilirdi ve dairede yaşayamazmışım bunu öğrndim hayatımda ilk defa kaldım geçen sene muhtemelen ana evindne çıkmam ben kolay kolay :DDD

• Komik
Reactions: JES
Bu durumda uyarmayla bilmem neyle olacak bir şey yok. Amcamın canavar oğlu yüzünden evi sattı gitti alt komşu. Çocuk durmuyor ya da durdurulamıyor farketmez. Bu saatten sonra eğitemediği bu yasa getirdiği çocuğu millet biz uyardık diye eğitemez ki. Zaten olduramamışlar.

Ya senin bebe alışacak zamanla ya taşınacan.
Bende öyle düşünüyorum artık eşimle konuştuk. Zaten kiracıyız aynı sitede ev sahibinin en üst kat kiracılardan çıkan olursa boyatıp gireriz dedik. Tabi çok yalvarmak lazım.

Ama sana birşey diyim mi Merve amcan büyüyünce uğraşır artık eğitemediği oğluyla.

Beni annem uyarmıştı evde gündüzleri ikinizsiniz sessizliğe alışırsa ilerde çok zorlanır diye o yüzden ben en baştan önlemi almıştım.Sizde belki biraz zorlanırsınız ama sonrasında bebekte alışmış olur rahat edersiniz.
Gündüz çok açmamaya çalışıyordum ama rutin seslerin arasında bir anda bomba sesi gibi farklı ses olunca çocuk uyanıyor uyumuyor huysuzlanıuor ağlıyor

Bende öyle düşünüyorum artık eşimle konuştuk. Zaten kiracıyız aynı sitede ev sahibinin en üst kat kiracılardan çıkan olursa boyatıp gireriz dedik. Tabi çok yalvarmak lazım.

Ama sana birşey diyim mi Merve amcan büyüyünce uğraşır artık eğitemediği oğluyla.
Uğraştı canım. Hapse bile girdi çıktı. Simdi Allah yolunda inşallah.

• Komik
Zaten vaktinde yatsalar en azından hadi uyku zamanında bi kafa dinleyeyim dersin yok bunlar gulyabani gibi uyuma huyları yok. Ben ayakta uyuyan biriyim :KK70: Bizim üstümüzde ki ciddi anlamda uyumazdı bunu söylediğimde mecazi anlamda söylüyorum sanıyorlar lakin 7/24 ses gelen evde kim ses yapacak başka karı koca sürekli gürültü gece 1 2 5 8 6 asla sonu gelmiyor. Yere bi şey düşürürsün anlarım yanlışlıkla olur ama bu hiç durmadan yere eşyaları döker atardı zıp zıp zıp diğer odaya koşar oradan mutfağa uçar napıyorlardı anlamış değilim :KK70: Neyse ki kurtuldum yoksa sonumuz felaket olabilirdi ve dairede yaşayamazmışım bunu öğrndim hayatımda ilk defa kaldım geçen sene muhtemelen ana evindne çıkmam ben kolay kolay :KK70:DD
Valla böyle olursa büyük konuşmayayım olay çıkardı biz en azından gece 12 sabah 7 rahatız

Valla böyle olursa büyük konuşmayayım olay çıkardı biz en azından gece 12 sabah 7 rahatız
Ya işte beterlerini yaşadık hep :D Ki gerçekten kendimi övmek değil amacım o kadar nazik ve sessiz bir komşuyuz ki. Çocuk yok bizde zaten gelen komşular olursa da kırk yılda bir gelirler uyarırım. Bize böylesinin denk gelmesi çok üzücü. Anneme dedim zaten ben bu evden kolay kolay gitmem bana koca bulacaksan araba işten önce müstakil evin va rmı diye sor dedim asdfgh şaka bi yana her şeyin hayırlısı tabi ki ev alma komşu al diye boşa demiyorlar

• Üzgünüm
Kızlar selam olsun hepinize 👋

Benim bebe 4 aylik oldu. Şimdi günlük rutin sabah uyan, salona geç orda takıl, gündüz uyumaları da orda yaptık hep beyaz gürültüye alıştığı için duyacagi kadar sesi açıyordum dış sesleri de duymuyor uyuyordu kucağımda.

Neyse sonra biraz araştırdım gündüz de gece rutiniyle uyutmak lazımmış. Yatak odasına geçip orda uyuttum ve yine beyaz gürültü ile. Obur türlü geçmiyor çünkü uykuya. Uykuya geçince kapattığım an üst kattan sürekli güm güm sesler yatak odasında birşeyler pat pat düşüyor. Kadin mütemadiyen misafir de alıyor. Duvar kağıt gibi olunca da bebeğim korkup uyanıyor. Sarılıyor uyutuyorum tekrar aynı şey. O sebeple bıraktığım an çırpınıyor mecbur kucaktan da indiremiyorum.

Komşumun çocukları 7 ve 12 yaşlarda sanırım. Daha önce bir defa mutfaktan sürekli kıl atıyor supurgenin içindeki pisligi ordan atiyor diye uyardım. Bebegimin suyunu yemegi tatliyi keki mutfak balkonumda sogutuyorum ben cünkü. Tamam dedi çocuk atti dedi devam etti. Bende bu sebeple muhatap olmadım bir daha.

Kadın geldiği günden beri sessizlik namına birşey yok gece 12 ye kadar böyle. Basta depresyondaydim anlayamadım ne denli etkilendigimizi. Bebeği ne yapayım nasıl uyutayim bilmiyorum. Şimdi uyarsam oda bebek sesi (dişleri kasiniyor artik ve aşı haftaları agliyor) geliyor sustur derse mevzu büyür. Inadina sesi de arttıracak tipler. Gerçekten bilmiyorum modum düşük artık.

Ben 4 aylık bebeği nasıl uyutayım ya. 😑 Ara katta oturanlar: Sizler nasıl büyüttünüz bu yavruları ? Sürekli koşturma sürekli tepinme. Beyaz gürültü daimi olunca da sağlıklı değil diyor araştırmalar. Oyy oy 🤧
Beyaz gürültü uyku boyunca açık kalabilir bir sakıncası yok ki sadece 6 aydan sonra sesleri daha doğa sesleri meditasyon sesleri ile değiştirebilirsiniz
Ses desteği bırakması kolaydır
1 yaşından sonra da açtığınız sesi her gün kısa kısa sonunda bıraktırabilirsiniz ☺️

• Muhteşem
Ya işte beterlerini yaşadık hep :KK70: Ki gerçekten kendimi övmek değil amacım o kadar nazik ve sessiz bir komşuyuz ki. Çocuk yok bizde zaten gelen komşular olursa da kırk yılda bir gelirler uyarırım. Bize böylesinin denk gelmesi çok üzücü. Anneme dedim zaten ben bu evden kolay kolay gitmem bana koca bulacaksan araba işten önce müstakil evin va rmı diye sor dedim asdfgh şaka bi yana her şeyin hayırlısı tabi ki ev alma komşu al diye boşa demiyorlar
Allahım bana böyle sessiz komşu nasip et edeceksen. Etmeyeceksen de en üst kat inşallah 😁😁🙏🏻

Beyaz gürültü uyku boyunca açık kalabilir bir sakıncası yok ki sadece 6 aydan sonra sesleri daha doğa sesleri meditasyon sesleri ile değiştirebilirsiniz
Ses desteği bırakması kolaydır
1 yaşından sonra da açtığınız sesi her gün kısa kısa sonunda bıraktırabilirsiniz ☺️
Ağzını öpeyim senin vallahi gönlüm ferahladı

Allahım bana böyle sessiz komşu nasip et edeceksen. Etmeyeceksen de en üst kat inşallah 😁😁🙏🏻
Hep diyorum zaten gerçekten de dilim yandığı için öncesinde hayırlı komşu diye dua ettim hep. Hepsi de en az 5 6 çocuklu kalabalık kişiler çıktı :D Sınanacakmışız demek ki. Neyse ki şu evi yaptırırken çok çile çektiğime değdi. Evet daire olsaydı eğer en üst kat alacaktık hatta yan komşun bile olmayacak :D

• Beğen
Evin tum odalarinda ses yoksa, en sessiz odaya gec Jes. Benim eski evimde yatak odamla yan dairenin mutfagi birlesikti. Yasli bir kadinla kocasi yasiyordu. Kadin gece yarisi oklavayla borek acip zeytin falan kirardi. Kafayi yedirdi bana. Ben de salonda yatiyordum bebekle 🤷‍♀️

Ay bu bebek benim galiba😄😂 Dün gece anca 3 4 saat uyuyabildim gürültüden. Benim beyaz gürültü aracım da küçük fanlar var ya onlar. Dün bozulmuş ben de bozuldum

• Komik
Hep diyorum zaten gerçekten de dilim yandığı için öncesinde hayırlı komşu diye dua ettim hep. Hepsi de en az 5 6 çocuklu kalabalık kişiler çıktı :KK70: Sınanacakmışız demek ki. Neyse ki şu evi yaptırırken çok çile çektiğime değdi. Evet daire olsaydı eğer en üst kat alacaktık hatta yan komşun bile olmayacak :KK70:
Bizde villa alacak para yokta üst kata kiraya çıkarız inşallah 😁😁

Ay bu bebek benim galiba😄😂 Dün gece anca 3 4 saat uyuyabildim gürültüden. Benim beyaz gürültü aracım da küçük fanlar var ya onlar. Dün bozulmuş ben de bozuldum
Bizimki de sen yaşına gelince beyaz gürültüsüz uyuyamaz bence 🤣

Ağzını öpeyim senin vallahi gönlüm ferahladı
Çıt sesine uyanan bir bebeğim var ve evde 2 kedi var 🤣 uyku müziği candır yani 😅
4 aylıkken uyku eğitimi verdim müziğini açıyorum kendi kendine mışıl mışıl uyuyor.
Uyanınca bakıyor müzik devam uyumaya da devam 😂
Başka evde uykuda da inanılmaz işe yarıyor müziğini duyunca uyku vakti çünkü 😍
Tonunu ayarlayın sadece odayı dolduracak ses yüksekliğinde olması yeterli bangır bangır değilde tabi ☺️
Uyku arkadaşlarının bile beyaz gürültülü versiyonları var budizzz kullanıyordum bende baya memnundum 45 dk çalıyor ses sonra duruyor bebiş kıpırdayınca ya da ses çıkarınca oyuncak sensörlü olduğu için tekrar başlıyordu çalmaya.
Şimdi kuş ve dalga seslerine geçtik sleep melodi diye aratırsanız seçenek çok sonrası için 🙈

• Şaşırdım
Evin tum odalarinda ses yoksa, en sessiz odaya gec Jes. Benim eski evimde yatak odamla yan dairenin mutfagi birlesikti. Yasli bir kadinla kocasi yasiyordu. Kadin gece yarisi oklavayla borek acip zeytin falan kirardi. Kafayi yedirdi bana. Ben de salonda yatiyordum bebekle 🤷‍♀️
Yaşlılarda yaşlı ayağına her şeyi yapıyor :KK70:
Bizde villa alacak para yokta üst kata kiraya çıkarız inşallah 😁😁
Biz zaten sözde 200 bine yapacaktık öyle villa değil tabi ama zamlar sağolsun zarara uğrattı bizi bu arsaların çok ucuz olduğu zamanda aldık birde müteahhit babamdı o ayrı kan kusturdu bize üst kattaki ile babam hiç çekilmiyordu cidden :D Öyle uyguna yaptırabildik birde yaşadığımız şehir küçük bi şehir ama şuan fiyatlara baktım millet kafayı yemiş 3. kata 900 bin diyor arsaya 800 bin diyor ruh hastaları. Daire ile müstakil fiyatı aynı neredeyse

Back