Komşu gürültüsü ve sürekli irkilen, bir türlü uykuya dalamayan bebeğim 😑

• Konu Sahibi Konu Sahibi JES
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizimki de sen yaşına gelince beyaz gürültüsüz uyuyamaz bence
Bebekli tüm tanıdıklarım ya doga sesi ya da beyaz gürültü açıyor. Ses desteksiz uyuyamayan bir jenerasyon olacaklar benim gibi. 12 yaşından beri böyleyim cep telefonundan polifonik sesle başladım

Reactions: JES
Sizin konunuzdaki tüm yorumlarınızı okudum. Yazdıklarınızda eksiği var fazlası yok bizim de aynen öyle. Cidden uyumuyorlar, uyusalar en azından gece sesleri kesilir. Çocuklar, gelinler hepsi bir arada yaşıyorlar. İmkanım olsa burada bir dakika durmam. Bu evden o kadar nefret ediyorum ki. Şu hayatımda hçok kötü insanlara denk geldim, zarar veren insanlara denk geldim maddi manevi. Hepsine hakkımı helal etsem üst katımızdaki mahlukatlara asla helal etmiyorum. Siz kurtulmussunuz, inşallah biz de en kısa zamanda kurtuluruz. .

aboow aynı dertten muzdarıbım. karı koca kavgasını naklen dınleyecek kadar net duydugum gecen 4 yıl bıseycık demedım uyarmadım.. sımdı 2 yas bebişlerı var anne sorunlu zaar cat cuuuut kapı carpmalar cocuga kes sesınıııı git basımdan bla bla dıye böğürmeler yerlere bısı fırlatmalar.. saatın 5 ınden 7 sıne susmayan alarmlar .. kocasının laf anlatırken masaya gum gum elını vurması tak tuk.. ( tahminen).. ve ınanır mısınız tum gun supurge calısıyo.. anam anamm....artık gerım gerım gerıldım uyardım bılmıyorum... ev sahıbıyız ben cıkmam. ama onlar durdukca bana huzur yok kavga olmasın derken madur olan yıne ben... oglum bı hopluyo var ya uyut uyutablırsen..cozersen durumu yaz da aynı taktiği uygulayım...

Kesinlikle öyle. Ben bu komşu şikayetine hemen yazıyorum böyle tabi gürültü yapanlar katılmıyor bana tabi ses olacak o sizin hassaslıktan kaynaklı sorununuz diye tartışmalarımız artıyor ama işin gerçeğini bilmedikleri için tabi anlamıyorlar. Herhalde sınanıyoruz diye düşünüyorum aksi halde bu kadar üst üste kötü komşuya denk gelmek kaderin cilvesi olsa gerek Umarım sizde kurtulursunuz bir an öncede onların ağzına layık komşu gelir. Çünkü böylelerine sessiz sakin biri denk geldi mi üzülüyorum. O zaman belki mumla ararlar bizleri de pişman olurlar. Ben şöyle söyliyim geçen seneye kadar hep müstakildeydim zaten fakat oradaki bitişik nizamdı ve komşularımız yanlış anlaşılmasın bu doğuluydu en az 20 aile var ve her birinin en az 5 çocuğu vardı gürültüden bahsetmeme gerek yoktur diye düşünüyorum Müstakilde bile huzurum yoktu orayı 3.5 sene sonra sattım evi gelen beğeniyor bayılıyor gerçekten çok tatlı şirin bir evimiz vardı küçük büyük olması önemli değil benim için ama gelen komşuyu görünce bir daha gelmiyordu sırf onların yüzünden evi değerinin altında sattık 100 bin zarardayız diyebilirim. Bu sefer arsa alıp ev yaptıralım derken kiraya geçmek zorundaydık ev bitesiyle daireye geçtik ilk defa onunda en kötüsüne denk geldik Cidden işemesinden tut normal ayak sesine kadar duyuyordum bunlar tabi olacak şeyler asıl anormal kısım ahırda yaşıyor gibi davranmaları. O yüzden çok iyi anlıyorum sizi. Çok çile çektim ama bi o kadar uğraştım ev arsa derken çalışmadım bile bunları araştırmaktan. Umarım sizde hayırlı komşuya sahip olursunuz insanın evi çok önemli kirada olsa kendininde olsa ev dediğin yer kafa dinlemek istediğin bir yer.

Aynen katılıyorum. Siz maddi anlamda zarara ugramissiniz ama en azından psikolojinizi kurtardınız diye bakalım olaya.
Ev dediginiz gibi kafa dinlemelik olmalı, en kısa zamanda bizim de ev öyle olur inşallah. Teşekkür ederim

Ben size hemen yardımcı olayım. Deniz kenarında oturuyoruz. Müstakil ev. Çatıda martı yuvası sabit. Arka ve karşı villanın baheçsinde horoz ve kazlar var. Çapraz iki villada toplam 9 köpek var. Birinde 3, birinde 6. Martı çığlığından tutun da horoz ötüşüne, köpekler zaten sürekli havlıyor. Benim kediler bazen bir kavga ediyor ki. Şu anda 2 yaşında olan kızım var. Sesleri maskelemek için beyaz gürültü yerğne piş piş kullanıyorum. Uykusu da hafif bir bebek. Hatta yazın eşimin köyünde altta ahır var. Piş piş sesiyle hiç sıkıntı olmadı.Beyaz gürültü beni bile rahatsız etti. Piş piş sesi rahatsız edici değil

Ben de çocuğum küçükken üstün gürültüsünden muzdariptim.
Çocuk uyuyamıyordu.
Gündüz uykuyu geçtim gece birlere kadar güm güm yukardan hoplayıp koşuyordu çocuk.
Beyaz gürütüden kastınız ne bilmiyorum ama ben çareyi uyurken Kur'an açmakta buldum.
Gece de gürültü bitene kadar böyle yapıyordum.
Öyle tercih etmem derseniz de klasik müzik ya da fon müziği gibi sakin müzikler de olabilir.
Ney sesi gibi mesela.
Yazık uykuyu alamayınca da nevri dönüyordu oğlumun.
Böyle yapınca uyudu rahat.
Konuşmak fayda vermediği gibi kavga etti üstüne üstlük.

cocuklarim kucukken bizde de vardi bu sorun, tek çare taşınmak

Düşüncesiz komşunuz için bir an önce kendilerinden kurtulmanızı dilemekten başka bir sey diyemem ama çocuğuzunun nörolojik gelisimi, melatonin hormonu için digital seslerden ve gürültüden uzak uyuması cok önemli. Çocuğunuza bunu alıştırmamızı öneriyorum. Apartmanda yaşama kültüründen yoksun, medeniyetsiz insanlar yüzünden buna mecbur hissediyordunuz belki ama hic olmazsa sadece kendi sesinizle, tatlı yumuşak tonda mırıldanarak uyutmaya çalışabilirsiniz. Komsu gürültüsü değil ama uzun sure beyaz gürültü ile uyuması ileride bazı problemlere sebep olabilir. Bilimsel araştırmalar bunu gösteriyor.

Hayvan sesleri baska, ust kattan habire pat kut ses gelmesi baska. Yetiskin insani bile zıplatır yerinden bu tarz sesler :) pış pış yapmıştır illaki konu sahibi

Allah aşkına müsaitsen bana uyku eğitimini nasıl verdin birde bu budizzz i atar mısın ?

Yeminle çok üzüldüm. Ev sahibi olmasan 1 sn durma cek git derdim. Bu insan müsveddesi kılıklılara çözüm yok. Benim çözüm işte beyaz gürültü oldu. Bi öyle uyur evladım. Oda sesleri bastıracağım diye bazen Yüksek açıyorum üzülüyorum. Allah’a havale ediyorum

Senden sonra şikayet etmeyi geç gidip sarılayım ben bu pasaklıya

Eşim de rahatsız oluyor başımızı ağrıtıyor ama bilemedim piş piş ile uyur mu acaba. İlk doğduğunda açardım zaten. Yarın gün içinde başlayayım bakayım denemeye

Hayvan sesleri baska, ust kattan habire pat kut ses gelmesi baska. Yetiskin insani bile zıplatır yerinden bu tarz sesler :) pış pış yapmıştır illaki konu sahibi
Aynen bak ben rutin düzenli belli şekilde olanlara demiyorum birşey zaten çocuğu alıştırdım sese. Ama bir anda cam kapı çerçeve iniyor çocuk sıçrıyor.

cocuklarim kucukken bizde de vardi bu sorun, tek çare taşınmak
Valla bana da öyle geliyor onların gidiş zor geleli bir kaç ay oldu. Ben şu ev sahibinin ağzı yoklayayım bakayım üst dairelerinde boşluk olursa oraya geçeriz nakliye boya şu bu derken 5000 e yakınmasraf olacak ama napalım. Pasaklı düşüncesiz bencil komşumun canı sağolsun

Allah aşkına bir saniye durma ilk fırsatta kaç.

Pardon ayrıntılı yazmamışım. Odanın üzeri aama çatı.yani tavan beton değil. Üzerinde çatı var. 24 saat çatıda postallı askerler yürüyor sanki. Bilen var mıdır bilmiyorum ama martılar çok fena. Küt küt küt. Gümmm. Bir de ceviz, kemik olayı var. Kırmak için çatıya yüksekten bırakıyorlar. O cevüz çatıya düşüyor. Bi de kenarına yukarlanıyor. Geçen sabah tam 20 defa. Pişpiş biz de kurtarıcı.

2bucuk yasinda 2 tane YAMYAM GIBI ! oglum var ve alt komsum 8 aylik hamile.Gecen aylarda bir yoklamisti bizi sabah gurultusu sebebiyle
.Bebegi dogunca yakindir sikayetleri.AMA dehset icinde okudum bazi yorumlari.Muhtemelem gıyabımızda soyledikleri bunlar bizim icin de.Yazik.

Allah aşkına bir saniye durma ilk fırsatta kaç.
Dün gece de 3 te resmen anirarak, bağıra cagira sesleri geliyordu. Gece sinirden uykusuzluktan artık oturup ağladim. Bir gece iki gece olsa insan alttan alır ama sürekli olunca cidden psikoloji kalmiyor. Uyarınca inatlasiyorlar, laftan anlamıyorlar. İnadına arttırıyorlar. Keşke imkanım olsa, bir dk durmam. 1+0 ev olsun, yeter ki evde sessizce oturabileyim huzurla. Aylar sonraki kpss den olurda atanabilirsem ilk işim buradan kaçmak olacak inşallah. Sen de inşallah en kısa sürede kurtulursun bu durumdan. Allah iyi insanlarla, anlayışlı kişilerle karşılaştırsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…