• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu değil dert

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.526
88
Selamın aleyküm kızlar nasılsınız?
İyisinizdir inşallah, değilseniz de Rabbim gönlünüze ferahlık sıkıntınızasabır nasip etsin inşallah.
Bugün hiç tahmin etmezdim ama komşu denilen insan yüzünden sinirlerim tepeme geldi.
İstanbul'da oturuyoruz.
Ara bi katta oturuyoruz.
Şöyle ki alt katta bir komşu var ki düşman başına. Geçimsiz bir kadın.
3 yıldır oturuyoruz bu evde. Ufak bir tık çıksın bizde hemen alttan duvara vuruyor güm güm güm diye.
Apartman yapı olarak duvarlar çok ince. İnanır mısınız? Tuvalet seslerinden tutunda telefon titreşim seslerine. İnsanlarin normal konuşmalarına kadar herşeyi geçiriyor. Yatak odasi sesleri vs diyeyim.
Durum böyleyken bazen tavan bizim başımıza yıkılacak kadar gürültü olur sesimizi çıkarmayız. Yukaridakiler sürekli gece gündüz bişeyler çakar vurur. Geceleri 3 4 lere kadar kahkaha sesleri gelir alt kattakinim çocuk sesleri gelir bir kere bisey dediğimiz yoktur.
Gel gelelim bugün ki olaya.
Süpürgem hazneli bir süpürge . Her süpürmeden sonra temizler koyarim yerine . Her neyse bugün 5 e kadar evde yoktum öğlen çıkardım süpürgeyi baktim çekmiyor acelem vardi cikmak zorunda kaldim geri dönünce filtresini temizledim. Lavaboya vurarak tozunu attiriyorum. Camdan penceren vs degil yapmam da zten. Sonra yine vurulmaya basladi duvara dakikalarca Sonra biri bağırmaya başladı kafama vur kafama diye cinlerim tepeme geldi . Geçtim süpürgeyi actim kadın öyle edepsiz bağırıyor ki abartmiyorum süpürge açık ve ben bağırmasıni duyuyorum. Ne biçim insanlqr falan diyor. Sinirlendim süpürgeyi kapattim aşağı inecektim ne bağırıyorsun diye . Eşim birakmadi. Ya arkadaslar sabahin 7 sinde pazar gunleri süpürge aciyorlar biz bisey demiyoruz. Biz evde vallahi yürürken dikkat ediyoruz. Aksam olsa anlayacagim. Akşam bi misafir gelsin duvara vuruyor. Bi kere evde ayagim kaydi düştüm yine duvara vurdu . Bu sefer iyice canıma yetti.
O kadar dua ettim ki edepsiz kapiya gelsin dünyanın kaç bucak olduğunu göstereyim diye.
Kadinla hiçbir muhabbetim yok gündüz çalışıyor zaten.
Bir dengesiz de ust komşum. Temizlik yaparken tvden müzik açıyorum. Duyar duymaz ses sistemi var evinde basıyor sesi müziğin ben anlamadim insanlar ne zaman böyle oldular. Bu komsumuda hic görmedim mesela. Kendimi bildim bileli apartmanda otururuz. Annemin komşuları ki aileden daha yakındık. Akrabadan oteydik. Çok üzüldüm bugün herseyin degersizlesmis olmasina.
Allah aşkına bu kadar geçimsiz olan insanlar apartmanda oturmasın yahu kimsenin babasının sarayı değil. Karşılıklı anlayış olmali eger beceremiyorsaniz insanlarla yaşamayı gidip müstakil evde oturun.

Bizim binamız çok ses geçirmiyor. Buna rağmen akşam sekizden sonra terliklerimi kenara koyarım. Çocuklar dokuzda yatar. Uyumuyor olsalar da o saatte koşup hoplanmayacagini bilirler ve bir kenarda gürültüsüz takılırız. Süpürge açmam geç vakitte. Eşya iteleyip çekmem. Tamirat kesinlikle yapmayız. Gündüz yaparken alt komşumu haberdar ederim. Kısacası beni zorlayan şey bunların aksini yapmak. Çünkü kul hakkından çok korkarım. Ancak illallah ettiren cinsten üst komşularım oldu-var. Birgün tavanım yıkılacak diye korkuyorum. Gece gürültüsünde bile tavana vurmadım. Nasip işte. Ama biz kendimizden sorumluyuz. Allah elimizle engelleyebilecegimiz durumlardan dolayı kul hakkına girmeyi nasip etmesin. Ne diyeyim. Size de Allah kolaylıklar versin. Kimi alttan kimi üstten kimi ikisinden de şanssız böyle işte. Hep derim en iyisi en üst kat..

Gürültünün daha şiddetlisini yapmasalar bir nebze hak verebilirdim onlara ama insanları anlamıyorum nedense.
Kendine yapılmasını istemediğin şeyi neden başkasına yaparsın?
Bence bir sonraki olayda kapısına gidip derdi ne öğrenin.

Hem alt komşunuz hemde üst komşunuz ikisi birden sizden şikayetçi ise kusur sizdedir.
Biraz daha dikkat etmelisiniz.
Benimde bebegim var ve ani sesler gelince uyanıyor ve ben sinirleniyorum bence insanlar dikkat etmeli .

Duvarlar artık ytong kullanılarak yapılıp bir de ses yalıtımı yapılmayınca adım atsan duyuluyor.
Eskiden evler tuğladan yapılırdı sesi daha iyi absorbe ediyordu.

Siz usttesiniz dikkat etmeyin madem bu kadar cins bi kac gun gercek anlamda gürültü yapin bakin o zaman nasil yola geliyor gerci arsizsa ise yaramaz .Bazen ben de vileda sopasiyla uste vurmak zorunda kalıyorum sabah 5 6 aksam 10 11 matkap supurge ve bir cok ses dayanamiyorum .Ama normal yogunlukta olan kisa suren ozellikle gündüz ki sesler idare edilmeli diye düşünüyorum

İyisinizdir inşallah, değilseniz de Rabbim gönlünüze ferahlık sıkıntınızasabır nasip etsin inşallah.
Bugün hiç tahmin etmezdim ama komşu denilen insan yüzünden sinirlerim tepeme geldi.
İstanbul'da oturuyoruz.
Ara bi katta oturuyoruz.
3 yıldır oturuyoruz bu evde. Ufak bir tık çıksın bizde hemen alttan duvara vuruyor güm güm güm diye.
Apartman yapı olarak duvarlar çok ince. İnanır mısınız? Tuvalet seslerinden tutunda telefon titreşim seslerine. İnsanlarin normal konuşmalarına kadar herşeyi geçiriyor. Yatak odasi sesleri vs diyeyim.
Durum böyleyken bazen tavan bizim başımıza yıkılacak kadar gürültü olur sesimizi çıkarmayız. Yukaridakiler sürekli gece gündüz bişeyler çakar vurur. Geceleri 3 4 lere kadar kahkaha sesleri gelir alt kattakinim çocuk sesleri gelir bir kere bisey dediğimiz yoktur.
Süpürgem hazneli bir süpürge . Her süpürmeden sonra temizler koyarim yerine . Her neyse bugün 5 e kadar evde yoktum öğlen çıkardım süpürgeyi baktim çekmiyor acelem vardi cikmak zorunda kaldim geri dönünce filtresini temizledim. Lavaboya vurarak tozunu attiriyorum. Camdan penceren vs degil yapmam da zten. Sonra yine vurulmaya basladi duvara dakikalarca Sonra biri bağırmaya başladı kafama vur kafama diye cinlerim tepeme geldi . Geçtim süpürgeyi actim kadın öyle edepsiz bağırıyor ki abartmiyorum süpürge açık ve ben bağırmasıni duyuyorum. Ne biçim insanlqr falan diyor. Sinirlendim süpürgeyi kapattim aşağı inecektim ne bağırıyorsun diye . Eşim birakmadi. Ya arkadaslar sabahin 7 sinde pazar gunleri süpürge aciyorlar biz bisey demiyoruz. Biz evde vallahi yürürken dikkat ediyoruz. Aksam olsa anlayacagim. Akşam bi misafir gelsin duvara vuruyor. Bi kere evde ayagim kaydi düştüm yine duvara vurdu . Bu sefer iyice canıma yetti.
O kadar dua ettim ki edepsiz kapiya gelsin dünyanın kaç bucak olduğunu göstereyim diye.
Bir dengesiz de ust komşum. Temizlik yaparken tvden müzik açıyorum. Duyar duymaz ses sistemi var evinde basıyor sesi müziğin ben anlamadim insanlar ne zaman böyle oldular. Bu komsumuda hic görmedim mesela. Kendimi bildim bileli apartmanda otururuz. Annemin komşuları ki aileden daha yakındık. Akrabadan oteydik. Çok üzüldüm bugün herseyin degersizlesmis olmasina.
Allah aşkına bu kadar geçimsiz olan insanlar apartmanda oturmasın yahu kimsenin babasının sarayı değil. Karşılıklı anlayış olmali eger beceremiyorsaniz insanlarla yaşamayı gidip müstakil evde oturun.
Lavabonun içine sirkelediğiniz süpürge nasıl ses çıkarıyor anlamadım vura vura demişsiniz ama o zamanda makine zarar görür,müzik sesi konusunda eğer evimin içine aşırı derecede geliyorsa ben de rahatsız olurdum demek ki komşuya sesi çok gitmiş,ayrıca onlarda gürültü yaparken siz de çekmek zorunda değilsiniz onlarda gürültü yapmaya başladığı zaman siz de uyarıda bulunun rahatsız oluyoruz diye.

Ben olsam daha hızlı vururdum. O vurdukça ben de vururdum ta ki o susana kadar. Sanki sizi dinliyorlar aman bir ses gelsin diye.
Bu arada eşinizle düzeldiniz mi?
Eşimevde olmasa yapardim zaten ama evdeydi sen niye üstüne gidiyosun der bide onu çekmiyim diye işime baktim. Hayir düzelmedik.

Bizim binamız çok ses geçirmiyor. Buna rağmen akşam sekizden sonra terliklerimi kenara koyarım. Çocuklar dokuzda yatar. Uyumuyor olsalar da o saatte koşup hoplanmayacagini bilirler ve bir kenarda gürültüsüz takılırız. Süpürge açmam geç vakitte. Eşya iteleyip çekmem. Tamirat kesinlikle yapmayız. Gündüz yaparken alt komşumu haberdar ederim. Kısacası beni zorlayan şey bunların aksini yapmak. Çünkü kul hakkından çok korkarım. Ancak illallah ettiren cinsten üst komşularım oldu-var. Birgün tavanım yıkılacak diye korkuyorum. Gece gürültüsünde bile tavana vurmadım. Nasip işte. Ama biz kendimizden sorumluyuz. Allah elimizle engelleyebilecegimiz durumlardan dolayı kul hakkına girmeyi nasip etmesin. Ne diyeyim. Size de Allah kolaylıklar versin. Kimi alttan kimi üstten kimi ikisinden de şanssız böyle işte. Hep derim en iyisi en üst kat..
Kesinlikle . Aminn insallah anlayışsız insanlarla oturmak böyle birşey yeni öğreniyorum.
Gürültünün daha şiddetlisini yapmasalar bir nebze hak verebilirdim onlara ama insanları anlamıyorum nedense.
Kendine yapılmasını istemediğin şeyi neden başkasına yaparsın?
Bence bir sonraki olayda kapısına gidip derdi ne öğrenin.
O kadar edepsiz bağırdı ki karşı karşıya gelsek sanirim onun seviyesine düşebilirdim artik canima tak etti çünkü.
Saç saça girerdik yada rezillik çıkardı
Hem alt komşunuz hemde üst komşunuz ikisi birden sizden şikayetçi ise kusur sizdedir.
Biraz daha dikkat etmelisiniz.
Benimde bebegim var ve ani sesler gelince uyanıyor ve ben sinirleniyorum bence insanlar dikkat etmeli .
Inanin ki hiçbir sekilde rahatsızlik verdigimi düşünmüyorum. Aniden birsey düşürüp kirmadikca neden ani seyler yapayim ki . Kaldiko evde surekli fellik fellik dolanan biri degilim aksam 7 oldu mu esimde bende kanepemize oturur yatana kadar da kalkmayiz. Ust komsuma gelince kiz ilk evlendiginden beri bana zit gidiyor. Ilk evlendi hos geldin diye kapisina gittim birsey hazirlamistim adettendir evine almadi . Müsaitdeğilim dedi . Insanlik hali dedim sonra iki kere kahve icmek icin kapisina gittim açmadı kapiyi. Ben cam siliyorum saksi suluyo yukardan aşağı . Ben camasir asıyorum hali silkeliyo camasirin üstüne. Allaha havale diyorum .kimseyle muhattap olmuyor kimse zaten ama iş kendilerine yanlışa geldi mi tik tik 5ik .
Duvarlar artık ytong kullanılarak yapılıp bir de ses yalıtımı yapılmayınca adım atsan duyuluyor.
Eskiden evler tuğladan yapılırdı sesi daha iyi absorbe ediyordu.
Belkide.
Siz usttesiniz dikkat etmeyin madem bu kadar cins bi kac gun gercek anlamda gürültü yapin bakin o zaman nasil yola geliyor gerci arsizsa ise yaramaz .Bazen ben de vileda sopasiyla uste vurmak zorunda kalıyorum sabah 5 6 aksam 10 11 matkap supurge ve bir cok ses dayanamiyorum .Ama normal yogunlukta olan kisa suren ozellikle gündüz ki sesler idare edilmeli diye düşünüyorum
Kesinlikle bencede anlayis gosterilmeli ama cok tuhaf insanlar.
Lavabonun içine sirkelediğiniz süpürge nasıl ses çıkarıyor anlamadım vura vura demişsiniz ama o zamanda makine zarar görür,müzik sesi konusunda eğer evimin içine aşırı derecede geliyorsa ben de rahatsız olurdum demek ki komşuya sesi çok gitmiş,ayrıca onlarda gürültü yaparken siz de çekmek zorunda değilsiniz onlarda gürültü yapmaya başladığı zaman siz de uyarıda bulunun rahatsız oluyoruz diye.
Süpürge filtresi cep telefonu kadar birsey düşünün tuvalete degil lavaboya vuruyorum sert oldugu icin ses cikiyor ama toplasaniz 1 dakika bile sürmüyor. Ve ben bunu hep öğlen yaparim bugün saat 5 te oldu ama bence o kadar abartilacak birsey yoktu tekrar ederse yöneticiye bildircem .

Ayni sorunu ben de yasiyorum insanlar tirlatti yeminle gercekten ne edep kaldi ne saygi ne sevgi.. biz de ara kattayiz ve 7 aydir oturuyoruz evde 2 kisiyiz yukarida kabile hayati yasayan tipler var baba evinde olsam coktan kapilarina dayanmistim ama malum olmaz simdi diyorum sabrediyorum adam rutin kadini dovuyor kadin da rahat durmuyor o da ona saldiriyor yaslari var bir suru cocuk var ve kucuk de heralde 1.5 yasinda falan bi bebek var cocuk araliksiz agliyor kadin bi sus demiyor neyse gecenlerde alt komsu bizden rahatsiz olmus adam esimle bizi disarida cevirdi sizden mi geliyor bilmiyorum ama diye basladi 15 dkkda bir esya cekiliyormus biz tabii şok ne diyon sen allasen olduk :) 2 kisi ne gurultu yapicaz esim zaten erken uyuyor kaldi ki salonda oturmuyoruz cocuk odasini oturma odasi yaptik şoklara girdim bazi kendini bilmezler var ama alt katta bana oyle yapsalar fena kavga cikar yani

Süpürge filtresini biliyorum.
O kadarcık şeyden çıkan ses ne olabilir ki yani

Aşağıdan bunu duymaları bi garip
Rahatsız olmaları ayrı bi garip.

Bina o kadar dandikse
Senin müzik sesinden de birilerinin rahatsız olması çok normal ama.

Müzik sesinden ben de nefret ederim bu arada.

Dinleyen keyif alıyor olabilir
O sırada gürültüyü çeken hiç keyif almıyor

İstanbul'da oturuyoruz.
Ara bi katta oturuyoruz.

Biz bu sorunu yaklaşık 8 ay kadar yaşadık ve taşınmaya karar verdik canım . 2 kişi yaşıyorduk eşim asla konuşan bir tip değil omrumce İstiklal Marşı hariç birsey mirildandigini duymadım ben kadın gelip senin kocan şarkı söylüyor geceleri siz yürüyorsunuz gibi şeyler söylüyordu ve eve girmem ben de fobi olmuştu asla evde yemek yapamiyorduk tasindim ertesi gün geldi sonraki haftalar hatta sonraki her hafta sürekli hakaret ediyordu . En son 8 ayin sonunda yok olmayacak dedik ve taşındık. Annem geldi annem de sakin bir kadındır fırsat bu fırsat kadın yine geldi misafir var galiba ses yapmasın diye annem çıkip konuştu 2 kişiler çocuk yok ne rahatsızlığı bukadar Rahatsızsan git müstakil de otur dedi vayy siz beni kovdunuz diye ciyaklamaya başladı . Diyeceğim o ki psikolojini bozmak yerine üç günlük dünya böyle denyolarla geçirme taşın cnm

Biz bu sorunu yaklaşık 8 ay kadar yaşadık ve taşınmaya karar verdik canım . 2 kişi yaşıyorduk eşim asla konuşan bir tip değil omrumce İstiklal Marşı hariç birsey mirildandigini duymadım ben kadın gelip senin kocan şarkı söylüyor geceleri siz yürüyorsunuz gibi şeyler söylüyordu ve eve girmem ben de fobi olmuştu asla evde yemek yapamiyorduk tasindim ertesi gün geldi sonraki haftalar hatta sonraki her hafta sürekli hakaret ediyordu . En son 8 ayin sonunda yok olmayacak dedik ve taşındık. Annem geldi annem de sakin bir kadındır fırsat bu fırsat kadın yine geldi misafir var galiba ses yapmasın diye annem çıkip konuştu 2 kişiler çocuk yok ne rahatsızlığı bukadar Rahatsızsan git müstakil de otur dedi vayy siz beni kovdunuz diye ciyaklamaya başladı . Diyeceğim o ki psikolojini bozmak yerine üç günlük dünya böyle denyolarla geçirme taşın cnm
Ev kendimizin canim aynen benim eşimde sessiz sakindir hatta hic konusmaz yani . Bende oyleyim ama bu kadar da olmaz diyor insan defolup gidip dag başında yasasinlar ozaman

Burda sen daha çok gürültü yap sen onlari bastir sende duvara vur filan ..fisman diyenlere bakma.
Hanimefendiliğini koru olabildiğince sessiz ol kimsenin hakkina girme.
Apartmanda gürültü hassas bir konu

Ya çok şaşırdım gerçekten isiniz zor.ben valla zor durumda kalınca akşam 11-12 de bile süpürge açmak zorunda kalıyorum sağolsun anlayışlı komsularim.bende anlayisliyim sıkıntı cikarmam.ayrica bana duvarlara vurmak çok ayıp geliyor inanın hece birde alt komsum binayı inletti gürültüden uyuyamadik yine vurmadim.yuzyuze bakicaz sonucta,herzamanda yapmıyor misafiri vardı anlayış gösterdik.sizin komşu kavga dan besleniyor dikkat edin derim

Burda sen daha çok gürültü yap sen onlari bastir sende duvara vur filan ..fisman diyenlere bakma.
Hanimefendiliğini koru olabildiğince sessiz ol kimsenin hakkina girme.
Apartmanda gürültü hassas bir konu
Maalesef kâr etmez... aksine daha da coşar, bu tipleri iyi bilirim mahallemizde de mevcutlar, sıkı bir gözdagı gerekiyor bunlara. Aklıyla zoru vardır belki anlarım gider tedavisini olur fakat bu personalar birilerinin huzurunu kaçırmaktan mutluluk duyan, haz alan varlıklar o nedenle tolere edilmemeli sataşmaları.

Maalesef kâr etmez... aksine daha da coşar, bu tipleri iyi bilirim mahallemizde de mevcutlar, sıkı bir gözdagı gerekiyor bunlara. Aklıyla zoru vardır belki anlarım gider tedavisini olur fakat bu personalar birilerinin huzurunu kaçırmaktan mutluluk duyan, haz alan varlıklar o nedenle tolere edilmemeli sataşmaları.
Evet siz de haklisiniz ama ne yapılabilir böylelerine? Ben yapı olarak zaten sakin biriyim hiç kavga etmişliğim yok. Alttan mi vurayım sürekli. Mesela ben ilk defa çocuğu için uyardım güzellikle, sürekli gece 11,12 hatta 1 î bile buluyordu koşup hopluyor, oyuncak atıyor, kadın dersen güm güm ayağını vurarak yürüyor. Güm diye bi sesle uyanıyorum birşey düşmüş gecenin bi vakti. Uyarınca kabul etmedi tabi. Taşıdığından beri pencereden sürekli birşeyler sofra bezi felan silkeliyor. Üstelik pencere açık mi kapalı mi baktığı yok. Bir gün yine silkelerken dengeldi. Aşağıdan güzelce dedim bakın pencerem açık ve siz bunu sürekli yapıyorsunuz biktim artik. Arkasından kadın sağa sola iftira attı bir de cemkirdi bana. Yok idare etmiyorsunuz yok ben silkelerim tarzım bu. Arkasından başka komsuya inip ağlayıp zirlamis , altımdaki bana bağırdı yok tasindigimdan beri rahat bırakmadı felan. Çocuğum dokuzda yatar. Eşim şöyle sinirli böyle huyu kötü. Ben ona söylemedim söylesem kötü olur falan fişman. Eee dert yandığı komşular da 5 yıllık komşuları bana değil 9,10 aydır tanıdıkları bu yeni komşuya inandı. Ne yapılır ki böyle yalancı, iftiracı bir insana?

Deli deliyi görünce çomağını saklarmış sözüne dayanarak o vurdukca sende vur o ses yaptıkca sende yap belki vazgeçer .
Bizde üst komşumuzdan muzdaripdik eşim 3 4 defa uyardı smdı çok dikkat edıyolar sağolsun .
Duvarla vurarak anlaşmadık yalnız bız kapısına gittik veya telefonla aradık.
İnşallah yakın zamanda halledersınız
.

Bazen gece 2 de bardak kirdigimda mutfakta vs supurge calistirdim. Cok sukur sikayet gelmedi.. gece kopekleri havlar yan komsunun bisey demem. Neden diyeyimki? Benimde cocugum aglio gece vs. Biraz karsilikli fedakarlik isteyen birsey.. neyseki alt kat bosta cocuklar istedikleri kdr tepiniyolar

Back