• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsu cocuguu

Ne alaka evde gün fln yapıyorum komşuları topluyorum yazmısımda da benim haberim yok ?
Komşumuz çocuğuyla her gün geliyor demediniz mi? Ben annemi bile 1 yıldır camdan balkondan görüyorum evime almıyorum, evine gitmiyorum... komşuları gün yapıp toplamanızla tek tek gidip gelmeniz arasında virüs açısından bir fark yok ki? Amaaan bana ne...bu salgın bitmez :işsiz:

Her cocuk boyle degil. Benim oglum 2 yasinda, yasi geregi her seyi kurcalamak istiyor, merak ediyor. En fazla anneme ya da ablama gidiyorum, o da cok nadir cunku gittigimde cok yoruluyorum. Gittigim yerlerde pesinden 1 sn ayrilmiyorum ortaligi karistirmasin diye. Yasi geregi henuz anlamiyor cunku, ben de evde oturuyorum. Pandeminin iyi tarafi bu hareketli, merakli donemi evde geciriyoruz. Hem ev onun icin guvenli, baska evlerde elektrik prizleri, kirilacak esya vs kontrol etmek zor. Biraz daha buyuyup anladigi zaman yapmaya devam ederse onunla gezmeye gitmem. Simdi bile cagiran arkadaslarim var, ama gitmiyorum. En sinir oldugum sey etrafina rahatsizlik veren cocuklara ses etmeyen ebeveynler. Onlardan olmak istemiyorum. Cocuklarin anlatinca anlama kapasiteleri var.

Böyle insanları niye evinize alıp ısrarla görüşüyorsunuz? Çok sevdiğim arkadaşımın çocuğu da benzer özelliklere sahip olduğundan arkadaşım da kontrol etmeyi bilmediğinden istemediğinden çok nadir görüşüyorum. Başkasının çocuğunu siz terbiye edemezsiniz. Ailesinin yetiştirdiği gibi olacak böyle insanlarla görüşmemek en kesin çözüm. Hiç hoşlanmıyorum sınırını bilmeyen çocuk ve annelerinden 😒

Kizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
Bebeğiniz büyürken gereksiz yere böyle bir model görmesin. Mesafe koyun, yavaş yavaş uzaklaşın…

Kizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
3 yaşındaki cocugum kimsenin evini karistirmiyor.
Neden: müsade etmiyorum. Pesini birakmiyorum
Cocuk degil anne hatali..

Bazı anneler hayır dedikleri zaman çocuğun özgüvenini zedelediklerini zannediyorlar( bknz; abimin eşi). Ondan sonra bu çocuklarda hayır ve durdan anlamıyor oluyorlar.
Böyle birini evime almam.

Sorun su ki sanki cocugun hareketleri normal ailesi icin. Dediginiz gibi en baştan kiyilamiyor sonra onune geçilemiyor. Hic konuşmuyor degilim yanlış olan bazı şeyleri söylediğimde senin çocuğunda aynı olur büyüdüğünde cok zor dinlemiyorlar gibi karşılık alıyorum Bu sefer ben cekiniyorum çocuğum daha küçük acaba tum çocuklar böylemi oluyor diye
Alakası yok bende çocuğum yokken ondan endişe ediyordum ama sinir bilmezlik ve ciddiyetsizlik annenin yaptığı ki çocuğuna kendi kizmayan başkasının kızmasına razı olsun çünkü sinir bilmiyor cocuk öğretmemisler madem alınıyor o zaman evinde büyütsün çocuğunu

Buzdolabımda kendinden cocuk kilidim var ilk başlarda o acamiyordu ama istediğinde annesi acıyor dolabın icinde yiyebileceği ne var diye rahatca bakiyolardi 😅 şimdilerde alisti güç uygulaması gerektiğini ve açabiliyor. Masamin üzerinde kekim kurabiyem hic eksik olmazdı ama gelip döke döke yediği icin yapmıyorum artik talan ediyor çünkü. Kapıları kilitlemez mantıklı bugun kilitleyeyim :)
Ne münasebet ve ne alaka! :KK20: Sadece çouğun değil annesinin de eğitim ve görgüsü yeterli değil belli ki.

Ben iletişimi de görüşmeyi de keserdim. Kesin ve Net!.

9 aylık bebeğime bile emekleyerek dokunmaması gereken yerlere gittiğinde hayır diyorum küçücük bebek bile öğreniyor hayır denilen şeye dokunmaması gerektiğini. Çocuğa annesi nasıl eğitiyorsa ona göre davranış geliştiriyor. Burda tüm kabahat komşunuzda, ben böyle rahat insanlarla sürekli git gel yapamam, kalbimde öfke besleyip büyüyeceğime ilişkimi keserim kafam rahat eder. Bence görüşmeyi azaltmalısınız sorarsa da açıkça söyleyin sebebini. İlerde çocuğunuza da kötü örnek olacağı kesin.

İste samimi olunca birden iletişim kesilmiyor en iyisi siz gitmeyin bir süre sonra oda gelmez

Tepkinizi belli edin kadın anlayıp çocuğunu kontrol etmemeye devam ederse görüşmeyin. Komşunun gelip buzdolabınıza bakması çok acayip, sinir bozucu.

Hergün görüşe görüşe arada sınır, mesafe kalmamış. İnsan kendi kardeşi ile hergün görüşmüyor. Bu kadar fazla samimiyetin cılkı mutlaka çıkar. Bu arada hayır her çocuk böyle değil. Oğlum kendi anneannesi, babaannesi dahil yatak odalarına girmez, buzdolaplarını karıştırmaz. Onlardan izin almadan bişeylerini yemez.
Çocuklar gördüklerini uygular. Rol model önemlidir. Sizin çocuğunuz da bu normal görerek büyümemeli

• Beğen
Reactions: JES
Gözlemlediğim kadarıyla kendi evinde, merak duygusunu gideremeyen evinde çekmece vs karıştırılmasına izin verilmeyen çocuklar başkalarının evini kurcalıyor. Komşumun çocuğu da böyleydi. Kendi evinde çekmeceyi elleyemez ama bizim evde karıştırmadığı kırmadığı birşey kalmazdı. Evdeki tüm kırlentleri yere atar koltukların üzerinde zıplardı. Bir defa biz onlara gittiğimizde kızım koltuğa oturdu. Kızıma sakın koltuğumuzun üzerinde zıplama yoksa bozulur koltuğumuz dedi. Benimki de he sen bizimkinde hep zıplıyorsun dedi. Kısa bir sürede bizim evde kırmadık vazo biblo bırakmadı. En son eşim tv ye su atmaya çalışırken yakalamış.Annesine söyledim. Çocukla görüşmeyelim diye 🤷‍♀️Bu defa çocuğu tek göndermeye başladı. Şimdi merhaba merhaba 🤷‍♀️🤷‍♀️Bazı insanlar ne yazık ki anlamıyot

Genelleme yapmak istemiyorum ama çoğu çocuk hatta şimdiki zamanın çocukları laf anlamaz arsız haylaz oluyor . Komşunuzun çocuğu bir de ,başkasının evini tarumar ettiriyor anası da . Ne hakla bir de bebeğiniz var zar zor yapıyorsunuzdur belki evinizin işlerini iş üstüne iş çıkarıp yiyip içip gidiyorsa orada dur diyeceksiniz 👐 gelmesin çekmek zorunda değilsiniz . Aradığı zaman açmayın kapıyı çalarsa açmayın .

Back