- 21 Ağustos 2015
- 31.535
- 95.549
- 598
- 37
- Konu Sahibi Kostebekkkkkk
Pandemide komşuluk nedir ya? Nasıl bi cahilliktir.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sorun su ki sanki cocugun hareketleri normal ailesi icin. Dediginiz gibi en baştan kiyilamiyor sonra onune geçilemiyor. Hic konuşmuyor degilim yanlış olan bazı şeyleri söylediğimde senin çocuğunda aynı olur büyüdüğünde cok zor dinlemiyorlar gibi karşılık alıyorum Bu sefer ben cekiniyorum çocuğum daha küçük acaba tum çocuklar böylemi oluyor diyeBen çok hayvanım galiba bu konuda. Annesinin ses çıkarmasını beklemem böyle çocuklarda. Sizin evde annen izin veriyor olabilir ama burası benim evim, benim kurallarım geçerli diyorum çocuklara gayet net bir şekilde. Öyle bir iki defa susayım, sonra söylerimde olmuyor. Geldiği ilk gün hemen tavrımı koyarım ortaya. Rahatsız olan gelmesin. Benim çocuğum ananesinin evinde bile yapmıyorsa böyle şeyler, büyük konuşmakta olmuyor benimki. Çok sinir olurum böyle annelere, çocuğun bir suçu yok öğretince öğreniyorlar. Aman sussun diye her şeyine göz yumulan bu çocuklar ileride bizim naif çocuklarımızla aynı sosyal ortamda olunca ne yapacaklar bizimkiler diye düşünüyorum sadece.
Anne değilim büyük konuşmak istemem. Çeken bilir tabi ama yeni nesil çocuklarda böyle şeyler çok gözlemliyorum ben de. Sürekli bağrış çağrış mesela. Bir parktan, bir site önünden geçin mutlaka bir çocuk çığlığı duyarsınız. Bağırmadan oynayamıyorlar. Hatta apartmanların içinden bile öyle sesler geliyor. Bunun sebebi ne bilmiyorum. Bu kuşağın bir özelliği olabilir. Kınamıyorum kesinlikle. Ama bunda ebeveyn tavrı da önemli. Küçük çocuk doğruyu yanlışı ayırt edemeyebilir. Anne baba rehber değil mi ona? Yanlışı söylemesi gerekmez mi? Bazı yeni nesil ebeveynler bilinçli anne baba olalım, aman psikolojisi bozulmasın diye çocuk ne yaparsa yapsın uyarmıyor, bu yanlış çocuğum demiyor. Aslında kötülük yapıyorlar. Büyüyünce de bu davranışlar devam ederse toplumdan dışlanır ve psikolojisi asıl o zaman bozulur.Kizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
Annesine "burada yapıyor ama dışarıda yaptırma alışmasın" demek yerine, çocuğunun sizin evdeki davranışları konusunda da uyarmasını, sürekli olan ziyaretlerde sizin de yorulduğunu söyleyin. Alınırsa da alınsın. Bu şekilde gelmez.Kizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
Çocuk anasına çekmiş demekkiBuzdolabımda kendinden cocuk kilidim var ilk başlarda o acamiyordu ama istediğinde annesi acıyor dolabın icinde yiyebileceği ne var diye rahatca bakiyolardi şimdilerde alisti güç uygulaması gerektiğini ve açabiliyor. Masamin üzerinde kekim kurabiyem hic eksik olmazdı ama gelip döke döke yediği icin yapmıyorum artik talan ediyor çünkü. Kapıları kilitlemez mantıklı bugun kilitleyeyim :)
Hayır her çocuk böyle değil, bazı istisnai çocuklar var anneleri müdahale etse de yerinde durmayan her gittiği yerde annesini bile zor durumda bırakan, onlara sözüm yok ama diğer çocuklar anneleri uyulması gereken kuralları anlatıp müdahale ettiğinde söz dinleyebilen canlılar.Sorun su ki sanki cocugun hareketleri normal ailesi icin. Dediginiz gibi en baştan kiyilamiyor sonra onune geçilemiyor. Hic konuşmuyor degilim yanlış olan bazı şeyleri söylediğimde senin çocuğunda aynı olur büyüdüğünde cok zor dinlemiyorlar gibi karşılık alıyorum Bu sefer ben cekiniyorum çocuğum daha küçük acaba tum çocuklar böylemi oluyor diye
Hahaaaa düşününce baya mantıklı gelioÇocuk dediğin osuruk gibidir,herkes kendininkine katlanabilir
Mutlaka mesafe koymalisiniz bence ileride sorun yasabilirsiniz komsunuzla cjnkuKizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
Ne alaka evde gün fln yapıyorum komşuları topluyorum yazmısımda da benim haberim yok ?Covid? Bitti mi?
Anneyi suclamayin.Kizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
Komşum neredeyse hergün gelir demişsiniz ya o yüzden sormuş üyeNe alaka evde gün fln yapıyorum komşuları topluyorum yazmısımda da benim haberim yok ?