• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsu cocuguu

Yatak odasını direkt kilitleyin zaten sorarsa özel şeyleri çıkarmış eşim sinirlendi kusura bakma dersiniz. Çocuklara kızmamayı çok yanlış anlıyor anneler malesef. Bu şekilde etraf şımarık, agresif çocuklarla doluyor. Aynı hataları yapmamalı ki bizim çocuklarımızda aynı olmasın

Ben çok hayvanım galiba bu konuda. Annesinin ses çıkarmasını beklemem böyle çocuklarda. Sizin evde annen izin veriyor olabilir ama burası benim evim, benim kurallarım geçerli diyorum çocuklara gayet net bir şekilde. Öyle bir iki defa susayım, sonra söylerimde olmuyor. Geldiği ilk gün hemen tavrımı koyarım ortaya. Rahatsız olan gelmesin. Benim çocuğum ananesinin evinde bile yapmıyorsa böyle şeyler, büyük konuşmakta olmuyor benimki. Çok sinir olurum böyle annelere, çocuğun bir suçu yok öğretince öğreniyorlar. Aman sussun diye her şeyine göz yumulan bu çocuklar ileride bizim naif çocuklarımızla aynı sosyal ortamda olunca ne yapacaklar bizimkiler diye düşünüyorum sadece.

Ben çok hayvanım galiba bu konuda. Annesinin ses çıkarmasını beklemem böyle çocuklarda. Sizin evde annen izin veriyor olabilir ama burası benim evim, benim kurallarım geçerli diyorum çocuklara gayet net bir şekilde. Öyle bir iki defa susayım, sonra söylerimde olmuyor. Geldiği ilk gün hemen tavrımı koyarım ortaya. Rahatsız olan gelmesin. Benim çocuğum ananesinin evinde bile yapmıyorsa böyle şeyler, büyük konuşmakta olmuyor benimki. Çok sinir olurum böyle annelere, çocuğun bir suçu yok öğretince öğreniyorlar. Aman sussun diye her şeyine göz yumulan bu çocuklar ileride bizim naif çocuklarımızla aynı sosyal ortamda olunca ne yapacaklar bizimkiler diye düşünüyorum sadece.
Sorun su ki sanki cocugun hareketleri normal ailesi icin. Dediginiz gibi en baştan kiyilamiyor sonra onune geçilemiyor. Hic konuşmuyor degilim yanlış olan bazı şeyleri söylediğimde senin çocuğunda aynı olur büyüdüğünde cok zor dinlemiyorlar gibi karşılık alıyorum Bu sefer ben cekiniyorum çocuğum daha küçük acaba tum çocuklar böylemi oluyor diye

Benim de konşumun çocuğu oynamaya geliyordu. Aylarca idare ettim bahçeye falan çıkıyorlardı. Sonra bir sebepten bahçeye çıkamadı, bisiklet süremedi falan. Annesi bebeğine baktığı için çocukları eve alamıyordu. Bu durum beni bir süre sonra bunaltmaya başladı. Bizim eve gelmeye başladılar. Her gün üç çocuğa bakacak sabır tahammüle sahip değilim.çünkü pztesi yapma dediğim şeyi salı gelip yine yapıyordu. Benim kızım da evi birbirine katar ama başkalarının evinde yapmaz. Ben artık eve almıyorum. Özgüven falan zırvalarından sonra böyle çocukların sayısı arttı, hoş değil, annesi çeksin ben çekemem

Bak tamam burda yapıyor diyerek normalleştirmişsiniz yaptığını annesine karşı. Sizin evde yapamaz böyle bir şey baştan sınır çizmeniz gerekirdi. Ne münasebet buzdolabını açsın baksın ne kadar ayıp. Sizin yerinizde olsam görüşmem

Kizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
Anne değilim büyük konuşmak istemem. Çeken bilir tabi ama yeni nesil çocuklarda böyle şeyler çok gözlemliyorum ben de. Sürekli bağrış çağrış mesela. Bir parktan, bir site önünden geçin mutlaka bir çocuk çığlığı duyarsınız. Bağırmadan oynayamıyorlar. Hatta apartmanların içinden bile öyle sesler geliyor. Bunun sebebi ne bilmiyorum. Bu kuşağın bir özelliği olabilir. Kınamıyorum kesinlikle. Ama bunda ebeveyn tavrı da önemli. Küçük çocuk doğruyu yanlışı ayırt edemeyebilir. Anne baba rehber değil mi ona? Yanlışı söylemesi gerekmez mi? Bazı yeni nesil ebeveynler bilinçli anne baba olalım, aman psikolojisi bozulmasın diye çocuk ne yaparsa yapsın uyarmıyor, bu yanlış çocuğum demiyor. Aslında kötülük yapıyorlar. Büyüyünce de bu davranışlar devam ederse toplumdan dışlanır ve psikolojisi asıl o zaman bozulur.
Bence siz bu aileyle görüşmeleri azaltın. Çocuğuna doğruyu yanlışı ayırt etmeyi öğretmeye çalışsın. Biz de çocukken saçma sapan şeyler yaptık. Annemiz babamız uyardı, doğrusunu gösterdi. Şiddet, hakaret, sürekli azarlama vs. olmazsa psikolojisi bozulmaz. Çocuklar sandığımızdan daha akıllı ve gerçekten bir şey sürekli tekrar edilirse uyarılırsa onu öğreniyorlar. Komşunuz anne olarak üstüne düşeni yapsın. Kimse kimsenin çocuğuna katlanmak zorunda değil.

Annesine burada yapıyor ama
Kizlar merhaba normalde çocukları cok severim ama alt kat komşumun bir cocugu var evlerden ırak. Kadınla samimiyetimiz var sık sık bize gelir hatta hergun desem az olmaz normalde gelinsin gidilsin sıcak ilişkileri severim. Ama galiba cocuk yüzünden soğudum Gerci cocuktada suç bulamıyorum annedir sorumlu. Gelir yatak odası çekmecelerim buzdolabım evimde karıştırılmadık yer birakmaz her yeri dağıtır oyle gider. Eve girdiği an buzdolabına saldirir yemek istiyorum diye haddim degil belki ama kendimce uyarmaya çalışıyorum annesini bak tamam burda yapıyor ama dışarda yaptırma alışmasın ayıp olduğunu soyle diye ama nafile oda rahat bir kadin sözünü dinletemiyor çocuğuna benimde şuanda bebegim var 10 aylık ileride o çocuğun hareketlerini görüpte oda aynı olurmu diye korkuyorum.
Annesine "burada yapıyor ama dışarıda yaptırma alışmasın" demek yerine, çocuğunun sizin evdeki davranışları konusunda da uyarmasını, sürekli olan ziyaretlerde sizin de yorulduğunu söyleyin. Alınırsa da alınsın. Bu şekilde gelmez.

Buzdolabımda kendinden cocuk kilidim var ilk başlarda o acamiyordu ama istediğinde annesi acıyor dolabın icinde yiyebileceği ne var diye rahatca bakiyolardi 😅 şimdilerde alisti güç uygulaması gerektiğini ve açabiliyor. Masamin üzerinde kekim kurabiyem hic eksik olmazdı ama gelip döke döke yediği icin yapmıyorum artik talan ediyor çünkü. Kapıları kilitlemez mantıklı bugun kilitleyeyim :)
Çocuk anasına çekmiş demekki 😂

Sorun su ki sanki cocugun hareketleri normal ailesi icin. Dediginiz gibi en baştan kiyilamiyor sonra onune geçilemiyor. Hic konuşmuyor degilim yanlış olan bazı şeyleri söylediğimde senin çocuğunda aynı olur büyüdüğünde cok zor dinlemiyorlar gibi karşılık alıyorum Bu sefer ben cekiniyorum çocuğum daha küçük acaba tum çocuklar böylemi oluyor diye
Hayır her çocuk böyle değil, bazı istisnai çocuklar var anneleri müdahale etse de yerinde durmayan her gittiği yerde annesini bile zor durumda bırakan, onlara sözüm yok ama diğer çocuklar anneleri uyulması gereken kuralları anlatıp müdahale ettiğinde söz dinleyebilen canlılar.

Misal örnek vereyim 5-6 yaşındaki çocuk sabahın 8'inde sokağa karşı 1 saat havlanmaz dediğinizde yapmaz ama komşu hiç müdahale etmedi çünkü neden onun çocukları prenses, benim 4 bacaklı sabahın 8'inde 1 saat havlasaydı mahalle kapıma dayanırdı çünkü neden benimki köpek, evciller kötü canlılar, sabah sabah sizi uykunuzdan sıçratan çocuklar cici canlılar.

4 bacaklı olmasına rağmen bizimkine sessiz ol dediğinizde gıkı çıkmaz zira evciller eğitilebiliyor ama evlerdeki prens ve prenseslerin dokunulmazlığı var, müdahale etmez eğitmezsiniz çünkü onlar çooocuk.

Kusura bakmayın ama sabah sabah hele de haftasonu sabah 8'de çocuk havlamasıyla uyanınca komşuluk ilişkisi mi aman uzak dursunlar modundayım, gelmesinler sevmem öyle ilişkileri.

Ben her ilişkide olduğu gibi komşu iliskisinde de mesafeyi severim. Ne öyle hergun hergun. Valla hiç kimseyi cekemem hergun. Çocuğu sorunlu olsa da olmasa da hergun görüştüğün komşunla daha farklı problemler yaşayacağına eminim...

Mutlaka mesafe koymalisiniz bence ileride sorun yasabilirsiniz komsunuzla cjnku

Annesine açıkça söyleyin; bu davranışlardan rahatsız oluyorum, çocuğuma da yanlış örnek olacak, eğer engel olamıyorsan evde görüşmeyelim artık deyin. Bu kadar zor birşey değil.

Anneyi suclamayin.
Sizin bolgeniz orasi, suç sizde

Back