- 26 Mayıs 2011
- 983
- 5
- Konu Sahibi copgibimideli
merhaba; sen bu işin piri olmuşsun artık :))
özelden yazmadım başkaları da faydalanır belki vereceğin bilgilerden.. Ben de dukan yapıyorum seyr dönemindeyimm, 2 ay kadar da böyle gidecek.. sen nasıl birlikte yürüttün??
bir de ben kefir paylaşan bir gruptan tesadüfen edindim, az önce kargoyla geldiler.. Böyle bir karış çapında ince jelatinimsi / ya da denizanası diyeyim) bir daire :)
ne yapacağımı bilmediğimden sabah demlenen çayın içine şeker karıştırdım, mantarı da bir içme suyundan geçirip o çayın üzerine bıraktım.. sardım bezle kaldırdım..
İkinci sorum da şu... konusahibi arkadaş kesinlikle el değmeyecek demiş.. sen elliyorsun sanırım.. çoğaltma işi nasıl yapılır, vs vs.. gerçi sen bunu iş olarak planladığını yazmışsın ama yine de deneyimlerini ve yöntemlerini bir nebze paylaşırsan sevinirim. sevgiler..
Öncelikle sağlıklı olman dileği ile diyorum evet bu topık sayesınde bırcok araştırma yapmış oldum kısmetse bu faydalı olan besınden herkesın faydalanmasını saglamak nıyetındeyım.
Sabah demlenen cayla nasıl olacagı hakkında bır fıkrım yok keşke usulune uygun yapsaydın elınde hala kulturun geldıgı caydan varsa tarıfı yazayım buradanda.
kulturu uretmek ıcın oncelıkle kendı cayını fermantasyona bırakıp ıyı bır cay oluşturman gerekıyor cayın fermante oldugunda haber ver onuda paylaşalım.elledıgınde bır zararı yok kulturude bende her fermantasyona bırakmadan önce suya tutup temızlıyorum yalnıs anlasılmasın kırlı degıl sadece cay ıle fermante edıldıgınden dolayı cay sıyahlıkları olusuyor uzerınde.
Bır dıger soruda dukan dıetı ıle nasıl kullanılır olmus dukan dıetı proteın ıle yapıldıgı ıcın bu kulturde yuksek oranda proeın ıhtıva etmesı sebebı ıle dıetle beraber kullanılmasında sakınca olmuyor.Cayı her yemekten önce 1 bardak olarak tuketin.Cok zayıf olan kısıler ıse yemeklerden sonra tuketsınler yag yakıcı özellıgı mevcut.Sormak ıstedıgınız bırsey olursa memnunıyet ıle cevaplarım.Hatta burası sadece catlaklara faydalı gıbı oldu yenı bır topık acayım ben akşama ve butun faydalarını paylaşalım.Kullanan arkadaşlarda lutfen 2.gunden ıtıbaren ne gıbı degısıklıkler hıssettıklerını yazarlarsa sevınırım bende.Cayınızı yapıp bır köseye cekılmeyın bayanlar..