Çatlaklar Kombucha sanırım mucize!

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri
merhaba; sen bu işin piri olmuşsun artık :))

özelden yazmadım başkaları da faydalanır belki vereceğin bilgilerden.. Ben de dukan yapıyorum seyr dönemindeyimm, 2 ay kadar da böyle gidecek.. sen nasıl birlikte yürüttün??
bir de ben kefir paylaşan bir gruptan tesadüfen edindim, az önce kargoyla geldiler.. Böyle bir karış çapında ince jelatinimsi / ya da denizanası diyeyim) bir daire :)
ne yapacağımı bilmediğimden sabah demlenen çayın içine şeker karıştırdım, mantarı da bir içme suyundan geçirip o çayın üzerine bıraktım.. sardım bezle kaldırdım..
İkinci sorum da şu... konusahibi arkadaş kesinlikle el değmeyecek demiş.. sen elliyorsun sanırım.. çoğaltma işi nasıl yapılır, vs vs.. gerçi sen bunu iş olarak planladığını yazmışsın ama yine de deneyimlerini ve yöntemlerini bir nebze paylaşırsan sevinirim. sevgiler..

Öncelikle sağlıklı olman dileği ile diyorum evet bu topık sayesınde bırcok araştırma yapmış oldum kısmetse bu faydalı olan besınden herkesın faydalanmasını saglamak nıyetındeyım.
Sabah demlenen cayla nasıl olacagı hakkında bır fıkrım yok keşke usulune uygun yapsaydın elınde hala kulturun geldıgı caydan varsa tarıfı yazayım buradanda.
kulturu uretmek ıcın oncelıkle kendı cayını fermantasyona bırakıp ıyı bır cay oluşturman gerekıyor cayın fermante oldugunda haber ver onuda paylaşalım.elledıgınde bır zararı yok kulturude bende her fermantasyona bırakmadan önce suya tutup temızlıyorum yalnıs anlasılmasın kırlı degıl sadece cay ıle fermante edıldıgınden dolayı cay sıyahlıkları olusuyor uzerınde.

Bır dıger soruda dukan dıetı ıle nasıl kullanılır olmus dukan dıetı proteın ıle yapıldıgı ıcın bu kulturde yuksek oranda proeın ıhtıva etmesı sebebı ıle dıetle beraber kullanılmasında sakınca olmuyor.Cayı her yemekten önce 1 bardak olarak tuketin.Cok zayıf olan kısıler ıse yemeklerden sonra tuketsınler yag yakıcı özellıgı mevcut.Sormak ıstedıgınız bırsey olursa memnunıyet ıle cevaplarım.Hatta burası sadece catlaklara faydalı gıbı oldu yenı bır topık acayım ben akşama ve butun faydalarını paylaşalım.Kullanan arkadaşlarda lutfen 2.gunden ıtıbaren ne gıbı degısıklıkler hıssettıklerını yazarlarsa sevınırım bende.Cayınızı yapıp bır köseye cekılmeyın bayanlar..

teşekkür ederim yanıtı için.. kontrol ettim henüz başlığı açmadın sanırım... açtığında unutmazsan beni de haberdar eder misin.. o kadar dedektif ruhlu olamadım daha :))

ben bendeki kültürü, yarın gece yola çıkacağımız için fermente olmadan sadece ölmesin diye şekerli çaya yatırdım.. ama yine de bezle örttüm sakin sakin duruyo dolapta.. (normal dolapta) gittiğim yerde çoğaltmayı denerim.. annemlerin de kullanmasını istiyorum çünkü... bana hafif nemli halde yani susuz halde saklama poşetinde yassı olarak geldi kargo.. dolayısıyla kullanabileceğim bir sıvı yoktu kuzum :KK43: ben de aynı şekilde saklama poşetinde dikkatlice götürücem.. hafiften iki gündür içinde bulunduğu sudan da koyucam..
tariflerine uygun davranırım orada, tekrar teşekkürler ve şimd,iden bol şanslar :KK66:

Kızlar merhaba ben kombuchayı almayı çok istiyorum izmirde oturuyorum biyerde buldum kombu bebek kültürünü 85tl kombu cayını 50 tlye satıyorlar karar veremedim sizce napayım mantarı alıp evde düzgün bir şekilde yapamamaktanda korkuyorum kafam karıştı

Kızlar merhaba ben kombuchayı almayı çok istiyorum izmirde oturuyorum biyerde buldum kombu bebek kültürünü 85tl kombu cayını 50 tlye satıyorlar karar veremedim sizce napayım mantarı alıp evde düzgün bir şekilde yapamamaktanda korkuyorum kafam karıştı

Kültür almanı tavsiye ederim canım çayı hazırlayamayacak bırşey yok yardımcı oluruz o konuda çay 50 tl çok fazla cunku cabuk tuketılıyor.sormak ıstedıgın bırsey olursa yenı konu actık oradan yada buradan sorabılırsın.

konu cok dagılmıs sankı catlaklarınıza kullandınızmı bayanlar bunu ya? kullanan olduysa sonuclarını bıze yazabılırmı acaba?

Kültür almanı tavsiye ederim canım çayı hazırlayamayacak bırşey yok yardımcı oluruz o konuda çay 50 tl çok fazla cunku cabuk tuketılıyor.sormak ıstedıgın bırsey olursa yenı konu actık oradan yada buradan sorabılırsın.

canım ben aldım mantarı yarın sabah elime geçicek rica etssem sen nasıl yaptığını bana anlatır mısın,yanlış bişey yaparım diye cok korkuyorum :))

Kızlar inanamayacaksınız aAllahım sana şükürlerolsun ki bukombucha derinin altına iners çatlak falan bırakmıyor.ermoroller aldım.Pek beceremedm kullanmayı çok az yapabildim.Ama sonuç bacaklarımda eser kalmadı.Cildi gerince gözükür ya o bile yok!Göğüslerimde az bir yere yapabilmitim %80.Belimde yırtık gibiydi nedeyse belli olmuyor ki zayıfldığım halde!Dermorollerı kullanmayı becerbilirsem elvedaçatlaklar!Darısı hepinizin ve belimle göğüslerimin başına

bayanlar tekrar tekrar kullana ve sonuç alan oldu mu diye soruyosunuz bende konu sahibinden gelen son cevabı tekrar paylaşayım sizle :nazar: bunun dışında başkada kullanan olmadı malesef :KK31: bende ne dermarollerı sipariş edebildim ne kombuchayı eve getirebildim kaldı öyle :KK43:

canım ben aldım mantarı yarın sabah elime geçicek rica etssem sen nasıl yaptığını bana anlatır mısın,yanlış bişey yaparım diye cok korkuyorum :))

Canım 3 lıtre suyu kaynatıyorsun içine 1yada 1.5 su bardagı şeker ilave edip 5dk daha kaynattıktan sonra altını kapat.5-6 tatlı kaşığı siyah çayı suya koyup en fazla yarım saat kadar demlenmeye bırak sonra çayı içinden al çay soğudugunda kavanoza boşaltıp kültürü uzerıne bırak ve tulbent ıle ört 6-7 gun fermante olmaya bırak.

1 su hazır su kullan
2 çayı bır tulbente baglayıp at suya tanelerını suzmek zor oluyor
3 dırek gun ısıgında bırakma ısık olabılır ama dırek gunes olmamalı (ben mutfak dolabıma koyuyorum)
4 caya kulturu koymadan bak oda sıcaklıgında olsun sıcak yada soguk degıl

Canım 3 lıtre suyu kaynatıyorsun içine 1yada 1.5 su bardagı şeker ilave edip 5dk daha kaynattıktan sonra altını kapat.5-6 tatlı kaşığı siyah çayı suya koyup en fazla yarım saat kadar demlenmeye bırak sonra çayı içinden al çay soğudugunda kavanoza boşaltıp kültürü uzerıne bırak ve tulbent ıle ört 6-7 gun fermante olmaya bırak.

1 su hazır su kullan
2 çayı bır tulbente baglayıp at suya tanelerını suzmek zor oluyor
3 dırek gun ısıgında bırakma ısık olabılır ama dırek gunes olmamalı (ben mutfak dolabıma koyuyorum)
4 caya kulturu koymadan bak oda sıcaklıgında olsun sıcak yada soguk degıl

canım çok teşekkürler :)) şimdi yapıyorum su kaynıyo inşallah güzeeel güzeel haberlerle döncem size kızlar :))

arkadaşlar ben çatlaklarla ilgili sanırım bu forumu senelerdir takip ediyorum birçok şey denedim dermaroller- kolajen, madecasssol acnelyse kendim hazırladığım karışımlar falan bu topiği görünce merak ettim araştırdım ama nisan gibiydi sanırım almaya karar verip bulamadım herneyse aslında çok güzel şeyler söylücem ama anlatmak istiyorum çok fazla çatlak sahibi biri olarak üç hafta önce temin edebildim sonra kendim hazırladım herneyse dün ilk defa dermarollerdan sonra sürdüm evet inanamıyacaksınız ama bende kolay kolay inanmıyorum çünkü hatta terddütle yaptım çok değil yaptıktan iki saat sonra inanamdım ya ben hiçbirşeyden böylesi bir etki görmedim o kadar silikler ki anlatamam ordalar ama yoklar gibi ki ilk kez sürdüm bgn ikinci kez arkadaşlar deneyin kesinlikle deneyin umutsuz olmayın bu gerçekten mucizeymiş paylaşan arkadaşıma sonsuz teşekkürler :KK16:

arkadaşlar ben çatlaklarla ilgili sanırım bu forumu senelerdir takip ediyorum birçok şey denedim dermaroller- kolajen, madecasssol acnelyse kendim hazırladığım karışımlar falan bu topiği görünce merak ettim araştırdım ama nisan gibiydi sanırım almaya karar verip bulamadım herneyse aslında çok güzel şeyler söylücem ama anlatmak istiyorum çok fazla çatlak sahibi biri olarak üç hafta önce temin edebildim sonra kendim hazırladım herneyse dün ilk defa dermarollerdan sonra sürdüm evet inanamıyacaksınız ama bende kolay kolay inanmıyorum çünkü hatta terddütle yaptım çok değil yaptıktan iki saat sonra inanamdım ya ben hiçbirşeyden böylesi bir etki görmedim o kadar silikler ki anlatamam ordalar ama yoklar gibi ki ilk kez sürdüm bgn ikinci kez arkadaşlar deneyin kesinlikle deneyin umutsuz olmayın bu gerçekten mucizeymiş paylaşan arkadaşıma sonsuz teşekkürler :KK16:

ayyyy bu 2. haberi duymak süper oldu :KK16:

ben birşeyi merak ettim sürdükten 2 saat sonra etki etti demişsin , sonuçta bu hemen kollajen üretimini sağlamadıgına göre geçici bi etki olabilir mi? 2. uygulamayı ne kadar süre sonra yaptın , hiç değişim olmadı mı silikleeşmiş halinden:26: ?

Nereden buldunuz mantarı ?
Dermarollerden sonra daha etkili olmuştur heralde
Ve sık sık buraya yaz lütfen,haberdar et bizleri
Çatlakların kaç yıllıktı,ne renkti ?

ben birşeyi merak ettim sürdükten 2 saat sonra etki etti demişsin , sonuçta bu hemen kollajen üretimini sağlamadıgına göre geçici bi etki olabilir mi? 2. uygulamayı ne kadar süre sonra yaptın , hiç değişim olmadı mı silikleeşmiş halinden:26: ?

uygulamayı yaptım dermarollerla akşam aynanın karşısında gözlerime inanamadım ilk yaptığım gün dermarollerla yaptım yani 2 gün önce sonrasında sadece sürdüm dünde bütün gün kaldı bgn yine duştan sonra sürücemm mesela henüz dermarollerla 2. uygulamayı yapmadım ben bütün yaz iki haftada bir dermarollerla geri kalan günlerde sadece sürerek uygulayacağım ama canım geçici olduğunu sanmıyorum çok garip inanasım gelmiyor ama silikler ve hala görünmüyorlar inşallah kalıcıdır ama ilk günkü etki hala devam ediyor öyle söyleyeyim benim gözüm sürekli onlarda sabah uyanıp yine inceledim silikler hemde çok bende senin gibi düşünüyorum ama anlayabilmişte değilim nasıl bir etki yapıyor ve böyle sonuç veriyor iki hafta sonra daha net şeyler söyleyebilirim diye düşünüyorum

mantarı izmitte bir yerden buldum gıda ürünleri satan bi yerdi internetten ararken aslında eminönünden bulurum diye bekledim o kadar zaman internette yazınca birçok satan yer çıkıyor canım mutlaka bulursun. ilk kez uygulamyı dermarollerla yaptım cildin altına inmesi açısından dermaroller lazım kesinlikle ama bi dahaki dermroller yapacağım zamana kadar hergün sürmeye devam edicem bu arada çatlaklarım 11 yıllık ergenlikten kalma beyaz çatlaklardı mutlaka haberdar edicem gelişmelerden

mantarı İzmitte bir yerden buldum gıda ürünleri satan bi yerdi internetten ararken aslında eminönünden bulurum diye bekledim o kadar zaman internette yazınca birçok satan yer çıkıyor canım mutlaka bulursun. ilk kez uygulamyı dermarollerla yaptım cildin altına inmesi açısından dermaroller lazım kesinlikle ama bi dahaki dermroller yapacağım zamana kadar hergün sürmeye devam edicem bu arada çatlaklarım 11 yıllık ergenlikten kalma beyaz çatlaklardı mutlaka haberdar edicem gelişmelerden

X