koltukta çiş

Vallahi benim gibilerde bana rastlamıyor :KK70: Geçen sene kızım bitlendi kreşte. Gördüğüm an biti kafayı yiyordum. Pazar günü bir de atladım arabaya doğru nöbetçi eczaneye. Deli gibi çocuğun kafasını tımar ettim. Kafasından da evden de temizlediğime emin olana dek okula göndermedim. 3 gün sürdü. O üç gün çamaşır, nevresim yıkamaktan canım çıktı. Yorganı yastığı terasta silkeleyip havalandırıp, süpürgenün perde ucuyla süpürüp kuru temizlemeye götürdüm, çocuğun bitlendiğini de belirttim. 3 günde bit temizledim. Bir çamaşır atıyorum makineye bir kızın kafasına bakıyorum, çamaşırı asıyorum kuruyanları ütülüyorum yine dönüp kızın kafasına bakıyorum. Tek tek temizledim kafasından. Okulu da arayıp bilgilendirdim ilk fark ettiğim de. Beş yaşlarda salgın varmış. Neyse başladı okula. Her akşam eve geldiğinde bakıyorum, tarıyorum akşam ayrı kontrol ediyorum. 15 gün sonra kafasında yine kocaman bit görmez miyim! Belli o gün geçmiş. Bir tane bit ama ben yine huylandım. O haftasonum da zehir oldu. Pazartesi gittim okula ciddi ciddi konuştum, hamileyim ben sürekli kafama ilaç süremem ki diye isyan ettim. Çünkü ilk bit vakasında bana da iki tane geçmişti. O günden sonra hemşire her hafta okulda bit kontrolü yaptı. Ya defterleri var onlara yazıyorlar ayrıca mesaj atıyor okul temizlik ile ilgili açık açık da bit vs için bit şampuanı kullanılması konusunda uyarıyor mesajda ama velilerin umuru değil. Bu senede geçerse bebekle kafayı sıyırırım.

Canim hamileymissin ve okula giden kizin var diye ,yine bitlenir falan yaziyim dedim.

Benimde kizim var ve bitlendi. P..t sprey sampuanini aldim. 1 2 kere yikadim. Ama icinden cikan tarakla ,hergun yikayip taradim. Taragi cok iyi bence.
Ekstra sadece kizimin nevresimini yikayip utuledim.
Bunlari yazdim ,birdaha olursa yorulma diye.
Benimde kucuk kizim vardi , stresi yeter.

Canim hamileymissin ve okula giden kizin var diye ,yine bitlenir falan yaziyim dedim.

Benimde kizim var ve bitlendi. P..t sprey sampuanini aldim. 1 2 kere yikadim. Ama icinden cikan tarakla ,hergun yikayip taradim. Taragi cok iyi bence.
Ekstra sadece kizimin nevresimini yikayip utuledim.
Bunlari yazdim ,birdaha olursa yorulma diye.
Benimde kucuk kizim vardi , stresi yeter.
Şuan hamile değilim, geçen sene Şubat ayındaydı. Ben de hem şampuam hem ilaç aldım zaten ama aşırı derecede huylandım. Yatak yorgan ne varsa kaldırdım çünkü başında az bit yoktu. İki günde bir saçını yıkarım nasıl fark etmedim bilmiyorum. 15 tatil sonrasıydı, Trabzon'a gittim, annemde kaldım. Eve taşınalı da tatilden önce bir hafta olmuştu. Tatil bitti, okul başladıktan 15-20 gün sonra fark ettim. Büyük bitler kafasında 15 günde oluşacak kadar küçük değillerdi. Kuluçka süreleri falan o kadar büyük olmalarına imkan yoktu. Kızımı bir arkadaşı rahat bırakmadığı için öğlenleri uyumak isteyen 5 yaş grubu çocukların yattığı uyku odasına götürüyordu öğretmeni. Sonradan anladım okulda yataktan geçtiğini. Çünkü sınıflarında kimsede bit yoktı. Beş yaş grubunda salgın vardı. Tarakları evet çok iyi evde de 4 adet bit tarağımız var :halay:Ben bitten çok huylanıyorum ya. Ben de sadece iki tane çıktı, sirke falan yoktu ama yemin ederim iki ay gece 1-2 de kaşıntıdan kalkıp saçımı tarıyordum bit tarağı ile. :110:

Şuan hamile değilim, geçen sene Şubat ayındaydı. Ben de hem şampuam hem ilaç aldım zaten ama aşırı derecede huylandım. Yatak yorgan ne varsa kaldırdım çünkü başında az bit yoktu. İki günde bir saçını yıkarım nasıl fark etmedim bilmiyorum. 15 tatil sonrasıydı, Trabzon'a gittim, annemde kaldım. Eve taşınalı da tatilden önce bir hafta olmuştu. Tatil bitti, okul başladıktan 15-20 gün sonra fark ettim. Büyük bitler kafasında 15 günde oluşacak kadar küçük değillerdi. Kuluçka süreleri falan o kadar büyük olmalarına imkan yoktu. Kızımı bir arkadaşı rahat bırakmadığı için öğlenleri uyumak isteyen 5 yaş grubu çocukların yattığı uyku odasına götürüyordu öğretmeni. Sonradan anladım okulda yataktan geçtiğini. Çünkü sınıflarında kimsede bit yoktı. Beş yaş grubunda salgın vardı. Tarakları evet çok iyi evde de 4 adet bit tarağımız var :halay:Ben bitten çok huylanıyorum ya. Ben de sadece iki tane çıktı, sirke falan yoktu ama yemin ederim iki ay gece 1-2 de kaşıntıdan kalkıp saçımı tarıyordum bit tarağı ile. :110:
Bende huylanirim duyunca kasinirim.

Bu arada lavanta kolonyasida iyi geliyor. Okulda kullaniyoruz .yani sirtinda yaka kismina , bir de tokasina sikiyorum. Montuna sikiyorum.
Sinifta bbit vakasi oldu ama cok sukur gecmedi.

Neyse arkadasin konusunu mesgul ettik :spor:

Bende huylanirim duyunca kasinirim.

Bu arada lavanta kolonyasida iyi geliyor. Okulda kullaniyoruz .yani sirtinda yaka kismina , bir de tokasina sikiyorum. Montuna sikiyorum.
Sinifta bbit vakasi oldu ama cok sukur gecmedi.

Neyse arkadasin konusunu mesgul ettik :spor:
Şimdi her hafta saçını bit tarağı ile tarıyorum. Vallahi bit dediğimden beri ara ara kaşıntı geliyor :rolleyes:

Back
X