- 5 Kasım 2018
- 1.049
- 533
- 33
- Konu Sahibi gadjo dilo
- #1.701
Hanımlar merhaba,
Maalesef bende Hpv 35 sahibiyim.. kendisi pek yaygın ve popüler olmasa da yüksek riskli grupta. Mart ayında Smear sonucum temiz çıktı doktorum en yaygın olan 4 tipe karşı koruma olsun diye gardasil aşı yaptırdı. Smear temiz olduğu için takip istedi ve 6 aylık ahcc reçetesi yazdı ama hem doların halinden hem de yurtdışından getirme zorlukları nedeni ile içemedim.. Buarada bir de rahim içinde tek adet çok küçük (1cm bile olmayan 6x7ml) polipim mevcut. Sadece zaman zaman ara kanama yapıor başka bir sıkıntım yok. Doktorum çok küçük olduğu için almamıza gerek yok çocuk düşünecegın zaman alırız dedi.Geçen gün arkadaşımın doktoruna yıllık 2. Smear ımı vermek için gittim.. Kendisi yüksek risk grubu tipine sahip olduğum için smear yerine kolposkopi yapmayı ve smear temiz olsa da kolposkopi yaparak erken teşhisi önerdi. Çünkü smear zaten hücresel bozulma ve lezyonlar orta çıktıktan sonra sonuç verirmiş. Sizleri okurken bir kaç arkadaşın da benzer şeyler söylediğini gördüm doktorun söylediğini paylaşmak istedim. Muhtemelen kolposkopi yaptıracağım. Size sorum şu kolposkopi sonucu cin 1 çıkarsa doktor ne yapacak? bir de doktor eğer koloskopin temiz olursa smear ı yılda 1 e düşürürüz dedi. Bir güzel haber şu ki doktor hpv tip testini senede bir yaptırmamı ve hpv nin kendiliğinden atılabileceğini söyledi. Yani sağlıklı yaşam iyi beslenme bağışıklık sistemimizi güçlendirme ile savaşabiliriz:) sizlere sormak istediğim bir diğer soru polip ameliyatı. Aranızda olan var mı? Benim Doktorum şimdilik almayız dedi ama arkadaşımın doktoru alalım dedi ve ameliyat yöntemi olarak kendi uzmanlık alanı histerekopi olmasına rağmen probe küretaj önerdi. Bunu da anlamadım, sizce küretaj tercih etmesinin nedeni ne olabilir?[/cin 1 izlenir genelde herhangi birşey yapilmiyor ahcc eczanelere geldi bu arada ablam aczaci yok derlerse sisteme bakın deyin onlar anlar