- 27 Eylül 2011
- 6.838
- 8.390
- 248
- Konu Sahibi gadjo dilo
Merhaba kızlar. Ben bayadır uzak kaldım konuya,daha önce leep olduğumu yazmıştım 3. 3 aylık kontrolümde smear ascus çıktı biyopside yapıldı doktorum şüpheli bir lezyon var Şansa bırakmayalım dedi. Biopsi sonucum tekrar cin2 geldi. Ağustos Ayında 2. Kez leep konizasyon oldum,1 sene bile geçmemişti daha. Doktorum ya yeni bir lezyon yada bir önceki leepte sınırda ufak bir yerde cin2 vardı o ilerledi dedi. Şükürler olsunki pataloji sonucumda evet cin2 ama artık sınırlarım temizdi. Hpv sonucum ise artık negatifti. Hpv tip 6 ve 16 vardı bende 10 ay önceki leep patalojiside. Doktorum emin olmak için 2 kere çalışma yaptırmış hatta farklı farklı yerlerden.şimdi iyileşme süresindeyim. Demem oki bu hpv geçiyor. Biz bu dönemde pek korunduk desem yalan olur,2 dikkat ettiysek bir etmedik. Yani bulaş olmamış eşimle. Birde daha önce ben Prof. Derin Kösebayada gitmiştim. Oda konizasyon sonrası 1 sene prezervatif ile korunma yeterli olur demişti bana. Hepinize tekrar çok geçmiş olsun.
2. kez ameliyat gerekmesine üzüldüm. hem de smear 2 negatifin üzerine pozitif vermiş. demek ki smear testinde negatif görsek bile ben kurtuldum artık demek için erken.. ama sonuç olarak kurtulmuşsun bu çok güzel bir haber. senin adına çok sevindim. bir de bu hpv testi nerelerde yapılıyor her hastane yapıyor mu? bana hiç yapılmadı doktoruma sormuştum bir gidişimde gerek yok demişti ama ben de yaptırmak istiyorum...