Kolik bebek anneleri

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.103
30.076
36
Buraya yazacaklarimi daha önce açtığım konularda da çok anlattım ama yine paylaşmak iyi geleceğinden ve sizlerin fikirlerini almak istediğimden yine yazıyorum.

Bebeğim dunyaya geldiği 21. günden itibaren hiç susmadan ağladı. Bazı günler 24 saat, aralarda yarım saatlik uykularla ağladığı günler oldu. O kadar yiprandim ki belki ömrümden yirmi yıl gitmiştir. Defalarca ağlama krizlerine girdim. Her sabah kendimi motive edip mutluymus gibi güne başlayıp sinir krizleriyle bitiriyordum. Gazi çıksın diye denemediğim yöntem, damla, bitki, baharat kalmadı. Hiçbir şey ise yaramadi. O bebek o saatleri morarana kadar ağlayarak geçirdi. Elektrik süpürgesi, fön makinesi, aspiratör, telefonuma indirdiğim beyaz ses uygulamaları vs. Bebeğimin büyüdüğünü görmek, onun gülücükleriyle mutlu olmak yerine elim sürekli takvimde gün sayiyordum. Kırkı çıksın geçer, üç ayı dolsun geçer, sünnet olsun geçer, dört ayı bitsin geçer... Evet gazı gecti ama ya ağlamaları?

Geçmeyen aglamalar, huysuzluklar, memnuniyetsizlikler beni artık delirme noktasına getirdi. Ne kimseye gidebiliyorum ne evime misafir çağırabiliyorum. Birkaç kez arkadaşlarım geldi ama onlar da gördüler çaresizliğimi. İnsanları salonda bir başına bırakıp odada bebek sakinleştirmeye çalıştığım için rahatsızlık verdiklerini düşündüler sanırım.

Dışarı çıkar, parka götür diyenler olacaktır. Her gün inatla çıkarıyorum. O ne kadar ağlasa da en azından kendim için markete kadar bile olsa çıkıyorum. Benim için daha yorucu olsa da. Çünkü arabasında ağlamaya başlıyor. Ben bir elimle arabayı bir elimle bebeği taşıyarak eve zor atıyorum kendimi. Salincaga binmekten de sıkıldı. Artık o da mutlu etmiyor.

Dün bayram ziyareti için eşimin dayısına gittik. Küçük çocuklar da vardı. Beş dk oynadı ve yine başladı ağlamaya. Sebebi yok! Karnı tok, altı temiz, suyunu içmiş ama canı ağlamak ve kucağa gelmek istiyor. İnanın denedim. Bıraktım ağlasın diye. Öksürüğe boğulana kadar devam etti. Ben artık sabredemedigim için aldım kucağıma. Çay bile içmeden eve döndük.

Uykusu asla düzene girmedi. Bana verdiğiniz tavsiyelerin hepsini denedim. Ayağımda sallamayi bıraktım ama yine geceleri ağlayarak uyanıyor. Dün gece beş kez uyandı. Hepsinde de ağlayarak. Sakinlestirene kadar göbeğim catladi. Yatak aynı, oda aynı, ben yanındayım ama bu bebek yine ağlıyor.

Yakında bir yaşında olacak. Lütfen bana birkaç tavsiye verin. Çünkü benim psikolojim artık kaldırmıyor. Siz nasıl başa çıktınız? Psikolojik yardım almak istiyorum ama ona bile zamanım yok. Eşim çok yoğun calisiyor. Dün 24 saatlik nöbetten çıkıp eve geldi, sabah birkaç saat uyudu ve bugün yine 24 saat yok.

Çok yoruldum, çok bunaldım, derdim gezmek tozmak değil, bebeğim artık aglamasin, ben butun gün evde oturayım. Öyle size yazmak istedim. Malum bir arkadaşıma gitsem koşa koşa eve dönmem gerekecek. İki çift sohbet etmek benim neyime? Sağolun okuyup yorum yaptığınız için şimdiden.

Kuzum ben anne degilim deneyimli anneler yazacaktir illaki ama paylasmak istedim kuzenimin bebegide boyleydi deliriyordu kizcagiz ama simdi o bebek buyudu akilimi akilli bir cocuk oldu lutfen sabirli ol emeklerinin karşılığını alicaksin emin ol bugunleri gulerek anlatirsin bizde oyle oldu sen elinden geleni yapiyorsun bunu bil ve ileriyi dusunup rahatla ....

Kuzum ben anne degilim deneyimli anneler yazacaktir illaki ama paylasmak istedim kuzenimin bebegide boyleydi deliriyordu kizcagiz ama simdi o bebek buyudu akilimi akilli bir cocuk oldu lutfen sabirli ol emeklerinin karşılığını alicaksin emin ol bugunleri gulerek anlatirsin bizde oyle oldu sen elinden geleni yapiyorsun bunu bil ve ileriyi dusunup rahatla ....
Üç yaş dört yaş diyorlar. Mecbur dayanmak zorundayım ama hayatımın hiçbir döneminde bu kadar yipranmadim ben. :KK43:

Allah yardımcın olsun canim. Cidden zordur yaşadığın sana bol sabırlar diliyorum bir pedagog ile görüşseniz belki ağlamaları ile ilgili size destek olabilir bilmiyorum ama çok zordur eminim :KK43:

Kolik bu kadar sürmez. Sizin ki guvenli baglanma problemi gibi duruyor. Bebeginiz suyu seviyorsa sisme havuzlardan alin gunduzleri oynasin icinde. Beraber dusa girin. Dus sonrasi kurulanmadan giyinmeden ten tene temasla emzirin. Emmiyorsa mamasini bu sekilde verin. Bu islak ten tene temas bebekleri cok sakinlestiriyor. Bebegim 6 aylik arada voyle aglama krizi tutunca kucaklayip giriyorum dusa sonra emziriyorum rahatliyor..

1 yasina kadar devam etmis ve de ediyor olmasi ve sebepsiz yere huzursuz olmasi surekli aglamasi garip geldi bana canim. Oglumun kolik sancilari ve aglamalari 4 ay surmustu. Gaz damlalari biraz iyi geliyordu ama gecici cozumlerdi tabi.
Bence dra danisin bi.
Ne kadar yiprandiginizi tahmin edebiliyorum cok uzun surmus sizin ve cok yorucu yipratici bir surec. Umarim toparlar artik.

bir yaşında hala devam ediyorsa doktora muhakkak danışın derim.

onun dışında ben hep wrap slinglerle, mei tailerle taşıdım, öyle baya rahat ediyordu, en azından ben de işlerimi hallediyordum dışarıdaki.
Kanguru denedim, durmak istemedi. Sling de kendim evde denemek için yaptım. Boşa para vermiyim diye, ölçülerini internetten bakarak diktim bir tane. Onda da yarım saat falan durduktan sonra yine ağlamaya başladi.

Yaşadığım yerde gitmedigimiz çocuk doktoru kalmadı. İlk başlardaki gazı için inek sütü alerjisi olabilir dediler. Diyet yaptık ama degilmis. Her şeyi yiyor şu an. Yani bir sorun bulamadılar. Huysuz, bazı çocuklar böyle diyorlar sadece.

Allah yardımcın olsun canim. Cidden zordur yaşadığın sana bol sabırlar diliyorum bir pedagog ile görüşseniz belki ağlamaları ile ilgili size destek olabilir bilmiyorum ama çok zordur eminim :KK43:
Teşekkür ederim canım. Evet pedagog düşünüyorum ben de artık. Çünkü fizyolojik bir sorun yok Allah'a şükür. Tahlilleri temiz, gelişimi normal. Belki biz doğru yaklaşmiyoruz. Belki bize birkaç ise yarar tavsiye verir.

Üç yaş dört yaş diyorlar. Mecbur dayanmak zorundayım ama hayatımın hiçbir döneminde bu kadar yipranmadim ben. :KK43:
Kuzum karamsar olma cok cok zor biliyorum ama gecicek illaki her cocukta ayni olmaz sure sen sabirli ol dua et merak etme bunlari gulerek anlattigin zamanlar gelir,anne olmak zor emin ol sende cok iyi bir annesin daha ne yapabilirsin insaAllah evladinda senin un uzerine titredigin gibi bir evlat olur uzulme

1 yasina kadar devam etmis ve de ediyor olmasi ve sebepsiz yere huzursuz olmasi surekli aglamasi garip geldi bana canim. Oglumun kolik sancilari ve aglamalari 4 ay surmustu. Gaz damlalari biraz iyi geliyordu ama gecici cozumlerdi tabi.
Bence dra danisin bi.
Ne kadar yiprandiginizi tahmin edebiliyorum cok uzun surmus sizin ve cok yorucu yipratici bir surec. Umarim toparlar artik.
Bana da garip geliyor. Yani bir bebek her şey yolundayken neden ağlar? Artık büyüdü ve geçmesi lazım. Gazi bitti. Şu anki ağlamaları gazdan değil. O dönem sussun diye elimizden geleni yaptığımız için şimdi birşeye hayır desek son ses ağlıyor. Elinden birşey alsam ya da istediği birşeyi vermesem yine aynı. Okuyorum, işte bebeğinizin elindeki birşeyi almadan önce onu unutturun başka birşeyle oyalayin falan diye tavsiyeler vardi. Onu deniyorum, biraz ise yariyor ama bu sefer de başka birşey için agliyor. Yani ağlamak onun iletişim şekli oldu. Ve ben çok yoruldum bebek ağlamasından artık.

Allah kolaylık versin diyorum öncelikle.
Benim kızımda kolikti.
İnsan kendini çok çaresiz hissediyor.
Elindeki minicik emanete eziyet etmekle suçlayıp duruyor kendi kendini.

Bizimkine özel bi çözüm bulamadık.
Sürekli kucağımızdaydı.
Slingimiz vardı.
Ev süpürürken, yemek yaparken, markette falan hep onunla kucağımdaydı.
Bi uyurken ayrıydık yani.
Sonra zamanla geçti diyebilirim.

Bi arkadaşın da böyleydi
Doktor doktor gezerken gıda alerjisi olduğunu
Karnı ağrıdığı için, acıdan çok ağladığını söylemişlerdi.
Yediklerine dikkat edince rahatlamıştı çocukcağız.

Sen de bir baktırsan mı acaba?

Allah kolaylık versin diyorum öncelikle.
Benim kızımda kolikti.
İnsan kendini çok çaresiz hissediyor.
Elindeki minicik emanete eziyet etmekle suçlayıp duruyor kendi kendini.

Bizimkine özel bi çözüm bulamadık.
Sürekli kucağımızdaydı.
Slingimiz vardı.
Ev süpürürken, yemek yaparken, markette falan hep onunla kucağımdaydı.
Bi uyurken ayrıydık yani.
Sonra zamanla geçti diyebilirim.

Bi arkadaşın da böyleydi
Doktor doktor gezerken gıda alerjisi olduğunu
Karnı ağrıdığı için, acıdan çok ağladığını söylemişlerdi.
Yediklerine dikkat edince rahatlamıştı çocukcağız.

Sen de bir baktırsan mı acaba?
Bize de o teşhisi koydular. İnek sütü alerjisi olabilir dedi bir doktor. Ama test falan yapmadık. Onun özel bir maması vardı. Hem ben hem bebeğim diyet yaptık. Ama yine geçmedi. Sonra alerji olmadığını anladık. Zaten son aylara aylara kadar kakası hep sorunluydu. Sancı çekiyordu yavrum. Yeşil ve mukusluydu çoğunlukla. Ek gıdaya geçince dehşet bir ishal oldu. O günler bitti, şimdi kakası normal, sancısı da yok gördüğüm kadarıyla. Huy edindi ağlamayı. Uykusu gelse ve biraz geç kalsam ortalığı yikiyor. Onu sakinleştirip yatirana kadar ben ölüyorum artık.

Merhaba benim de bebeğim kolikti. Yanlış olmasın 3-4aylık olana kadar gözlerimi bir kapardı morarana kadar ağlardı. Eşim işten çıktı ben ücretsiz izne başladım ikimiz baktık. Gelen gören bana acırdı. İki dakika tuvalete gidemezdim.
Hergün sabah akşam olmak üzere kanguru ile ufak turlar attım. Küçüklüğünden alıştığı için duruyordu içinde. Sizde nasıl olur bilmiyorum.
N. H. Ve sab s. İkisini birlikte kullandık sonra tembellik oluşmasın diye bıraktırdı doktor.
Hergün duş aldırıp masaj yaptım.
Büyüdükçe ilgisini çeken şeyler oldu onlara yöneldi. İlgisini çekecek şeyler ile oyaladım.
Maşallah diyin aman şimdi o ağlayan bebek benimki mi diyorum.
1yaş kolik için uzun gibi geldi ama benim tecrübeme göre tabi.
Ben doktora ya da çocuk paikologuna görünmenizi tavsiye edeceğim. Çünkü herşeyi yapmışsınız.
Bir de tatile yanınızda bir yardımcı ile birlikte çıkmayı denediniz mi? Size de iyi gelebilir. Bizim gerginliğimiz onlara geçiyor çünkü.

Kuzum karamsar olma cok cok zor biliyorum ama gecicek illaki her cocukta ayni olmaz sure sen sabirli ol dua et merak etme bunlari gulerek anlattigin zamanlar gelir,anne olmak zor emin ol sende cok iyi bir annesin daha ne yapabilirsin insaAllah evladinda senin un uzerine titredigin gibi bir evlat olur uzulme
Amin canım amin. Allah'ım o günleri gormeyi nasip et.

Bir de uyku bizim için kilit noktaydı. Uyku saati geçerse ömür billah susmazdı. Uyku arkadaşı almıştım ama o müslin bezini seçti. Uykusu olup olmadığını anlamak için önüne bezini koyuyorum yüzüne götürürüp yere atarsa kendini uyutuyorum.

Bize de o teşhisi koydular. İnek sütü alerjisi olabilir dedi bir doktor. Ama test falan yapmadık. Onun özel bir maması vardı. Hem ben hem bebeğim diyet yaptık. Ama yine geçmedi. Sonra alerji olmadığını anladık. Zaten son aylara aylara kadar kakası hep sorunluydu. Sancı çekiyordu yavrum. Yeşil ve mukusluydu çoğunlukla. Ek gıdaya geçince dehşet bir ishal oldu. O günler bitti, şimdi kakası normal, sancısı da yok gördüğüm kadarıyla. Huy edindi ağlamayı. Uykusu gelse ve biraz geç kalsam ortalığı yikiyor. Onu sakinleştirip yatirana kadar ben ölüyorum artık.

Öyle mi, geçmiş olsun.
Takibi bırakma ama
Alerjik bünyelerin sıkıntısı hep devam ediyor.
Süt geçiyor fındık fıstık başlıyor.
Değişiklik gösterebiliyor.

Sağlık sorunu dışında bi soruna dönüşmüş sizdeki aynı zamanda galiba.
Biraz anne eğitimi görmeli küçük bey :)

Parka çıkarmaya devam etmeni tavsiye ederim.
Sosyalleşmek her derde deva çocuklarda :)

X