Kolesterol Yüksekliği? Gebeliğe Hazırlanıyorum

canım yaşın genç korkma.
ben yurtdışında yaşıyorum ölçümler farklı oluyor.
söyle söyleyeyim kolestrol değerim 4 olması gerekirken 7 üstündeydi
ldl 3 altında olması gerekirken 5 üzerinde çıkmıştı

evet baş dönmesi yapıyor.

çarpıntı bir ara bende de çok olmuştu kalbime ağrı giriyordu kalp krizinden korkup doktora gitmiştim doktor baya bakmıştı ve çok yorulduğum için kas ağrısı olduğunu söylemişti.

evet hayvansal yağlar çok etkili
haftada 1 kırmızı et olacak demişti
yağlı kızartma olmayacak
haftada 1 yumurta yememi söylemişti çünkü sarısında çok yüksek kolestrol yağ var diye
yer fıstığı çikolata hepsini minimuma indirmişti
çok sebze ve yürüyüş yapmamı söylemişti.
brokoli ye çok iyi geliyor kolestrol şekeri falan baya düşürüyor
Cnm ben de kan vermeden önce yoğun bir sekilde tavuk cikolata hepsini yüklendim. Sanirim onlar da tavan yapti. Burada ki doktorlar hemen ilaca dayatiyorlar. Doğru düzgün bir doktor da kalmadi

Cnm ben de kan vermeden önce yoğun bir sekilde tavuk cikolata hepsini yüklendim. Sanirim onlar da tavan yapti. Burada ki doktorlar hemen ilaca dayatiyorlar. Doğru düzgün bir doktor da kalmadi
canım ben 2017 den beri çikolatayı baya azaltım. Doktor çok etkili demişti. Hayvansal gıdaları azalt sebze meyve ağırlıklı beslen demişti. Karbonhidratı azalt yerine yürüyüş yap.
Ben şimdilerde neredeyse günde 2/3 saat yürüyüş yapıyorum çok iyi geliyor.

Baş dönmen için limonu kabuğu ile ye kolestrolü düşürür

Stres yapma seninki belki sağlıksız beslenmeden yüksek çıkmıştır. Biraz sağlıklı beslenip yürüyüş yaptın mı hiçbir sorun kalmaz

Merhaba çok geçmiş olsun 💐
Benim 2017 den beri kolesterol ve ldl yüksek
2021 de kan tahlili verdiğimde doktorum çok korkuyorum bu değerler ile bir yerde kalp krizi geçirirsin diye. Ama şunuda eklemişti yaşımın genç olması kadın olmam çok iyiymiş, bendeki değerler ile erkekler 100/90 kalp krizi geçirirmiş.

2 doğum daha yaptım.hatta doktoruma sormuştum hamilelikte, doğumda,emzirmede bebeğe hiç bir zararı yok ama sana çok zararlı demişti.

Benimde genetikmiş annemde var.
Dikkat ediyorum bol bol yürüyüş yapıyorum toplamda 20 kilo verdim, inşallah düşmüştür.

Ayrıca doktorum demişti çok zayıf olan birinde kolestrol tansiyon şeker çıkabiliyor ve kilosu yüksek olan birinin değerleri gayet iyi olabiliyor. Bu tamamen vücudun çalışma hormonlarına bağlı. Benim hormonum yağı emmeyip kana veriyor onun için çok yüksek çıkıyor. Kilo verince tabi biraz etkilenir düşer ama tamamen geçmez demişti.
Kaçtı sizin ldl

canım ben 2017 den beri çikolatayı baya azaltım. Doktor çok etkili demişti. Hayvansal gıdaları azalt sebze meyve ağırlıklı beslen demişti. Karbonhidratı azalt yerine yürüyüş yap.

Stres yapma seninki belki sağlıksız beslenmeden yüksek çıkmıştır. Biraz sağlıklı beslenip yürüyüş yaptın mı hiçbir sorun kalmaz
Stres yukseltir mi acaba hic yoktu bu yukseklik. Kizima iki köpek saldirdi bir ay once cok mucadele ettim isirmarina engel oldum ama iki sefer cok kotu boynunun ustune ve su kanalina dusup yaralandi o gunden beri carpintim cok. Bir de kalp on kapakcikta hafif çökme cikti bir hafta önce doktor korkma senede bir kontrole gel dedi ama carpinti ondan mi ldlden mi bilemiyorum. Yarın sonucumu gostermeye gidecegim. Evet tavuk et cok tuketiyorum maalesef

Ben yurtdışında yaşıyorum. Değerler farklı ölçülüyor hesaplanıyor.
Şöyle söyleyeyim benim kolestrol 4 altı olması gerekirken 7 üstüydü
Ldl 3 altında olması gerekiyorken
5 üstündeydi.
Evet burada bile bir birini tutmuyor. Hastanelerde farkli saglik ocaklarinda farkli yani benim sınırı geçmiş bir hayli

Stres yukseltir mi acaba hic yoktu bu yukseklik. Kizima iki köpek saldirdi bir ay once cok mucadele ettim isirmarina engel oldum ama iki sefer cok kotu boynunun ustune ve su kanalina dusup yaralandi o gunden beri carpintim cok. Bir de kalp on kapakcikta hafif çökme cikti bir hafta önce doktor korkma senede bir kontrole gel dedi ama carpinti ondan mi ldlden mi bilemiyorum. Yarın sonucumu gostermeye gidecegim. Evet tavuk et cok tuketiyorum maalesef
Çarpıntı muhtemelen strestendir. İhmal etme kontrollerini ol ama süreklide düşünme

Çok korkuyorum 15 yasinda kizim var babasiz buyutuyorum tek derdim kizim. Panikledikce kalbim daha da hizli atiyor
Canım seninki stresten ve beslenmeden bu kadar belirti yaşıyorsun. Kafanı dağıtmaya çalış. Allah korusun dermansız dert vermesin. Kolesterol için ilaç var yani olmazsa onu kullanırsın.

Canım seninki stresten ve beslenmeden bu kadar belirti yaşıyorsun. Kafanı dağıtmaya çalış. Allah korusun dermansız dert vermesin. Kolesterol için ilaç var yani olmazsa onu kullanırsın.
Benim yaşadıklarım çok agır hepsi bende bir hasar bıraktı😔

Sizinde mi çarpintiniz var
Canım senin psikolojik ve stresten oluyor.

Geçen yıl bende böyle çok taktım. Kalbimde sancı ve ağrısı sol koluma vuruyordu. Ben kesin kalp krizi geçireceğim diye çok korkmuştum. Benim 4 çocuğum var en büyüğüm 10 yaşında en küçüğüm 2 yaşında tabi insan böyle durumlarda kendini değil çocuklarını çok düşünüyor.
3/4 saat uzandım geçmedi acile gitmiştim detaylı kontrollerde çok yorulduğum ve kaslarımın ağrısından öyle olduğunu söylemişti.

Benden küçük kardeşim var bir ara aşırı takmıştı herşeyi internete araştırıyordu mide iltihaplanması vardı. Bu araştırdıkça her gün saçma sapan bilgi ediniyordu. Bir ara aşırı çarpıntısı başladı neredeyse her gün acile gidiyordu en son doktor internete araştırma yapmasını yasaklamıştı. Şimdi çok şükür daha iyi çarpıntısı geçti. Stres çok etkiliyor.

Canım senin psikolojik ve stresten oluyor.

Geçen yıl bende böyle çok taktım. Kalbimde sancı ve ağrısı sol koluma vuruyordu. Ben kesin kalp krizi geçireceğim diye çok korkmuştum. Benim 4 çocuğum var en büyüğüm 10 yaşında en küçüğüm 2 yaşında tabi insan böyle durumlarda kendini değil çocuklarını çok düşünüyor.
3/4 saat uzandım geçmedi acile gitmiştim detaylı kontrollerde çok yorulduğum ve kaslarımın ağrısından öyle olduğunu söylemişti.

Benden küçük kardeşim var bir ara aşırı takmıştı herşeyi internete araştırıyordu mide iltihaplanması vardı. Bu araştırdıkça her gün saçma sapan bilgi ediniyordu. Bir ara aşırı çarpıntısı başladı neredeyse her gün acile gidiyordu en son doktor internete araştırma yapmasını yasaklamıştı. Şimdi çok şükür daha iyi çarpıntısı geçti. Stres çok etkiliyor.
Aynıyım cnm carpinti beni mahvetti. Bugun sonuc göstereceğim. Bir anda basliyor atarken birden agri oluyor sanki karnimın icinde atiyor kalbim agzimdan cikacak gibi ben de cok korkuyorum.

Ben bitter çikolata düşürüyo diye biliyorum ama normal çikolatayı bilmiyorum

Esim doktor onerisiyle 21 gun boyunca aksam yatmadan cekilmis corekotu tozu ve yogurt karistirip yedi kolestrolu 1 ayda dustu
Belki isinize yarar arastirmak isterseniz
Çörek otunu hic denemedım onu deniyeceğim nasıl yoğurr yiyodu az yağlı vs mi yoksa farketmezmı

X