Benim yabancı arkadaşım çok ucuz bir fiyata (yüz liradan ucuz diyeyim) online ingilizce dersi veriyor her yaş grubu ve her seviyeye. Ona gittiğim bir gün bir çocukla online dersini izlemiştim, sohbet eder gibi konuşuyorlar ,bir şeyleri tekrar etmesini istiyor, sonraki derslerde onun üzerine gidiyorlar falan. Arkadaşımin Türkçesi çok güzel ama çocuk bunu bilmiyor ve haliyle hiç Türkçe konuşma seçeneği olmyor. Arkadaşım da çocuğun aslında ne demek istediğini Türkçesinden anlıyor ama anlamamis gibi davranıyor , çocuk bir süre sonra başka kelimelerle,eliyle,koluyla falan o cümlesini kuruyor, sonrasında arkadaşım düzeltiyor, o cümleyi tekrar ede ede öğrenmesini falan sağlıyordu. Benim tanık olduğum kadarıyla eğlenceliydi .
Bu şekilde ders veren coooook fazla yabancı var internette. Üstelik türk hocalardan çok daha ucuzlar. Bence siz de araştırın, elbet bulursunuz.
Onun dışında penpal diye aratın Instagram'da , mektup arkadaşı arayan çok fazla gerçek ergen var internette. Güvenilirliğinden,gerçek bir akrani kiz olduğundan emin olduginiz birisine özel mesaj atın, kızınız için adresini isteyin. Sonra paylaşın kizinizla, Venezuela'da bir kız senden mektup bekliyor diye. Uğraşsın didinsin,ingilizce mektup yazıp atsın (bu sekilde kuzenimin cocuguna mektup arkadasi bulmuştum)
Çok keyifli bir süreç,benim de çocukken vardı. Şu an 30 yaşındayım, her ay bir iki mektup gönderirim- neredeyse hepsi yurtidisndan arkadaşlarıma.
Ayrıca ufku da genişler, bakarsın kanka olurlar. Mektup arkadaşı ile yıllar sonra buluşan,onun ülkesine gidip evinde kalan arkadaşım var:)
Böyle böyle seyelr bulabilirsin.
*Uluslararasi mektup 6,5 liraydı. PTT bir anda zam yapıp 35-45 arasında arttırmış ülkelere göre
onu da yazayım da. Yine de ayda bir mektup için verilmeyecek rakam degil