Börekler Kolay Tava Böreği(resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
tavada pişiyor çabucak yeniyor...

teflon tava yağlanır.

2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı lor
tavayı yağlamak için margarin

1 yufka kenarları dısarıda kalacak sekılde teflon tavaya serilir.ıkıncı yufka el kadar parçalara ayrılır parçaların yarısı tavaya koyulur ve arasına süt ve yağ çırpılıp kat kat dökülür.üzerine lor serpilir ve parçaların diğer yarısı serpiştirilir.tavanın kenarında kalan butun yufkanın kenarları uzerıne bohça şeklinde kapatılır.kısık ateşte alt üst ederek kontrollü şekilde pişirilir.afiyet olsun..

fotoraf0489.jpg

fotoraf0493.jpg

Bende çok yaparım bunu canım
1 bardak süt yarım sıvıyağ yarım yoğurt ve bir adet yumurtayı çırpar
bu karışımdan aralara dökerim.
4 adet yufka ile yapıyorum ben cnm.

eline sağlık.

yine döktürmüssün canim masallah
ellerine saglik

teşekkürler balımmmm.güzel yüreğine sağlık senin...:1hug:a.s.

Bende çok yaparım bunu canım
1 bardak süt yarım sıvıyağ yarım yoğurt ve bir adet yumurtayı çırpar
bu karışımdan aralara dökerim.
4 adet yufka ile yapıyorum ben cnm.

eline sağlık.

öylede olur tabi.seninde ellerine sağlık cnm.yorum için çok teşekkürler..opuyorumnanaktan

güzel olmuş elinize saglık. bende bunu teflonda tek tek katlamalı yapyorum gözleme gibi . hatta yazdım burayada. bazı günlerde sizin yaptığınız şekildede yaparım kaydirigubbakcemile5

peynir karışımının içine,taze nane maydonoz ekleyerekte,veya bir soğanı ince ince doğrayıp hafif ovuşturduktan sonrada koyarak deneyebilirsiniz.bu şekildede harika oluyor...
en kısa zamanlarda oldukça pratik bir tarif...
sizin yaptığınızda harika görünüyor ,ellerinize sağlık...

güzel olmuş elinize saglık. bende bunu teflonda tek tek katlamalı yapyorum gözleme gibi . hatta yazdım burayada. bazı günlerde sizin yaptığınız şekildede yaparım kaydirigubbakcemile5

öylede güzel oluyordur cnm daha kıtır olur herhalde.seninde ellerine sağlık ve teşekkürler yorum için..

peynir karışımının içine,taze nane maydonoz ekleyerekte,veya bir soğanı ince ince doğrayıp hafif ovuşturduktan sonrada koyarak deneyebilirsiniz.bu şekildede harika oluyor...
en kısa zamanlarda oldukça pratik bir tarif...
sizin yaptığınızda harika görünüyor ,ellerinize sağlık...

opuyorumnanaktan soğan hariç hoş fikir cnm ben peynirle soğanı birlikte sevmem ama nane maydonoz yakışır doğrusu.teşekkür ederm balım fikir ve yorum için.. opuyorumnanaktan

X