hakikaten simdi 2 siteyi karsilastirdim ve birebir tercume yapmislar. yani insanlari salak yerine koymuslar. muhtemelen ingilizce sitedeki yazilarda gercek degil. yalniz ben turkce yorumlardan ziyade ingilizce yorumlari okuyup almaya karar verdim, tabiiki bu forumdan bu monitoru ogrendim o ayri. e-buy ve amazondan satin alanlar yorum yapmis, ve %95 gibi memnuniyet var. ayrica dun birkac ingilizce forum okudum, kullananlar var fakat e-buy ya da amazonda okuduklarim kadar etkileyici degil. zaten cogu yeni kullanmaya baslamis. sonucta faydali bir alet diye dusunuyorum, clearblue'da bu sekterde oldukca iyi. bunlar arac Allah takdir ederse olur diye dusunuyorum. biz sadece tedbir aliyoruz ya da isimizi kolaylastiriyoruz.
yalniz sitenin ceviri yapmasi hic etik degil. ok ingilizce isimleri degistirmeden yayinlasalardi, ceviri oldugunu belirtirdi zaten. ama sebnem, ayse, fatma vb isimler ekleyip insanlari kandirmalari uzucu. eminim isimleri uydururlarken cok eglenmislerdir (!) bir sekilde ulasip bunu iletmek lazim...
bu arada benim monitor'de geldi biraz once, bakalim yakinda basliycam..