• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolay Hamilelik-Clearblue Clearplan Hamilelik Monitörü

kızlar merhaba.monitörü kullanıyorum.bişey sorcam.sabah 7-8 gibi kalkıp idrarı yapıyorum.idrarı tutmak gerekir mi.ben kalkar kalkmaz idrarı yapıp geri yatıyorum.(diğer ovulasyon testlerinde testi yapmadan 4 saat önceden sıvı alınmayacak;biraz idrar tutulacak) bu monitör de öyle mi kullanılacak.

Tutmaktan kastını anlamadım ama testi mutlaka sabah idrarınla yapman gerekiyor. Yani gece boyunca boşaltmadığın, uyandığın zaman yaptığın idrarla.

Aramıza hoşgeldin patis :)
Çabanı, azmini çok takdir ettim. İnşallah bu çabalarının güzel sonucunu çok yakın zamanda alırsın ve hep beraber kutlarız buradan :)
Yazdığın son paragraftan monitörü kimyasal gebelik sonrası kullanmamak daha iyi sonucunu çıkarıyorum. Hala tereddütteyim çünkü kullanıp kullanmama konusunda, daha kanama başlamadı. Sen ne önerirsin?

Çok teşekkür ederim. İnşallah :) sanada çok geçmiş olsun bu arada. kendini hiç üzme, senin yaptığın bir şeyden dolayı düşmedi zaten bu dünyada yiyecek lokması yokmuş, hayatta herşey bir sınav. buda bizim sınavımız. Allah geçemeyeceğimiz sınavlar vermesin inşallah.

bencede monitörü kullanma, ben böyle olacağını bilseydim kullanmazdım çünkü çok fazla stick kullandım hala da test istiyor sabahları. Boşuna gitmiş oldu sticler.
Açıkçası ben kanda değerin sıfırlandığını görmedim 360'dan 75'e düştüğünü gördüm kanama başladıktan 1 hafta sonraki testimde. doktora gösterdiğimde anlamlı bir düşüş olmuş bir daha test yaptırmana gerek yok demişti. hormaonlar değerler sapıtıyor bu dönemde belliki. bir sonraki adetinle başlamanı öneririm. Siz bu arada çalışmalara devam edin, kısmet işi bu bellimi olur bakarsız monitörsüz de hamile kalırsın. Gerçi ben bu ayı tamamen boş geçirdim monitör 3. seviyeyi gösterecek diye bekledim ama göstermedi bizde nasıl olsa bu ay olmaz deyip ara verdik.

Senin sorun neydi tam olarak? son yazıları okumamıştım.

benim montitörde her testden sonra fırça işareti çıkıyor bazen makine açar açmaz o işaret çıkıyor bende o test yapılan alanı peçete ile siliyorum bana temizle dediğini düşünerek
sizde de böyle bir işaret çıkıyormu?

kızlar merhaba.monitörü kullanıyorum.bişey sorcam.sabah 7-8 gibi kalkıp idrarı yapıyorum.idrarı tutmak gerekir mi.ben kalkar kalkmaz idrarı yapıp geri yatıyorum.(diğer ovulasyon testlerinde testi yapmadan 4 saat önceden sıvı alınmayacak;biraz idrar tutulacak) bu monitör de öyle mi kullanılacak.

canım diğer ovulasyon testleri zaten sabahın ilk idrarıyla yapılmıyor.o testler gün içinde 4 saat tuttuğun idrarla yapılıyor.o dört saati rahat geçirmen ve sonucun doğru çıkması açısından çok sıkışmayasın diye çok sıvı alınmasıda önerilmiyor o saat diliminde.clearblue da öyle bir sorunumuz yok.biz sabah ilk idrarımızla yapabiliyoruz.

benim montitörde her testden sonra fırça işareti çıkıyor bazen makine açar açmaz o işaret çıkıyor bende o test yapılan alanı peçete ile siliyorum bana temizle dediğini düşünerek

öncelikle hoşheldin canım aramıza:)ipin ucunu kaçırdım valla bayağı kalabalıklaştık 6 kişi olduk sanırım.

fırça işareti temizlik olabilir evet istersen bide kulak pamuğu ile dene.o daha kolay ulaşabilir küçük yerlere.

yazından çok etkilendim canım.inan iki kere okudum.umarım sağlıklı sana sımsıkı tutunan bir bebeğin olur en yakın zamanda.bendede pcos var ve bende insülin direnci hapı kullanıyorum.ve kiloluyum:(((glifor kullanıyorum günde 2 kez.geçen sene 15 kilo vermiştim ama neyazıkki bu sene yarısını aldım.ramazan bitsin inşallah dikkat etmeye tekrar başlıcam.zaten biz 1-0 yenik başlıyoruz bu bebek olayına pcos yüzünden.ben daha yeni başladım bebek çalışmalarına.5 yıllık evliyim.daha başka sorunumuz var mı onu bilmiyorum doktora gitmedik henüz.kaç yaşındasın patis?bu arada herhangi bir kür yapıyor musun,soğan suyu falan?

Eğer sadece fırça işareti çıkıyorsa temizlik demekmiş. Fırça işareti yanında ünlem işareti varsa test alanı daha hazır değil demekmiş. O zaman aleti kapayıp yeniden açmak gerekiyormuş.

Çok teşekkür ederim. İnşallah :) sanada çok geçmiş olsun bu arada. kendini hiç üzme, senin yaptığın bir şeyden dolayı düşmedi zaten bu dünyada yiyecek lokması yokmuş, hayatta herşey bir sınav. buda bizim sınavımız. Allah geçemeyeceğimiz sınavlar vermesin inşallah.

bencede monitörü kullanma, ben böyle olacağını bilseydim kullanmazdım çünkü çok fazla stick kullandım hala da test istiyor sabahları. Boşuna gitmiş oldu sticler.
Açıkçası ben kanda değerin sıfırlandığını görmedim 360'dan 75'e düştüğünü gördüm kanama başladıktan 1 hafta sonraki testimde. doktora gösterdiğimde anlamlı bir düşüş olmuş bir daha test yaptırmana gerek yok demişti. hormaonlar değerler sapıtıyor bu dönemde belliki. bir sonraki adetinle başlamanı öneririm. Siz bu arada çalışmalara devam edin, kısmet işi bu bellimi olur bakarsız monitörsüz de hamile kalırsın. Gerçi ben bu ayı tamamen boş geçirdim monitör 3. seviyeyi gösterecek diye bekledim ama göstermedi bizde nasıl olsa bu ay olmaz deyip ara verdik.

Senin sorun neydi tam olarak? son yazıları okumamıştım.

Kullanmayayım ben de o halde. Zaten çubuk yok elimde; araya bayram giriyor ısmarlasam da elime geçmesi zaman alır.
Bende şu anda bilinen bir sorun yok; yumurtlama, yumurta sayısı her şey görünürde normal. Bu ay progesteron ve prolaktin-LH-FSH testleri istemişti doktor. Artık progesterona ihtiyaç yok diyor, kimyasal gebelikten sonra. Eşim de spermiyogram yaptıracak.
Kilo problemi bende de var ama şimdilik engelleyici bir tarafı var mı bilmiyorum.

Arkadaşlar Merhaba,
Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve yine bu forum sayesinde clearblue monitörü almaya karar verdim.
Bende başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum ki umudumuzu kaybetmeyelim diye, uzun bir yazı olacak şimdiden kusura bakmayın.

9 yıldır evliyim ve pcos var bende. Benim adetlerim düzenli fakat kiloluydum ve insilün direncim yüksekti.Son 5 yıldır çocuk sahibi olmak istiyoruz.
Önceden bu durumun bizi bu kadar uğraştıracağını düşünmemiştim.
Son 1 senedir bir çok şey denedim ilaçla yumurta büyüterek ve folikül takibi yaptırarak denedim olmadı. HSG filmi çektirdim, eşim sperm testi yaptırdı ama olmuyor olmuyor, adetlerim düzenli olmasına rağöen. zamanla ilişkiye girmek bile işkence haline dönüştü cinsel hayat diye bir şey kalmadı.

Sonunda 3 defa düşük yapan defalarca tüp bebek denemesi yapan ama sonunda yine normal yolla hamile kalan ve bebeğini kucağına alan kuzenimin azmi ve mücadelesi beni kendime getirdi. ayrıca Clear blue ovulasyon testini bana önerdi. O her defasında bununla hamile kalmış.

Neyse neticede bende öncelikle bir doktor değişikliği yaptım tüm bilgilerimi önüne koydum nedir benim durumum dedim. O doktor beni önce endokrolojiye gönderdi şeker ve bir takım hormon testlerimin yapılması için. Sonuç tabiki beklenen gibi insilün direnci tavan yapmış biraz daha bu seyirde devam edersem aşikar şeker hastası olacağımı söyledi doktor. Kadın doğum doktorumda sonuçları görünce benlik bir işin yok endokrin doktorunla takip ederek insilünü kontrol altına aldıktan sonra bana gel demişti. Şekeri kontrole almamın tek yolu ilaç takviyesi ve kilo vermek sağlıklı beslenmekti. Anladımki benim vermem gereken mücadele burada Rabbim bana önce bir bedel ödemem gerektiğini hatırlattı böylece, zorlu ama istikrarlı bi 5 ay içinde 19 kilo verdim. Sağlıklı iloma ulaşmam için daha 6-7 kilom var ama büyük kısmı gitti dolayısıyla insilünde de çok iyi bir düşüş oldu ama halen normalin üstünde. Bu sürecin başlangıcında da yurtdışından monitörün siparişini verdim. Monitörü kullanmaya başladığım ilk ay 3. seviyeyi gördüm. 17. ve 18. günde. tabiki o zamanı çalışarak değerlendirdik.

İçimde çok büyük bir umut vardı o ay. Sonunda içime doğan oldu adetim gecikti. idrar testi yaptım hemde predictor ile çıkmadı. gecikmenin 6. günü kan testi yaptıdırdım. 34,9 olarak düşük değerli pozitif sonucu aldım. Hem çok mutlu oldum 5 yıl sonra Allahım bu duyguyu tatmayı nasip etti ama düşük değer olduğu için hep tereddütlüydüm. 2 günde bir test yaptırarak değer 2'ye katlıyormu diye baktık. Katladı önce 59,9'a sonra 136'ya yükseldi. Hep 2 katı oranında yükseldi. İçim rahatladı ve doktora gitmek için 1 hafta geçmesini ekledim bu arada hamile olduğumu öğrenen kadar monitörü her gün açıp kapattım.

1 hafta sonra doktora gideceğim gün monitörün pillerini çıkardım. son kez doktora gitmeden kan testimi yaptırdım. Büyük bir heycanla beklerken 360 değerini görünce dünya başıma yıkıldı. 5 yıl sonra gelen mutluluk bir anda uçtu gitti.
Doktora gittiğimde kimyasal gebelik oldğunu öğrendim ve bir kaç güne kadar kanama başlayacağını söyledi. gerçektende ertesi gün başladı. ve bebeğim düştü.
çok üzüldüm tabi ama yinede umudum var en azından hamile kalabildiğimi mücadelemin işe yaradığını Rabbimin bu çabalarımı gördüğünü ve monitöründe işe yaradığını gördüm. Doktor kimyasal gebelikten sonra çok kısa bir sürede 1-2 ay içinde sağlıkı bir gebelik yaşama ihtimalimin çok büyük olduğunu söyledi. Yani Allah çok büyük kullarının dualarını kabul ediyor. Umarım buradan yeniden hamile olduğum haberini vereceğim sizlere. Rabbim isteyen herkese sağlıklı ve salih evlatlar nasip etsin İnşallah.

Bu arada monitörü 45. gün sonra tekrar açtım yani kanamamın başladığının 2. günü. M2 yaparak başlattım. Bu ay enterasan bir şey oldu ve 19. gün itibariyle 2. seviyeyi görmeye başladım bugün 27. gün ve hala 2. seviyedeyim sanırım kafası karıştı. Bu ay adetim normal zamanda gelecek mi bilmiyorum doktor gecikme olabilir demişti. sanırım adet olduktan sonra normale döner. yine gelişmeleri ileteceğim buradan.

:52: merhaba, hosgeldin. =))
ay burada monolog yapiyordum, simdi 6 kisi olduk. dilerim monitör sana bebegine kavusmanda vesile olur. zor seyler yasamissin. bundan sonrasi güzel olsun.

canım adet döngün kaçgün sürüyor?bide bu senin ilk ayın olduğundan hemen yüksek seviyeleri göremeyebilirsin.ama yinede umut var.ben 17.güne kadar seviye 1 deydim.

yaklaşık 30 günde görüyorum.ben doktora gittiğimde de 12.günde filan giderim.doktorlar yumurtlama döneminde gelmemizi istiyor.bende o düşünceyle bugün 2.seviyede olurum diye düşünüyordum

yaklaşık 30 günde görüyorum.ben doktora gittiğimde de 12.günde filan giderim.doktorlar yumurtlama döneminde gelmemizi istiyor.bende o düşünceyle bugün 2.seviyede olurum diye düşünüyordum

canım 30 günse döngün bu aralar görebilirsin.ama şuda var ben 2. seviyeyi görmeden 1 den direk 3 e çıkmıştım buda olabiliyor bazen.bence 16.güne kadar bekle.sıkıntı yok:))

ŞİMDİDEN DE İYİ BAYRAMLAR HERKESE:))))

bazen test yaptigimiz saatte östrojen salinimi baslamamis olabiliyor. mesela ben de 2. ayimda hep 1. seviyedeydim. 14. gün höt diye 3. seviyeyi gördüm. bazen 1'den 3'e gecebilir.

peki canım çalışma yaptığımız günler ne yaparsak şansımızı arttırmış oluruz?bi bilgin var mı?

merhaba, beni gene dürttüler. tibbi bir dergide yayinlanmis bir makaleye denk geldim. ingilizce bilenler ve aslini okumak isteyenler icin link vereyim: http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/15/12/2478.full.pdf

özet:

18-39 yas arasinda 53 kadin 150 regl döngüsü boyunca takip ediliyor. bu kadinlar clearblue monitör kullaniyor - amac hormon ölcümleri (öst ve LH salinimi) ve transvajinal ultrasonla clearblue'nun "zirve" seviyesini karsilastirmak, yani bir bakima aleti test ediyorlar.

haberler iyi.:1:

149 regl döngüsü icinde 135 tanesinde ovulasyon hic bir zaman 3. seviyeden önce gerceklesmiyor. (1 kiside ovulasyon gerceklesmiyor, onu cikariyorlar)

döngülerin %91'inde aletin 3. seviyeyi gösterdigi 2. gün ovulasyon gerceklesiyor. Buna ek olarak, döngülerin %97sinde ovulasyon 3. seviyenin 2. günü ve ertesi gün gözüken 2. seviyesinde gerceklesiyor. Buna göre ovulasyon %76.3 oraninda 3. seviyenin 2. günü, %20.7 oraninda da 3. seviyenin ilk günü ya da 3. seviyeyi takip eden 2. seviyede gerceklesiyor. Klinik acidan bakildiginda, 3. seviyenin görüldügü 1. gün iliskiye girmek %97 hamile kalabilmek icin en uygunu.

ve ayrica monitör cok basarili.

iyi bayramlar :16:

merhaba, beni gene dürttüler. tibbi bir dergide yayinlanmis bir makaleye denk geldim. ingilizce bilenler ve aslini okumak isteyenler icin link vereyim: http://m.humrep.oxfordjournals.org/content/15/12/2478.full.pdf

özet:

18-39 yas arasinda 53 kadin 150 regl döngüsü boyunca takip ediliyor. bu kadinlar clearblue monitör kullaniyor - amac hormon ölcümleri (öst ve LH salinimi) ve transvajinal ultrasonla clearblue'nun "zirve" seviyesini karsilastirmak, yani bir bakima aleti test ediyorlar.

haberler iyi.:1:

149 regl döngüsü icinde 135 tanesinde ovulasyon hic bir zaman 3. seviyeden önce gerceklesmiyor. (1 kiside ovulasyon gerceklesmiyor, onu cikariyorlar)

döngülerin %91'inde aletin 3. seviyeyi gösterdigi 2. gün ovulasyon gerceklesiyor. Buna ek olarak, döngülerin %97sinde ovulasyon 3. seviyenin 2. günü ve ertesi gün gözüken 2. seviyesinde gerceklesiyor. Buna göre ovulasyon %76.3 oraninda 3. seviyenin 2. günü, %20.7 oraninda da 3. seviyenin ilk günü ya da 3. seviyeyi takip eden 2. seviyede gerceklesiyor. Klinik acidan bakildiginda, 3. seviyenin görüldügü 1. gün iliskiye girmek %97 hamile kalabilmek icin en uygunu.

ve ayrica monitör cok basarili.

iyi bayramlar :16:

zealeacım paylaşımın için çok teşekkür ederim,bize çok moral oldu.peki makalede ilk gün ilişkiyi öneriyor.saati hakkında bişeyden bahsetmiş mi?bende bilemiyorum, 3. Seviyeyi gördüğümüz sabah mı olucak ,akşam mı olmalı kararsızım.diğer gün nasıl devam etmeliyiz?bilemiyorum

zealeacım paylaşımın için çok teşekkür ederim,bize çok moral oldu.peki makalede ilk gün ilişkiyi öneriyor.saati hakkında bişeyden bahsetmiş mi?bende bilemiyorum, 3. Seviyeyi gördüğümüz sabah mı olucak ,akşam mı olmalı kararsızım.diğer gün nasıl devam etmeliyiz?bilemiyorum

bulgulari özetledigim icin yanlis anlasilma olmasin. makale ovulasyondan önceki 5-6 günün de önemli oldugunu söylüyor. bu tabi spermlerin ömrüne bagli. ortalama 3-7 gün ömürleri baz alinarak 2. seviyeyi de önemsiyor. ama ovulasyondan bir gün öncesi en saglamidir diyor.

makale saat tavsiye etmiyor cünkü gereksiz. ortalama sperm ömrünü baz aliyor. sabah aksam farketmez, 3 gün sonra bile hala bir kac milyon sperm canli.

sperm hareketliligi ve kalitesi icin 2 günde bir yapmak daha iyi ya... o yüzden 3. seviyenin ilk günü (sabah aksam farketmez) ve 3. seviyeden sonra gözüken 2. seviye altin degerinde...(24 ayar) önceki 2. seviyler de 14 ayar altin olsun.

2 aydir m15te 3. seviyeyi görüyorum. bu veriye göre hamile kalmak istesem: m11, m13, m15 ve m17'de "miki" yapardim.

Back