Arkadaşlar Merhaba,
Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ve yine bu forum sayesinde clearblue monitörü almaya karar verdim.
Bende başımdan geçenleri paylaşmak istiyorum ki umudumuzu kaybetmeyelim diye, uzun bir yazı olacak şimdiden kusura bakmayın.
9 yıldır evliyim ve pcos var bende. Benim adetlerim düzenli fakat kiloluydum ve insilün direncim yüksekti.Son 5 yıldır çocuk sahibi olmak istiyoruz.
Önceden bu durumun bizi bu kadar uğraştıracağını düşünmemiştim.
Son 1 senedir bir çok şey denedim ilaçla yumurta büyüterek ve folikül takibi yaptırarak denedim olmadı. HSG filmi çektirdim, eşim sperm testi yaptırdı ama olmuyor olmuyor, adetlerim düzenli olmasına rağöen. zamanla ilişkiye girmek bile işkence haline dönüştü cinsel hayat diye bir şey kalmadı.
Sonunda 3 defa düşük yapan defalarca
tüp bebek denemesi yapan ama sonunda yine normal yolla hamile kalan ve bebeğini kucağına alan kuzenimin azmi ve mücadelesi beni kendime getirdi. ayrıca Clear blue ovulasyon testini bana önerdi. O her defasında bununla hamile kalmış.
Neyse neticede bende öncelikle bir doktor değişikliği yaptım tüm bilgilerimi önüne koydum nedir benim durumum dedim. O doktor beni önce endokrolojiye gönderdi şeker ve bir takım hormon testlerimin yapılması için. Sonuç tabiki beklenen gibi insilün direnci tavan yapmış biraz daha bu seyirde devam edersem aşikar şeker hastası olacağımı söyledi doktor. Kadın doğum doktorumda sonuçları görünce benlik bir işin yok endokrin doktorunla takip ederek insilünü kontrol altına aldıktan sonra bana gel demişti. Şekeri kontrole almamın tek yolu ilaç takviyesi ve kilo vermek sağlıklı beslenmekti. Anladımki benim vermem gereken mücadele burada Rabbim bana önce bir bedel ödemem gerektiğini hatırlattı böylece, zorlu ama istikrarlı bi 5 ay içinde 19 kilo verdim. Sağlıklı iloma ulaşmam için daha 6-7 kilom var ama büyük kısmı gitti dolayısıyla insilünde de çok iyi bir düşüş oldu ama halen normalin üstünde. Bu sürecin başlangıcında da yurtdışından monitörün siparişini verdim. Monitörü kullanmaya başladığım ilk ay 3. seviyeyi gördüm. 17. ve 18. günde. tabiki o zamanı çalışarak değerlendirdik.
İçimde çok büyük bir umut vardı o ay. Sonunda içime doğan oldu adetim gecikti. idrar testi yaptım hemde predictor ile çıkmadı. gecikmenin 6. günü kan testi yaptıdırdım. 34,9 olarak düşük değerli pozitif sonucu aldım. Hem çok mutlu oldum 5 yıl sonra Allahım bu duyguyu tatmayı nasip etti ama düşük değer olduğu için hep tereddütlüydüm. 2 günde bir test yaptırarak değer 2'ye katlıyormu diye baktık. Katladı önce 59,9'a sonra 136'ya yükseldi. Hep 2 katı oranında yükseldi. İçim rahatladı ve doktora gitmek için 1 hafta geçmesini ekledim bu arada hamile olduğumu öğrenen kadar monitörü her gün açıp kapattım.
1 hafta sonra doktora gideceğim gün monitörün pillerini çıkardım. son kez doktora gitmeden kan testimi yaptırdım. Büyük bir heycanla beklerken 360 değerini görünce dünya başıma yıkıldı. 5 yıl sonra gelen mutluluk bir anda uçtu gitti.
Doktora gittiğimde kimyasal gebelik oldğunu öğrendim ve bir kaç güne kadar kanama başlayacağını söyledi. gerçektende ertesi gün başladı. ve bebeğim düştü.
çok üzüldüm tabi ama yinede umudum var en azından hamile kalabildiğimi mücadelemin işe yaradığını Rabbimin bu çabalarımı gördüğünü ve monitöründe işe yaradığını gördüm. Doktor kimyasal gebelikten sonra çok kısa bir sürede 1-2 ay içinde sağlıkı bir gebelik yaşama ihtimalimin çok büyük olduğunu söyledi. Yani Allah çok büyük kullarının dualarını kabul ediyor. Umarım buradan yeniden hamile olduğum haberini vereceğim sizlere. Rabbim isteyen herkese sağlıklı ve salih evlatlar nasip etsin İnşallah.
Bu arada monitörü 45. gün sonra tekrar açtım yani kanamamın başladığının 2. günü. M2 yaparak başlattım. Bu ay enterasan bir şey oldu ve 19. gün itibariyle 2. seviyeyi görmeye başladım bugün 27. gün ve hala 2. seviyedeyim sanırım kafası karıştı. Bu ay adetim normal zamanda gelecek mi bilmiyorum doktor gecikme olabilir demişti. sanırım adet olduktan sonra normale döner. yine gelişmeleri ileteceğim buradan.