Selam arkadaslar, daliacigim nasilsin?
dalia canim, doktor bana sadece klomed verdi, 3 ay kullan dedi okadar, yani yumurtlama takibi falan demedi, 3 ay kullan, buyuk bir ihtimal hamile kalirsin dedi, eger olmazsa, baska seyler devam ederiz dedi. yani asilama , yumurtlama takibi flan yok simdi. sadec e klomed kullaniyorum..
benim kafama takilan su; doktor dediki, bunu kullan adetin 8.9.gunleri ymrtlaman gerceklesir dedi, fakat bugun 11.gunum hala 1.seviyede. niye boyle olduki acaba?
sorumun cevabini bulamiyorum...
ilginiz için teşekkürler, ben genelde 31 günde oluyorum ama bazı aylar 1 ile 7 arasında gecikme olabiliyor,iki aydır yaklaşık 8 gün ikinci seviyeyi görünce bende telaşlandım biraz bu ay test yapmadım sadece açıp kapattım önümüzdeki ay devam edicem, makinemi sıfır aldım yeni yani, ama neden o kadar uzun süre 2. seviyeyi gösterir ben doktora gittiğimde hala 2. seviyeyi gösteriyordu doktor ovülasyon bitmiş dedi, bitmiş ise neden hala 2. seviye onu anlayamadım açıkçası,sabretmek lazım galiba, allah en kısa zamanda herkese nasip etsin inşallah...
canim o yuzden sordum aslinda bu tur yumurta gelistirici ilaclar 3 ay boyunca takipsiz verilmemeliymis banada doktorum 3 aylik takipsiz klomed verdi ben sadece 1 ay kullandim korktum diger aylarini kullanmadim hala iki kutu duruyo
ben kullandigimda beni kacinci gundu tam hatirliyamiyorum ama erkenden yumurtlatmisti ve inanilmaz sancim olmustu insallah biriki gune 3. seviyeyi gorur bebisine kavusursun
ama bu ay igneleri kullandigimda 14 gun yumurtlamistim
Onemli diil canim herzaman yazabilirsin fosn. 2 ay ustustemi sadece 2.seviyeyi gordun? hiim anladim. canim bir aydaha bekle eger gene 2.seviyeyi gosterirse aldigin yere telefon edip geri vermek uzere degistir bence. Cunku 3.ay ustste bir hata veriyor olabilir.
Bide doktora gittim , avulasyonun bitmis demis? kacinci gunu gitmistin? belki yumurtlama gerceklesmemistir, cunki ben aradigim zaman bana dediler, her ay yumurtlama olmayabilir.. doktora sordum oda ayni seyi soyledi.
Bu ay test yapmadim sadece actim demisin, nasil oluyor anlamadim:) yani 10 test yapip test istemedimi makine?
canım ben doktora 20. günü gitmiştim o arada doktor ovülasyon bitmiş dedi yumurtam sönmüş. Bu ay test istemesine rağmen yapmadım sadece açıp kapatıyorum durduramadığımız için devam etmek zorunda kaldım. önümüzdeki ay devam edicem yine aynı şeyle karşılaşırsam geri vericem.
Ozamn bu ay 3.ayin? ilk ay.3 seviye gordun.2.ay gormedin.3.ayda sadece kapatip actin.
(anladigim kadariyla).. manitoru kullanmadigin ay, durdurabilirsin aklinda bulunsun canim.
Canim benim, evet doktor bu klomed kullanip bittikten sonra hemen yumurtlama olacak dedi.3 AY kullan dedi. bugun 12.gunum bekliyorum 1.seviyedeyim. Makinenin yanlima payi varmi diye dusunuyorum ama kendim farkediyorum hic belirtileri yok yumurtlamanin, gec yumurtladigim icin 17.gunu ve 21 .gunu bekliyorum.
Amerikadaki doktorlar cok yavas ilerliyor asama asama yavas yavas. onlari anlamak zor:) benim doktorumda hamile. tecrubeli bir bayana benziyor, yumurta takibi olsaydi soylerdi. eger bu ay 3.seviye gormesem telefon acip doktoruma bir sorayim, ayrica senin sorunuda sorayim, nicin yumurtlama takibi yapmamis?
Canim, bir ayda 2.yumurta gerceklesmiyormus, senin nasil cok yumurtan olmus anlamadim, 14.gunumde yumurtlma gerceklesti demisin, doktormu takip etti yoksa manitormu ? yani sormak istedigim acaba manitorle doktorun takibi tutuyormu?
canım bu 4. oluyor 1.ay 3. seviyeyi gördüm,2. ve 3. ay hep ikinci seviyeyi gördüm bu ay da sadece açıp kapattım. Yalnız nasıl durdurulduğunu bana yazarsan sevinirim ben bilmiyorum kitapçıkta da okumadım bir daha okuyayım.Clearblue bilgi servisini aradım oradaki bayan bana makine de bir sorun olmadığını benim hormonlarımın bu seyirde olduğunu söyledi, ama bu hamile kalmanıza engel değil dedi, çünkü 2. seviyeyi görüyorsunuz eğer sürekli 1. seviyeyi görseydiniz sorun olurdu dedi.Bende herhalde bu iki ay yumurtalarım kaliteli değildi diye düşünüyorum.Çünkü doktorları bir sorun yok demesi içimi rahatlattı, ben telaşlı biriyim bu tarz olaylar beni çok geriyor, sürekli kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Allahım herkese nasip etsin.....
canim ben yumurta gelistirici igne kullandim ayni klomed gibi ama ignesi o yuzden 6dan fazla yumurtam olustu doktorda cogul gebelik riski vardiye asilamayi iptal etti ama monitorle doktorun takibi birebir tutuyor
zaten 3. sviyeyi goremedigin zaman yumurtlama olmamis oluyor ama sen insallah gorursun ve hamile kalirsin ama adet olursan mutlaka gidip usg ile baktirman lazim cunku bu hap bazi bunyelerde kist yapabiliyor ve sonraki ay bilmeden bu hapi icersen kistleride buyutebiliyor o yuzden bu tur yumurta gelistirici ilaclar bir aydan fazla takipsiz verilmemeli
banada doktorum ayni seninki gibi 3 aylik verdi ama ben burada okuduklarimdan sonra sadece bir kutu icitim digerlerini icmedim korktum cunku benide takibe cagirmamisti
arayip sordum bende doktoruma bizde ultrason yok takip yapamayiz korkma birsey olmaz demisti ama ben yinede icmedim cunku o ayda birden fazla yumurtam olmustu buyuk bir ihtimalle sancisi beni mafetmisti
selam kızlarrrrrrrrr ben geldimmmm:teytey:herkes nasıl bakalım çok özledim valla hepinizi hem yoğunluktan hem de siteden kaynaklanan problemlerden dolayı gelemedimopuyorumnanaktanbu ay tam yumurtlama günlerimde eşimle ayrıydık malesef işi gereği şehir dışındaydı:sinifsinif:artık gelecek aya yani aralıkta ya da bu ayın sonunda tekrardan monütöre başlıcam fıstıklarrropuyorumnanaktansizler neler yaptınız nasılsınızz inşallah herşey yolundadırkaydirigubbakcemile5
canım bende 4 ay bitti 5. aydayım monütörü aldığım zaman başladık bebek çalışmalarına ama bu 4 ayın birini değerlendiremedik artık bundan sonrasıda hayırlısı, aslında benim acelem yok ama bir şeye kadar verdiysem olacak ben böyle stresli şeylere gelemiyorum aslında forumu sürekli takip ediyorum ama yazmıyorum bilgilerimi, panik olmak istemiyorum, ama yardımlarınız içinde teşekkür ederim gerçekten..Fosn canim benim asilama yok . sadece klomed diye bir ilac var onu kullaniyorum canim. 3 ay onu kullanacagim , doktor bu sirada yumurtlama gununu tesbit icin manitoru devam et dedi, bu ay 6.ayim benimde.
Makinenin durdurulma durumunu, angel biliyor, o 2 aydir durdurdu kullanmiyor, ona soralim olurmu?
2.seviye 8 gun surdugu icin, hangi gun yumurtlama gunu bilemiyoruz, cunki yumurtlama 72 saatte tamamlaniyor diye biliyorum. bu bakimdan ben cok stres olmustum 2.aylarda fakat allaha sukur ,uzun surmedi ve birdaki aya 3.seviye gordum. sen telas etme ins 5.ayinda gorursun canim.
Doktorun bir sorun olmadigi soylemeside cok iyi olmus , biraz rahatlamisin, stres olmayin diyor butun doktorlar ama bu elimizde degilkiCADIARZU
Senin kac ay oldugun bebek calismalari canim?
makineyi durdurman icin pilleri cikartman yeterli olacaktir canim tekrar calistirmak istediginde pilleri takarsin
birde bu ay sadece niye acip kapattinki canim test yapsydin belki 3.sseviyeyi gorebilirdin CADIARZU
Canim cogul gebelik olsun ne guzel ikizin olur:) ben isterim ikizim olsun:)
sOYLEdiklerinde haklisin, dedigin gibi telefon acip mutlaka soracagim, Allah hepimizin yardimcisi olsun.
bigilendirdigin icin tesekkur ederim.
canım tam üç ayrı doktora gittim muayene ücretleri cabası, bi de doçente bile gittim bu monütörden haberi yok ben anlatıyom onlara o sebeplede soğudum makineden. Doktorlar bi şey yok diyor monitör 3. seviyeyi görmüyor kafam inan allak bullak oldu, kesin emin olmak için 3 doktora gittim ve gerçekten çok rahatlattılar beni eşimin testlerini istediler( spermiogram) onda da bi ley çıkmazsa bundan sonrası allaha kalmıştır ben elimden geleni yapıyorum. Gerçekten çok stresli bir olaymış insan başına gelmeden bilemiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?