Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam 2yıllık evliyim. 34 haftalık hamileyim.hamile kalmadan önce tüm testlerimi yaptırdım, 2 ay folik asit kullandım. adetimden başlayarak 12. ile 16. günler arası gün aşırı ilişkiye girdik eşimle. ilişkiden sonra hemen kalkmadım,ayağımı yüksek yere dayayıp yarım saat bekledim,işi spermiçin kolaylaştırmak lazım:) vee çokşükür ilk denememde hamilekaldım. darısı tüm bekleyenlere.bu denemeleri yaparken kimseye bebek deneyeceğimi söylemedim,bir kaç ay sonra falan diyordum soranlara. belki olur belki olmaz ama olmazsa çevrem strese sokabilirdi beni. bu benim hikayem Allah herkese hayırlı evlat versin.
merhaba dike bende bebek sahibi olmaya karar verdim ve bir doktora gitmek istiyorum ancak doktorun tam anlamıyla testler yapmadığını duydum doktorunu sen mi yönlendirdin? ne gibi testler yaptı? folik asiti de kaç gram kullandın?
Topiğin hayırlı olsun malatyalımm :)ben hamiş kalamadıgım için anketi oylamadım
Arkadaşlar yeni bişey buldum eşinizin spermlerinde sayı, hareket, hız ve yapı bozukluna iyi gelen bir vitamin bu ve yan etkisi olmadığı gibi etkili sonuç veriyor :teytey:
L-Carnitine in enerji üretimindeki rolü, erkeklerde üretkenliğinin arttırılmasına destek olması açısından önemli yer tutmaktadır. Son yıllarda bu konu ile ilgili L-Carnitine ile yapılan çalışmalar, L-Carnitine in erkek üretkenliğini arttırmada yardımcı olarak umut verici sonuçlar elde edilmiştir . Spermler, erkek üreme sistemindeki yolculuklarını tamamlayabilmek için oldukça çok miktarda enerjiye gereksinim duyarlar. Bu nedenle L-Carnitine in hem spermlerin enerji üretiminde hem de sperm hareketliliğinde önemli etkileri olduğu düşünülmektedir. Sperm sayısı az olan erkeklerde veya sperm hareketliliği bozuk olan kişilere L-Carnitine veya Asetil L-Carnitine takviyesinin etkinliğinin ölçüldüğü çok sayıda çalışma yapılmıştır. Anormal spermleri olan 100 erkek üzerinde yapılan bir çalışmada 4 ay boyunca bu kişilere günde 3 defa 1 er gram L-Carnitine verilmiştir. Çalışmanın sonunda bu erkeklerin sperm sayıları arttığı gibi sperm hareketliliğinde de anlamlı artışlar gözlenmiştir. Anormal spermleri olan 47 erkek üzerinde yapılan başka bir çalışmada da 3 ay boyunca günde 3 defa 1 er gram L-Carnitine kullanımı yine sperm konsantrasyonunda ve sperm hareketliliğinde anlamlı bir artışla sonuçlanmıştır.