Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

bende devlette yapmaya karsiydim.cunku eberin kotu oldugunu duydum.sertler bagiriyolar felan filan demisleerdi.kattiyen yapmam dedim.baktim ozeller de para aliyo.bosuna vermis olacaktim ve icim icim yiyecekti.soyle soyliyeyim ben ozele para vermedim o paraylan kizimiza akika kurbani kestik cok sukur.rabbim kabul ederse.arastrmaya gitsem resil olup gelecektim en iyisi devlete gittim.ama okadar dua ediyodumki ebeler hemsireler iyi olsn diyo cok sukur hepsi cok cok iyilerdi.sen sessiz kalirsan ses cikartmazsan ebelerlen inatlasmazsan dediklerinide yaptinmi sikinti yok guzelim.benim yanimda sanci ceken biri vaardi kiza ikin diyolar kiz bagiriyo ebelerde cok kiziyodu.serttiler.bu arada sessiz ol dedim diyede becereler gibide olma.soyle soyliyeyim kendini ebelerin yerine koy nasil davlanmalarini istiyosan oyle davran.en guzel aciklama bu benc.insallah sende hayirli bisekilde normal dogum yaparsin..

Amiiiin amin inşallah.. Şuan çok da önyargılı değilsin yani.Gerçi hastaneden hastaneye, ebeden ebeye de değişir durum ama.

Evet ben de öyle duydum. :/ eşim bi ara eczanede calışıyordu, dogum yapmayı düşündüğüm hastaneyle gidiş gelişi çoktu.O arastıracak bakalım nasıllarmış? Devlette doğumda yanına kimse giremiyor tabi demi??

kesinlikle on yargim kalkti.ama yine dogum yaparsam ayni memnuniyeti bulabilirmiyim mechul.dedigin gibi herkes bir olmuyo.iyi ebelere denk gelmek var.insallah gonlune gore verir kardesim.iyi insanlarla karsilasirsin.devlette kimseyi yanina almiyolar.onlar kolidorda bekliyolardi disari cikartmislar.zaten seni dogumhaneye alinca tek basinasin.odaya koyular sancini bekliyolar.kurbanlik koyun gibi sirasi gelen doguruyo:):) nerede oturuyosun canim.

Amiiiin, inşallah..Oyyy o tek başına olma mevzusu moralimi bozuyor zaten, ne bileyim.Yalova da, burda zaten iki tane özel hastane var, bir de devlet.İmkan kısıtlı.Sen?

Amiiiin, inşallah..Oyyy o tek başına olma mevzusu moralimi bozuyor zaten, ne bileyim.Yalova da, burda zaten iki tane özel hastane var, bir de devlet.İmkan kısıtlı.Sen?
bende senin gibi tek kalma mevzusuna karsiydim.tek basima sanci cektim kimse yok.offf o gunler aklima geldi:) ben adanada yasiyorum.bana hep evvde sanciyi cek oyle git dediler ben nisamin gelince hemen gittim.tabi sancilarim vardi.hastaneye gittim sancim kalmadi sonradan oldu.eger yaninda olmalarini istiyosan eger bi sorun yoksa sikintin yoksa nisanin gelse bile evde sancini cek.yoksam hastanede biraz canin acir.gelen giden alttan muayene yapiyolar.sahsen ben artik skilmistim korkmustum.tabi benim gibi sancin olcak diye biseyde yok.insallah agrisiz sancisiz dogum yaparsin:)

ama soyle biseyde var.herkes sanci cekip dogurmuyo.acilma olup sanci olmayada bilir.bende 7cm olana kadar azar azar sancilarim oluyo.sonra siddetlendi.sancin siddetlenince git.yani sancilarin uzun ve agrili olunca git derim.mesela soylede yapabilirsin.sancin olunca doktora git muayene ol eger sikinti felan yoksa kayit yaptrmayip evde sancini cekebilirsin.tabi evinz yakinsa.burada bazilari oyle yapmis.bende oyle tapacaktim kahretsinki imza atmistim.

Tecrubeyle sabit tabi. :)Zordur yaaa..Bana da kayınvalidem anlatır dogum zamanını, o zamanın sartları daha zormuş.Üzülmüştüm cok.Tek basınaymış hastanede.Eşi bile sonradan almaya gelebilmiş.

Kayınavalıdemde olucam o zaman.Onun eviyle hastane arası cok yakın.En kötü ihtimal olmadı senin dediğin gibi yaparım.Daha mantıklı bence de, orda tanımadıgın ınsanların içinde herkes streslı hem de sancı cekecegıme evde daha ıyı olur..

İnşallah, öncesine göre biraz daha cesaretliyim. :) İnsan bilmediği şeyden korkarmış, benimki de o hesap :)
hadi bakalim agrisiz dogumlar diliyorum sana canim..neyle karsilasacm ne olacak diye insan cok korkuyo.ben dogum haneye girdim biri ccok bagiriyodu iste bir ozamn korktum birde catala cikinca korktum.oda niye nasil yapacam diye.neler bekliyo diyo.onun disinca hic ama hic korkmadim.agzimdan dualar hic eksilmedi.hatta tam dogum sirasinda bile en son ikinmamda allahinm ismi ya safi ismini soyledim ve kizimi pirtlattim:):) cok guzeldi.zordu mordu ama yarim insan degilim cok sukur:)

Ooo ben hic yurumedim hamileliim byunca harekwt dahi etmedin benimde odum kopmustu rabbime sukurler olsunnnnnn :) 3,5 saatte bitti herseyimmm
Oyyy maşallah ne güzel..Ben ki yürüyüş yapmayı da düşünüyorum.O zaman darısı başıma inş :)

Kızlar benim 1 ayım kaldı yaklaşık. Çok fazla yürüyüş yapma fırsatım olmadı olmuyor evde çalışmak zorundayım iş teslimim var bilgisayar başından kalkamıyorum ama kalktığımda hareket etmeye çalışıyorum çamaşır asmak bulaşık yıkamak yarı egzersiz falan filan. Normal doğum için yürüyüş dışında önerileriniz var mı? :/

merhaba kızlar ben 2 doğum yaptım normal size tavsiyem kendinizi kasmayın yeterli yürüyüş yapın fırsat buldukça birde evde en iyi egzersiz sanki sandalyeye oturur gibi yapıp 5 e kadar sayıp kalkmak bunu gün içinde çokça yapın ama son ayda çok faydasını görürsünüz doğum sırasında da sadece bebeğinizi düşünün doktor ıkın dediğinde ıkının elbette canınız yanacak acıyacak sabredin sonunda yavrunuzu sağsalim kucağınıza verdiklerin de ne acı kalıyor ne sızı :)) ha birde unutmadan benden tavsiye sancınız sıklaşana kadar evinizde kalın hemen hasteneye gitmeyin yoksa eziyet ediyorlar biraz malesef

gerçekten harika bilgiler vermiş herkes, Allah razı olsun, çevremde bazı arkadaşlarım ısrarla sezeryan ol deselerde ben de Allah kısmet ederse normal doğum istiyorum. inşallah büze de kolay doğum nasip olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…