375 cc, pürüzsüz, jel, mentor siltex takıldı, kutuda yazıyor. Ağır kaldırmak, germek yok, dikişler düzgün, meme uçları küçüldü, dikleştirme oldu, yanlara da Dr liposuction yapmış hatta gerekli gördüğü yerede ekstra müdahale etmiş, güzel olsun diye. Şu dikişli halde bile çok güzel ve simetrik. Sağ tarafım daha mor, liposuction tabii. Ama acı öyle çekmedim,öğlen saat 1.5 da girdim, 20:00 da odama geldim, ayılmak bu zamana dahil. 5.5 saat sürdü. Gece 10. 30 gibi de kalkıp yürüdüm. Herkesin ağrı eşiği farklı sanırım. Bu arada doktorumun plastik cerrah olmasının yanında mikro cerrahi alanında uzman olduğunu öğrendim. Gece sık sık kalkıp yürüdüm, sabah kahvaltı sonrası günlük 3 litre su içtim, hep yürüdüm, tuvalete kendim gittim ama klozet yüksek olduğu için, temizlik işimde yeğenim yardımcı oldu. 4 gün kaldım. Perşembe ameliyat pazartesi taburcu oldum, direnler vardı, pazartesi çıkarttılar. 2.gün yatağa kendim oturup kalktım. İlk günden beri kendim alt gövde ile doğruldum. 3.gün kaşık tuttum ve kendim yedim. Yüzümü yıkadım ve lenslerimi taktım. Memede ve kolda ağrıdan ziyade sızlama vardı, bana sabah akşam ağrı kesici yapıldı, belki hastanede uzun kalmanın avantajı bu oldu. Öyle yazıldığı gibi göğsümde ağırlık, nefes alamama olmadı. Kollarım ve ellerim ilk 3 gün şişti, parmaklarımı kapatamadım ama sıvı alıp yürüyünce çok azaldı, çok az yemek yedim, tuzsuz. Vücudu yormadım. 4 günde 2 çay tabağı kadar yedim. Bedenim aşağıda kollar kalpten yukarı yattım. Dr Murat Sarıcı her gün geldi, akşamları da hemşiresi Ela hanım geldi. Kollara incecik ip gibi diren koyuyorlar, onları Dr çıkarttı, anlamadım bile. Meme direnleri normal büyüklükteydi, yürürken elimde taşıdım, son gün Ela hemşire çıkarttı. Çok rahattı. Direnlerim düzenli boşaltıldı, ben pek anlamam ama olması gereken kadar dediler. Aklımda kalanları yazıyorum, soru olursa buraya yazın. Kesinlikle yalnız yapacağınız bir iş değil, birinin yedirmesi ve yardımcı olması şart.kollarınız ile ağır ve ani şeyler yapamazsınız, memeler de ağrı olmasa bile, aniden kaldırınca kolları sızlama, zonklama yapıyor ama abartılı değil. Benim bu işten anladığın kadarıyla iş beyinde bitiyor. Siz psikolojik olarak hazırsanız, vücut daha iyi uyum sağlıyor galiba. Korseler sımsıkı, kendiniz giyip çıkaramazsınız, bana Dr ve hemşire düzenli pansuman yapıp bandajla kapattı ve onlar korseyi giydirdi
Eve gelince sadece morlukların üzerine arnica sür dediler, bandajlı kalsın, perşembe biz açacağız dendi. Ben de korsenin altına ince çorap kesip, kollarıma geçirdim, hem korse kolay giriyor hem de boğum olmadı. Düzgün durdu. Kızım arnica sürüyor, hafifçe lenf drenaj masajı yapıyor, çorabı geçirip, korseyi çekip sırttan bağlıyor. Meme korsesi de sıkı, önden fermuarlı. Açıp mor yerlere arnica sürüyor. Meme üstünde sıkı bir elastik kemer takılı, memelerin tabanı otursun diye, şu anda yukarıdalar. O, korseden daha sıkı ve sabit bir ölçü var, meme başından 2 cm yukarıda durmak zorunda. Ona dikkat ediyorum. Her sabah kalkınca, memeler sert oluyor, kas donması gibi yada spordan sonraki kas sızısı gibi. Hareket eder etmez 5 dakika içinde açılıyor. Bana Dr bile, memede ağrı olacak demişti, hazır ol demişti ama dediği gibi büyük bir ağrım, şükür hiç olmadı, o bile şaşırıp memnun oldu. Bence hem onun cerrahi başarısı hem de benim kafaca ve vücud olarak çok hazır olmam bana olumlu etki yaptı. Dr'a güven de çok öbr9, ne zaman arasam ulaştım, hep kontrol etti. Beni hastanede başı boş hiç bırakmadı. Ben böyle şeylere kafamda çok kıymet veririm. Beni etkiler yani. Perşembe günü meme başı bandajları alınacak ve antibiyotikli Kreme geçeceğim. Biraz sonra resim paylaşacağım. İlk 3 gün resimleri. Soruları özelden değil buradan yazın kızlar, aklıma şimdilik bunlar geldi