aynen öyle zor canım. internetten tarife falan baksan bi kereye mahsus dene belki yapması öyle zor değildir.
bunu buldum internette biraz uzun gözüküyor tarifi de hahaa ben sevmediğim için hiç denemedim de yemedim de
Limonlu cheesecake tarifini mutlaka denemelisiniz eminim çok beğeneceksiniz.Kolay gelsin.
Malzemeler
Tabani icin;
2 paket burcak biskuvi
80 gram tereyag
Kremasi icin;
1 paket labne peyniri
1 su bardagi yogurt
2 adet yumurta
2 yemek kasigi un
1 su bardagi tozseker
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi
Limon sosu icin;
40 gram tereyag
1 yumurta
1 cay bardagi toz seker
1/4 cay bardagi limon suyu
biraz limon kabugu rendesi
Biskuvileri herhangi bir yontemle un haline getirin ve icinde buyuk parcaciklar kalmamasini saglayin. Tereyagi eritip un haline getirilmis biskuvilerin icerisine dokup harmanlayin. Kelepce kalibiniza hazirlamis oldugunuz taban malzemesini iyice bastirarak yayin ve her tarafinin esit kalinlikta olmasina dikkat edin. Hazirladiginiz tabani buzdolabinda 25-30 dakika dinlendirin.
Ardindan krema yapimina gecin. Once peynir ve yogurdu birlikte cirpin. Sonra sekeri ekleyerek puruzsuz bir kivam elde edinceye kadar cirpin. Karisima yumurtalari tek tek ekleyin ve cirpma hizinizi yavaslatin. Akabinde un, vanilya ve limon kabuklarini da ekleyip cirpma islemine son verin. Akiskan bir krema elde etmis olacaksiniz.
Buzdolabinda beklettiginiz tabanin uzerine hazirladiginiz kremayi dokun ve onceden isitilmis firinda yaklasik 180 derece isida yarim saat kadar pisirin.
Kek pistikten sonra buzdolabina kaldirin ve sogumaya birakin.
Kek sogurken sosunu yapmaya baslayin. Benmari usulu olmak kosuluyla tum sos malzemelerini bir kaba koyup pisirin. Sos malzemelerinden yumurtayi cirparak eklemeniz gereklidir ki yumurta kokusuyla karsi karsiya kalmayin. Sos pisince kenarda sogumaya birakin.
Limon sosunu soguttuktan sonra kekin uzerine dokmenizde herhangi bir zarar yoktur. Ama taze gorunmesi acisindan servis yapacaginiz zaman dokmeniz daha uygundur. Afiyet olsun.
p.s. Bu tarifi baska meyvelerle de hazirlamaniz mumkundur.