adam şiddet göstermiyorsa sadece madde kullanıyor diye, hangi eş hangi eşten 1 ev alacak kadar tazminat alacakmış onu bilemiyorum? bilen açıklarsa öğrenmiş oluruz.
türkiyede boşansalar, burada mal mülk yoksa adam da gelirim 20-30 bin dese en fazla 40-50 bin tazminat çıkar (madde kullanmak ağır kusur ise? ağır kusur mudur bilmiyorum) ağır kusrsa da gelirinin 10 katı çıkmıyor tazminat.
ki isterse 10 katı çıksın 300 bine oda alamaz.
adamın sanırım döner dükkanı var
ayda bin euro gelir ya gösteriyordur ya göstermiyordur
oradaki geliri anca oradaki sistem görür, tr'de gelirim yok der çıkar, o yüzden diyelim ki oldukları yerde boşansınlar.
almanya ise-ama diğer ülkelerden biri se de tek tek bakmak lazım
bildiğim kadarıyla orada 1 sene ayrı yaşamadan zaten boşanma dilekçeni bile veremiyorsun ki?
yani, kısaası önce bi evi ayırman lazım, sistem buradaki gibi değil orada,
önce bi ev bulacak
ya da adamı evden gönderecek? -evin kontratını üstüne alacak? ikametleri ayıracak. şayet şimdiye kadar başvurmadıysa belediyeye sıraya girecek, artık sıra ne zaman gelir de ev tahsis ederlerse... zira geliri yüksek ihtimalle kiraya yetmeyecek.
adamın diğer çocuklarını kendi çocuğu gibi büyütmüş, o 2 tane çocuk sadece adamın, bu kadına vermezler. bu kadın da o çocukları bırakıp nasıl dönsün?
ha tabi boşansın da yani öyle ev alacak kadar tazminat, tr'ye dönmek filan bana çok ütopik geldi.