Kök hücre ile pro hangi merkezde hangi doktora yaptırdınızBenim yaptığım araştırmalara göre kök hücre tedavisi ilk menopoza yeni girmiş kadınlara yapılmış (1 yıl olmuş) (yaşlarını tam hatırlamıyorum) ve yumurtlamış hata çocukları olmuş. Şuan çocuklar 20 yaşından fazladır. Kök hücre yapıldıktan sonra hemen etkiliyor. AMH da yükseltiyor benim de yükseldi. ilk denemeye kadar haftada 2 kez test yaptırmamı istemişlerdi. Kök hücre yumurtlamayı arttırıyor anladığım kadarı ile. Prp nin etkisi ise 2 ay sonra falan başlıyormuş. yumurta kalitesini arttırıyor embriyo oluşumunu ve tutunmayı artırıyor anladığım kadarı ile. Eğer 3 -4 sene önce prp olsaydı tedaviye gittiğim yerde ilk denemeden sonra yaptırırdım açıkçası. Belki maliyetti fazla ama deneme sayısını azaltırdı diye düşünüyorum.
Daha öncede bahsettiğim gibi ben geç evlendim ve hemen sonrasında da sağlık sorunları çıktı. Aslında oluruna bırakmadan hemen şartları zorlayıp çocuk yapma işlemlerine başlamak gerekliydi. Sonra hem maliyetli hem de psikolojik olarak çok sıkıntılı oluyor.
Benim yaşım ileri olduğu için ben prp ile birlikte kök hücre yi birlikte yaptırdım.
Çok detay bilmiyorum açıkçası ve bu işin kuralı da yok. Ben ilk tüp bebek denemelerine başladığımda 6 tane embriyodan 4 tanesi hızlı dediler ve 2 tanesini koydular 2 ay sonra kürtaj oldum. Sonra biriktirme yaptık. her denemede yaşım ileri olmasına rağmen 4-5 embriyo dondurdular. 17 tane embriyodan 1 bile sonuca ulaşmadı. kuzenim ise aylarca gitti tam umudunu yitirdiğinde 1 tane yumurta gördüler ve sonuç olumlu 3 yaşında bir çocuğu var.
Aklımda kalsın istemedim sınırlarımı zorlayıp deniyorum. Hiç bir şeyin garantisi yok ve bir önceki dönem gibi stres yapmamaya çalışıyorum. şuan daha çok istiyorum çocuk sahibi olmayı ve korkmuyorum. Park da bahçede torunun mu diyebilirler
Habgi doktara ve hastaneye gidiyorsunuz teşhisiniz neydıÇok teşekkürler. Ben prp sonrası dönemdeyim. Benzer süreçler yaşıyorum. Hikayeler benzer. Kök hücreden hoca bahsetti ama önce prp deneyelim dedi. Taktir ettim sizi. Motivasyon çok önemli. Moral bozmamak da. Ama hiç kolay değil. Umarım sizde başarılı örneklerden biri olursunuz. İyi haberlerinizi bekliyorum.
Tedavi sürecek izle ilgili olumlu bir gelişme varöı hangi doktora gitmiştiniz ?Merhaba arkadaşlar, 10 yıldır erken menopoz tanım var. Tek çare kıbrıs denmişti bana. 2011 yılında olumsuz bir kıbrıs denemem oldu. sonrada bugün yarın derken seneler geçti. 2020 şubatında prp yönteminden haberdar olup bilgi almak için gittiğimde sol yumurtalıkta 1 adet yumurta olduğunu öğrendim. Doktorum Bülent beyi önerdi ve mutlaka İstanbul'a gidip görüşmemi istedi. Pandemi sürecinde gidemedim ama her ay yapılan kontrollerde sol yumurtalıkta bir yumurta oluşup büyümeden kayboluyordu. Ekim ayında Bülent beyle görüşmeye gittiğimde yumurtalıklarımda küçülme olduğundan prpye uygun bir hasta olmadığımı ama kök hücre tedavisine onay verirsem deneyebileceğimizi söyledi. Ben görüştüğümde 25 kişiye uygulanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. 5 kasımda kök hücre işlemi yapıldı. Etkisinin 2 yada 3 ay sonra alınabileceği söylendi. Ama bu süreçte benim sol yumurtalıkta oluşan folikülleri de değerlendirmek için o zamandan beri her ay İstanbuldayım. Son iki aydır sağ yumurtalıkta da folikül görülmeye başladı. Hatta bu ay sağdaki diğerinden daha fazla ilerleme gösterdi. Ama soldakilerde belli bir boyuta gelip büyümenin yavaşlamasının önüne geçemedik bir türlü.. Önümde üç ayım var sonuç alabileceğimiz. Yeni bir yöntem olduğundan kimsede pek neler yaşanacağını öngöremiyor ne yazık ki.. Hepimizin hakkında hayırlısı inşallah..
Ben Bülent Tıraş a geldim hep. Kok hucre ve prp tedavisi ile Yigit hoca ilgilendi.Kök hücre ile pro hangi merkezde hangi doktora yaptırdınız
Bülent Traş ve Yiğit Hoca. Yumurta rezervim yok denecek kadar az.Habgi doktara ve hastaneye gidiyorsunuz teşhisiniz neydı
Normaldehastaneyi arayip alabiliyirsunuz. Ben ablam vasitasi ile aldim. Oda doktor ve bulent beyin ogrencisiydi. Oturdugunuz yer de önemli.Dönüşünüz için teşekkür ederim. Nasıl randevu alabiliriz kendisinden ? Sizin tedaviniz nasıl gidiyor ? Bir gelişme var mı kök hücre çom yeni olduğundaN bu tedaviyi deneyen daha once kimse ile görüşme şansım olmamıştı
Aslinda kisiden kisiye değişiyor. Once prp sonra sonuc alamazlar ise kok hücre yapiyorlar benim Yasim cok ileri oldugu icin ikisini birlikte istedim. Doktorunuz ile konuşun. Amh artmaz dediler kesinlikle arttı. Sonra yeniden dusmeye başladı. Kok hücre ilk aylar etkiliyor. 2. Aydan sonrada prp etkiliyor. Ben suan 4. Toplamami yapacağım. Sonucu bildirim.Dönüşünüz için teşekkür ederim. Nasıl randevu alabiliriz kendisinden ? Sizin tedaviniz nasıl gidiyor ? Bir gelişme var mı kök hücre çom yeni olduğundaN bu tedaviyi deneyen daha once kimse ile görüşme şansım olmamıştı
Üçte kaç embriyo yakaladın.Aslinda kisiden kisiye değişiyor. Once prp sonra sonuc alamazlar ise kok hücre yapiyorlar benim Yasim cok ileri oldugu icin ikisini birlikte istedim. Doktorunuz ile konuşun. Amh artmaz dediler kesinlikle arttı. Sonra yeniden dusmeye başladı. Kok hücre ilk aylar etkiliyor. 2. Aydan sonrada prp etkiliyor.
Aslinda kisiden kisiye değişiyor. Once prp sonra sonuc alamazlar ise kok hücre yapiyorlar benim Yasim cok ileri oldugu icin ikisini birlikte istedim. Doktorunuz ile konuşun. Amh artmaz dediler kesinlikle arttı. Sonra yeniden dusmeye başladı. Kok hücre ilk aylar etkiliyor. 2. Aydan sonrada prp etkiliyor. Ben suan 4. Toplamami yapacağım. Sonucu bildirim.
Üçte kaç embriyo yakaladın.
Peki uygulanan tedavinin fiyatı nedir.prp ve kök hücre için ne kadar ödediniz.Üçte kaç embriyo yakaladın.
aptırıyorsunuz? Bununla ilgili çinde yapılmış bir klinik deney makalesi okumustum deneye katılan kadınların biri normal yollardan diğer birkaçı tüp bebekle hamile kalmış. Sormamın nedeni o kafınların hepsi erken menopoz hastası 30larının başındaki k
keşke son cümlenizi hayatımıza uygulayabilsem.gerçekten çok isterdim.Okuyunca yorum yapmadan duramadım. Aynı yaştayız. Belki benzer bir meslek de. Ben de geç evlendim. Farklı olarak eşimin de çocuğu yok. Ama çocuk nedeniyle tepkiler yine de benzer. Sanırım erkekler birşeylere bizim gibi üzülmüyor. Benim eşimde bu konuda beni eleştiriyor. Empati çok az. Ne zaman bu konuda üzülsem abarttığımı hatta bu yüzden herşey normal olsa bile olmayacağını söyleyip beni suçladığı da oldu. Tüp bebek süreçlerimde zaman zaman ciddi tartışmalar yaşadık ve asla geri adım atmadı. Bu süreçte stresimi yönetemediğinden psikologla görüştüm bir kaç defa. Psikolog eşimin söylediklerini hatta yaptıklarını boş vermemi, umursamamamı, çocuk konusunda umudumu yitirmememi ve devam etmemi söyledi. Ozon, akupuntur, prp denemiş uzun zaman antioksidanlar, çaylar, kürlerle yaşamış biriyim. Hep tek folikülle denedim. 9 opu ve iki iptal tedavi sonucu 1 kez boş folikül, iki kez döllenmeme, 1 sağlıksız yumurta ve sadece iki kere transfer yapılabilen ve 3 yıldır tüm bu olumsuz sonuçların psikolojik yükü ile mücadele etmeye çalışan biriyim. Bu süreçte çok yakınım olan üç kişiyi kaybettim. Annemin ciddi bir rahatsızlığı ortaya çıktı. Ve ne hikmetse hepsi tedavimlerime denk geldi. Daha bugün eşim bir daha denemek istemediğini söyledi. Eminim buraya yazan yazmayan herkesin belki daha fazla belki biraz daha az ama benzer acı ve mücadeleleri olmuştur. Ama şunu biliyorum. Gerçekten biri bu yaşadığımız dünyaya bizim aracılığımızla gelecekse biz mücadele etsek de etmesek de gelecek. Eğer gelmeyecekse ne yaparsak yapalım gelmeyecek. Bir noktadan sonra bu gerçeği kabul edip yaşamın herhangi bir saniyesini üzülerek değilde hayata şükrederek geçirmeyi tercih etmek gerekiyor. Kendimi üzmemek için söz verdim. Sahip olamadıklarımızdansa sahip olduğumuz güzel şeylere odaklanmalıyız bence ne dersin?
Merhaba benim yaşım 47 .Bende Bülent traşta 2 kez prp yaptırdım.2.prp den sonra yumurta sayım arttı .Şu anda 3 tane 3.gün dondurulmuş 4 hücreli embriyom var.Ve son toplamada 2 tane embriyo 4.gün taze transfer yapıldı ama tutmadı 10.gün kanamayla sonlandı.Bugün kontrole gittim Yiğit hoca kök hücre önerdi ama tabi ki fiyat çok yüksek sonuç alınırmı alınmazmı o da belli drğilBülent Traş ve Yiğit Hoca. Yumurta rezervim yok denecek kadar az.
Merhaba, İki aydır yumurta çıkmadı ve adet olamıyorum. Hoca ilaç verdi. Havuzda embriyo sayım çok az ve kaliteleri iyi değil. Bana isterseniz transfer yapalım dediler ama bir taraftan korkuyorum tutmazsa ne yaparım diye. Adet olunca yumurta olmazsa hoca ile görüşüp diğer seçenekleri konuşacağım. Ama ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Kök hücre konusunda aynı sizinle düşüncedeyim. Yine de insan küçükte olsa bir umut hep devam etmek istiyor işte. Kök hücre olan arkadaşlar biraz daha yazsa daha çok fikrimiz olurdu.Merhaba benim yaşım 47 .Bende Bülent traşta 2 kez prp yaptırdım.2.prp den sonra yumurta sayım arttı .Şu anda 3 tane 3.gün dondurulmuş 4 hücreli embriyom var.Ve son toplamada 2 tane embriyo 4.gün taze transfer yapıldı ama tutmadı 10.gün kanamayla sonlandı.Bugün kontrole gittim Yiğit hoca kök hücre önerdi ama tabi ki fiyat çok yüksek sonuç alınırmı alınmazmı o da belli drğilNe yapıcağımı bilmiyorum çok yoruldum bırakasım var.Sizin nasıl gidiyor tedaviniz
Yaşınız kaç acabaMerhaba, İki aydır yumurta çıkmadı ve adet olamıyorum. Hoca ilaç verdi. Havuzda embriyo sayım çok az ve kaliteleri iyi değil. Bana isterseniz transfer yapalım dediler ama bir taraftan korkuyorum tutmazsa ne yaparım diye. Adet olunca yumurta olmazsa hoca ile görüşüp diğer seçenekleri konuşacağım. Ama ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Kök hücre konusunda aynı sizinle düşüncedeyim. Yine de insan küçükte olsa bir umut hep devam etmek istiyor işte. Kök hücre olan arkadaşlar biraz daha yazsa daha çok fikrimiz olurdu.
43Yaşınız kaç acaba
Yaşınız benden genç .Ben düşünüyorum bütün bunlar çılgınlık gibi iğnelerden delik deşik oldum hala kollarım kan sulandırıcının yaptığı bezelerle dolu çok fazla ağrıyor.Eğer pozitif olsaydı transferim iğneleri en az 3 ay daha kullanıcaktım .Bilmiyorum çok karmakarışık durumdayım .Bana tüp bebeğe başlamadan önce kendi jinekoloğum hiç uğraşma çok hırpalanırsın demişti direk Kıbrısa git yumurta donasyonu yap dedi.Ama ben girdim bu yola ve dediği gibi insan gerçekten çok hırpalanıyor yoruluyor acı çekiyor .Ve çok fazla masraf
Maalesef ki öyle. Hem mali, hem psikolojik olarak yıpratıcı. Evlendikten sonra tanıştığım bir arkadaş var 53 yaşında. 45'ünde evlenmiş ve 49-50 yaşına kadar 7 kere transfer yapılmış. Yumurta sayı, kalite sorunu yok. Bir kaçı üç, çoğunluğu beşinci gün embriyoları hepsi. Çifter çifter koymuşlar. Ama tutmamış. Rahim o özelliğini kaybetmiş demişler. Kıbrıs'ta taşıyıcı anne kullanın demişler. Girmedim o olaya diyor. Eşinin çocuğu var o yüzden bir baskı hissetmemiştir ama kendi hala istiyor biliyorum. Hayat bu belli olmaz. Biraz dinlenmek ve kendini dinlememek en iyisi. Hep tren kaçtı, kaçıyor hissi ile hiçbir şey olmuyor üzülmekten başka.Yaşınız benden genç .Ben düşünüyorum bütün bunlar çılgınlık gibi iğnelerden delik deşik oldum hala kollarım kan sulandırıcının yaptığı bezelerle dolu çok fazla ağrıyor.Eğer pozitif olsaydı transferim iğneleri en az 3 ay daha kullanıcaktım .Bilmiyorum çok karmakarışık durumdayım .Bana tüp bebeğe başlamadan önce kendi jinekoloğum hiç uğraşma çok hırpalanırsın demişti direk Kıbrısa git yumurta donasyonu yap dedi.Ama ben girdim bu yola ve dediği gibi insan gerçekten çok hırpalanıyor yoruluyor acı çekiyor .Ve çok fazla masraf
Herşeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum artıkMaalesef ki öyle. Hem mali, hem psikolojik olarak yıpratıcı. Evlendikten sonra tanıştığım bir arkadaş var 53 yaşında. 45'ünde evlenmiş ve 49-50 yaşına kadar 7 kere transfer yapılmış. Yumurta sayı, kalite sorunu yok. Bir kaçı üç, çoğunluğu beşinci gün embriyoları hepsi. Çifter çifter koymuşlar. Ama tutmamış. Rahim o özelliğini kaybetmiş demişler. Kıbrıs'ta taşıyıcı anne kullanın demişler. Girmedim o olaya diyor. Eşinin çocuğu var o yüzden bir baskı hissetmemiştir ama kendi hala istiyor biliyorum. Hayat bu belli olmaz. Biraz dinlenmek ve kendini dinlememek en iyisi. Hep tren kaçtı, kaçıyor hissi ile hiçbir şey olmuyor üzülmekten başka.
Herşeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum artık85000 tl para harcamışım sonuç kök hücre öneriliyor .Güç kalmadı hem maddi hem ruhen hem beden olarak.Allah hepimizin yardımcısı olsun