Benim yaptığım araştırmalara göre kök hücre tedavisi ilk menopoza yeni girmiş kadınlara yapılmış (1 yıl olmuş) (yaşlarını tam hatırlamıyorum) ve yumurtlamış hata çocukları olmuş. Şuan çocuklar 20 yaşından fazladır. Kök hücre yapıldıktan sonra hemen etkiliyor. AMH da yükseltiyor benim de yükseldi. ilk denemeye kadar haftada 2 kez test yaptırmamı istemişlerdi. Kök hücre yumurtlamayı arttırıyor anladığım kadarı ile.
Prp nin etkisi ise 2 ay sonra falan başlıyormuş. yumurta kalitesini arttırıyor embriyo oluşumunu ve tutunmayı artırıyor anladığım kadarı ile. Eğer 3 -4 sene önce prp olsaydı tedaviye gittiğim yerde ilk denemeden sonra yaptırırdım açıkçası. Belki maliyetti fazla ama deneme sayısını azaltırdı diye düşünüyorum.
Daha öncede bahsettiğim gibi ben geç evlendim ve hemen sonrasında da sağlık sorunları çıktı. Aslında oluruna bırakmadan hemen şartları zorlayıp çocuk yapma işlemlerine başlamak gerekliydi. Sonra hem maliyetli hem de psikolojik olarak çok sıkıntılı oluyor.
Benim yaşım ileri olduğu için ben prp ile birlikte kök hücre yi birlikte yaptırdım.
Çok detay bilmiyorum açıkçası ve bu işin kuralı da yok. Ben ilk
tüp bebek denemelerine başladığımda 6 tane embriyodan 4 tanesi hızlı dediler ve 2 tanesini koydular 2 ay sonra kürtaj oldum. Sonra biriktirme yaptık. her denemede yaşım ileri olmasına rağmen 4-5 embriyo dondurdular. 17 tane embriyodan 1 bile sonuca ulaşmadı. kuzenim ise aylarca gitti tam umudunu yitirdiğinde 1 tane yumurta gördüler ve sonuç olumlu 3 yaşında bir çocuğu var.
Aklımda kalsın istemedim sınırlarımı zorlayıp deniyorum. Hiç bir şeyin garantisi yok ve bir önceki dönem gibi stres yapmamaya çalışıyorum. şuan daha çok istiyorum çocuk sahibi olmayı ve korkmuyorum. Park da bahçede torunun mu diyebilirler