Kök hücre yöntemi ile hamilelik

Merhabalar, 42 yaşındayım. AMH seviyem 0.14. 39 yaşında evlendim. Evlenmeden önce menopoz belirtilerim zaten vardı. Hemen Bülent Tıraş'a gittim ve PRP yaptırdım. Bir yumurtalığımda hiç folükül görülmüyordu, diğerinde sadece 1 tane oluyordu ve o da büyümüyordu. PRP sonrası folükül sayım her iki yumurtalıktada arttı. Düzenli ve ilaçsız regl görmeye başladım. İlk denememi Maslak Acıbadem'de yaptım, ancak döllenme olmadı. Oradaki uzun bekleme sürelerini bahane ederek, birçok ayrı doktora gittim. Ancak onlarında %90'ında döllenme olmadı. Olanda 2. güne gidemedi. Araya pandemi girdi. İyice ümidim kırıldı. Bir buçuk sene sonra adetlerim düzensizleşti. Hiç folükül görülmedi. Başta asla dediğim yumurta donasyonunu bile düşünmeye başladım. Bu arada yine Acıbadem gibi birçok şubesi olan çok ünlü bir merkezde, benim yaşım ve AMH seviyemdeki hastaları hamile bırakmakla övünen bir doktora gittim. Görüşmenin sonunda güçlü olmasam kendime kötülük bile edebilirdim. Ben hiçbir yerde bu kadar küçük ve değersiz hissettirilmedim. Kendisi hala benim gibi hastaları show amaçlı instagram'ında gösteriyor ve ben hayretler içinde kalıyorum. O görüşmeden sonraki halimi gören eşim, son bir kez daha Bülent Hoca'ya gidip kök hücre yaptırmak istedi. Mayıs ayında kök hücre yaptırdık. PRP gibi gözle görülür bir etki olmadı ancak toplanan folüküllerim döllendi ve 3. günde donduruldu. AMH'ım 0.01'den 0.14'e yükseldi. FSH'ım oldukça düştü. Evet embriyo sayım sadece 2 ama bu benim için bir mucizeydi. Merkezde yaşı benden oldukça büyük kadınlarla sohbet etme imkanım oldu. Hepsinin benden çok embriyosu vardı. Hatta benim sayımı küçümseyenler bile oldu :) Ben artık manevi olarak daha fazla yumurta toplama yapmak ve zaman kaybetmek istemediğimi belirttiğimden Kasım ayında transfere gidiyorum. Şansım en fazla %35 ama benim şansım daha önce %0 idi. Şu 3 senelik tecrübemden nacizane edindiğim fikrim, doktor kadar embriyologların da önemli olduğu, laboratuvarı olmayan bir doktora asla gidilmemesi gerektiği ( eğer gençseniz ve folükül sayınız fazla ise bu pek önemli değil, bizim gibi zorlu vakalar için söylüyorum) çünkü dış merkezden gelen hastalara o kadar dikkat etmediklerini birinci ağızdan duydum. Ben Maslak Acıbadem'de her doktora muayene oldum. Bülent Hoca ve Yiğit Hoca dahil olmak üzere hepsi son derece kibar ve yapıcıydı. Ben onlara hakkımı helal ettim. Şu geçen 3 yılda onlara devam etseydim belki de bebeğim kucağımdaydı şimdi. Bu embriyolarım hamilelikle sonuçlanmazsa yumurta donasyonu yapacağım. Çok düşündüm ve eşimin buna değer olduğuna karar verdim ama bu konumuz değil. Yukarıda başka bir doktor önerisi yapılmış, eminim iyi bir doktordur, ve genç hastalarda başarılıdır ama zorlu vakalar için Maslak Acıbadem dışında bir önerim olamaz. Benim gibi her duyduğunuz doktora değilde, bizim gibi zorlu vakalardaki başarı oranına - ki bu elbette az olacak- ve oradaki doktorların size yaklaşımına bağlı olarak merkez seçmenizi öneririm. Duam eğer hayırlı ana baba olacaksak, hayırlı evlatlar yetiştireceksek yüce Allah'ın bunu bizlere nasip etmesidir. Her şey gönlümüzce olsun.

Merhabalar, 42 yaşındayım. AMH seviyem 0.14. 39 yaşında evlendim. Evlenmeden önce menopoz belirtilerim zaten vardı. Hemen Bülent Tıraş'a gittim ve PRP yaptırdım. Bir yumurtalığımda hiç folükül görülmüyordu, diğerinde sadece 1 tane oluyordu ve o da büyümüyordu. PRP sonrası folükül sayım her iki yumurtalıktada arttı. Düzenli ve ilaçsız regl görmeye başladım. İlk denememi Maslak Acıbadem'de yaptım, ancak döllenme olmadı. Oradaki uzun bekleme sürelerini bahane ederek, birçok ayrı doktora gittim. Ancak onlarında %90'ında döllenme olmadı. Olanda 2. güne gidemedi. Araya pandemi girdi. İyice ümidim kırıldı. Bir buçuk sene sonra adetlerim düzensizleşti. Hiç folükül görülmedi. Başta asla dediğim yumurta donasyonunu bile düşünmeye başladım. Bu arada yine Acıbadem gibi birçok şubesi olan çok ünlü bir merkezde, benim yaşım ve AMH seviyemdeki hastaları hamile bırakmakla övünen bir doktora gittim. Görüşmenin sonunda güçlü olmasam kendime kötülük bile edebilirdim. Ben hiçbir yerde bu kadar küçük ve değersiz hissettirilmedim. Kendisi hala benim gibi hastaları show amaçlı instagram'ında gösteriyor ve ben hayretler içinde kalıyorum. O görüşmeden sonraki halimi gören eşim, son bir kez daha Bülent Hoca'ya gidip kök hücre yaptırmak istedi. Mayıs ayında kök hücre yaptırdık. PRP gibi gözle görülür bir etki olmadı ancak toplanan folüküllerim döllendi ve 3. günde donduruldu. AMH'ım 0.01'den 0.14'e yükseldi. FSH'ım oldukça düştü. Evet embriyo sayım sadece 2 ama bu benim için bir mucizeydi. Merkezde yaşı benden oldukça büyük kadınlarla sohbet etme imkanım oldu. Hepsinin benden çok embriyosu vardı. Hatta benim sayımı küçümseyenler bile oldu :) Ben artık manevi olarak daha fazla yumurta toplama yapmak ve zaman kaybetmek istemediğimi belirttiğimden Kasım ayında transfere gidiyorum. Şansım en fazla %35 ama benim şansım daha önce %0 idi. Şu 3 senelik tecrübemden nacizane edindiğim fikrim, doktor kadar embriyologların da önemli olduğu, laboratuvarı olmayan bir doktora asla gidilmemesi gerektiği ( eğer gençseniz ve folükül sayınız fazla ise bu pek önemli değil, bizim gibi zorlu vakalar için söylüyorum) çünkü dış merkezden gelen hastalara o kadar dikkat etmediklerini birinci ağızdan duydum. Ben Maslak Acıbadem'de her doktora muayene oldum. Bülent Hoca ve Yiğit Hoca dahil olmak üzere hepsi son derece kibar ve yapıcıydı. Ben onlara hakkımı helal ettim. Şu geçen 3 yılda onlara devam etseydim belki de bebeğim kucağımdaydı şimdi. Bu embriyolarım hamilelikle sonuçlanmazsa yumurta donasyonu yapacağım. Çok düşündüm ve eşimin buna değer olduğuna karar verdim ama bu konumuz değil. Yukarıda başka bir doktor önerisi yapılmış, eminim iyi bir doktordur, ve genç hastalarda başarılıdır ama zorlu vakalar için Maslak Acıbadem dışında bir önerim olamaz. Benim gibi her duyduğunuz doktora değilde, bizim gibi zorlu vakalardaki başarı oranına - ki bu elbette az olacak- ve oradaki doktorların size yaklaşımına bağlı olarak merkez seçmenizi öneririm. Duam eğer hayırlı ana baba olacaksak, hayırlı evlatlar yetiştireceksek yüce Allah'ın bunu bizlere nasip etmesidir. Her şey gönlümüzce olsun.
O show

Merhabalar, 42 yaşındayım. AMH seviyem 0.14. 39 yaşında evlendim. Evlenmeden önce menopoz belirtilerim zaten vardı. Hemen Bülent Tıraş'a gittim ve PRP yaptırdım. Bir yumurtalığımda hiç folükül görülmüyordu, diğerinde sadece 1 tane oluyordu ve o da büyümüyordu. PRP sonrası folükül sayım her iki yumurtalıktada arttı. Düzenli ve ilaçsız regl görmeye başladım. İlk denememi Maslak Acıbadem'de yaptım, ancak döllenme olmadı. Oradaki uzun bekleme sürelerini bahane ederek, birçok ayrı doktora gittim. Ancak onlarında %90'ında döllenme olmadı. Olanda 2. güne gidemedi. Araya pandemi girdi. İyice ümidim kırıldı. Bir buçuk sene sonra adetlerim düzensizleşti. Hiç folükül görülmedi. Başta asla dediğim yumurta donasyonunu bile düşünmeye başladım. Bu arada yine Acıbadem gibi birçok şubesi olan çok ünlü bir merkezde, benim yaşım ve AMH seviyemdeki hastaları hamile bırakmakla övünen bir doktora gittim. Görüşmenin sonunda güçlü olmasam kendime kötülük bile edebilirdim. Ben hiçbir yerde bu kadar küçük ve değersiz hissettirilmedim. Kendisi hala benim gibi hastaları show amaçlı instagram'ında gösteriyor ve ben hayretler içinde kalıyorum. O görüşmeden sonraki halimi gören eşim, son bir kez daha Bülent Hoca'ya gidip kök hücre yaptırmak istedi. Mayıs ayında kök hücre yaptırdık. PRP gibi gözle görülür bir etki olmadı ancak toplanan folüküllerim döllendi ve 3. günde donduruldu. AMH'ım 0.01'den 0.14'e yükseldi. FSH'ım oldukça düştü. Evet embriyo sayım sadece 2 ama bu benim için bir mucizeydi. Merkezde yaşı benden oldukça büyük kadınlarla sohbet etme imkanım oldu. Hepsinin benden çok embriyosu vardı. Hatta benim sayımı küçümseyenler bile oldu :) Ben artık manevi olarak daha fazla yumurta toplama yapmak ve zaman kaybetmek istemediğimi belirttiğimden Kasım ayında transfere gidiyorum. Şansım en fazla %35 ama benim şansım daha önce %0 idi. Şu 3 senelik tecrübemden nacizane edindiğim fikrim, doktor kadar embriyologların da önemli olduğu, laboratuvarı olmayan bir doktora asla gidilmemesi gerektiği ( eğer gençseniz ve folükül sayınız fazla ise bu pek önemli değil, bizim gibi zorlu vakalar için söylüyorum) çünkü dış merkezden gelen hastalara o kadar dikkat etmediklerini birinci ağızdan duydum. Ben Maslak Acıbadem'de her doktora muayene oldum. Bülent Hoca ve Yiğit Hoca dahil olmak üzere hepsi son derece kibar ve yapıcıydı. Ben onlara hakkımı helal ettim. Şu geçen 3 yılda onlara devam etseydim belki de bebeğim kucağımdaydı şimdi. Bu embriyolarım hamilelikle sonuçlanmazsa yumurta donasyonu yapacağım. Çok düşündüm ve eşimin buna değer olduğuna karar verdim ama bu konumuz değil. Yukarıda başka bir doktor önerisi yapılmış, eminim iyi bir doktordur, ve genç hastalarda başarılıdır ama zorlu vakalar için Maslak Acıbadem dışında bir önerim olamaz. Benim gibi her duyduğunuz doktora değilde, bizim gibi zorlu vakalardaki başarı oranına - ki bu elbette az olacak- ve oradaki doktorların size yaklaşımına bağlı olarak merkez seçmenizi öneririm. Duam eğer hayırlı ana baba olacaksak, hayırlı evlatlar yetiştireceksek yüce Allah'ın bunu bizlere nasip etmesidir. Her şey gönlümüzce olsu

HaKkınizda hayırlı olsun,sakıncası yoksa
Övünen doktorun ismini öğrenebilir miyim?

Ben de Aynur Hanım’a başlıyorum ön görüşme yaptık bana çok olumlu ve bilgili geldi. Ona çok güveniyorum. Arkadaşıö ikiz bebek sahibi oldu . Benim problemim kök hücre değil ama gidip bir ön görüşme yapıp tanışın derim. Instagramı var oradan da bakabilirsiniz sizin durumunuzda bir hastasını paylaşmıştı sanki . Umarım her şey istediğiniz gibi olur görünce yazmak istedim ben de siteye yeni üye oldum

ben Aynur hanımda sadece yumurta toplama yaptırdım.
ama onun dışında transfer yada ameliyat için Aynur hanımı düşünmedim hiç, o güveni veremedi hiç. hep nasıl bölüm başkanı diye düşünürüm hatta :/
doktor olarak tavsiye ettiğim bir isim değil. ama hastane olarak beni zorlamadı hiç,

Bülent Tıraşı da denedim, hatta önce prp yaptırdım, sonra 2 sefer toplama tedavisi yaptırdım. onun verdiği ağır ilaç dozlarıyla hatta hiç yumurtam gelişmemişti. Acıbademe 25.000tl ödeyip eli boş çıkmıştım.
sonrasında Medikal Park Göztepede iyi fiyatlar aldığım için birkaç sefer daha yumurta dondurdum.
zaten herhangi bir tedavide 1 yada 2 yumurtam oluşuyordu, önemli olan toplanmasıydı.

Arkadaşlar merhaba
Mesut hocayı bir ay önce tv programında gördüm ve aradım görüşme sonrasında muayeneye gittim ve yaklaşık bir hafta önce kök hücre tedavisi yaptırdım. Doğuştan yumurtalıklarım çalışmıyor ve tek tedavimin kök hücre olduğunu söylemişti daha önce gittiğim bir doktor. İlaçla adet oluyorum normalde ilacı bıraktığımda olamıyorum tedavi başlangıcında ilacı bıraktım iki hafta sonrasında adet olmam gerekiyor ben de heyecanla bekliyorum sonuçları
İnstagram sayfasına muhakkak bakın orada tedaviyi ayrıntılı şekilde paylaşıyor
Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻

Arkadaşlar merhaba
Mesut hocayı bir ay önce tv programında gördüm ve aradım görüşme sonrasında muayeneye gittim ve yaklaşık bir hafta önce kök hücre tedavisi yaptırdım. Doğuştan yumurtalıklarım çalışmıyor ve tek tedavimin kök hücre olduğunu söylemişti daha önce gittiğim bir doktor. İlaçla adet oluyorum normalde ilacı bıraktığımda olamıyorum tedavi başlangıcında ilacı bıraktım iki hafta sonrasında adet olmam gerekiyor ben de heyecanla bekliyorum sonuçları
Merhaba tedavi hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Merhaba tedavi hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Merhaba
Tedavi aslında kolay bir tedavi doktorla görüşüp randevu verdi. Aç gittim hastanede kan alıp bir takım testler yaptılar daha sonra operasyon için hazırladılar beni ameliyathane ortamında oldu tam baygın olarak girdim operasyona doktor ayrıntılı bilgiyi veriyor zaten. Karın bölgesinden yağ alıp yumurtalıklara enjekte ediliyor hocanın videoları var YouTube’da İnstagram da oradan ayrıntılı dinleyin derim
Çok acılı sancılı bir süreç değil bir haftada toparlandım ben şimdi sonucu bekliyorum Cumartesi günü 3 hafta olucak kontrole gideceğim ne durumda şuan ben de bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Cok etkile

Arkadaşlar merhaba
Mrb, ins gönlünüzce olur hersey, bende düsünüyorum maliyeti nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim

Ben bugün yaptırdım. Acıbadem maslak hastanesinde. Kalça kemiğimden ilik alıp bir işlemden geçirerek kök hücreleri yumurtaliklarima enjekte ettiler. Başladı çoktan yani benden öncede 100 e yakin kisi yaptirmistir. Aralik ayinda seri bi sekilde yapmaya başlamışlar.

Benim yaptığım araştırmalara göre kök hücre tedavisi ilk menopoza yeni girmiş kadınlara yapılmış (1 yıl olmuş) (yaşlarını tam hatırlamıyorum) ve yumurtlamış hata çocukları olmuş. Şuan çocuklar 20 yaşından fazladır. Kök hücre yapıldıktan sonra hemen etkiliyor. AMH da yükseltiyor benim de yükseldi. ilk denemeye kadar haftada 2 kez test yaptırmamı istemişlerdi. Kök hücre yumurtlamayı arttırıyor anladığım kadarı ile. Prp nin etkisi ise 2 ay sonra falan başlıyormuş. yumurta kalitesini arttırıyor embriyo oluşumunu ve tutunmayı artırıyor anladığım kadarı ile. Eğer 3 -4 sene önce prp olsaydı tedaviye gittiğim yerde ilk denemeden sonra yaptırırdım açıkçası. Belki maliyetti fazla ama deneme sayısını azaltırdı diye düşünüyorum.

Daha öncede bahsettiğim gibi ben geç evlendim ve hemen sonrasında da sağlık sorunları çıktı. Aslında oluruna bırakmadan hemen şartları zorlayıp çocuk yapma işlemlerine başlamak gerekliydi. Sonra hem maliyetli hem de psikolojik olarak çok sıkıntılı oluyor.
Benim yaşım ileri olduğu için ben prp ile birlikte kök hücre yi birlikte yaptırdım.
Çok detay bilmiyorum açıkçası ve bu işin kuralı da yok. Ben ilk tüp bebek denemelerine başladığımda 6 tane embriyodan 4 tanesi hızlı dediler ve 2 tanesini koydular 2 ay sonra kürtaj oldum. Sonra biriktirme yaptık. her denemede yaşım ileri olmasına rağmen 4-5 embriyo dondurdular. 17 tane embriyodan 1 bile sonuca ulaşmadı. kuzenim ise aylarca gitti tam umudunu yitirdiğinde 1 tane yumurta gördüler ve sonuç olumlu 3 yaşında bir çocuğu var.
Aklımda kalsın istemedim sınırlarımı zorlayıp deniyorum. Hiç bir şeyin garantisi yok ve bir önceki dönem gibi stres yapmamaya çalışıyorum. şuan daha çok istiyorum çocuk sahibi olmayı ve korkmuyorum. Park da bahçede torunun mu diyebilirler :KK66:
Ins gönlünüze göre olur tedaviniz , sizinle öyle ortak nokta varki...gec evlilik ,çıkan saglik sorunları, negatif denemeler. eşime sevgimden güç aliyorum hep.ikimizin cocugu olsun istiyorum, kök hücre nakli ile tedavinin nasil gidiyor, bende düsünüyorum

Mrb, ins.gönlünüze göre olur tedaviniz, kökhücre tedavisi yaptırmak istiyorum 45 yas benimde.sizin dr.kimdi, maliyeti ne oldu acaba

Mrb, ins.gönlünüze göre olur tedaviniz, kökhücre tedavisi yaptırmak istiyorum 45 yas benimde.sizin dr.kimdi, maliyeti ne oldu acaba
Teşekkür ederim 🙏 Prof Dr Haşmet Mesut Özsoy a yaptırdım 60 bine yakın henüz tedavim bitmedi net bir şey söyleyemiyorum o yüzden.

Merhaba 2019 Temmuz ayında bu yola başladım, hiç pes etmedim ama artık gücüm kalmadı yaptığım tedavileri kısaca yazdım son çare bülent tıraşla görüstüğüm de kök hücre tedavisi denildi. açıkçası artık umidim kalmadı, maddı ve manevi cok yıprandım. Ama yaptıracağım belki bana yarar aklımda kalmasını istemiyorum. 1-2 gün içinde karar verip hastaneye haber vereceğim. Deneyimlerimi sizinle paylaşırım.
yaşım 34

1.TEDAVİ TEMMUZ 2019

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi – Prof.Dr. Bülent BAYSAL

3 yumurta toplandı / 1 tanesi 3. Güne geldi / Donduruldu / Ağustos ayı transfer tutmadı

2. TEDAVİ EKİM 2019

Acıbadem International Hastanesi- Prof.Dr. Murat ARSLAN

1.Toplama 2 yumurta toplandı /1. Tanesi 5.güne geldi donduruldu.

2. Toplama 4 yumurta toplandı / 2 tanesi 5. Güne geldi donduruldu.

3. Toplama 8 adet yumurta toplandı / 3 tanesi 5. Güne geldi donduruldu.

transferden bir gün önce dondurulanın hepsi çözüldü 2 tanesi yaşadı orta kalite transfer edildi tutmadı.

3. TEDAVİ HAZİRAN 2020

İstanbul Tüp Bebek Merkezi- Dr. Aret KAMAR

1.Toplama 2 yumurta toplandı / 1 tanesi 3. Güne geldi donduruldu

2. Toplama 2 yumurta toplandı / 1 tanesi 3. Güne geldi donduruldu.

orta kalite transfer edildi tutmadı.

4 /5. TEDAVİ EKİM 2020

Fulya Acıbadem Hastanesi- Prof.Dr. Ercan BAŞTU

1.Toplama 2 yumurta toplandı / 2 tanesi 3. Güne geldi donduruldu.

PRP yapıldı.

2. toplama 4 yumurta toplandı / 2 tanesi 3. Güne geldi donduruldu.

4. transfer orta kalite tutmadı.

5. transfer öncesi bağışıklık serumu ve transfer tutmadı

6. TEDAVİ MAYIS 2021

UMUT BAHÇECİ- PROF.DR. CEM ÇELİK

1.Toplama - 1 embriyo alındı 5. Güne gelmedi transfer iptal.

7. TEDAVİ TEMMUZ 2021

Acıbadem International Hastanesi- Prof.Dr. Murat ARSLAN

3 yumurta toplandı 2 tanesi döllenme sürecine girdi 5.Güne gelmedi transfer iptal.

Her tüp bebek tedavimde ülseratif kolit hastalığım aktifleşti hormon iğnelerin yan etkisiyle günde 8-12 kez tuvalette çıktım. Tedavi sonrası ağır kolit atağı geçirdim. Çünkü bebek sahibi olmaktan başka birşey düşünmedim. Şimdi en azından bıraktığım ilaçlara tekrar başladım. Günde 8 adet salofalk / 1 bucuk tablet imuran içiyorum.

X