Merhabalar, 42 yaşındayım. AMH seviyem 0.14. 39 yaşında evlendim. Evlenmeden önce menopoz belirtilerim zaten vardı. Hemen Bülent Tıraş'a gittim ve PRP yaptırdım. Bir yumurtalığımda hiç folükül görülmüyordu, diğerinde sadece 1 tane oluyordu ve o da büyümüyordu. PRP sonrası folükül sayım her iki yumurtalıktada arttı. Düzenli ve ilaçsız regl görmeye başladım. İlk denememi Maslak Acıbadem'de yaptım, ancak döllenme olmadı. Oradaki uzun bekleme sürelerini bahane ederek, birçok ayrı doktora gittim. Ancak onlarında %90'ında döllenme olmadı. Olanda 2. güne gidemedi. Araya pandemi girdi. İyice ümidim kırıldı. Bir buçuk sene sonra adetlerim düzensizleşti. Hiç folükül görülmedi. Başta asla dediğim yumurta donasyonunu bile düşünmeye başladım. Bu arada yine Acıbadem gibi birçok şubesi olan çok ünlü bir merkezde, benim yaşım ve AMH seviyemdeki hastaları hamile bırakmakla övünen bir doktora gittim. Görüşmenin sonunda güçlü olmasam kendime kötülük bile edebilirdim. Ben hiçbir yerde bu kadar küçük ve değersiz hissettirilmedim. Kendisi hala benim gibi hastaları show amaçlı instagram'ında gösteriyor ve ben hayretler içinde kalıyorum. O görüşmeden sonraki halimi gören eşim, son bir kez daha Bülent Hoca'ya gidip kök hücre yaptırmak istedi. Mayıs ayında kök hücre yaptırdık. PRP gibi gözle görülür bir etki olmadı ancak toplanan folüküllerim döllendi ve 3. günde donduruldu. AMH'ım 0.01'den 0.14'e yükseldi. FSH'ım oldukça düştü. Evet embriyo sayım sadece 2 ama bu benim için bir mucizeydi. Merkezde yaşı benden oldukça büyük kadınlarla sohbet etme imkanım oldu. Hepsinin benden çok embriyosu vardı. Hatta benim sayımı küçümseyenler bile oldu :) Ben artık manevi olarak daha fazla yumurta toplama yapmak ve zaman kaybetmek istemediğimi belirttiğimden Kasım ayında transfere gidiyorum. Şansım en fazla %35 ama benim şansım daha önce %0 idi. Şu 3 senelik tecrübemden nacizane edindiğim fikrim, doktor kadar embriyologların da önemli olduğu, laboratuvarı olmayan bir doktora asla gidilmemesi gerektiği ( eğer gençseniz ve folükül sayınız fazla ise bu pek önemli değil, bizim gibi zorlu vakalar için söylüyorum) çünkü dış merkezden gelen hastalara o kadar dikkat etmediklerini birinci ağızdan duydum. Ben Maslak Acıbadem'de her doktora muayene oldum. Bülent Hoca ve Yiğit Hoca dahil olmak üzere hepsi son derece kibar ve yapıcıydı. Ben onlara hakkımı helal ettim. Şu geçen 3 yılda onlara devam etseydim belki de bebeğim kucağımdaydı şimdi. Bu embriyolarım hamilelikle sonuçlanmazsa yumurta donasyonu yapacağım. Çok düşündüm ve eşimin buna değer olduğuna karar verdim ama bu konumuz değil. Yukarıda başka bir doktor önerisi yapılmış, eminim iyi bir doktordur, ve genç hastalarda başarılıdır ama zorlu vakalar için Maslak Acıbadem dışında bir önerim olamaz. Benim gibi her duyduğunuz doktora değilde, bizim gibi zorlu vakalardaki başarı oranına - ki bu elbette az olacak- ve oradaki doktorların size yaklaşımına bağlı olarak merkez seçmenizi öneririm. Duam eğer hayırlı ana baba olacaksak, hayırlı evlatlar yetiştireceksek yüce Allah'ın bunu bizlere nasip etmesidir. Her şey gönlümüzce olsun.