• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın yaptıkları!!! Moralim çok bozuk kızlar, lütfen yardım edin :(

Benim bir tanıdıgım da liseye giderken bile baş parmagını emerek uyuyordu.
Şimdi evlendi, hatta anne oldu,
hala baş parmagını emerek uyuyor ve o emdiği parmak epey incelmiş durumda..

Doktora da gitti ama çare bulamadı malesef.
Bahsettiğim kişi kadın ve şu an 30 yaşında...

Bu durumla çok benziyor bence.

konuya çok farklı bakıyorum ama eşinizin diş ve çene yapısının bozulmuş olması gerekiyor bu durumda ...;

bana da nedense konu fake gibi geliyor .

Son düzenleme:
desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederim, buradan tanımadığım insanlara yazmakta bile rahatladım anlatamam, sizler de bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, çok teşekkür ederim tekrardan. dediğiniz gibi sanıyorum en iyisi öncelikle kendimin psikoloğa gitmesi. bunun için biraz hazırlanmam lazım manevi olarak, gidipte anltamamaktan korkuyorum. yine de deneyecğeim.

freuda göre çocuğun memeden erken kesilmesi ya da aksine uzun emzirilmesi oral dönemde kalmasına sebek olurmuş....bir çeşit cinsel hazmış........hatta tırnak yiyenlerde bu gruba dahilmiş

Benim bir tanıdıgım da liseye giderken bile baş parmagını emerek uyuyordu.
Şimdi evlendi, hatta anne oldu,
hala baş parmagını emerek uyuyor ve o emdiği parmak epey incelmiş durumda..

Doktora da gitti ama çare bulamadı malesef.
Bahsettiğim kişi kadın ve şu an 30 yaşında...

Bu durumla çok benziyor bence.

gerçekten mi? demek ki aynı konu olmasa bile benzer konuyu yaşayanlar varmış. Allah ona da yardım etsin inşallah.

konuya çok farklı bakıyorum ama eşinizin diş ve damak yapısının bozulmuş olması gerekiyor bu durumda ...;

bana da nedense konu fake gibi geliyor .

Arkadaşım, eşimin diş ve damak yapısının düzgün olduğunu nereden biliyorsun?
benimle bu konuyu öncesinde paylaşmamış bir adamın çocukluğundan bu yana biberon takıntısını yaşayıp yaşamadığını nereden bilebilirim? ne zaman konuyu açsam hiddetleniyor diye yazdım. içimi rahatlatmak için ve yardım almak için yazdım, niketim benzer şeyleri yaşayanlar da varmış, iyi ki de yazmışım. Bu insanların yaşadıkları da mı fake? Lütfen destek olmak istemiyorsanız, köstek olmayın.

Mutlaka ailesi biliyordur. Annesine sorun. Ne zamandir boyleymis bir ogrenin. Ona gore hareket edersiniz.

Konuşmayı ben de istiyorum ama eşim kızar diye korkuyorum. konuyu nasıl açacağımı da bilemiyorum açıkçası. hadi kızma olayını göze alabilirim ama nasıl diyebilirim ki böyle bir meseleyi? söz konusu olan bir de erkek olunca, acaba annesi konduramayabilir mi ya da normal karşılar mı bu durumu kararsız kaldım tabii. ama yine de denemeliyim, doğrusunuz.

benimde annem şuan 56 yaşında dilini emerek uyur ve bunu tuhaf birşey olarak görmüyo çok zevkli olduğunu öyle bir rahatlama olduğunu düşünüyo, bence eşinizde bu yüzden hiddetleniyo nasıl ki sigara içen bir insan bırakmak istemiyosa oda onu bırakmak istemiyo galiba

Konuşmayı ben de istiyorum ama eşim kızar diye korkuyorum. konuyu nasıl açacağımı da bilemiyorum açıkçası. hadi kızma olayını göze alabilirim ama nasıl diyebilirim ki böyle bir meseleyi? söz konusu olan bir de erkek olunca, acaba annesi konduramayabilir mi ya da normal karşılar mı bu durumu kararsız kaldım tabii. ama yine de denemeliyim, doğrusunuz.

Mutlaka haberleri vardir diyorum ben. Babasina degil de annesine sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
arkadaşım kocan gitmeyi reddediyosa sen git durumu anlat nasıl dawranman gerektiğini we doktora nasıl ikna edeceğin konuşunda yardımı olur.... değişik bi durum !!!!!!

Eşiniz oral dönemde takılı kalmış.

Lütfen bir psikolog veya psikiyatriste gitmesi için ikna edin...

Kişiliği nasıl?
Sinirli, dengesiz bir yapıya mı sahip?

ben de böyle düşünüyorum.
bir çeşit oral dönem fiksasyonu yaşıyor olmalı eşiniz
madem yardım almaktan kaçıyor siz bir şeyler yapmaya çalışın ilk etapta belki zamanla ikna olur yardım almaya...
annesi ile özellikle eşinizin 2 yaşına kadar olan sürecini konuşabilirsiniz konudan bahsetmeden...
ne kadar süre anne sütü ile beslenmiş, o süreçte diğer kardeşlerden dolayı ilgisizliğe maruz kalmış mı gibi soruların cevaplarını öğrenerek başlayabilirsiniz...
eşiniz kilolu mu, sigara içiyor mu, ya da oral yoldan alınan her hangi bir şeye aşırı düşkünlüğü var mı?
internetten de araştırabilirsiniz oral dönem fiksasyonu diye...
ama uzman yardımı şart yine de...

sigara içiyo eşim evet, oral dönem fiksasyonuna göz atıyorum aynı zamanda, mantık kurmaya başladım sayenizde. kayınvalidem ile bu konuyu açmadan eşimin bebeklik dönemini konuşabilirim, bu şekilde kendimi rahat hissederim. çok teşekkür ederim, bu fikir çok iyi oldu. uzun zaman sonra galiba ilk defa huzurlu ve umutlu uyuyabileceğim sayenizde.

size ne zarari var adamin biberonla süt icip uyumasinin ?

empati yapamıyorsanız en azından bu durumun yastığa sarılarak uyumak kadar normal bir durum olmadığına hak vermeniz gerektiğine inanıyorum. sonuçta bahsettiğimiz insan 30 yaşını aşmış bir adam ve her gece biberonla uyuyup kalıyor yatakta. neyse, bu da sizin fikriniz. saygı duyuyorum.

tövbeestafurullah bir yaşıma daha girdim :)) böyle bişeyi ilk defa duyuyorum..belki farklı insanlarda da vardır da bu sitede ilk paylaşıldı sanırım vede gerçek hayatta da hiç duymamıştım böyle bi sorunu..
Allah sabır versin arkadaşım..eşininki psikolojik rahatsızlık belli ki..yoksa koca adamın biberonla sütle yatağa gelmesi normal denemez herhalde :)) düşünsene sen adamı başını omzuna koyup ondan destek almak şevkatini hissetmek için yatağa bekliyosun (ve özel şeyler yaşamak için gece olduğu için) adam elinde süt dolu biberonla yatağa geliyo bebek gibi :)) çok zor çok gülünç bi durum bence kafaya takmakta çok haklısın..bu ciddi bi rahatsızlığın belirtisi olmalı..ömrü bi yerde takılı kalmış belli ki bebekliğinde midir nedir aklı tövbe tövbe..valla ne yap et eşini psikoloğa gitmesi için teşvik et..gitmiyosa da sen çaktırmadan git eşinin durumunu psikoloğa sor ona nasıl yardımcı olabilirim napmam lazım bundan vazgeçirmem için de..
bu arada benim kızda biberonda süt içiyodu sütü bitmiş bi bakayım :) hadi bizimki 1,5 yaşında bebek de senin adama noluyo onu anlamadım be canım :)) Allah kolaylık versin..akıl versin ihsan eylesin..

Oral dönemi ben de duymuştum lakin ilk defa bir yetişkinin o dönemde bu şekilde takılı kalmasına şahit oldum:26:
Psikiyatriste gitmekten başka çözümünüz yok gibi.
Terapi daha sonra olmalı bana göre.

Ayrıca ona sinirlenmeyin, keyfi yaptığı bir şey değil sonuçta.

Son düzenleme:
size ne zarari var adamin biberonla süt icip uyumasinin ?

madem bu kadar normal bir şey, siz de bundan sonra biberonla süt içerek uyuyakalın. böyle normal şeyleri biz neden yaşamıyoruz acaba? demek ki olağanı bu değil, empati yapmalı biraz insan.

empati yapamıyorsanız en azından bu durumun yastığa sarılarak uyumak kadar normal bir durum olmadığına hak vermeniz gerektiğine inanıyorum. sonuçta bahsettiğimiz insan 30 yaşını aşmış bir adam ve her gece biberonla uyuyup kalıyor yatakta. neyse, bu da sizin fikriniz. saygı duyuyorum.

ben size bir soru sordum tutturmussunuz empati diye size ne zarari var dedim ?
bir huy demekki aliskanlik sigara gibi dusunun,
bence siz biraz empati kurunda kendinizi bi esinizin yerine koyun,
konuya oyle bir baslik koymussunuzki sanki adam ne yapmis,
durum normal olmayabilir ama abartiginiz kadar anormalde degil bence,
cocukluktan gelmis bir aliskanlik belliki,
bosanacagim filan diye tehdit edeceginize ikna edip yardimci olmaya calisin..

Back