- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 40
Evet yanımda içiyor, ve terapiyi başka bir ilde alıyor. Biliyorum doktorunu falan bazen ben de yanında yolculuk için gidiyorum. Hatta bir seansta doktor beni aldı bir kaç dakikaNe kadar zaman mesela? İlaç+terapi gördüğünü yazmışsınız bir mesajınızda. ilaçlarını aksatmadan kullanıp, terapiye düzenli gittiğinden emin misiniz?
7 ay uzun süre, kontrol altına alabilmesi lazımdı. Mevcut tedavi işe yaramıyor. İlaç değişimi, terapist değişimi gibi farklılıklar lazım. Çabalarken de gerçekten çabalaması lazım lafta değil. Dışardan gelip, ayakkabı çıkarıp direk koltuğa oturun. Ufak ufak zorlayın bakalım nasıl tepki veriyor, ne kadar çabalıyor.Evet bulaşma korkusu var. Eşim terapi alıyor artı ilaç
Dışarıda rahat normal insanlar gibi sadece eve girerken sorun başlıyor
Evet doktor da bunun bir ruh kanseri olduğunu söyledi.tam düzelmiyor ama normal bir şekilde hayatını devam ettirebilme düzeyine gelinebiliyor dedi. Zaman gerekiyormuş. Aileme söylemekte kararsızım onlara bugüne kadar hiçbişey belli etmedik. Herşeyi normal sanıyorlar benim hayatımdaÖncelikle Allah yardımcınız olsun, gerçekten zor bir durum ama şunu bilin ki bu bir hastalık. diğer tüm hastalıklar gibi. eşiniz kanser olsaydı boşanır mıydınız?
tedavi sürecinde ona yardımcı olun, yanında olun. ona inanın. desteğinizi eksik etmeyin. doktora gitmeyi sakın bırakmayın. doktora onunla birlikte gidin, evdeki durumu anlatın. eğer doktor uygun görürse zaten ilacın dozunu artıracaktır.
bir de bunu ailenize söyleyin. neden eve kabul etmediğinizi söyleyin. dediğim gibi bu bir hastalık, ayıp bir şey değil.
Evet doktor da bunun bir ruh kanseri olduğunu söyledi.tam düzelmiyor ama normal bir şekilde hayatını devam ettirebilme düzeyine gelinebiliyor dedi. Zaman gerekiyormuş. Aileme söylemekte kararsızım onlara bugüne kadar hiçbişey belli etmedik. Herşeyi normal sanıyorlar benim hayatımda
Evet haklısınız ama onun kendini güvende olduğu yer evi öyle düşünüyor. Temiz ve güvenli. O iç hastalıklardan falan korkmuyor. Sadece deri hastalıkları gibi ve pis şeylerden çekiniyor. Bu yüzden eve gelince direk duşunu alıp temizleniyor, kıyafetlerini yıkıyorBurada bir yanlışlık var aslında,evlerimiz temiz olurken dışardan gelen mikroplar daha tehlike saçar.
Asıl dışarda daha dikkatli olması lazım.
Bence normal sanmıyorlardır. Evinize bile çağıramamışsınız ailenizi. Bu zamana kadar tedavi için kimse yönlendirmemiş mi?Evet doktor da bunun bir ruh kanseri olduğunu söyledi.tam düzelmiyor ama normal bir şekilde hayatını devam ettirebilme düzeyine gelinebiliyor dedi. Zaman gerekiyormuş. Aileme söylemekte kararsızım onlara bugüne kadar hiçbişey belli etmedik. Herşeyi normal sanıyorlar benim hayatımda
Evet haklısınız ama onun kendini güvende olduğu yer evi öyle düşünüyor. Temiz ve güvenli. O iç hastalıklardan falan korkmuyor. Sadece deri hastalıkları gibi ve pis şeylerden çekiniyor. Bu yüzden eve gelince direk duşunu alıp temizleniyor, kıyafetlerini yıkıyor
Zaten onlar hadi size geliyoruz olayına giriyorlar rahatsızlık vermemek adına, ama bazen bir durum oluşuyor gelmeleri gerekiyor ne bileyim uğramaları gerekiyor bir yalan ve bahane uyduruyorumAileniz size gelmek istediği zaman siz ne diyorsunuz onlara.
o zaman bu zamanı eşinize de kendinize de tanıyın. umarım her şey gönlünüzce olur.Evet doktor da bunun bir ruh kanseri olduğunu söyledi.tam düzelmiyor ama normal bir şekilde hayatını devam ettirebilme düzeyine gelinebiliyor dedi. Zaman gerekiyormuş. Aileme söylemekte kararsızım onlara bugüne kadar hiçbişey belli etmedik. Herşeyi normal sanıyorlar benim hayatımda
Hayır yönlendiren olmamış. Zaten kendisi durumun farkında buna da çok kızıyorum şimdiye kadar tedavisine başlamamış olmasına. Ben bunu sorduğumda evlenmeyi hiç düşünmemiş ben hayatına girene kadar öyle diyorBence normal sanmıyorlardır. Evinize bile çağıramamışsınız ailenizi. Bu zamana kadar tedavi için kimse yönlendirmemiş mi?
Zaten onlar hadi size geliyoruz olayına giriyorlar rahatsızlık vermemek adına, ama bazen bir durum oluşuyor gelmeleri gerekiyor ne bileyim uğramaları gerekiyor bir yalan ve bahane uyduruyorum
Zamanımın kalmadığını düşünüyorum ve o bu haldeyken çocuk istemiyorumEşiniz hasta ve tedavi olması gerekiyor.
Tedaviyi kabul ediyorsa bir eş olarak yanında olun.
Düzeltme kadar da çocuk düşünmeyin
Temizlemeden o eve giremez galiba. Ben de sizin gibi kendisine söylüyorum. Çabalaman lazım diye hatta Doktoruna dedim uzun süre oldu diye zamanla olacakmış7 ay uzun süre, kontrol altına alabilmesi lazımdı. Mevcut tedavi işe yaramıyor. İlaç değişimi, terapist değişimi gibi farklılıklar lazım. Çabalarken de gerçekten çabalaması lazım lafta değil. Dışardan gelip, ayakkabı çıkarıp direk koltuğa oturun. Ufak ufak zorlayın bakalım nasıl tepki veriyor, ne kadar çabalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?