• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Bir de çocuk mu düşünüyorsun? Belli ki maddi durumu iyi diye her şeye katlanırım sanarak evlenmişsin ama işlerin beklediğin gibi olmamış ama o bebeğe yazık lütfen bencillik edip çocuk doğurma bu adamdan allah şifa versin

Tedavi bile olmamis bu adam aslinda.
7 ay bosa gitmis 50lik ilacla.
Neden duzelmesin duzelebilir.
De esin sabri pnemli destegi.
Benim teyzemde ayni hastalijtan muzdarip. O kadar ileri gitti ki esiyle artik hic bi iliskisi yok. Zar zor bi cocugu olmus oda ilk zamanlar hastaligi ilerlemeden. Yalniz mutlaka bunu tetikleyen bi sorun olmali onu bulup ise ordan baslamalisiniz. Teyzemde bocek ilacina karsi baslamis asla oldugu markette onunden bile gecemez. Gecincede el yikar dakikalarca dus alir ordan gecen aile uyeleri eve helen kim varsa onada yaptirir ayni rutinleri. Evden cikmadan yaninda biriyle mutlaka butun priz ne varsa kontrol ettrip onaylatir. 30 yillik hayatimda 3 kere evine gitmisizdir orayi elleme buraya dokunma yok elledin git elini yika. Psikolojik destek aldi yillarca ilac kullandi ama olmadi yani hala var cogu takintisi. Allah yardimciniz olsun es oLarak boyle biriyle evi paylasmak cok zor olur

Rabbim yardim e3tsin sifa versin.
Tedavi nasil ise yaramior anlamiorum.
Hafif doz mu.
Ya da kendisi cabalamiyor.
Korku kaygi kitliyo iste insanin beynini.

Ailenize neden söylemediğinizi anlayamadım.
Sizin mutsuz olduğunuzu düşünmelerindense gerçeği bilmeleri daha iyi.
Anne yüreği kimbilir kadının aklına neler geliyor. Şiddet gördüğünüzü bile düşünüyor olabilir.

Bu bana Allahtan gelen bir hastalık diyerek sizi iyice vicdan azabı çekmeye zorluyor. Konunun onunla hiç ilgisi yok.
2 yıllık evlisiniz 7 aydır tedavi görüyor. Neden ? Neden daha önce değil? İlaca bile en düşük doz diyorsunuz, adam ağır manyak farkında mısınız? Tedavi sandığınız şey hiçbir işe yaramamış, niye doğru dürüst çözüm aramıyorsunuz? Yazık değil mi canınıza?
Adam gibi tedavi olacaksa olsun, olmuyorsa sizi bu korkunç hayata mahkum etmeye hakkı yok. Yarın çocuğunuz olsa yıkamaktan derisini aşındırır çocuğun, çamaşır suyuyla falan siler. Yapmayın böyle ömür geçmez, ailenize de size de yazık.
2 yıllık evliyiz ve bunun son bir yılı tedavi görüyor. Bu ikinci doktoru ve 7 aydır da ilaç kullanıyor. Evet belki hemen başlamalı idi bu konuda haklısınız ama ilk yıl hem maddi konuda imkan yoktu hem de ben olayı sinderemiyordum geçecek derdi bir de, ben de ilk bir yıl zaman tanıdım tedavisi olmayacağını ve çok ağır olduğunu anladım. Sizn dediğiniz gibi ben de ona dedim merak etmeyin düzgün bir tedaviye başlayacaksın ve bakıcaz dedim. Çocuk yapmayı düşünmüyoruz zaten o da, ben de durum böyle iken

uzun zamandır ılac kullanıyormus ama yavas ılerlıyor sankı en azından su asamaya gelebılmelıydınız mesela kendısının de dedıgı olsun sızınde sız alısverısı yapın evın belırlı bır kosesıne koyun esınızde sılmek ıstıyorsa sılsın
sız eve geldıgınızde zaten ustunuzu degıstırırsınız dısarda corona var ogretmenız dıyorsunuz sızın ıcınıze sınmez zaten sıze bu konuda guvensın yanı bu asamaya sımdıye kadar gelınmıs olması gerekıyordu

psıkolog degısmelı bence sadece ılac verıp mı gonderdı terapı yok mu ?
Sorun galiba düşük doz devam edilmesi. Terapi alıyor ayriyeten. Doktor değişimi düşünüyoruz.

Tedavi bile olmamis bu adam aslinda.
7 ay bosa gitmis 50lik ilacla.
Neden duzelmesin duzelebilir.
De esin sabri pnemli destegi.

Rabbim yardim e3tsin sifa versin.
Tedavi nasil ise yaramior anlamiorum.
Hafif doz mu.
Ya da kendisi cabalamiyor.
Korku kaygi kitliyo iste insanin beynini.
Kesinlikle oyle. Ama altta hep tetikleyen bi etken var durup dururken ortaya cikmiyor bu hastalik. Dusuk doz ilaclar veriliyor. Bi kere hatta bende gittim teyzemle ben konusurlar diyede bekliyordum sadece ilaci yazip gonderdiler. Acikcasi ilac ve terapi birlikte alinmali diye dusunuyorum

Asıl sorun şu ki gerçekten bu bir hastalık ve kendisi ve ailesi bunu sizden gizlemiş. Resmen bu bir dolandırıcılık. Evlendikten sonra başlasa anlarım da zaten evlenmeden önce de varmış. Tamamen iyileşen var mı bilmiyorum. Bence ailenize anlatın neden anlatmıyorsunuz. Boşansanız da sonuna kadar haklısınız, içiniz rahat olsun çünkü kandırılmışsınız

Böyle psikoz seviyesinde ağır ruh hastalarının kesinlikle evlenmemesi lazım. Toplumun dinamiğini ruh sağlığı bozuk insanlara emanet ederseniz. Normal insanlar bu insanlarla yaşaya yaşaya hasta olur .

Hele hele çocuk sahibi olmak. Böyle hasta biriyle aynı evde çocuk yetiştirmek topluma sorunlu bir birey daha hediye etmektir ..

Bu evlilikte olması gereken tek şey bir boşanma protolü.... Çünkü beden sağlığı olan insanla hayat yürür ama ruh sağlığı olmayan insanla yürümez ..

Ve şu toplum dayatması bitisn artık herkes evlenmek zorunda değil. Hele hele psikoz yaşayan bireyler evlenmemeli tedavi süreçleri bitene ya da normal hayata uyum sağlayana kadar.

Konu sahibi eşinin takıntıları bir süre sonra senin içinde normalleşecek çünkü alışacaksın ama çocuk sahibi olup böyle bir cehennemin içine bir de o çocuğu sokmayın..

Bence siz önce psikozun ne olduğunu öğrenin, sonra kimin ne yapacağı konusunda ahkam kesersiniz.

Buraya yazdığınız şeyler yüzlerce, binlerce kişi tarafından okunuyor. 2-3 kişi toplanıp kısır yiyerek sohbet etmediğinizin bilincinde olsanız keşke.
Şu an tedavi gören ya da tedavi görmeyi düşünen insanlar bu yazdıklarınızı okuyunca ne düşünmeli? Nasıl hissetmeli?
Burada 14-15 yaşındaki kızının okb olduğunu yazan bir üye de var. O ne düşünmeli nasıl hissetmeli?
Şurada en nefret ettiğim şeylerden biri gerekli gereksiz duyar kasılması ama zorla yaptırıyorsunuz insana.
İnsan bir durup "ben ne yazıyorum" falan der arada.
Ruh hastası damgası yiyeceğim korkusuyla kaç kişi tedavi olmaktan vazgeçiyor haberiniz var mı acaba? Bir salın insanları. Bilginiz olmayan konularda çok önemli sandığınız fikirlerinizi ortalığa saçmak zorunda değilsiniz.

Bence siz önce psikozun ne olduğunu öğrenin, sonra kimin ne yapacağı konusunda ahkam kesersiniz.

Buraya yazdığınız şeyler yüzlerce, binlerce kişi tarafından okunuyor. 2-3 kişi toplanıp kısır yiyerek sohbet etmediğinizin bilincinde olsanız keşke.
Şu an tedavi gören ya da tedavi görmeyi düşünen insanlar bu yazdıklarınızı okuyunca ne düşünmeli? Nasıl hissetmeli?
Burada 14-15 yaşındaki kızının okb olduğunu yazan bir üye de var. O ne düşünmeli nasıl hissetmeli?
Şurada en nefret ettiğim şeylerden biri gerekli gereksiz duyar kasılması ama zorla yaptırıyorsunuz insana.
İnsan bir durup "ben ne yazıyorum" falan der arada.
Ruh hastası damgası yiyeceğim korkusuyla kaç kişi tedavi olmaktan vazgeçiyor haberiniz var mı acaba? Bir salın insanları. Bilginiz olmayan konularda çok önemli sandığınız fikirlerinizi ortalığa saçmak zorunda değilsiniz.
Bir söz var ya onu daha yumuştayim. Bilgisi yok fikri var. Psikoz ne okb ne kel alaka.

Sırf Evlenmiş olmak için böyle hasta biriyle başınızı yakmışsınız evet bir şekilde gizlemeye çalışmıştır ama tam anlamıyla gizleyemez mümkün değil bu halam da böyle evli değil ve tek başına yaşıyor bu titizlik de değil bana göre ben daha titizim ama mesela temiz kaşığı alır tın tın tın tın yıkar taktığı yerleri elinde bez 150 kere siler bir de dışarıdan da yiyemez 1 bardak çay içse yok garson ne yapmıştır yok çaydanlık şöyledir illallah ettiirir ve kimse onu çekmiyor çünkü öyle bir sabır icat edilmedi.

şimdi sizde tanışma faslı olmadı mı? Senin ailen onların evine gitmediniz mi? Orada her şey açığa çıkardı ya da o size gelmedi mi? Konuda boşluklar var bence siz bile bile evlendiniz ya da soru troll okb li adam evinize de gelmezdi aileniz de nasıl merak etmiyor bu anlayış değil kusura bakmayın benim kızım öyle yapsa ortalığı ayağa kaldırırım ev ziyaretleri önemlidir aileninde içi rahat eder normal şartlarda
Tabiki tanışma faslı falan oldu. Tanışma faslından ziyade biz zaten 1,5 yıl görüştük. 1,5 yıl sonunda söz oldu 2 ay sonrasında düğün Ama dediğim gibi dışarıda normal zaten eve girerken sıkıntı başlıyor. Evlerine görüşürken gitmedim zaten sadece bir kere nişanlı iken gittim o kadar. Tabiki farkettiğim şeyler vardı ama bana hep geçecek dedi önemli değil dedi bir de çoğu şeyde normal davranıyordu. Annemler konusuna gelince eğer ki bir kaç ay içinde düzelme olmazsa onlar zaten herşeyi bilecek halanızın takıntısı eşimden farklı bişey bence

Allah yardımcınız olsun tedavi süresince yaninda olabildiğiniz kadar yaninda olun hatta kendi sinirlarinizi zorlayin baktiniz olmuyor bi sure ayri yaşayın esiniz sizin yoklugunuz ile birlikte tedavi surecine yeniden baslayin bu sekilde de olmazsa sanirim sizin icin son care ayrilik gozukuyor bu sekilde hayat devam ettirilmez Allah sabir versin
Teşekkür ediyorum yorumlarınız için

Temizlik takıntısı var, yaşamayan bilemez tabi. Yorumları çok acımasızca buldum, umarım kimsenin başına gelmez. İyileşmez diye bir şey yok isterse ve çabalarsa iyileşir. İnsanız yarın bizi neler bekliyor bilemeyiz. İnsanların birbirlerine destek olması gerekmez mi? İnsanların iç dünyasında neler yaşadığını bilemeyiz. Bu tür hastalıklar durup dururken olmuyor, çok yoğun stres yaşadı belli ki bu hale geldi. Ne diyeceğimi bilemedim, ben sadece neler yaşadığını çok iyi anlıyorum ama karşında çok zorlanan biri var ve yardıma ihtiyacı var...
Teşekkür ediyorum yorumlarınız için

Baris Musluyu arastirdinizmi?
Incelemenizi tavsiye ederim
Hep boylemiymis?
Askerde ne yapmis yada ogrenciyken?
Ailesi ile nasil yasiyormus? Dugun nasil yapti?
Bence destekle cozulebilir ama destegi kesmek gerekiyorsa kesilmeli
Araştırmadım ama bakarım.son 10 yıldır böyle imiş ,askerde normalmiş ailesi ile de yaşarken odasından pek çıkmamış

Back