kocamın telefonunda gördüğüm yazışma ve yalan

selina18

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2021
69
13
25
merhaba hanımlar, eşimle severek evlendik ve henüz 1. yılımız dolmadı yeni yeni de çocuk düşündüğümüz bir dönemdeydik. evliliğimizde bir sıkıntı yoktu kocam iyi bir eştir. ilk tanıştığımız dönemde kendisine daha önce ilişkisi olup olmadığını sordum geçmişin önemli olmadığını ancak daha önce ilişkisi olmuşsa bilmek istediğimi söyledim o da bana hiç ilişkisi olmadığını ama daha önce konnuştuğu bir kız olduğunu onunla da sadece arkadaş ortamında bir kez görüştüğünü söyledi tamam dedim ve konu bir daha açılmadı hiç. bu süreçte eşim kendisini daha önce kızlarla hiç bağlantısı olmamış arkadaş olarak bile kız arkadaşı olmamış çok tutucu muhafazakar biri gibi lanse etti (bunları yanlış yada sorun olduğu için söylemiyorum o böyle gösterdi kendini benim için eski sevgililerinin olması vs sorun eğildi ki benim de geçmişte ilişkim oldu eşim de biliyor). nişanlı olduğumuz dönemde keşfetine hep kızların olmasıyla ilgili tartışmamız oldu fakat işler büyümedi bakmadığını iddia etti. evlendikten sonra appstoreında daha önce tinderın inmiş olduğunu gördüm yine tartıştık başka arkadaşlarının da onun appstore hesabını kullandığını söyledi hiç kullanmadım dedi. bugün de telefonunda 2019 yılında bir kızla olan mesajlaşmalarını gördüm, mesajları çok okuyamadım elimden telefonu aldı panikle sildi okuduğum kadarıyla içeriğinde bel altı konuşmalar vardı ortalığı ayağa kaldırdım. inanılmaz sinirlendim ve üzüldüm sorun eşimin eskiden bı kızla mesajlaşması değil kendini bana çok farklı tanıtıp sevgilisi bile olmayan bir kızla +18 konuşup nude istemesiydi şok oldum. olay sonrası yaptığı açıklamalar daha da kötü. sonrası yalvarmalar yakarmalar seni hiç aldatmadım senden önceydi demelr. sorun eşimin bana yalan söylemesi. (ben de tutucu biriyim, herkes istediğini yapar istediği gibi yaşar saygı duyarım ancak kendi adıma evleneceğim adamın başka kızlardan nude isteyen biri olmasını istemezdim). eşim sabahtan beri yalvarıyor sakın beni terk etme seni çok seviyorum diye onu terk etmeyi düşünmedim ama bu olayı da sindiremedim

Senin bu adamdan önce duygusal ilişkin oldu mu? Evet olmuş.

Adamın senden önce duygusal ilişkisi olmuş mu? Evet olmuş.

Bu yeni mi moda oldu? Adamın geçmişini didik didik etmek her ayrıntısını bilmeye çalışmak. Neden sana ilişkisinin ve yaşadıklarının her ayrıntısını anlatsın? Bu mantıklı mı? Sonuçta bir ilişkisi olmuş, ha birden fazladır vs. Sanki pavyon mu işletiyormuş? Pavyondan çıkmayan biri mi çıkmış? Böyle geçmişi hesap dökümü bekler gibi beklemek her türlü yanlış, hem kadın için hem erkek için yanlış.

Ne kadar saçmaladığını fark edersin umarım.

Büyük ihtimalle siz rahatlatsanızda sizin tutucu olduğunuzu bildiği için yalan söylemiştir. Önemli olan geçmişte yaşadıkları değil(yüz kızartıcı suç işlemediyse tabi) evlilik içinde size sadık olması. Boşanmak varsa aklınızda yüz vermeyin ve boşanın ama devam edecekseniz böyle saçma şeylerle evliliğinizi yıpratmayın.

yazdıklarımı pek anlamamışsınız diye yorumladım

Kendine zaman ver biraz olay taze olunca ağır geliyordur. Geçmişte olan bir durum bence şu anki ilişkiyi etkilememeli. Çok küçük meseleler bunlar evlilik için. Her kötü olayda boşanma düşünmek saçma olur. İhanet görürsen affetme.

Eşime hiç geçmişini sormadım anlatmak isteseydi de sustururdum. Bitmiş gitmiş bunu konu etmenin hiçbir mantığı yok. Sizin inatla biri oldu mu diye sormanıza anlam veremedim. Deseniz ki ben kimseyle görüşmedim o yüzden görüşmemiş birini istiyordum, anlayabilirdim. Ama siz de görüşmüşsünüz. Sonra da eskiden görüşmesi önemli değil yalan söylemesi sorun diyorsunuz. Eskiden olan önemli değilse neden didikliyorsunuz bu kadar. Geçmiş gitmiş. Adam sizi aldatmamış. Aldatmış gibi davranmayın.

yazdıklarımı pek anlamamışsınız diye yorumladım

Yo gayette anladım. Adam sana daha önce biriyle görüştüğünü söylemiş. Taa seni tanımıyorken yaptığı 2019 yılının mesajlarını didikleyip bulmuşsun durduk yere evde kavga çıkarmışsın. O zaman sen de geçmiş ilişkinin mesaj dökümlerini sun kocana o da okusun ne var ne yok. Böyle saçmalık mı olur.

Sizi geçmişte bir kızla cinsel içerikli konuşması değil bunu gizlemiş olması rahatsız etmiş ve haklısınız. Yalan söylemesine gerek yoktu. Evet geçmişte ilişkilerim oldu deyip geçebilirdi siz de uzatmazdınız. Ama size adeta manastıra kapanmış bir rahibe gibi profil çizdikten sonra sizin karşınıza geçmişe dair cinsel içerikli mesajlar çıkınca tabiki şaşırır ve öfkelenirsiniz.

Güveninizi sarsmış olduğu için bir müddet kafa dinlemeye çalışın sakin kalın, ve size ne olursa olsun her zaman dürüst olmasını söyleyin. Neye kızdığınızı iyi anlasın yani.

Evet sonunda yazdığımı anlayan biri teşekkür ederim

Senden önce tabii ki ilişkisi olacak, 14 yaşında tanışmadıysanız. Yani öyle sorular soruyorsunuz ki gerçekten yalan söylemeyecekse bile söylemek zorunda kalıyor bazen insanlar. Mümkün mü olmaması, biraz mantık yahu!

Evet sonunda yazdığımı anlayan biri teşekkür ederim
Sizden çekinmemesini yalana tahammülünüz olmadığını belirtin. Bazen erkekler sen kızarsın diye söylemedim şeklinde bir bahaneye sığınırlar halbuki daha çok kızdırır bu durum bizi, bunu ona izah edin ve izleyin bakalım uygulayacak mi bunu ona göre hareket edersiniz siz de

.

2019daki ilişkisinden ziyade evliliğiniz sırasında tinder indirmesi asıl problemeniz (evlilik sırasında mı önceden mi indirmiş o kısmı tam anlamadım aslında) Başkasının app store’unu kullanmak diye bir şey yok. Apple kimliği diye bir şey var whatsapp gibi telefon numarasıyla kaydoluyorsunuz. Bildiğiniz o seri numarasındaki telefon kişinin telefon numarasına zimmetleniyor. Yoksa herkes pahalı uygulamalar satın alır başkasının hesabıyla. Basbaya kızlara yürümek için kendisi indirmiş uygulamayı. Sizinle beraberken indirdiyse geçmiş olsun. He bir de tam bir yalancı olup kendisini olmadığını biri gibi göstermesi problem. Bu adamın dediklerine inanmayın daha.

Son düzenleme:
Ben sizin kastettiğinizi anladım.Olayı yaşamasına değil kendi çizdiği size empoze etmeye çalıştığı hayat tarzında olmayıp size sanki çok muhafazakarmış gibi anlatmasına kızmışsınız .Belki size ters gelecek bu yazdıklarım ama etrafımda gördüğüm birçok muhafazakar görünen erkek her türlü flört ve artısı olaylara karışıyor ve böyle bir gençlik dönemleri oluyor iş evlenmeye gelince nedense yaşadığı şeyleri yaşamayan kadınları tercih ediyor.E tabi etrafa çizdiği imaj da muhafazakar ,karşısındaki kadında muhafazakar olunca ben böyle böyle naneler yedim diyemiyor.Bence sizin eşiniz de belki siz tepki verirsiniz diye yada kendisini size daha iyi size uygun göstermek adına bu yalanları söylemiş.Hani bak ben böyle bir adamım sendende aynısını beklerim modunda .

Tinder evlenmeden önce indirilmiş diye anladım ben. Öncesinde yüklenip silinen uygulamalar görülüyor mu bilmiyorum ama o tarz bir şey gibi geldi bana, yoksa konu sahibinin ona daha fazla tepki göstermesi gerekirdi.

Son düzenleme:
Çok büyük hata ya bunu öğrendirmek dana me kazandırdı. Eşini bunun için terk edicekmisin hayır. Affedebilicekmisin hayır içinde hep bir kırgınlı kalıcak bazen en güzen anında aklına gelecek şu didikleyip öğrendin meselenin sana en ufak bir artısını söylesene? Yok peki bütün bunlar neden öğrenme ihtiyacı hissettiniz. Siz takıntılısınız farkındamısınız kusura bakma senin gibi eşim olsa bende doğruyu söylemem zaten geçmiş bitmiş bişeyi bu kadar irdelemeniz gerçekleri saklamak için yeterli sebep.

Kardeşinizin erkek arkadaşıyla tanışmanıza dahi müdahale eden ve bu denli berbat bir zihniyete sahip olan nişanlınızla evlendiniz demek
Arkadaşım deseniz de nişanlınız olduğunu anlamıştık biz zaten, bu da başka bir konunuz…

Yani olacaklar belliydi, ayan beyan ortadaydı, bile isteye devam etmişsiniz. Bir sürü güzelleme yapmışsınız ama eşiniz iyi bir insan değil, kişi kendinden bilir işi hesabı sizi sürekli kısıtlayan birisi.

onu terk etmeyi düşünmüyorum ama sindiremiyorum da diyorsunuz ama, daha önce çok kez sindirdiniz birçok şeyi, nişanlıyken göz yumduğunuz şeyler evlenince katlanarak yeniden önünüze çıkmış. eşiniz yalan söylemeye devam etmiş.

eşiniz de ayrılmayacağınızı , yumuşayacağınızı -öncesini de hesaba katarak - bildiği için, rahat davranıyor.

aksiyon almayacağınızı , yine görmezden gelip eşinizin gönül almalarına yumuşayacağınızı düşünüyorum.

hata bir kere affedilir, sonrası artık bile isteye durumu kabullenmektir.

belki sert konuştum ama üzgünüm, bazen karşıdakinin gerçekleri idrak edebilmesi için bu gerekiyor.

umarım evliliğiniz yoluna girmeden çocuk yapmazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…