Tabiki sürekli tevekkül ederim siz o tatlı beyninizi fazla yormayin Rabbim isterse acilmayack kapı yok ne biliyoruz belki bir anda dört dörtlük bi insan olacak sizi leylekler getirmedi ama bi olay zincirinden meydana geldiginizi düşünüyorsanz onu bilemem
tevekkül ve dualarınıza ilişkin dediklerimi anlayamayacagınız açık.
yine de yazayım, kendi hayatınızı iyileştirmeniz icin öncelikle sizin çaba sarfetmeniz gerektigini anlatmaya calısmıstım.
öncelikle dort dortluk bir insan degilim ve leylekler de getirmedi, sizin açınızdan oyle gorunebiliyor olmam da sorunun bir parcası zaten, oysa tam da bundan bahsediyorum aile ve tavrı cocugun gelecekteki hayatı icin önemli.
annemi hep güclü bir kadın olarak rol model aldım,
babam yüksek sesle konustugunda bile gelip cocuklarının gönlünü almaya calısan, ürküttüm mü diye düsünen ince bir insandı,
karsılastıgım bircok sorunda arkamda durdular,
hayatta her zaman kendi kararlarımı alabilen ozguven sahibi bir insan olmam icin ugrastılar,
baskı uygulamadılar, ne yapacagımı bile direkt söylemediler, egitimli insanlardı birkez bile ödevlerimde sorumluluklarımı üstlenmediler, yol yordam gosterdiler, önüme ansiklopedileri dizip cevapları nasıl bulacagımı ogrettiler,
haklıyı haksızı ayırt edebilmeyi, adaletli bir insan olabilmeyi, insanlık onurunun ne demek oldugunu ogrettiler.
aksi taktirde kocanızı sevin, döveni sevmek cok mantıklı birsey yazıyor olurdum,
cocuklarınız siddeti gormusse ne olacak biz gorduk birsey olmuyor, siddet tüm kapıları açar, tüm sorunları çözer derdim,
2.cocuk ile hayatınız şenlenecek, siz daha cok bunaldıkca daha cok söylenecek ve eşinizin stresi daha cok artacak yüzünüzde biten gülden zarar gelmez, yeter ki yuvanız bozulmasın yazardım.
siz kendiniz gibi düsünen yorumlara kulak vermeye devam edin, bu sekilde hakikaten cocuklardan baska üzülecegim kimse yok o evde,
ancak kendi zulmunuze ufacık cocukları ortak etmek icin gosterdiginiz gayreti ve körlügünüzü alkıslayacak da degilim, kusura bakmayın.
bu sekilde dayanamıyorum diye konu acmaya devam edersiniz... ne de olsa seviyormuşsunuz, dayagı da 2.cocukla ödüllendirmeyi düsünecek bir düşünce yapınız var,
kendinize birey olarak, insan olarak deger vermiyorsunuz ki gercekten hakettiginiz gibi huzurlu iyi bir yaşam icin ugraşasınız... dolayısıyla burada yazdıklarımızı anlamamakta ısrar etmeniz de dogal.