Kocamın Benden Habersiz Yaptığı Borçlar

Sorunca hep azarlandim trip yedim. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama sonra yıldım bu muameleden ve üstelemedim. Bana çocuğun masraflarının yarısını bari gönder dedim en son.
bu arada bu kadar borcu olan bir adamin gece gunduz calismasi, belki de ek is bulmasi gerekiyor... yan su durumda adami o siz cekip cikarmis oluyorsunuz, odedigi bedel cok hafif. dedigim gibi ailenize mutlaka soyleyin, en azindan onlar bir yol gosterir. kayinaileye de guvenmeyin bence yardim ediyorlar diye.

ne diyeyim.. Allah yardimciniz olsun.

Sorunca hep azarlandim trip yedim. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama sonra yıldım bu muameleden ve üstelemedim. Bana çocuğun masraflarının yarısını bari gönder dedim en son.
Eşiniz çocuğa harcama yapmazken nasıl iyi baba oldu acaba kendinizi mi kandırıyorsunuz ne yapıyor mesela kursuna bile karşı çıkıyor. Çocuğun rızkını hiç ediyor

Öyle oldu maalesef. Kendini beğenmiş kibirli kocam gitti. Bir daha yapmayacağım dersimi aldım söz veriyorum bilmem ne. Atıp tuttu hepsini yuttu. Allahını değirmeni ağır öğütür ama iyi öğütür demişler. Gerçi bu saatten sonra ayağıma kapansın ne fayda.

İnşallah bu size son ayıbı oluryatsın kalksın dua etsin çok iyi bir eşi var, sizin varlığınıza her gün şükretse yetmez o kadar diyeyim, başkası olsa onun o azarlamalarını burnundan fitil fitil getirirdi, bırakın borcunu üstlenmeyi gayet haklı olarak boşanma davası açar, bavulunu eline verip evden de gönderirdi.

şu kısacık hayatlarımız bir başkasının dertleriyle ezilerek geçmemeli. insan kendine bunu reva görmemeli. siz kadınları anlamıyorum. ben böyle bir kadın değilim olamazdım da. kimse kimsenin yükünü çekmek zorunda değil. siz kendinize bunu reva görmüşsünüz ne diyeyim. yazık etmişsiniz yıllarınıza. gül gibi kazanıp bey gibi yemek varken. bir adamın arkasını toplamak insanın kendine yapacağı en büyük kötülüktür. yaşlanınca çok ama çok pişman olacaksınız. bu sözümü unutmayın. ömür boyu pişman olacaksınız. keşke diyeceksiniz hep.

Allah kıymet bilenlerle karşılaştırsın herkesi. Bari bana iyi davransaydın da verdiğim paraya acımasaydım dedim. Hala ben sana kötü davranmadım ki diyor. Ona göre bana şimdiye kadar olan tavrı normal yani. Çiçek göndermiş iş yerime dedim sakın bir daha yollama çöpe atarım. Yani umuyorum aklını başına alır ve ailesinin kıymetini bilir. Oğlum da çok çalışkan ve akıllı bir çocuk sınıfında ilk üçte. Kıymetlime de hiç kıyamıyorum. Rabbimden ferahlık istiyorum hep.

Siz çok akıllı ve işleri halledebilen becerikli birisiniz maalesef kocanız da size sırtını yaslamış.

Bende aynı sizin gibi düşünüyorum ama başıma geldi maalesef. Fevri hareket etmek istemedim. Büyüklük bende kalsın dedim. Düşmez kalkmaz bir Allah bir daha olmayacak dedi. Çok baskın bir karakterim aslında ev ve araba hep benim ısrarım ve emrivakimle alındı. Eşim hiç yanaşmadı. Hatta ehliyetini bile ben arabayı aldıktan sonra aldı. Benim ehliyetim daha eski ondan.

Geçtiğimiz aylarda borsada bazı hisseler değer kaybı yaşadı ama tamamen sıfırlanmadı batmadı. Aynı durum coinlar içinde geçerli.
1 milyon borç çok yüksek bankacı biri nasil böyle bir hata yapar. Ayrica ne demek neye yatırım yapacağımın hesabini mi vereceğim bu işin uzmanı daha olsa eşini bilgilendirmesi lazım. Eşiniz çok bencil, böyle birisine bundan sonra nasıl güveneceksiniz

Bencil evet çok doğru. Bilmiyorum nasıl güveneceğim umarım akıllanır.
Bu borç son 1 yılın borcu. Hisse zarar etmiş satmış başka hisse almış o da zarar etmiş. Paniklemiş satmış hep. Maaşından fazla kredi çekmiş hisse artacak zaten öderim diye. Batış o batış. Bunu yapabilmekte bir beceri dedim zaten. Yaptın bir hata yolun başında gel ya da hiç gelme. Ne diyeyim de ne kalsın.

Size helal olsun Vallahi kadın gibi kadınsınız. (Cekip çevirme, kriz yönetme ve toparlama anlamında) Umarım o kocanız kiymetinizi bilir ve sizi bundan sonra rahat ettirir.

Hisse değer kaybı yaşadığında batmış mi oluruz? Hiç bilmiyorum ben de girmek istiyorum o yüzden soruyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Çok pişmanım, aylardır uyuyamıyorum, dünyam başıma yıkıldı, çok zordu bu süreç benim için dedi

ben babama hesap vermemişim diye kızardı
şimdi de bana hesap verme diyemediniz mi
bu konu daha önce açıldı mı? çok tanıdık geldi.
bunlardan o kadar çok ki

Hisse değer kaybı yaşadığında batmış mi oluruz? Hiç bilmiyorum ben de girmek istiyorum o yüzden soruyorum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Batmasanız da çıkması zaman alabilir. Sabır ister beklemek lazım gelir. Bana sorarsanız hisse değil fon paketi satın alın derim. Keskin kazançlar olmaz belki ama zarar etmezsiniz. Bir yılda %100e yakın kazandıran fonlar var. Ya da BES başlatabilirsiniz, ama en az 10 yıl ellememek koşulu ile. Kazandığın kadar değil biriktirdiğin kadar zenginsinizdir. O yüzden ufak ya da az demeyin biriktirin bence.

Kesinlikle haklısınız yeni nesil erkekler hem artiz konu sahibinin eşi gibi evde hiç bir şeye ellerini sürmezler çünkü erkek onlar ama karılarının parasını pek güzel yiyorlar.erkeklikleri karılarının parasını yerken hiç akıllarına gelmiyor ama .. o yüzden kim ne derse desin evi erkek geçindirmeli o sorumluluğu o yüklenmeli

Maalesef hepsini zararına satmış. Bankacı güya en çok onunhakim olması lazım bu konuya ama hiç öyle olmamış maalesef...
Bir anda bu kadar kaybetmemiştir, geçmişe gittiğinizde ne zaman başlamış bu kumar işleri baktınız mı? Hisse ile batılmaz, kumar oynamıştır kaldıraçlı vs.

Bende böyle düşünüyorum, işlerine gelen her konuda yok ataerkil toplumuz, yok erkeklik gururum bilmem neyim taş üstünde taş bırakmıyorlar, ev geçindirmeye gelince karım yapsın laylaylom.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…