Kocamın Benden Habersiz Yaptığı Borçlar

Bende gitmeyi düşünüyordum ileride ama bu şekilde değil hep beraber gideriz diye düşünmüştüm. Ben dil biliyorum, gocunmam her işi yaparım oğlum yurt dışında okur diyordum ama eşime güvenip yanımda onu götürebilir miyim bilmiyorum. Ben sana nasıl güveneyim bu saatten sonra dedim?

Okurken çok sinirlendim siz yaşarken nasıl bu kadar sakinsiniz. Parayı ne yaptığının hesabını vermiyor babama hesap vermedim sana mi vereceğim derken nasıl sesiniz çıkmadı “ev araç kredisi ödeyen ben evi çekip çeviren ben tabi ki bana hesap vereceksin” diyemediniz mi. Çalışan para kazanan kasının bu tok gözlülüğü canımı sıkıyor. Çoğu ev hanım yapmaz bu saflığı adamın kazandığının hesabını çatır çatır sorar. Sonra yediğim haltları temizle diye yine size gelmesini biliyor ama.. o zaman hesap vermem cart curt demiyor. Siz de ne güzel arkasını toplamışsınız oh ne şanslı adam

Ah ah şu yazdığınız yorumu 1 yıl içinde okuduğunuzda ne kadar toymuşum diyeceksiniz çünkü 1 yıl içinde kumardan boşanıyorum diye konu açacaksınız. Çoğumuz geçtik maalesef bu yollardan asla vazgeçmeyecek oynamaktan. Hatta sizden ve çocuğunuzdan bile vazgeçecek ama kumardan asla. Bu sözler, yeminler hepsi boş üzgünüm. Bir sonraki yakalamanızda üste bile çıkacak.

Her ay findeks raporu isteyin biraz ara verir ama bence durmaz

Kaç defa tartıştık. Neler söyledim. Adama vize aldım eş üzerinden schengen bize evraklarında maaş bordrosuna baktım diye kıyameti kopardı. Yine de ben eşşeğim ki ona vize aldım beraber gezelim diye. Ben AB vatandaşıyım onunla beraber gezmek istedim çünkü. Ben senin maaşına karışmıyorum ne istiyorsan yap sende bana karışma dedi. Hep söyledim birlik olmazsa dirlik olmaz beraber yapalım yatırım vs ne istiyorsan diye. Beraber yatırım yapamadık ama borçları beraber ödüyoruz. Herkes yer içer hesabı Dilber öder oldu.

bence bu planı tekrar bi düşünün
çocuğu liseden götürüp okutmak inanın daha kolay

üniversitede de gider ama alışana kadar, uyum, dil vs. halledene kadar sene kaybı çok oluyor (ki bence sene kaybetmesinin bir önemi yok ama bunu gel çocuklara anlat) daha önemlisi başka sorunlara da daha açık oluyorlar, bir de erkeklerde 18-19 yaş çok sıkıntılı dönemler oluyor, siz annesi olarak onu kontrol de edemezsiniz o yaşlarda

erken giderseniz daha sizin kanatlarınız altındayken uyum sürecini geçirmiş olur

80 bin liralık iddia kuponu normal ama çocuğun 8 bin liralık tenis kursu mu fazla imiş. Yazıklar olsun böyle eşe kocaya. Benim içim almaz soğumazdı, Allah kolaylık versin ne diyim
İstisna olanı tenzih ederim ama ülke bunlar gibilerle dolu. Erkek egemen toplum da olunca ülkede refah uzayda kara delik misali.

Bu adam güvenilmez. Muhtemelen yıllarca borç yaptı. Bakın bu adam kandırılmamış, aksine eşini kandırmış ve size karşı çok saygısız. Bence direkt borcunu ödemeyi kabul etmekle hata ettiniz. 1 2 hafta ailenizin yanına gitseydiniz en azından boşanma ihtimalini görürdü.

Bu kumar işi sadece yılbaşı ile sınırlı değil biliyorsunuzdur herhalde.
Adam yıllarca sadece çocuğun belli masraflarını üstlenip geri kalan parayı bunlara yatırmıştır.
1 milyon borcu geçtim burada kronik bir kumarbazdan bahsediyoruz.
Siz o borcu bitirip rahatlayacağınızı zannediyorsunuz.
Ama o borç bittiğinde eşiniz sıfır borçla maaşıyla tekrardan başlayıp yeniden borç batağına düşecektir.
Sizin ki boşa bir çaba emekli ailesine acıyıp yardım etmeye karar vermişsiniz sonunda olan yine size olacak.

Böyle kadın parası yemeyi seven eşitlikçi erkekler nedense iş kadın işi olarak görülen şeylere gelince ortadan kayboluyor. Ama kabahat kadınlarda, eşek olana semer vuran çok olur.

İşte bunları okuya okuya evliliğe düşman oldum, evli olmama rağmen. Birinin salaklığının bedelini ödeme olayı, tüm sinirlerimi bozuyor. Konu sahibi hissetiğin şeylere fazlasıyla empati yaptım..

İşte bunları okuya okuya evliliğe düşman oldum, evli olmama rağmen. Birinin salaklığının bedelini ödeme olayı, tüm sinirlerimi bozuyor. Konu sahibi hissetiğin şeylere fazlasıyla empati yaptım..
Konu sahibi pasif olmasaydı bunlar olmazdı. Her işi kadın yapıyor, evi bile kadın geçindirmiş. Bu kadar pasif olur mu bir insan!

Böyle kadın parası yemeyi seven eşitlikçi erkekler nedense iş kadın işi olarak görülen şeylere gelince ortadan kayboluyor. Ama kabahat kadınlarda, eşek olana semer vuran çok olur.
Aynen dediğiniz gibi. Elini hiç bir işe sürmez. Tüm işler bana bakıyor. Arabanın lastiklerini bile ben değiştirdim geçen ay. Ona kalsa sittin sene ellemez.

Kumarbaz adam akıllanmaz. Yanlış yapmışsınız. Borç altına girerek,adamın düzeleceğini düşünerek,evliliğinizi devam ettirmeye karar vererek. Hepsi baştan aşağı yanlış. Çocuğunuz için ayrılmalıydınız. Birkaç seneye yine aynı şeyler yaşanacak ve siz onca sıkıntıyı çektiğinizle kalacaksınız ve yine boşanamayacaksınız

bence sadece son bir sene degil uzun senelerdir kumar oynuyor olabilir

bu arada ailenize soyleyin, ama bilmiyormus gibi davransinlar... bence bu noktadan sonra kendinizi saglama almaniz gerekir

ayrica kayinailenin bu kadar iyi olmasinin sebebi adami problemini bilmeleri olabilir... sadece kendiniz icin degil cocugunuz icin de akilli davranmak zorundasiniz

Eğer eşiniz böyle harcamalar yapmasaydı çok konforlu bir hayatınız olurmuş. İnsanlar bazen her şeyi kendi eliyle batırıyor. Huylu huyundan vazgeçmez derler, ödemeler sizin üzerinize yıkılmaya devam edecek gibi duruyor. Ne güzel imkanlarınız var, eşiniz yüzünden her şey ters gidiyor. Birdaha borç yaparsa kesinlikle ödemeyeceğini, her kuruşunu kendisi ödemesi gerektiğini söyle. Baktın devam ediyor sana da yazık, borçlar boyu aşmadan ayrılırsın.

Maalesef hepsini zararına satmış. Bankacı güya en çok onunhakim olması lazım bu konuya ama hiç öyle olmamış maalesef...

Konuyu bana yılbaşı haftası açtı, bitcon ve borsaya 1 yıl öncesinde girmiş ve bu süre zarfında bir sürü ihtiyaç kredisi, esnek hesap, nakit avans vs bir sürü bankadan alıp kullanmış.

Gördüm evet almış, hesaplarına grdim baktım, sonra da çektiği kredileri ödemek için zararına satmış. Ama ödeyemeyecek duruma gelmiş artık işin içinden çıkamamış.
Bankacı arkadaşlardan özür diliyorum ama eşiniz maalesef yatırım zekası olmayan bankacılardan ve eşiniz gibi bankacılar borsa viob gibi konulara hakim değiller, müşterilerine verebileceği tek yatırım aklı altın hesabı, döviz hesabı, banka fonu.
Borsa ekstra bilgi ve deneyim ister, sıfır bilgiyle asla yapmaması gereken bir şey yapıp krediyle işlem yapmış, aldığı hisseleri de Allah bilir tüyo diye kimlerden duydu, kredi ödemeleri gelince de panikle sattı, battıkça daha fazlasını çekip yine hisse aldı muhtemelen.
Borsaya böyle krediyle giren herkes batar, borsadan kaybını telafi için bir de kumar oynamış, lakin size gelince parasının bir kuruşunun bile hesabını vermiyor öyle mi?
Umarım gerçekten ders olmuştur, kumar zaten illet bir kötü alışkanlık ve bağımlılık, ilk ve son kez oynamıştır bir daha oynamaz inşallah ama borsaya da asla girmesin çünkü krediyle hisse alınmaz, yatırım zekası olan kimse kredili işlem yapmaz, çok şükür ki 1 milyon liralık borçla kurtulmuş, ki borsada 1 milyon devede kulak dahi değil.

Kazansaydı size ahkam kesecekti belki, kazancının da nereye ne kadar harcadığının da hesabını vermeyen adam gırtlağa kadar borca girince bir anda yetiş karıcım moduna girmiş, yaptığı hatayı bu seferlik üstlendiniz ama bir daha yapmayın zira siz destek oldukça devamı gelir.

Bununla geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…