Kocamın bana vurması affedilebilir mi?

Hep aynı dramı yapıyor kadınlar...

Çocuğum için kendimi feda ediyorum.

Dün de başka bir konu vardı. Onun çocuğu da yoktu, beni döven kocam aileme de bela olur, ailem için boşanamıyorum, haberleri bile yok onları üzemem diyordu.

Çünkü o dayaktan ölse ailesi hiç üzülmeyecek.

Eminim sizin 3 yaşındaki yavrunuz da, bu bağrışlara, küfürlere, babasının annesini kaldırıp duvaraa fırlatmalarına rağmen, o evde çok mutlu... ayrılırsa perişan olacak.

Buna tamamen katiliyorum!

Ve konu sahibi: Madem ayrilamiyorsunuz öfke kontrol sorunlariniz icin profesyonel yardim almaya ikna edin. Bu böyle devam ederse ikinizden birini morgda buluruz sonra (Allah korusun). Bence kavga etmeninde adabi vardir ve cogu kisi ailelerdeki bütün toksik olaylari alip evliliginde devam ettiriyor. Bu öfke kontrolsüzlügü, küsme huyu veya siddet olabilir mesela. Normalde bende size ordak uzaklasin derim ama gidecek yeriniz de yokmus. Cocuklara gelince: Su anda bir kitap okuyorum. Siddete maruz kalan cocuklarin yaninda siddete tanik olanlar cocuklar (burda görmek ve duymak arasinda fark yok) da travma yasiyor ve beyindeki ve vücutdaki fiziyoloji degisiyor. Cocuklar buna ne kadar sahit olsa o kadar zarar. Ikiniz ebeveyn olarak ya bu evlilige ceki düzen vereceksiniz yada ne yapip edip ayrilacaksiniz cocuklari gercekten düsünüyorsaniz

Kadın ölümlerinin normallestirilmeye calısildigi bir ülkede yaşıyoruz.Sizin eşiniz de bu şiddeti normal gormeye başlamış olabilir.Olur yani bu şiddet ülkede kol geziyor.Erkek şiddeti epey yaygınlaşti belki eşiniz de bu subliminal mesajı aliyor izlediklerinden .Cinnetlik bir ülkede yaşıyoruz çünkü.3 yasinda çocukla da olsa ben boşanırim,bu iyiyken çok iyi adamı çekmem.Bu manzaraları çocuklarimin görmesine müsade etmem.

Buna tamamen katiliyorum!

Ve konu sahibi: Madem ayrilamiyorsunuz öfke kontrol sorunlariniz icin profesyonel yardim almaya ikna edin. Bu böyle devam ederse ikinizden birini morgda buluruz sonra (Allah korusun). Bence kavga etmeninde adabi vardir ve cogu kisi ailelerdeki bütün toksik olaylari alip evliliginde devam ettiriyor. Bu öfke kontrolsüzlügü, küsme huyu veya siddet olabilir mesela. Normalde bende size ordak uzaklasin derim ama gidecek yeriniz de yokmus. Cocuklara gelince: Su anda bir kitap okuyorum. Siddete maruz kalan cocuklarin yaninda siddete tanik olanlar cocuklar (burda görmek ve duymak arasinda fark yok) da travma yasiyor ve beyindeki ve vücutdaki fiziyoloji degisiyor. Cocuklar buna ne kadar sahit olsa o kadar zarar. Ikiniz ebeveyn olarak ya bu evlilige ceki düzen vereceksiniz yada ne yapip edip ayrilacaksiniz cocuklari gercekten düsünüyorsaniz
Biz 8 yıldır kavga etmenin adabını bulamadık erkek adamlığını yapsa kadın bu kadar çıldırmaz. Çok mu gerildi ortam kadınla laf yarıştıracağına hareket edeceğine sivri dil kullanacağına çık dışarı kafanı boşalt sakinleş sona eve gel kadınla konuşarak olayları çözmeyi dene. Ama yok kocam bana anca laf yetiştirsin. Oğluma annen bi hayvan oğlum konuşsam ne fayda dedi dün. Ben şok oldum ki üni mezunu kişisel gelişim kitapları okuyan normalde sakin bi yapıya sahibim. Ama kendisi konuşmayı asla düşünmez. Ve dün ben oğlumdan gizli ağlarken o uyumaya çekildi ve uyudu. Bunlarıı düşündükçe ondan nefret ediyorum. Zamana ihtiyacım var ozamana kadar üç maymunu oynayacağım maalesef. Bu seferde konuşmuyorum muhatap olmadığım için zorbalık yapacak. Allah düzgün insanlarla adam gibi erkeklerle karşılaştırsın tüm bekarları.

Kadın ölümlerinin normallestirilmeye calısildigi bir ülkede yaşıyoruz.Sizin eşiniz de bu şiddeti normal gormeye başlamış olabilir.Olur yani bu şiddet ülkede kol geziyor.Erkek şiddeti epey yaygınlaşti belki eşiniz de bu subliminal mesajı aliyor izlediklerinden .Cinnetlik bir ülkede yaşıyoruz çünkü.3 yasinda çocukla da olsa ben boşanırim,bu iyiyken çok iyi adamı çekmem.Bu manzaraları çocuklarimin görmesine müsade etmem.
Benim eşim iyiyken iyi ama kötüyken düşmanım gibi davranıyor asla lafını esirgemiyor ağzından çıkan herşey kalbime ok gibi giriyor. Ama o asla yaralanmıyor. Çünkü ben onun gibi laf yapamıyorum yapmamda karakterim değil. O Koç Burcu ben ise balık meğer ne kadar zıt burçlarmış sonradan anladım. Çok boşanma teşebbüslerinde bulundum oğlum bebekkende istedim boşanim. Ama her defasında zorbalık yaptı tehditler etti oğlumu sana bırakmam evi de sana bırakmam öle çirkeflikler yaparım öle şeyler anlatırım ki mahkeme de sen dımdızlak kalırsın demişti bana. Ben maalesef güçlü bi kadın değilim. Güçlü bi kadın olmak isterdim:KK43:

Her iddiasına girerim evet mi? bilip bilmeden yargılamayın bir anneyi bu şekilde incitmeyin olur mu!
Ben kocanızı haklamıyorum ama neden vuruyorsunuz sadece kadına şiddet suç değil yanı demek ki şiddete eğilimlisiniz kusura bakmayın

Şiddeti asla savunamam lakin fitili ateşleyen sizsiniz. Kendiniz söylüyorsunuz güçler eşit değil diye peki neden vuruyorsunuz.
İlişkinizde saygı ve sevgi biteli zaten çok olmuş ama 3 çocukla boşanır mısınız sanmam
3 cocugu yok, cocugu 3 yasında

Kusura bakmayın da ikide bir adama sussun diye şaplak atmak ne demek
Sanki hiç öylesine önemsiz bişeymiş gibi anlatıyorsunuz
Adamı tahrik ediyosunuz düpedüz ve devamını bile bile
kendinizle de zorunuz var herhalde devamının şiddet olacağını tahmin etmenize rağmen şaplak atmak da nedir ki
Tamam eşinizin şiddetini de haketmişsiniz demiyorum üzüldüm ama tahriği kabul edin
Eğer boşanamayacak ve Karşınızdakinin düzelmesini istiyorsanız lütfen kendinizden başlayın

Evet çok güzel yazmışsınız. artık yeter hiç bir şey eskisi gibi olmicak. Ona göre davranacağım. Verdiği değere göre değer vereceğim bende oğlum için devam edeceğim ama kendimi bir daha öle bir konuma getirmeyeceğim. Muhattap olmayacağım,bir konuşmamız tartışmamızda olmayacağı için zarar da görmeyeceğim. Aynı evde iki ayrı hayat annemle babamda böleydi:KK43: Ama iyi fikir darp raporu alıp duvara asmak çok teşekkür ederim...
Yahu ne saçma bir çözüm... Çocuğunuz aile ilişkisinin normalinin bu olduğuna inanacak ve yanlış şeyleri normalleştirecek. Sonra o da ilerde aile hayatında problem yaşayacak.
Anne ile baba beraber evde paylaşım içinde mutlu değilse çocuk ikisini aynı anda görse ne görmese ne. Bırakın bari insanlar anlaşamazsa ayrılabilir bunu anlasın.
Bu arada darp raporu alıp boşanma davası açamayacaksanız, darp raporunu alıp saklayın duvara asıp bir daha dayak yemeyin adamdan.

Biz 8 yıldır kavga etmenin adabını bulamadık erkek adamlığını yapsa kadın bu kadar çıldırmaz. Çok mu gerildi ortam kadınla laf yarıştıracağına hareket edeceğine sivri dil kullanacağına çık dışarı kafanı boşalt sakinleş sona eve gel kadınla konuşarak olayları çözmeyi dene. Ama yok kocam bana anca laf yetiştirsin. Oğluma annen bi hayvan oğlum konuşsam ne fayda dedi dün. Ben şok oldum ki üni mezunu kişisel gelişim kitapları okuyan normalde sakin bi yapıya sahibim. Ama kendisi konuşmayı asla düşünmez. Ve dün ben oğlumdan gizli ağlarken o uyumaya çekildi ve uyudu. Bunlarıı düşündükçe ondan nefret ediyorum. Zamana ihtiyacım var ozamana kadar üç maymunu oynayacağım maalesef. Bu seferde konuşmuyorum muhatap olmadığım için zorbalık yapacak. Allah düzgün insanlarla adam gibi erkeklerle karşılaştırsın tüm bekarları.

Amin.
Ama "erkek erkekligini yapsa kadin cildirmaz" lafini "kadin kadinligini yapsa erkek cildirmaz" lafi kadar yalnis buluyorum. Hatanin cogu esinizde olabilir, ama evliligin icerisinde ikiniz oldugunuz icin bunun cözümü yine ikinize düsüyor, cünkü siz evlilige her ne olur olsa devam etseniz bi yerde onun davranislarini (istemesenizde) kabul etmis oluyorsunuz. Yani evliligin ilk yillarinda bu tür seyleri cözmeniz gerekirdi. Ama evlilik devam edip birde cocuk dünyaya geliyorsa karsidaki (affedersiniz) öküz de "zaten ne yapsam hayat devam ediyor" kafasi ile kendini degistirme geregi duymaz. Hepimizin olumsuz yanlari muhakkak vardir. Benim mesela küsme huyum vardi, onun üstesinden geldim, cünkü evliligimi kötü etkileyecekti. Aynisini esiniz de fark etmesi lazim. Ama su anda onun gözünde hersey bildigi gibi devam ettigi icin kafasinda sorun yok. Bunun icin zaten siddet olan iliskilerde dozu da artar zamanla. Ve sunu da eklemeden gecemem: Sizin de el kaldirmamaniz gerekirdi. Tamam insan cildiriyor belki bir noktadan sonra ama sizin fiziksel gücünüz öfke kontrolü olmayan adama kesinlikle yetmez. Bir daha kendinizi bu tehlikeye atmayin. Cocugunuzu alip ortami terk edin. O anda hakli olmak caninizdan kiymetli degil.

Eşinize vurmanız normal mi sizce?
Yani bilemedim şakalaşırken bile bu şekilde vurma olayına karşıyım,kaldı ki sinirliyken vuracağım. Ha bu demek değil ki siz hakettiniz eşinizin sizi darp etmesini. Ama başlatmayın yani bunu siz,normalleştirmeyin ki eşiniz cesaret bulamasın.
Evveliyatı varsa birşey diyemem ama tavrınız,duruşunuz şiddete boyun eğmem şeklinde olsun ki eşiniz düşünmeden hareket ederse sonuçlarına katlansın.

Evet çok güzel yazmışsınız. artık yeter hiç bir şey eskisi gibi olmicak. Ona göre davranacağım. Verdiği değere göre değer vereceğim bende oğlum için devam edeceğim ama kendimi bir daha öle bir konuma getirmeyeceğim. Muhattap olmayacağım,bir konuşmamız tartışmamızda olmayacağı için zarar da görmeyeceğim. Aynı evde iki ayrı hayat annemle babamda böleydi:KK43: Ama iyi fikir darp raporu alıp duvara asmak çok teşekkür ederim...
Ben boşanmayacağını biliyordum 🤷‍♀️

Üniversite mezunu kadın da gidecek yerim yok güçlü kadın değilim diye dayak yiyip oturuyorsa yansın bu düzen gerçekten. Kimse anasının karnından güçlü doğmuyor ama dayağı hakareti sindirmek herkesin harcı değil. Siz sindiriyosunuz demek ki yoksa ipe sapa gelmez tehditlere boyun eğmezdiniz.

Öyle olsaydı böyle olsaydılarla da dönmüyor bu devran boşanacak cesaretiniz yoksa suyuna gideceksiniz şaplak falan atmayacaksınız adama.

Kalın yaptığım cümleyi bir daha okuyun. Çocuğunuzun size saygısı olmayacak.
Evlenince de karısına saygısı olmayacak.
Ayrıca üniversite mezunu ve para kazanan (bunu yukarıda bir yorumunuzda belirttiniz) bir kadın da güçlü kadın olamadım, boşanamıyorum diyorsa ölelim hep beraber. Ne koca sevdası bu arkadaş! Adam dövüyor, sövüyor boşamıyorsun. Gururun yoksa bari evladına acı.

Merhaba herkese🙋🏻‍♀️ Yazacaklarınız için şimdiden teşekkür ederim... 30 yaşında 3 yaşında bir çocuk annesi bir bayanım. 8 yıllık evliyiz.Eşimle iyi olduğumuz zaman çok iyi,kötü olduğumuz zaman ise çok kötüyüz. Mesela kocam tartıştığımız zaman asla susmuyor. Hep bi laf yarışı halinde hep kendi haklı hata yapsa dahi telafi etmek için bir çaba sarfetmiyor. Dün bir olay yaşadık. Yine bir konudan ötürü çok konuştuğu ve hakaret ettiği bi gündü. Bende yeter artık sus dedim ve sırtına şaplak attım. O da beni darp etmeye başladı boynum incindi hatta yüzümü ellerinin arasına alıp öle bir geriye itti ki boynumdan ses geldi onun acısıyla ağlamaya başladım birbirimize girdik ama kadınla erkek gücü bir değil maalesef ben ona hiç bir şey yapamadım. Ama o benim canımı baya yaktı. Böyle normal bişeymiş anlatıyorum belki ama şu an bile iyi değilim. Bana vurması canımı yakması onun umrunda değil ağlamalarım hıçkırıklarım umrunda değil. Normalde bile insan insana acır üzülür ama artık bana merhamet duymuyor ilişkimiz iyice laçkalaşmış durumda kaba tabirle. Sizce ne yapmalıyım saygının bittiği bir ilişkide ne yapılması gerekir?
Herturlu bu adamdan ayrilmalisiniz
Vurmasaydi bile ayrılmanız gereken bir adam

Merhaba herkese🙋🏻‍♀️ Yazacaklarınız için şimdiden teşekkür ederim... 30 yaşında 3 yaşında bir çocuk annesi bir bayanım. 8 yıllık evliyiz.Eşimle iyi olduğumuz zaman çok iyi,kötü olduğumuz zaman ise çok kötüyüz. Mesela kocam tartıştığımız zaman asla susmuyor. Hep bi laf yarışı halinde hep kendi haklı hata yapsa dahi telafi etmek için bir çaba sarfetmiyor. Dün bir olay yaşadık. Yine bir konudan ötürü çok konuştuğu ve hakaret ettiği bi gündü. Bende yeter artık sus dedim ve sırtına şaplak attım. O da beni darp etmeye başladı boynum incindi hatta yüzümü ellerinin arasına alıp öle bir geriye itti ki boynumdan ses geldi onun acısıyla ağlamaya başladım birbirimize girdik ama kadınla erkek gücü bir değil maalesef ben ona hiç bir şey yapamadım. Ama o benim canımı baya yaktı. Böyle normal bişeymiş anlatıyorum belki ama şu an bile iyi değilim. Bana vurması canımı yakması onun umrunda değil ağlamalarım hıçkırıklarım umrunda değil. Normalde bile insan insana acır üzülür ama artık bana merhamet duymuyor ilişkimiz iyice laçkalaşmış durumda kaba tabirle. Sizce ne yapmalıyım saygının bittiği bir ilişkide ne yapılması gerekir?
Bizde böyle bişey yasamistik önceden ben başlamıştım ona vurmaya çalışırken tekme atmaya çalışırken beni engellemek için bacaklarımı sıkmıştı vurmayayim diye bende canım acıdı diye bana vurdun demstm insan o an doğruyu yanlışı ayırt etmiyor snra konustuk eşim bana istesem sana karşılık verirdim ben seni engellemeye çalışırken yediğim tokatlarin açısına birsda fazla tuttum sanrm canın yandı demişti şiddetin azı çoğu yok elbet ama kadına şiddeti savunurken erkeginkini gozardi etmeyi sevmiyorum hep iyi yaklaştı bana karşılıklı herşeyi alttan alarak daha fazla şefkat göstererek üstesinden geldik biz

Evliliğinizin ne kadar kötü durumda olduğunu yeterince kişi söylemiş zaten. Ama ben sizi de çok hatalı gördüm. Sürekli eşinizi kışkırtıyormuşsunuz bu konuda. Bir yorumda kendiniz yazmışsınız eşinizle tartıştığınız zaman susması için vurduğunuzu. Eşinizin haklı olduğunu söylemiyorum ama insan da bir yere kadar dayanır yani. Sürekli tartışırken bana biri vursa bi yerden sonra patlar, ben de karşılık veririm. Eşinizin sizden daha güçlü olması da sizi haklı yapmıyor. Şiddetin hiç bir şekilde sebebi olmaz evet ama siz adamı sürekli tartaklarken adam da size karşılık verince çok da üzülünecek bir durum yok bence.
Ya boşanacaksınız, ya da eşinizle evli iki insan gibi iletişim kurmayı öğreneceksiniz.

X