Kocamın bana vurması affedilebilir mi?

Ben ilişkimiz konusunda kitaplar okudum terapiste gidelim dedim kendimi geliştirmeye çalıştım. Ama bir taraf geliştirir diğer taraf geliştirmezse olmuo maalesef. Sen benim herşeyimsin diyor ama bana acımıyor bile. Ağlamalarım duygularım umrunda değil. Evet o el bir kere kalktı hiç bu seferde ben vurmayayım yapıcı olayım demedi biz bitmişiz.
Ben kolay kolay Bosan diyen birisi değilim ama şiddet gerçekten son evre. hemen bosanamasaniz bile bunun zeminini hazırlayın. işi girin ve para biriktirmeye başlayın çocuğunuz büyümüş artık. babasız büyümesin yazmışsınız bir mesajında sizi doverken çaresiz korkudolu bir evde büyüyeceğine babasız büyüsün. siz o şiddeti attığı tokatı unutabilirsiniz ama çocuğunuz unutmaz derin yaralar açılır ruhunda..

Hanımefendi tahammülünüz kalmadıysa neden ayrılmıyorsunuz ? Kırıcı olmak istemiyorum ama böyle hemcinslerimi görünce sinir oluyorum. Dayak yemekten zevk mi alıyorsunuz ? Adam belli ki size zerre acımıyor. Gidin alın bir darp raporu en beteri sığınma evine gidin. Eviniz de varmış alın yarı parasını . Yeni bir düzen kurun. Mesleğiniz de varmış . Lütfen bu kadar aciz davranmayın. Adam siz gitmediğiniz için , hep kaldığınız şiddetin dozunu hep artırmış. Anlamadım ki ölmek mi istiyorsunuz???
Ayrılmak kolay değil ya bir başına bir kadın için hemde. Çocuğum olmasaydı asla düşünmezdim ama onu düşünmek zorundayım bende ayrı anne baba olayını yaşadım. Annem gibi olmak bu hayatta sürüklenmek çocuğumunda böle bir hayat yaşamasını istemiyorum. Anne olmak kendinden vazgeçmekmiş onu anladım.

İhracat müşteri temsilcisiyim. Mesleğim var benim kazandığım paralarla ev aldık ona her türlü desteği verdim ama onun bana verdiği değerde böleymiş işte
Evlilik, dalgalı bir denizdeki kayığa benzer. Biri yükselirken diğeri inecek ki batmasın.. Haa bu tek taraflı değil, erkeğin sesi çok çıkıyorsa kadın biraz susacak sakin kalacak, kadın çok öfkeliyse erkek alttan alacak yeri geldiğinde. Laf ve güç yarışına dönerse olay, sandala benzeyen evlilik batar gider.. Ciddi bi tartışmamız sırasında, eşim kolumdan tuttu fırlattı beni. E sonra sakinleştik geldi ve özrünü diledi.. Aman Allahım koş koşşş mahkemeye hemen boşan, burda bu zihniyet var, boş keseden atıp tutuyorlar.. Süregelen bi dayak vardır, hakaret vardır, sevgi saygı herşey bitmiştir, o zaman zaten boşan; hayatı kendine zindan etme. Bi soluklan, hatam nerde de.. Erkeğin sesinin çok çıktığı yerde kadının sesi biraz az çıkmalı. Sebep onların bizden daha önemli daha yüksek olması falan gibi saçmalıklar değil, bu bi nezakettir, elbette haklı olduğun durumda ortalığı ayağa kaldırırsan işte o zaman erkek alttan alacak.. İşe kendi hal hareket tavrınızı düzelterek başlayın derim, naçizane fikrim budur. Kocanızı çıldırtmayın, sonra bi bakın hala aynı mı size karşı.

Ayrılmak kolay değil ya bir başına bir kadın için hemde. Çocuğum olmasaydı asla düşünmezdim ama onu düşünmek zorundayım bende ayrı anne baba olayını yaşadım. Annem gibi olmak bu hayatta sürüklenmek çocuğumunda böle bir hayat yaşamasını istemiyorum. Anne olmak kendinden vazgeçmekmiş onu anladım.
Evet kesinlikle ayrılmak kolay değil bu konuda size katılıyorum ama evladım için ayrılamıyorum demeyin lütfen. Esas evladınız için ayrılmalısınız. Ben şahsen çocuğum beni böyle aciz, güçsüz ve ezik görsün istemem. Şimdi çizgi filmle oyalanıyor fakat büyüdükçe herşeyin daha da farkında olacak. Ayrıca
Hanımefendi hiç korkmuyor musunuz ? Boynumdan ses geldi yazdınız kavga esnasında. Ya o anda boynunuz kırılıp ölseniz ne olacak ? Ben ne olacağını söyleyeyim size adam bir kaç sene ceza alıp çıkar sonra yeni bir hayat kurar kendine, siz toprak altında çürür gidersiniz. Olan size olur ve tabiki de evladınıza...

Yok öyle bir şey ya
Bu bildiğiniz bahane
Bu çocuğunuzu düşünmek değil ki
Annesi duvardan duvara vuruluyor evde
Ne diyecek sanıyorsunuz ilerde çocuğunuz sağolsun annem dünyanın dayağını yedi ama yuvasını bozmadı mı?
En iyi ihtimal çilekeş anam der en kötü ihtimal karısını dövecek sizin durumunuzdaki gibi

Şuan bosanamiyosaniz bile bu düşünce dursun kafanizda. Şiddet tabii ki kabul edilemez, iyi günde herkes iyi, mühim olan kötü günde nasıl olduğu. Lütfen kullanmayacak olsanız bile gidin darp raporu alın. Hatta burda bi üye vardı, darp raporu alıp eve götürüp duvara asmisti, kocası ondan sonra darp edememişti kendisini. Kocaniza da ciddi anlamda bi mesafe koyun, yaptıklarının bi bedeli olduğunu görsün. Örneğin temelli yataklari ayırın, kendisiyle gerekmedikçe konuşmayın, yemeğini önüne koyun hayatınız devam etsin ama asla aynı sofraya oturmayın mesela. İki güzel soze yumusamayin da. Soğuk kanlı olmanız gerek, o konuşsa da hakaret etse de başka şeylerle ilgilenin, umrunuzda değilmiş gibi davranın, bu arada yapabiliyosaniz ses kaydı alın.
Evet çok güzel yazmışsınız. artık yeter hiç bir şey eskisi gibi olmicak. Ona göre davranacağım. Verdiği değere göre değer vereceğim bende oğlum için devam edeceğim ama kendimi bir daha öle bir konuma getirmeyeceğim. Muhattap olmayacağım,bir konuşmamız tartışmamızda olmayacağı için zarar da görmeyeceğim. Aynı evde iki ayrı hayat annemle babamda böleydi:KK43: Ama iyi fikir darp raporu alıp duvara asmak çok teşekkür ederim...

Şuan bosanamiyosaniz bile bu düşünce dursun kafanizda. Şiddet tabii ki kabul edilemez, iyi günde herkes iyi, mühim olan kötü günde nasıl olduğu. Lütfen kullanmayacak olsanız bile gidin darp raporu alın. Hatta burda bi üye vardı, darp raporu alıp eve götürüp duvara asmisti, kocası ondan sonra darp edememişti kendisini. Kocaniza da ciddi anlamda bi mesafe koyun, yaptıklarının bi bedeli olduğunu görsün. Örneğin temelli yataklari ayırın, kendisiyle gerekmedikçe konuşmayın, yemeğini önüne koyun hayatınız devam etsin ama asla aynı sofraya oturmayın mesela. İki güzel soze yumusamayin da. Soğuk kanlı olmanız gerek, o konuşsa da hakaret etse de başka şeylerle ilgilenin, umrunuzda değilmiş gibi davranın, bu arada yapabiliyosaniz ses kaydı alın.
Evet çok güzel yazmışsınız. artık yeter hiç bir şey eskisi gibi olmicak. Ona göre davranacağım. Verdiği değere göre değer vereceğim bende oğlum için devam edeceğim ama kendimi bir daha öle bir konuma getirmeyeceğim. Muhattap olmayacağım,bir konuşmamız tartışmamızda olmayacağı için zarar da görmeyeceğim. Aynı evde iki ayrı hayat annemle babamda böleydi:KK43:
Siddetten yana degilim. Cok benzer bir evlilikte bosandim. O kufur beddua zincirini sadece ceken bilir. Siz
Yok öyle bir şey ya
Bu bildiğiniz bahane
Ne diyecek sanıyorsunuz ilerde çocuğunuz sağolsun annem dünyanın dayağını yedi ama yuvasını bozmadı mı?
En iyi ihtimal çilekeş anam der en kötü ihtimal karısını dövecek sizin durumunuzdaki gibi

Yok öyle bir şey ya
Bu bildiğiniz bahane
Doğru söylüyorsunuz büyüdüğünde yine aynı şeyler yaşadığımızda ne olacak peki.. Allahım sen doğru karar vermemi sağla :KK43:

Kendin için üzül ama çok da abartma oturup kendine acımaya başlama geçmiş olsun. Ben adamin durduk yere cani sikildikca ne bileyim alkol aldikca bi sebep yokken gelip dövmüyorsa duzelebilecegini düşünürüm. Şiddet benim için hic olmamasi gereken bisey degildir. Bazi durumlarda cok guzel sorun cozer karsidaki laftan anlamiyorsa ve sizi caresiz bırakıyorsa eğer. Ben de senin evladin gibi anne babasi tekme tokat birbirine giren bi ailede büyüdüm çünkü belki bu yuzden bilemicem. Ama tokat atan biri tokadi hak eder tamam da sirtima vuran birine birikmis bi hıncım yoksa dayak atmam benzer oranda karsilik verirsin. Cift tarafli duzelmez cogu sey iliskilerde bir kişinin önce değişmesi gerekir. Yani hadi 1-2-3 birakioruz bunlari diyemezsin. Sen karsidaki degissin istiosan önce sen degismelisin. Ve bunu da senin yerinde olsam cocugum icin yapardim kendimi eşimi falan geçerdim yani. Ona bir hayir yapiomussun gibi görme. Zaten gidecek bir yerin maddi bir gücün yok en azindan bunlari elde edene kadar adamin huyuna gitmenin yolunu bul derim.

Evet kesinlikle ayrılmak kolay değil bu konuda size katılıyorum ama evladım için ayrılamıyorum demeyin lütfen. Esas evladınız için ayrılmalısınız. Ben şahsen çocuğum beni böyle aciz, güçsüz ve ezik görsün istemem. Şimdi çizgi filmle oyalanıyor fakat büyüdükçe herşeyin daha da farkında olacak. Ayrıca
Hanımefendi hiç korkmuyor musunuz ? Boynumdan ses geldi yazdınız kavga esnasında. Ya o anda boynunuz kırılıp ölseniz ne olacak ? Ben ne olacağını söyleyeyim size adam bir kaç sene ceza alıp çıkar sonra yeni bir hayat kurar kendine, siz toprak altında çürür gidersiniz. Olan size olur ve tabiki de evladınıza...
Evet oğlum şu an anlamıyor.anladığında eşim aman çocuk var ben en iyisi sinirimi dışarı çıkimde kendime gelim demeyecek. Ve ben yine hem ağlayacağım hemde yok bişey oğlum diyeceğim ama o neyin ne olduğunu bilecek beni ağlarken görmesini asla istemem:KK43: evet boynum kırıldı sandım şuan hareket ettirirken acıyor. Daha kötüsüde olabilir di. Yada haberlerde gördüğümüz adam cinnet getirip karısını çocuğunu öldürdü olayı da olabilir herşey olabilir artık herşey:KK43: oğlum için doğru bir karar vereceğim.

Madem eşinin huyunu biliyorsun uzattıkça uzatıyor o zaman sende neden o sinirliyken susmadın . sus o sakinleşince başla sende konusmaya. sakin kalan her daim kazanır. Üstelik vurmuşsunuz sinirine sinir kattmış ve kontrolunu kaybetmiş.. Yazık saygı olmayan bir evlilik nasıl düzelir bilemedim.. Ama bunun önune geçmezsiniz bu şiddetlr nasılsa eşim ses çıkarmıyo diyerekten devamı gelir..

Evet çok güzel yazmışsınız. artık yeter hiç bir şey eskisi gibi olmicak. Ona göre davranacağım. Verdiği değere göre değer vereceğim bende oğlum için devam edeceğim ama kendimi bir daha öle bir konuma getirmeyeceğim. Muhattap olmayacağım,bir konuşmamız tartışmamızda olmayacağı için zarar da görmeyeceğim. Aynı evde iki ayrı hayat annemle babamda böleydi:KK43:
Mesela böyle kin guderek konusmayarak bi yere varilmaz. Eskiden nasildiniz bu raddeye pat diye gelmediniz ya o gunlerdeki sen ol biraz. Kadin daha dişi oldukca erkek, erkek oldugunu hatirlar. Seninki baya çingene gibi car car konusuo karsisinda erkek varmis gibi dövüşüo bu niye senin de pata kute dan dan biri olman yuzunden. Yeni kavga etmissiniz git adama coş sevisin de demiorum ama biraz daha kirilgan narin biraz daha yumuşak olmakla baslayabilirsin. Tavir yapmadan.

Ofke kontrolu olmayan insanla tartismayi uzatmamak lazim. Canimizi sokakta bulmadik cunku. Baktin cok sinirlendi susmuyor sen baska odaya git.
Bu sekilde laçkalastiginda bir sure uzak kalmak lazim. Kendi ailene git veya o gitsin.
Bosanmayi bi ihtimal olarak gormedigin icin yazdim bunlari.

Evet çok güzel yazmışsınız. artık yeter hiç bir şey eskisi gibi olmicak. Ona göre davranacağım. Verdiği değere göre değer vereceğim bende oğlum için devam edeceğim ama kendimi bir daha öle bir konuma getirmeyeceğim. Muhattap olmayacağım,bir konuşmamız tartışmamızda olmayacağı için zarar da görmeyeceğim. Aynı evde iki ayrı hayat annemle babamda böleydi:KK43: Ama iyi fikir darp raporu alıp duvara asmak çok teşekkür ederim...
Şansınız bol olsun.

Doğru söylüyorsunuz büyüdüğünde yine aynı şeyler yaşadığımızda ne olacak peki.. Allahım sen doğru karar vermemi sağla :KK43:
Çocuğunuz ne kadarlık bilmiyorum ama direkt anlayacak büyüklükte olmasa bile çocuklar annedekş huzursuzluğu bile hissediyorlar bence.
Siz yüz kere de yok bir şey deseniz çocuk hissettiğini bilecek

Kendinize ne yaparsanız yapın sizin bileceğiniz iş
Ama çocuğunuza büyümesi için böyle bir ortam sunmaya hakkınız yok
Oğlum için ayrılmıyorum değil aksine asıl oğlum için ayrılıyorum demeniz lazım

Kendinden vazgeçmeyip boşandığı için annenizi suçluyor musunuz?

Merhaba herkese🙋🏻‍♀️ Yazacaklarınız için şimdiden teşekkür ederim... 30 yaşında 3 yaşında bir çocuk annesi bir bayanım. 8 yıllık evliyiz.Eşimle iyi olduğumuz zaman çok iyi,kötü olduğumuz zaman ise çok kötüyüz. Mesela kocam tartıştığımız zaman asla susmuyor. Hep bi laf yarışı halinde hep kendi haklı hata yapsa dahi telafi etmek için bir çaba sarfetmiyor. Dün bir olay yaşadık. Yine bir konudan ötürü çok konuştuğu ve hakaret ettiği bi gündü. Bende yeter artık sus dedim ve sırtına şaplak attım. O da beni darp etmeye başladı boynum incindi hatta yüzümü ellerinin arasına alıp öle bir geriye itti ki boynumdan ses geldi onun acısıyla ağlamaya başladım birbirimize girdik ama kadınla erkek gücü bir değil maalesef ben ona hiç bir şey yapamadım. Ama o benim canımı baya yaktı. Böyle normal bişeymiş anlatıyorum belki ama şu an bile iyi değilim. Bana vurması canımı yakması onun umrunda değil ağlamalarım hıçkırıklarım umrunda değil. Normalde bile insan insana acır üzülür ama artık bana merhamet duymuyor ilişkimiz iyice laçkalaşmış durumda kaba tabirle. Sizce ne yapmalıyım saygının bittiği bir ilişkide ne yapılması gerekir?
Gücünüz bir olsun olmasın şiddet şiddettir ben burada koca dayağı değil karşılıklı kavga karşılıklı şiddet görüyorum ikinizde kendinize iyilik yapın birbirinizden ayrılın

Hep aynı dramı yapıyor kadınlar...

Çocuğum için kendimi feda ediyorum.

Dün de başka bir konu vardı. Onun çocuğu da yoktu, beni döven kocam aileme de bela olur, ailem için boşanamıyorum, haberleri bile yok onları üzemem diyordu.

Çünkü o dayaktan ölse ailesi hiç üzülmeyecek.

Eminim sizin 3 yaşındaki yavrunuz da, bu bağrışlara, küfürlere, babasının annesini kaldırıp duvaraa fırlatmalarına rağmen, o evde çok mutlu... ayrılırsa perişan olacak.

Ay suan cocuk cok mu iyi sartlarda bırakın Allah askına ya.
Cizgi film izlemeye yollayınca anlamıyr mu o cocuk sanıyorsunuz?
Yarın oda karısını dövecek,karısının susmasını bekleyecek net.
Neden bosanmıyorsunuz?
Karıkoca tekme tokat girismek daha mı kolay?:KK43:

X